Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Vastuullisuus


  Kaikella toiminnallamme on ympäristövaikutuksensa, myös matkailulla. Monilla pienillä teoilla ennen lomaa ja loman aikana voit kuitenkin helposti pienentää lomasi aiheuttamaa ympäristökuormaa. Ota vinkeistä vaari ja myös luonto kiittää!

  1. Pakkaa kevyemmin. Ota mukaasi tarpeellinen, mutta älä liioittele. ”Kaiken varalta” -vaatteet ja tavarat ovat usein turhia. Lisäkilot laukussasi kuluttavat enemmän lentokoneen polttoainetta aiheuttaen enemmän ympäristöpäästöjä.

  2. Suosi suoria lentoja ja hyödynnä joukkoliikennettä
  mahdollisuuksien mukaan. Jätä auto kotiin ja matkusta lentokentälle julkisella liikenteellä.  Suosi suoria lentoja ja käytä kohteessa joukkoliikennettä.
  Suurin vaikutus matkasi hiilijalanjälkeen on lennoilla. Halutessasi voit kompensoida lennostasi aiheutuvat ilmastopäästöt esimerkiksi Ilmastoapu.fi -sivustolla.

  3. Kunnioita luontoa.
  Vaellusreitillä pysy polulla. Jätä vain jalanjäljet ja ota vain valokuvia. Älä häiritse eläimiä ja pesiviä lintuja. Suojele vesistöjä.

  4. Säästä sähköä.
  Sammuta turhat valot ja laitteet ja kytke huoneen ilmastointi välillä pois päältä.  

  5. Käytä hanavettä.
  Useissa kohteissa hanavesi on juomakelpoista, joten suosi sitä pullotetun veden sijaan. Oma juomapullo ei paina matkatavaroissa ja vähentää muovijätettä merkittävästi.

  6.Vältä ruokahävikkiä. Ota buffetpöydästä lautasellesi vain se, minkä varmuudella jaksat syödä. Hae tarvittaessa lisää.

  7. Käytä vettä säästeliäästi. Sammuta hana hampaiden harjauksen ja suihkussa saippuoinnin ajaksi. Harkitse tarvitsetko aamusuihkua vai riittäisikö yksi peseytyminen päivässä. Wc-pöntön puhdistamiseen riittää yleensä pieni huuhtelu.

  8. Lajittele jätteet niin hyvin kuin se kohteessa on mahdollista. Huolehdi ettei luontoon päädy pienimpiäkään roskia, kuten tupakantumppeja.

  9. Rajoita muovipussien käyttöä. Ota kauppareissulle mukaan oma reppu tai kassi ja jätä muovipussi ostamatta.

  10. Suosi paikallista. Osta paikallisista liikkeistä ja ravintoloista. Suosi matkamuistoina esim. paikallisia käsitöitä ja tuotteita.

  11. Kunnioita paikallista kulttuuria, uskontoa ja tapoja. Kysy lupa valokuvaamiseen. Opettele tervehdykset paikallisella kielellä, sitä arvostetaan.

  +++ Matkalla, jossa majapaikkaa vaihdetaan lähes päivittäin, tuotetaan valitettavasti paljon liinavaate- ja pyyhepyykkiä. Ellet välttämättä kaipaa puhdasta pyyhettä joka päivälle, harkitse oman pyyhkeen mukaan ottamista. Kevyet ja pieneen tilaan pakkautuvat mikrokuitupyyhkeet eivät vie paljon tilaa matkalaukussa ja kuivuvat nopeasti.


  Vastuullisuus omassa toiminnassamme

  Myös me Kunnon Lomissa haluamme kantaa pienen kortemme kekoon ja minimoida toimintamme hiilijalanjäljen. Kahden vakituisen työntekijän kotikonttorissamme on ekologisuus huomioitu kaikessa toiminnassamme. Suurimman hiilijalanjäljen aiheuttavat lennot vuotuisilla tutustumismatkoilla Eurooppaan.

  • Toimistotilojen lämmitys kotimaisella puupelletillä.
  • Valaistuksessa käytössä energiansäästölamput. Valot sammutetaan huoneesta poistuttaessa.
  • Tietokoneita ja muita laitteita ei pidetä päällä turhaan.
  • Lajittelemme ja kierrätämme kaikki jätteet (biojäte, lasi, metalli, muovi, kartonki, paristot, lamput ja kaikki muu kierrätettävissä oleva jäte). Kaatopaikalle päätyvää jätettä syntyy erittäin vähän.
  • Tulostamme vain tarpeellisen, paperia säästäen kaksipuoleisesti.
  • Paperiesitteitä emme valmista, laskut lähetetään sähköisesti.
  • Tutustumismatkoilla Eurooppaan käytämme aina suoria lentoja Helsingistä eteenpäin. Sijaintimme vuoksi myös kotimaanlento on välttämätön.