Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

040 523 8866
040 733 9262
kunnonlomat@upitrek.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Matkojen vaikeusasteet

Kunnon Lomien matkat on luokiteltu asteikolla 1-4 niiden vaativuuden mukaan.

1 = Helppo matka, jossa lyhyehköt päivämatkat ja helppo maasto.

2 = Hieman vaativampi matka, jossa päivämatkat ovat pääsääntöisesti pidempiä ja/tai maasto hieman haastavampaa. Soveltuu normaalin peruskunnon omaavalle.

3 = Kohtuullisen vaativa matka, jossa pitkiä päivämatkoja ja korkeuseroja. Matkalle osallistujalta vaaditaan kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa.

4 = Hyvää fyysistä kuntoa vaativa matka, jossa voi olla myös teknistä osaamista vaativia osuuksia (esim. haastavia nousu- ja laskuosuuksia pyöräilymatkoilla).

Omatoimiset matkat

Omaan tahtiin, ilman ryhmää tai opasta. Järjestelyt toimivat ja apu on tarvittaessa puhelinsoiton päässä!

Reitillä voi olla samana lähtöpäivänä muitakin pyöräilijöitä/patikoijia, mutta osallistujia ei matkanjärjestäjän puolesta koota yhteen, muutoin kuin ehkä tervetulotilaisuudessa. Omatoimisia matkoja on tarjolla kaikissa kohteissamme.

Omatoimisella matkalla:

  • Tervetulotapaaminen paikallisen edustajan kanssa kohteesta riippuen saapumispäivän iltana tai ensimmäisenä aamuna tai materiaalipaketti (kartat/reittiohjeet ym. infot) odottamassa saapuessasi ensimmäiseen hotelliin.
  • Saat käyttöösi reittikartat sekä englanninkieliset reittiohjeet (joissakin kohteissa valittavana myös saksan- tai ranskankieliset ohjeet) sekä turisti-infoa kohteesta.
  • Pyöräilet tai kävelet majapaikasta toiseen omatoimisesti omalla tahdilla.
  • Matkatavarasi kuljetetaan autolla majapaikasta toiseen . Pyöräilypäivän aikana tarvittavat tavarat kulkevat vuokrapyörän mukana tulevassa sivulaukussa ja patikointipäivän kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Englanninkielinen päivystyspuhelinnumero käytössäsi koko matkan ajan.
  • Osassa kohteista mahdollisuus saada käyttöön gps-koordinaatit (oma laite) ja osassa kohteista vuokrattavana myös gps-laitteita.

Omatoimisilla matkoilla määräät itse tahdin. Matkojen paras puoli onkin vapaus ja omaan tahtiin eteneminen. Kun kerran kokeilet on ”vaara”, että jäät koukkuun! Omatoimisella matkalla asiaan kuuluu myös ”ongelmien” ratkominen, joustavuus ja hetkittäin tietynlaisen epävarmuuden sietäminen. Eduksi on, jos ainakin yhdellä seurueesta on peruskartanlukutaito, mutta karttojen lisäksi käytössä on myös yksityiskohtaiset kirjalliset reittiohjeet. Mitä enemmän liikutaan kaupunkialueella, sitä enemmän yksityiskohtaisia ohjeita tyypillisesti on. Ohjeiden tulkitseminen ja seuraaminen saattaa aluksi tuntua haastavalta ja aikaa vievältä, mutta mitä pidemmälle matka etenee, sen tottuneemmin ohjeiden seuraaminen käy. Huomaat ehkä, että myös reitin kadottaminen ja uudelleen löytäminen on osa seikkailua!

Joitakin pyöräreittejä (Italia, Slovenia) on merkitty tarranuolin, mutta kannattaa huomioida, että tarrat on tarkoitettu vain lisätueksi karttojen ja reittiohjeiden rinnalle. Tarrat eivät välttämättä kata koko reittiä ja niitä voi puuttua tärkeistäkin paikoista. Reitillä pysymiseksi on siten olennaista seurata karttoja ja sanallisia reittiohjeita, eikä navigoida yksistään nuolien varassa.

Voit myös rohkeasti kysyä tietä paikallisilta, jotka mielellään neuvovat, vaikka yhteistä kieltä ei paljon olisikaan. Omatoimisten matkailijoiden käytössä on myös päivystyspuhelinnumero, johon voit ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa.

Reittiohjeet on aina huolella valmisteltu ja päivitetään kauden alkaessa, mutta on mahdollista, että huomaat matkan aikana pieniä poikkeavuuksia/virheitä, jotka voivat johtua esimerkiksi tietöistä tai väliaikaisista liikennejärjestelyistä. Tällaisissa ennalta arvaamattomissa tilanteissa jokainen seurue joutuu valitsemaan parhaaksi katsomansa reitin omatoimisesti. Mikäli huomaat epätarkkuuksia tai sinulla on muita parannusehdotuksia, ole ystävällinen ja ilmoita huomioistasi matkan jälkeen, jotta asiat voidaan korjata tulevien matkailijoiden hyödyksi.

Omatoimisella matkalla (etenkin pyöräillessä) kartanluku ja valokuvaus- ym. tauot tekevät matkanteosta hitaampaa mihin ehkä kotoisilla lenkeilläsi olet tottunut. Tämä kannattaa huomioida sopivaa matkaa valitessa, etenkin jos haluat, että aikaa jää myös nähtävyyksien katseluun sekä rentoutumiseen kohteessa.

Opastetut matkat

Oppaan johdolla, samanhenkisessä seurassa!

Opastetulla matkalla kaikki on huolehdittu puolestasi – voit keskittyä lomastasi nauttimiseen! Patikointi tai pyöräily tapahtuu ammattitaitoisen paikallisoppaan johdolla, joka huolehtii myös kaikista käytännön järjestelyistä. Oppaan avulla tutustut vierailtavaan maahan ja sen tapoihin pintaa syvemmältä. Ryhmät ovat kansainvälisiä, mikä tuo oman mielenkiintoisen lisänsä lomaviikkoon. Opastettu matka on hyvä vaihtoehto, jos reitillä pysyminen huolettaa tai olet vailla matkaseuraa.

Opastettuja pyöräilymatkoja on ohjelmassa Italiassa (Bike&Boat Italia). Lisäksi ohjelmassamme on opastetut hiihto- ja patikkavaellukset Kainuussa.

Opastetut matkat ovat ryhmämatkoja ja yleensä vaativat toteutuakseen minimihenkilömäärän (kotimaan matkat ilman minimiosallistujamäärää). Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, matkanjärjestäjällä on oikeus perua matka yleensä viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

Opastetulla matkalla

  • Pyöräilet tai patikoit ammattitaitoisen englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.
  • Pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta ja oppaan asiantuntemuksesta.
  • Pyörämatkoilla mukana seuraa huoltoauto.

Räätälöidyt matkat

Etkö löydä etsimääsi? Osassa kohteistamme matkoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan olemassaolevien ohjelmien pohjalta. Lisäyöt ovat aina mahdollisia ennen tai jälkeen matkan ja osittain myös matkan varrella. Muutamia matkoistamme on helppo yhdistää noin kahden viikon kokonaisuuksiksi. Kysy lisää!