Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Matkojen vaikeusasteet

  Kunnon Lomien matkat on luokiteltu asteikolla 1-4 niiden vaativuuden mukaan.

  1 = Helppo matka, jossa lyhyehköt päivämatkat ja helppo maasto.

  2 = Hieman vaativampi matka, jossa päivämatkat ovat pääsääntöisesti pidempiä ja/tai maasto hieman haastavampaa. Soveltuu normaalin peruskunnon omaavalle.

  3 = Kohtuullisen vaativa matka, jossa pitkiä päivämatkoja ja korkeuseroja. Matkalle osallistujalta vaaditaan kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa.

  4 = Hyvää fyysistä kuntoa vaativa matka, jossa voi olla myös teknistä osaamista vaativia osuuksia (esim. haastavia nousu- ja laskuosuuksia pyöräilymatkoilla).

  Kuusi ihmistä seisoo tai istuu polkupyörien päällä muodostaen käsillään ja jaloillaan sanan bike.

  Omatoimiset matkat

  Omaan tahtiin, ilman ryhmää tai opasta. Järjestelyt toimivat ja apu on tarvittaessa puhelinsoiton päässä.

  Reitillä voi olla samana lähtöpäivänä muitakin pyöräilijöitä/patikoijia, mutta osallistujia ei matkanjärjestäjän puolesta koota yhteen, muutoin kuin mahdollisesti tervetulotilaisuudessa. Omatoimisia matkoja on tarjolla kaikissa kohteissamme.

  Omatoimisella matkalla:

  • Tervetulotapaaminen paikallisen edustajan kanssa kohteesta riippuen saapumispäivän iltana tai ensimmäisenä aamuna tai materiaalipaketti odottamassa saapuessasi ensimmäiseen hotelliin.
  • Saat käyttöösi reittikartat ja kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet sekä turisti-infoa kohteesta.
  • Useimmista reiteistä on saatavilla gps-koordinaatit, jotka toimitetaan etukäteispyynnöstä. Tarvitset käyttöösi oman gps-laitteen tai matkapuhelimen karttasovelluksen. Muutamilla matkoilla gps-laite sisältyy hintaan.
  • Pyöräilet tai kävelet majapaikasta toiseen omatoimisesti omalla tahdilla.
  • Matkatavarasi kuljetetaan autolla majapaikasta toiseen. Pyöräilypäivän aikana tarvittavat tavarat kulkevat vuokrapyörän mukana tulevassa sivulaukussa ja patikointipäivän kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Mahdollisia ongelmatilanteita varten käytössäsi on englanninkielinen päivystyspuhelinnumero. 

  Omatoimisilla matkoilla määräät itse tahdin. Matkojen paras puoli onkin vapaus ja omaan tahtiin eteneminen. Omatoimisella matkalla asiaan kuuluu myös ”ongelmien” ratkominen, joustavuus ja hetkittäin tietynlaisen epävarmuuden sietäminen. Eduksi on, jos ainakin yhdellä seurueesta on peruskartanlukutaito, mutta karttojen lisäksi käytössä on myös yksityiskohtaiset kirjalliset reittiohjeet.

  Mitä enemmän liikutaan kaupunkialueella, sitä enemmän yksityiskohtaisia ohjeita tyypillisesti on. Ohjeiden tulkitseminen ja seuraaminen saattaa aluksi tuntua haastavalta ja aikaa vievältä, mutta mitä pidemmälle matka etenee, sen tottuneemmin ohjeiden seuraaminen käy. Useimmilla matkoilla on saatavilla myös reitin gps-koordinaatit. Gps-laitteen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta gps helpottaa ja nopeuttaa reitin seuraamista etenkin matkoilla, missä reittiohjeita on paljon. Mahdollisissa epäselvissä tilanteissa tarkistat sijaintisi helposti laitteelta.

  Joitakin pyöräreittejä (Italia, Slovenia) on merkitty tarranuolin, mutta kannattaa huomioida, että tarrat on tarkoitettu vain lisätueksi. Tarroja voi puuttua tärkeistäkin paikoista ja reitillä pysymiseksi on olennaista seurata karttoja tai gps:ää eikä navigoida yksistään nuolien varassa.

  Voit myös rohkeasti kysyä tietä paikallisilta, jotka mielellään neuvovat, vaikka yhteistä kieltä ei paljon olisikaan. Omatoimisten matkailijoiden käytössä on myös päivystyspuhelinnumero, johon voit ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. (Tarkista päivystysaikataulu matkainfosta ennen matkaa.)

  Reittiohjeet on aina huolella valmisteltu ja päivitetään kauden alkaessa, mutta on mahdollista, että huomaat matkan aikana pieniä poikkeavuuksia/virheitä tai esimerkiksi tietöistä tai väliaikaisista liikennejärjestelyistä johtuvia muutoksia. Tällaisissa ennalta arvaamattomissa tilanteissa joudut valitsemaan parhaaksi katsomasi reitin omatoimisesti.

  Omatoimisella matkalla (erityisesti pyöräillessä) kartanluku ja valokuvaus- ym. tauot tekevät matkanteosta hitaampaa mihin ehkä kotoisilla lenkeilläsi olet tottunut. Tämä kannattaa huomioida sopivaa matkaa valitessa, etenkin jos haluat, että aikaa jää myös nähtävyyksien katseluun ja rentoutumiseen kohteessa.

  Reittikartta muovitaskussa pyörän tankolaukussa.

  Opastetut matkat

  Oppaan johdolla, samanhenkisessä seurassa.

  Opastetulla matkalla:

  • Pyöräilet tai patikoit ammattitaitoisen englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.
  • Pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta ja oppaan asiantuntemuksesta.
  • Pyörämatkoilla mukana seuraa huoltoauto.

  Opastetulla matkalla kaikki on huolehdittu puolestasi – voit keskittyä lomastasi nauttimiseen! Pyöräily tapahtuu ammattitaitoisen paikallisoppaan johdolla, joka huolehtii myös kaikista käytännön järjestelyistä. Oppaan avulla tutustut vierailtavaan maahan ja sen tapoihin pintaa syvemmältä. Ryhmät ovat kansainvälisiä, mikä tuo oman mielenkiintoisen lisänsä lomaviikkoon. Opastettu matka on hyvä vaihtoehto, jos reitillä pysyminen huolettaa tai olet vailla matkaseuraa.

  Opastettuja pyöräilymatkoja on ohjelmassa Italiassa (Bike&Boat Italia) sekä Tšekissä (Praha-Dresden). Lisäksi ohjelmassamme on opastetut hiihto- ja patikkavaellukset Kainuussa.

  Opastetut matkat ovat ryhmämatkoja ja yleensä vaativat toteutuakseen minimihenkilömäärän (kotimaan matkat ilman minimiosallistujamäärää). Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, matkanjärjestäjällä on oikeus perua matka yleensä viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

  Ryhmä pyöräileviä naisia on pysähtynyt tienpientarelle ja katsoo kameraan.

  Räätälöidyt matkat

  Etkö löydä etsimääsi? Osassa kohteistamme matkoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan olemassaolevien ohjelmien pohjalta. Lisäyöt ovat aina mahdollisia ennen tai jälkeen matkan, osittain myös matkan varrella. Muutamia matkoistamme on helppo yhdistää noin kahden viikon kokonaisuuksiksi. Kysy lisää!