Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Pariskunta vuoren rinteellä ja taustalla Ruusjenlahti.

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Pieni valkoinen kylä meren rannalla.

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Maisema Cap De Creusin niemimaalta.

  Kaunis Katalonia 8 pv

  Vaeltaja katselee opasviittoja keltaisena kukkivien pensaiden ympäröimällä polulla..

  Espanja

  Kausi: 01.03.-07.07. ja 01.09.-31.10.2023

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 75 km

  Hinta: Alk. 750 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Rannikolta vuorille, mereltä kalliojyrkänteille, hiekkarannoilta varjoisiin metsiin – tällä Kataloniaan Costa Bravan rannikolle sijoittuvalla patikkaviikolla pääset ihastelemaan vaihtelevia ja yllätyksellisiäkin Katalonian maisemia. Vaikka Costa Brava voi monille tuoda mieleen pitkät hiekkarannat ja aurinkoloman, soveltuu tämä Espanjan koilliskulma erinomaisesti myös aktiiviseen lomailuun.

  Tämä viikko paljastaa osallistujille monia alueen parhaista puolista. Kävelet pikkupoukamien ja jyrkkien rantakallioiden hallitsemaa rannikkoa, lukuisten merilintujen asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki sekä vuoristopolulla, josta avautuvat upeat maisemat kauas Pyreneille. Pääset luonnollisesti tutustumaan myös alueen hienoon ruokakulttuuriin ja viineihin sekä pikkukaupunkeihin roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen.

  Matkan kohokohdat:

  • Rosoinen ja ”villi” Katalonian rannikko
  • Aiguamollsin luonnonsuojelualue
  • Keskiaikaiset kylät, Empuriesin kreikkalaisroomalaiset rauniot
  • Cadaquésin valkoinen kalastajakylä
  • Alueen herkullinen ruokakulttuuri

  Faktat

  Kohde: Espanja
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2023: Päivittäin 01.03.-07.07. ja 01.09.-31.10.

  Reitti: Kävely tapahtuu maalaisteillä sekä rannikko- ja vuoristopoluilla. Polut pääasiassa helppokulkuisia, mutta paikoitellen myös jyrkkiä ylä- ja alamäkiä sekä epätasaista (kivikkoista) alustaa.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.03.-03.04., 11.04.-07.07. ja 01.09.-31.10. 750 € 2 hh:ssa / 1180 € 1 hh:ssa
  Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 970 €

  Hintakausi 2: 04.-10.04. 835 € 2 hh:ssa / 1295 € 1 hh:ssa
  Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 1100 €
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus majataloissa / pienissä hotelleissa (kts. tarkemmat tiedot päiväohjelmasta)
  • Aamiaiset
  • Kuljetus Figueresin rautatieasemalta / -asemalle tai Gironan lentokentältä / -kentälle
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat ja turisti-infoa
  • Reitin gps-data (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Lisämaksusta

  • Majoitus 3* hotellissa merinäköalalla Cadaquésissa 90 € / hlö 2 hh:ssa tai 150 € 1 hh:ssa (2 yötä)
  • Lisäyöt mahdollisia missä tahansa hotellissa, kysy hinta

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen L’Escalaan

  Saapuminen L’Escalaan, jota voisi kutsua Costa Bravan suurimmaksi ”kalastajakyläksi”. Kaupungin vanhaa keskustaa hallitsevat kapeat kujat lukuisine kauppoineen, baareineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Kaupungin viehättävyyttä lisäävät kaksi vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaa suosittua hiekkarantaa.

  Majoitus: N. 50 metriä rannalta ja 300 m kaupungin historiallisesta keskustasta sijaitseva pieni hotelli. Suuri osa huoneista merinäköalalla.

  Päivä 2: L’Escala-Sant Pere Pescador

  N. 11 km /4,5 h, kokonaisnousu n. 85 m
  Patikkaviikkosi alkaa helpolla osuudella kauniilla rannikkopolulla. Matkan varrella vierailun arvoinen on muurien ympäröimä Sant Martí Empúriesin kaupunki, mutta varsinainen kohokohta ovat kaupungin läheisyydessä sijaitsevat kreikkalaisroomalaiset rauniot (pääsymaksu). Muinainen kaupunki oli roomalaisten tukikohta heidän tunkeutuessaan ja hallitessaan Iberian niemimaata. Empúriesista matkasi jatkuu Ruusujenlahden (Bay of Roses) etelärantamilla, jossa on useita uimaan houkuttelevia rantapoukamia. Päivän päätepiste on Fluvia-joen halkoma historiallinen Sant Pere Pescadorin kaupunki.

