Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Vastuullisuus

  Kesästä 2024 alkaen valikoimassamme on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta (Camino Norte) vain kohteita, minne pääsee suoralla lennolla Helsingistä vähintäänkin osan matkustuskaudesta.

  Vaikka useissa kohteissa on varattavissa yksityiskuljetuksia, kannustamme suosimaan julkista liikennettä lentokentän ja majoituksen välillä. Kotimaassa kannattaa harkita auton jättämistä kotiin, mikäli vain julkiset yhteydet kotoasi lentokentälle toimivat.

  Yhä useammalla matkalla kaikki infomateriaali on vain sähköisessä muodossa. Joillakin matkoilla on mahdollista valita printatut kartat ja infot lisämaksusta. Ympäristösyistä suosittelemme sähköistä materiaalia, mikä vähentää painetun / tulostetun materiaalin tarvetta.


  Vastuullisuus omassa arjessamme

  Kahden vakituisen työntekijän kotikonttorissamme on ekologisuus huomioitu kaikessa toiminnassamme. Suurimman hiilijalanjäljen aiheuttavat lennot vuosittaisilla tutustumismatkoilla Eurooppaan.

  • Toimistotilojen lämmitys kotimaisella puupelletillä.
  • Valaistuksessa käytössä led/energiansäästölamput. Valot sammutetaan huoneesta poistuttaessa.
  • Tietokoneita ja muita laitteita ei pidetä päällä turhaan.
  • Lajittelemme ja kierrätämme kaikki jätteet (biojäte, lasi, metalli, muovi, kartonki, paristot, lamput, tekstiilit ja kaikki muu kierrätettävissä oleva jäte). Kaatopaikalle päätyvää jätettä syntyy vähän.
  • Tulostamme vain tarpeellisen, paperia säästäen kaksipuoleisesti.
  • Emme valmista paperiesitteitä. Laskut lähetetään sähköisesti.
  • Tutustumismatkoilla Eurooppaan käytämme aina suoria lentoja. Matkustamme Helsinki-Vantaalle junalla, mikäli se aikataulullisesti on mahdollista.


  Vastuullisuusvinkit asiakkaillemme

  Monilla pienillä teoilla ennen lomaa ja loman aikana voit helposti pienentää lomasi aiheuttamaa ympäristökuormaa. Ota vinkeistä vaari ja myös luonto kiittää!

  1. Suosi suoria lentoja ja hyödynnä joukkoliikennettä. Suosi suoria lentoja ja käytä kohteessa joukkoliikennettä. Jätä auto kotiin ja matkusta lentokentälle julkisella liikenteellä, jos se on kohdallasi mahdollista.

  2. Matkusta sesongin ulkopuolella. Jos arjen velvoitteet eivät rajoita, matkusta vilkkaimman lomasesongin ulkopuolella. Matkailijamäärien jakaantuminen tasaisemmin tarjoaa sesonkityötä pidemmälle ajanjaksolle, tasaa jätehuollon kuormitusta ja edesauttaa veden riittävyyttä kohteissa.

  3. Pakkaa kevyemmin.
  Ota mukaasi tarpeellinen, mutta älä liioittele. ”Kaiken varalta” -vaatteet ja tavarat ovat usein turhia. Lisäkilot laukussasi kuluttavat enemmän lentokoneen polttoainetta aiheuttaen enemmän ympäristöpäästöjä.

  4. Kunnioita luontoa.
    Jätä vain jalanjäljet ja ota vain valokuvia. Älä häiritse eläimiä ja pesiviä lintuja. Vaellusreitillä pysy polulla.

  5. Säästä sähköä.
  Pidä ilmastointilaite päällä vain tarvittaessa. Sammuta turhat valot ja laitteet.

  6. Juo hanavettä.
  Useimmissa kohteissa hanavesi on juomakelpoista, joten suosi sitä pullotetun veden sijaan ja vähennät muovijätettä merkittävästi. Ota oma juomapullo mukaan!

  7. Käytä vettä säästeliäästi. Käy suihkussa ripeästi ja älä juoksuta vettä turhaan. Wc-pöntön puhdistamiseen riittää yleensä pieni huuhtelu.

  8. Lajittele jätteet niin hyvin kuin se kohteessa on mahdollista. Palauta pantilliset muovipullot kauppaan tai jätä ne siivoojan noudettavaksi. Huolehdi ettei luontoon päädy pienimpiäkään roskia.

  9. Rajoita muovipussien käyttöä. Ota kauppareissulle mukaan oma reppu tai kassi ja jätä muovipussi ostamatta.

  10. Vältä ruokahävikkiä. Ota lautasellesi vain se, minkä varmuudella jaksat syödä.

  11. Suosi paikallista. Osta paikallisista liikkeistä ja ravintoloista. Suosi lähiruokaa ja matkamuistoina esim. paikallisia käsitöitä ja tuotteita.

  12. Kunnioita paikallista kulttuuria, uskontoa ja tapoja.  Uskonnollisissa paikoissa vieraillessasi pukeudu asiaankuuluvalla tavalla. Opettele tervehdykset, kiittäminen yms pikkusanat paikallisella kielellä. Kysy lupa valokuvaamiseen.

  +++ Matkalla, jossa majapaikkaa vaihdetaan päivittäin, tuotetaan valitettavasti paljon liinavaate- ja pyyhepyykkiä. Ellet välttämättä kaipaa puhdasta pyyhettä joka päivälle, harkitse oman pyyhkeen mukaan ottamista. Pieneen tilaan pakkautuvat mikrokuitupyyhkeet eivät paina paljon matkalaukussa ja kuivuvat nopeasti. Jos yövyt pari kolme yötä samassa hotellissa, suositeltavaa on käyttää samoja pyyhkeitä koko oleskelun ajan. Useat hotellit tarjoavat nykyisin myös mahdollisuutta jättää päiväsiivous väliin.