Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Matkojen vaikeusasteet

  Pyörämatkat on luokiteltu asteikolla 1-4 niiden vaativuuden mukaan. Matkan tiedoissa on mainittu, jos jokin päivä poikkeaa vaikeudeltaan suuresti muista päivistä. Useimmissa ohjelmakuvauksissa on mainittu päivittäiset kokonaisnousumetrit, jotka antavat hyvän kuvan reitin mäkisyydestä, joskaan nousumetrit eivät kerro nousujen jyrkkyydestä. Kannattaa huomioida, että kokemus reitistä voi olla hyvin erilainen riippuen siitä oletko liikenteessä sähköpyörällä vai ”normaalilla” retkipyörällä.

  1 = Helppo matka, jossa lyhyehköt päivämatkat, max. 40 km yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Reitillä ei ole merkittäviä korkeuseroja.

  2 = Hieman vaativampi matka, jossa päivämatkat ovat pidempiä, pääsääntöisesti 40–60 km. Jokin yksittäinen pidempi päivä voi sisältyä viikkoon. Päivittäinen kokonaisnousu on tyypillisesti 100-400 m.

  3 = Kohtuullisen vaativa matka, jossa 50-80 km päivämatkoja ja suuria korkeuseroja. Päivittäinen kokonaisnousu on tyypillisesti 400-800 m, yksittäisinä päivinä mahdollisesti suurempi.

  4 = Hyvää fyysistä kuntoa vaativa matka, jossa on suuria korkeuseroja sekä teknistä osaamista vaativia osuuksia esim. haastavia laskuja.

  Kuusi ihmistä seisoo tai istuu polkupyörien päällä muodostaen käsillään ja jaloillaan sanan bike.


  Patikointimatkat
  on luokiteltu asteikolla 1-3 niiden vaativuuden mukaan. Matkan tiedoissa on mainittu, jos jokin päivä poikkeaa vaikeudeltaan suuresti muista päivistä. Useimmissa ohjelmakuvauksissa on myös mainittu päivittäiset kokonaisnousumetrit, jotka antavat hyvää kuvaa reitin mäkisyydestä, joskaan nousumetrit eivät kerro nousujen jyrkkyydestä. Kaikkiin matkoihin sisältyy osuuksia epätasaisilla, mahdollisesti kivikkoisilla poluilla.

  1 = Helppo matka n. 10-15 km päivämatkoin. Suhteellisen tasainen maasto.

  2 = Hieman vaativampi matka n. 15-20 km päivämatkoin. Päivittäinen kokonaisnousu yleensä 300-500 m.

  3 = Kohtuullisen vaativa matka n. 20-25 km päivämatkoin. Reitillä voi olla pitkiä osittain jyrkkiä nousuosuuksia.

  Vaeltaja lähestyy Cadaquesia alamäkeen viettävällä polulla.

  Omatoimiset matkat

  Omaan tahtiin, ilman ryhmää tai opasta. 

  Reitillä voi olla samana lähtöpäivänä muitakin osallistujia, mutta heitä ei matkanjärjestäjän puolesta koota yhteen.

  Omatoimisella matkalla:

  • Matkan sähköinen infomateriaali toimitetaan ennen matkaa sähköpostitse. Mahdolliset printatut materiaalit luovutetaan ensimmäisen hotellin vastaanotosta / tervetulotapaamisessa paikallisen edustajan kanssa.
  • Matkasta riippuen kartat ovat sähköiset tai printatut. Saat käyttöösi joko:
   1.Englanninkielinen infosovelluksen, joka sisältää reittikartat ja gps-navigoinnin sekä kattavan matkainfon
   2. Reitin gps-datan älypuhelimen karttasovellukseen tai gps-laitteeseen siirrettäväksi (oma laite oltava käytettävissä)
   3. Reittikartat ja kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet
  • Pyöräilet tai kävelet majapaikasta toiseen omatoimisesti omalla tahdilla.
  • Matkatavarasi kuljetetaan autolla majapaikasta toiseen. Pyöräilypäivän aikana tarvittavat tavarat kulkevat vuokrapyörän mukana tulevassa sivulaukussa ja patikointipäivän kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Mahdollisissa ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä englanninkieliseen päivystyspuhelinnumeroon. (Huom. Pyörämatkoilla ei pääsääntöisesti ole apua tarjolla renkaan puhkeamisen vuoksi, vaan osallistujan tulee tietää miten sisuskumi paikataan tai vaihdetaan.)