  Majoitus: Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa ”Parc de Mig de Dos Rius” -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.
  Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

  Päivä 3: Sant Pere Pescador-Castello D’Empuries

  N. 11 km / 4 h, kokonaisnousu n. 110 m
  Tämän päivän reitti seurailee ensin Fluvia-joen rantatörmää, jatkuen sitten Aiguamollsin luonnonsuojelualueelle, joka tarjoaa päivän mielenkiintoisinta nähtävää. Kosteikkoalue on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden ja reitin varrella on useita lintukojuja ja -torneja. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Luonnonsuojelualueelta matka jatkuu maalaisteillä halki viljelyksien ja viiniviljelmien Pyreneiden siintäessä horisontissa. Päivän päätteeksi saavut keskiaikaiseen Castello D’Empuriesin kaupunkiin. Kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, parhaana maamerkkinä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko.

  Majoitus: Kaupungin sydämessä sijaitseva majatalo on rakennettu Castellon kreivin talon raunioille. Yksilöllisesti sisustetut huoneet, joista maisemat kylään.

  Päivä 4: Castello D’Empuries-Cadaqués

  N. 15 km / 5,5 h, kokonaisnousu n. 960 m
  Päivän aluksi kuljetus Platja Canyellesiin, josta suuntaat itään rannikkopolkua pitkin upeissa merellisissä maisemissa. Matkalla ohitat monia viehättäviä pikkupoukamia, joiden turkoosinsinisenä hohtava vesi houkuttelee virkistävälle pulahdukselle. Lopulta suuntaat sisämaahan ja kuljet oliivitarhojen ympäröimään puhtaanvalkoiseksi kalkittuun Cadaquésin kalastajakylään, joka tunnetaan Salvador Dalín kotipaikkana. Päivällisen nauttimiseen Cadaqués tarjoaa hyvän ja monipuolisen valikoiman ravintoloita. Kalaruuat ovat herkullisia ja tuoreita ja kyytipojaksi käy hyvin paikallinen valkoviini.

  Majoitus: Perhehotelli (2*) lähellä rantaa ja Cadaquésin keskustaa. Siistit ja yksinkertaisesti sisustetut huoneet.

  Päivä 5: Cadaqués

  N. 11 km / 3 h 45 min, kokonaisnousu n. 800 m
  Tänään suunnataan kulku Cap de Creusiin, Pyreneiden alkulähteille ja Iberian niemimaan itäisimpään kolkkaan. Cap de Creusin luonnonsuojelualueen maisemaa hallitsevat mahtavat mielikuvituksellisen muotoiset kalliomuodostelmat. Niemenkärjessä sijaitsee myös majakka ja ravintola, jossa voi nauttia lounasta (tarkista aukiolo).

  Mikäli jalkasi kaipaavat lepopäivää, voit rentoutua Cadaquésin rannalla, kuljeskella kaupungin kapeilla kujilla tai vierailla 1600-luvulla rakennetussa kirkossa. Voit myös tutustua Salvador Dalin kotimuseoon läheisessä Port Lligatissa (n. 3 km). Paikka opastetulle kierrokselle (18 €) tulee varata etukäteen (https://www.salvador-dali.org/en/services/tickets/IIN/PLL/)

  Päivä 6: Cadaqués-El Port de la Selva

  N. 13 km / 4,5 h, kokonaisnousu n. 500 m 
  Jätät Cadaquésin taaksesi ja suuntaat pohjoiseen kohti El Port de la Selvaa. Polku vie halki Cap de Creusin luonnonsuojelualueen ja loppumatkan saat nauttia katalonialaisista maalaismaisemista. El Port de la Selva on viehättävä vuorien ja rantojen ympäröivä kalastajakylä valkoisine kylki kyljessä sijaitsevine taloineen. Nykyisin suuri osa ihmisistä saa toimeentulonsa turismista, mutta kalastus on edelleen merkittävä elinkeino ja kalasatama yksi alueen tärkeimmistä.

