Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Matkojen vaikeusasteet

  Kunnon Lomien matkat on luokiteltu asteikolla 1-4 niiden vaativuuden mukaan.

  1 = Helppo matka, jossa lyhyehköt päivämatkat ja helppo maasto.

  2 = Hieman vaativampi matka, jossa päivämatkat ovat pääsääntöisesti pidempiä ja/tai maasto hieman haastavampaa. Soveltuu normaalin peruskunnon omaavalle.

  3 = Kohtuullisen vaativa matka, jossa pitkiä päivämatkoja ja korkeuseroja. Matkalle osallistujalta vaaditaan kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa.

  4 = Hyvää fyysistä kuntoa vaativa matka, jossa voi olla myös teknistä osaamista vaativia osuuksia (esim. haastavia nousu- ja laskuosuuksia pyöräilymatkoilla).

  Kuusi ihmistä seisoo tai istuu polkupyörien päällä muodostaen käsillään ja jaloillaan sanan bike.

  Omatoimiset matkat

  Omaan tahtiin, ilman ryhmää tai opasta. Järjestelyt toimivat ja apu on tarvittaessa puhelinsoiton päässä.

  Reitillä voi olla samana lähtöpäivänä muitakin osallistujia, mutta heitä ei matkanjärjestäjän puolesta koota yhteen. Omatoimisia matkoja on tarjolla kaikissa kohteissamme.

  Omatoimisella matkalla:

  • Kohteesta riippuen matkan infomateriaali luovutetaan ensimmäisen hotellin vastaanotosta tai saat materiaalin tervetulotapaamisessa paikallisen edustajan kanssa.
  • Saat käyttöösi reitin gps-datan (pääsääntöisesti oma matkapuhelin ja karttasovellus tai gps-laite oltava käytettävissä) tai reittikartat ja kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet. 
  • Pyöräilet tai kävelet majapaikasta toiseen omatoimisesti omalla tahdilla.
  • Matkatavarasi kuljetetaan autolla majapaikasta toiseen. Pyöräilypäivän aikana tarvittavat tavarat kulkevat vuokrapyörän mukana tulevassa sivulaukussa ja patikointipäivän kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Mahdollisia ongelmatilanteita varten käytössäsi on englanninkielinen päivystyspuhelinnumero. 

  Omatoimisilla matkoilla määräät itse tahdin. Matkojen paras puoli onkin vapaus ja omaan tahtiin eteneminen. Omatoimisella matkalla asiaan kuuluu myös pienten ”ongelmien” ratkominen, joustavuus ja hetkittäin tietynlaisen epävarmuuden sietäminen. Gps-navigointi helpottaa ja nopeuttaa reitin seuraamista. Reitin gps-data kannattaa ladata älypuhelimen karttasovellukselle jo kotona, ja samalla tutustua sovelluksen toimintaan.

  Karttojen ja reittiohjeiden avulla liikuttaessa ohjeiden tulkitseminen ja seuraaminen saattaa aluksi tuntua haastavalta ja aikaa vievältä, mutta mitä pidemmälle matka etenee, sen tottuneemmin ohjeiden seuraaminen käy. Myös karttojen avulla liikuttaessa suosittelemme lataamaan matkapuhelimelle jonkin karttasovelluksen, josta voit tarpeen vaatiessa tarkistaa sijaintisi näppärästi.

  Omatoimisten matkailijoiden käytössä on myös englanninkielinen päivystyspuhelin, johon voit ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. (Tarkista päivystysaikataulu matkainfosta ennen matkaa.) Voit myös rohkeasti kysyä tietä paikallisilta, jotka mielellään neuvovat, vaikka yhteistä kieltä ei aina paljon olisikaan.

  Reittiohjeet ja -kartat on aina huolella valmisteltu ja päivitetään kauden alkaessa, mutta on mahdollista, että huomaat matkan aikana pieniä poikkeavuuksia/virheitä tai esimerkiksi tietöistä tai väliaikaisista liikennejärjestelyistä  johtuvia muutoksia. Tällaisissa ennalta arvaamattomissa tilanteissa joudut valitsemaan parhaaksi katsomasi reitin omatoimisesti.

  Omatoimisella pyörämatkalla kartanluku ja valokuvaus- ym. tauot tekevät matkanteosta hitaampaa mihin ehkä kotoisilla lenkeilläsi olet tottunut. Tämä kannattaa huomioida sopivaa matkaa valitessa, etenkin jos haluat, että aikaa jää myös nähtävyyksien katseluun ja rentoutumiseen kohteessa.

  Reittikartta muovitaskussa pyörän tankolaukussa.

  Opastetut matkat

  Oppaan johdolla, samanhenkisessä seurassa.

  Opastetulla matkalla:

  • Pyöräilet tai patikoit ammattitaitoisen englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.
  • Pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta ja oppaan asiantuntemuksesta.
  • Pyörämatkoilla mukana seuraa huoltoauto.

  Opastetulla matkalla kaikki on huolehdittu puolestasi – voit keskittyä lomastasi nauttimiseen! Pyöräily tapahtuu ammattitaitoisen paikallisoppaan johdolla, joka huolehtii myös kaikista käytännön järjestelyistä. Oppaan avulla tutustut vierailtavaan maahan ja sen tapoihin pintaa syvemmältä. Ryhmät ovat kansainvälisiä, mikä tuo oman mielenkiintoisen lisänsä lomaviikkoon. Opastettu matka on hyvä vaihtoehto, jos reitillä pysyminen huolettaa tai olet vailla matkaseuraa.

  Opastettuja pyöräilymatkoja on ohjelmassa Tšekissä (Praha-Dresden). Lisäksi ohjelmassamme on opastettuja hiihto- ja lumikenkävaelluksia Kainuussa.

  Opastetut matkat ovat ryhmämatkoja ja yleensä vaativat toteutuakseen minimihenkilömäärän (kotimaan matkat ilman minimiosallistujamäärää). Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, matkanjärjestäjällä on oikeus perua matka yleensä viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

  Ryhmä pyöräileviä naisia on pysähtynyt tienpientarelle ja katsoo kameraan.

  Räätälöidyt matkat

  Etkö löydä etsimääsi? Osassa kohteistamme matkoja voidaan räätälöidä tarpeen mukaan olemassa olevien ohjelmien pohjalta. Lisäyöt ovat aina mahdollisia ennen tai jälkeen matkan, osittain myös matkan varrella. Muutamia matkoistamme on helppo yhdistää noin kahden viikon kokonaisuuksiksi. Kysy lisää!