  Omatoimisilla matkoilla määräät itse tahdin. Matkojen paras puoli onkin vapaus ja omaan tahtiin eteneminen. Omatoimisella matkalla asiaan kuuluu myös pienten ”ongelmien” ratkominen ja tietynlaisen epävarmuuden sietäminen hetkittäin.

  Karttojen ja reittiohjeiden avulla liikuttaessa ohjeiden tulkitseminen ja seuraaminen saattaa aluksi tuntua  aikaa vievältä, mutta mitä pidemmälle matka etenee, sen tottuneemmin ohjeiden seuraaminen käy. Gps-navigointi helpottaa ja nopeuttaa suunnistamista. Myös karttojen avulla liikuttaessa suosittelemme lataamaan matkapuhelimelle jonkin karttasovelluksen, josta voit tarvittaessa tarkistaa sijaintisi näppärästi.

  Omatoimisten matkailijoiden käytössä on myös englanninkielinen päivystyspuhelin, johon voi ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. (Tarkista aikataulu matkainfosta.) Voit myös rohkeasti kysyä tietä paikallisilta, jotka mielellään neuvovat, vaikka yhteistä kieltä ei aina paljon olisikaan.

  Reittiohjeet ja -kartat on aina huolella valmisteltu ja päivitetään kauden alkaessa, mutta on mahdollista, että huomaat matkan aikana pieniä poikkeavuuksia/virheitä tai esimerkiksi tietöistä tai väliaikaisista liikennejärjestelyistä  johtuvia muutoksia. Tällaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa joudut itse valitsemaan  parhaaksi katsomasi reitin.

  Omatoimisella pyörämatkalla kartanluku ja valokuvaus- ym. tauot tekevät matkanteosta hitaampaa mihin ehkä kotoisilla lenkeilläsi olet tottunut. Tämä kannattaa huomioida sopivaa matkaa valitessa, etenkin jos haluat, että aikaa jää myös nähtävyyksien katseluun ja rentoutumiseen kohteessa.

  Reittikartta muovitaskussa pyörän tankolaukussa.

  Opastetut matkat

  Oppaan johdolla, samanhenkisessä seurassa.

  Opastetulla matkalla:

  • Pyöräilet ammattitaitoisen englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.
  • Pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta ja oppaan asiantuntemuksesta.
  • Pyörämatkoilla mukana seuraa huoltoauto.

  Opastetulla matkalla kaikki on huolehdittu puolestasi – voit keskittyä lomastasi nauttimiseen! Pyöräily tapahtuu ammattitaitoisen paikallisoppaan johdolla, joka huolehtii myös kaikista käytännön järjestelyistä. Oppaan avulla tutustut vierailtavaan maahan ja sen tapoihin pintaa syvemmältä. Ryhmät ovat kansainvälisiä, mikä tuo oman mielenkiintoisen lisänsä lomaviikkoon.

  Opastettuja pyörämatkoja on ohjelmassa Tšekissä (Praha-Dresden). Lisäksi ohjelmassamme on opastettuja hiihto- ja lumikenkävaelluksia Kainuussa.

  Opastetut matkat ovat ryhmämatkoja ja yleensä vaativat toteutuakseen minimihenkilömäärän (kotimaan matkat ilman minimiosallistujamäärää). Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, matkanjärjestäjällä on oikeus perua matka yleensä viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

  Ryhmä pyöräileviä naisia on pysähtynyt tienpientarelle ja katsoo kameraan.

  Räätälöidyt matkat

  Etkö löydä etsimääsi? Osassa kohteistamme matkoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan olemassa olevien ohjelmien pohjalta. Lisäyöt ovat aina mahdollisia ennen tai jälkeen matkan, osittain myös matkan varrella. Muutamia matkoistamme on helppo yhdistää noin kahden viikon kokonaisuuksiksi. Kysy lisää!