  Majoitus: Aivan rannan tuntumassa sijaitseva 4* hotelli toimii alun perin 1800-luvulla kartanoksi rakennetussa rakennuksessa. Hotellia on pyöritetty tiloissa vuodesta 1960 ja se on kunnostettu täydellisesti vuonna 2005. Hotellissa on kaksi ravintolaa, joista toisessa merinäköala.

  Päivä 7: El Port de la Selva-Palau Saverdera

  N. 15 km / 5 h, kokonaisnousu n. 800 m
  Viimeisen päiväsi kävelet sisämaassa kohti lounasta. Nouset kukkulalle, jossa sijaitsee yli tuhat vuotta vanha Sant Pere de Rodesin luostari, jota pidetään yhtenä Espanjan tärkeimmistä. Luostarilta matka jatkuu ylämäkivoittoisena Sant Salvadorin linnanraunioille, josta avautuvat
  maisemat kauas Pyreneille, Cap de Creusille sekä rannikolle, eli lähes koko edellispäivien reitti avautuu silmiesi edessä. Loppumatka kulkee alamäkivoittoista polkua pitkin ohittaen mm. pienen valkoisen Sant Onofren kappelin. Patikkaviikkosi on päätöksessään saavuttuasi pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderaan kaupunkiin. Matkan päätteeksi voit kohottaa maljat ja nauttia tapakset joissakin keskustan muutamista pikku ravintoloista.

  Majoitus: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja kuljetus Figueresiin (tai Gironaan).

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on L’Escala ja matka päättyy Palau Saverderaan.
  Lähimmät lentokentät ovat Barcelona ja Girona, jonne ei ole suoria lentoja Suomesta.

  Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus L’Escalaan. Matkan päätteeksi hintaan sisältyy kuljetus Palau Saverderasta takaisin Figueresiin. Vaihtoehtoisesti kuljetukset Gironasta / Gironaan.

  Saapuminen lentäen Barcelonaan
  Finnairilla on Helsingistä Barcelonaan suora lento päivittäin ja Norwegianilla useita kertoja viikossa.

  Barcelonasta Figueresiin
  Ota ensin juna lentokentältä kaupunkiin Barcelona Sants-rautatieasemalle.
  Junia lähtee 30 min välein n. klo 5.30-23.30 ja matka-aika on n. 20 min. Lisätietoa aikatauluista ja hinnoista löytyy täältä (valitse lähtöpaikaksi ”Aeroport” ja määränpääksi ”Barcelona-Sants”).

  Halutessasi pääset lentokentältä Barcelonaan nopeasti ja suhteellisen edullisesti taksilla. Yhdensuuntainen matka kestää n. 25-30 min ja maksaa noin 30 €. Matkan kesto vaihtelee liikenteestä riippuen. Lisäksi matkustajan pitää maksaa lentokenttälisä.

  Barcelona Sants – Figueres / Figueres Vilafant
  AVANT -juna (paras vaihtoehto)
  N. 9 yhteyttä päivässä, matka-aika 53 min ja hinta alk. n. 22 €. Saapuu asemalle Figueres Vilafant.

  MD -juna (Medium Distance)
  N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika 1 h 50 min ja hinta alk. 16 €. Saapuu asemalle Figueres.

  Regional -juna
  Tämä juna pysähtyy useilla asemilla. N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika n. 2 h 10 min, hinta alk. 12 €. Saapuu asemalle Figueres.

  AVE -juna, ei suositeltu!
  Tämä juna on pääasiassa pidempien matkojen matkustamiseen. Saapuu asemalle Figueres Vilafant.

  Aikataulut: www.renfe.com
  Huom. Viimeinen Figueresin juna lähtee klo 21.40. Finnairin klo 20.05 saapuvalta iltalennolta ehtinee junaan, jos otat kentältä taksin asemalle, eikä matkalle osu ylimääräisiä viivästyksiä.

  Paluumatka
  Paluumatkaa varten näet juna-aikataulut Figueres Vilafant / Figueres – Barcelona Sants sekä Barcelona Sants – lentokenttä ym. linkeistä.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 19.2.2023.

  Asiakkaidemme kommentteja

  Mahtavat vaihtelevat maisemat reitin varrella olivat matkan parasta antia. Kiviset polut olivat alamäissä hyvin haastavia. Reittiohjeiden kanssa sai olla tarkkana. Hotellit olivat luonteikkaita ja persoonallisia, aamiaiset vaihtelevia ja maukkaita. Kuljetukset ja muut järjestelyt sujuivat hyvin.