Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Kaunis Katalonia 6 pv

  Vaeltaja lähestyy Cadaquesia alamäkeen viettävällä polulla.

  Kaunis Katalonia 6 pv

  Kaksi naista vaellussauvojen kanssa nousee ylämäkeä vuoristomäntyjen varjostamalla polulla.

  Kaunis Katalonia 6 pv

  Perhe istuskelee rantakalliolla ja katselee merelle Cap de Creusin niemellä.

  Kaunis Katalonia 6 pv

  Nainen seisoo rantakivellä ja katselee merelle Cap de Creusin niemellä.

  Kaunis Katalonia 6 pv

  Espanja

  Kausi: 01.03.-07.07. ja 01.09.-31.10.2023

  Kesto: 6 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 55 km

  Hinta: Alk. 640 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Rannikolta vuorille, mereltä kalliojyrkänteille, hiekkarannoilta varjoisiin metsiin – tällä Kataloniaan Costa Bravan rannikolle sijoittuvalla patikkaviikolla pääset ihastelemaan vaihtelevia ja yllätyksellisiäkin Katalonian maisemia. Vaikka Costa Brava tuo helposti mieleen pitkät hiekkarannat ja aurinkoloman, soveltuu Espanjan koilliskulma erinomaisesti myös aktiiviseen lomailuun.

  Tämä viikko paljastaa osallistujille monia alueen parhaista puolista. Kävelet pikkupoukamien ja jyrkkien rantakallioiden hallitsemaa rannikkoa, lukuisten merilintujen asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki sekä vuoristopolulla, josta avautuvat maisemat kauas Pyreneille saakka. Pääset luonnollisesti tutustumaan myös alueen hienoon ruokakulttuuriin ja viineihin sekä pikkukaupunkeihin roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen.

  Matkan kohokohdat:

  • Rosoinen ja ”villi” Katalonian rannikko
  • Aiguamollsin luonnonsuojelualue
  • Alueen herkullinen ruokakulttuuri
  • Cadaquésin valkoinen kalastajakylä

  Faktat

  Kohde: Espanja
  Kesto: 6 päivää / 5 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2023: Päivittäin 01.03.-07.07. ja 01.09.-31.10.

  Reitti: Kävely tapahtuu maalaisteillä, rannikko- ja vuoristopoluilla. Polut pääasiassa helppokulkuisia, mutta paikoitellen myös jyrkkiä ylä- ja alamäkiä sekä epätasaista (kivikkoista) alustaa.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.03.-03.04., 11.04.-07.07. ja 01.09.-31.10. 640 € 2 hh:ssa / 990 € 1 hh:ssa
  Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 810 €

  Hintakausi 2: 04.04.-10.04. 700 € 2 hh:ssa / 1080 € 1 hh:ssa
  Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 905 €
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 5 yön majoitus majataloissa / keskitasoisissa hotelleissa (kts. tarkemmat tiedot päiväohjelmasta)
  • Aamiaiset
  • Kuljetus Figueresin rautatieasemalta / -asemalle tai Gironan lentokentältä / -kentälle
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat sekä turisti-infoa
  • Reitin gps-data (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Lisämaksusta

  • Majoitus 3* hotellissa merinäköalalla Cadaquésissa 45 € / hlö 2 hh:ssa tai 75 € 1 hh:ssa
  • Lisäyöt mahdollisia missä tahansa hotellissa, kysy hinta

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen Sant Pere Pescador

  Saapuminen Fluvia-joen halkomaan historialliseen Sant Pere Pescadorin kaupunkiin. Majoitus viehättävässä hedelmätarhojen ympäröimässä majatalossa maaseudun rauhassa.

  Majoitus: Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa ”Parc de Mig de Dos Rius” -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.
  Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

  Päivä 2: Sant Pere Pescador-Castello D’Empuries

  N. 11 km / 4 h, kokonaisnousu n. 110 m
  Matkasi alkaa helpolla ja tasaisella reitillä. Kävelet ensin Fluvia-joen rantatörmällä pohjoiseen ja sitten Aiguamollsin luonnonsuojelualueelle, joka tarjoaa päivän mielenkiintoisinta nähtävää. Kosteikkoalue on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden ja reitin varrella on useita lintukojuja ja -torneja. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Luonnonsuojelualueelta matka jatkuu maalaisteillä halki viljelyksien ja viiniviljelmien Pyreneiden siintäessä horisontissa. Päivän päätteeksi saavut keskiaikaiseen Castello D’Empuriesin kaupunkiin. Kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, parhaana maamerkkinä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko.

  Majoitus: Kaupungin sydämessä sijaitseva majatalo on rakennettu Castellon kreivin talon raunioille. Yksilöllisesti sisustetut huoneet, joista maisemat kylään.

  Päivä 3: Castello D’Empuries-Cadaqués

  N. 16 km / 5,5 h, kokonaisnousu n. 550 m
  Päivän aluksi kuljetus Platja Canyellesiin, josta suuntaat itään rannikkopolkua pitkin upeissa merellisissä maisemissa. Matkalla ohitat monia viehättäviä pikkupoukamia, joiden turkoosinsinisenä hohtava vesi houkuttelee virkistävälle pulahdukselle. Lopulta suuntaat sisämaahan ja kuljet oliivitarhojen ympäröimään puhtaanvalkoiseksi kalkittuun Cadaquésin kalastajakylään, joka tunnetaan Salvador Dalín kotipaikkana. Päivällisen nauttimiseen Cadaqués tarjoaa hyvän ja monipuolisen valikoiman ravintoloita. Kalaruuat ovat herkullisia ja tuoreita ja kyytipojaksi käy hyvin paikallinen valkoviini.

  Majoitus: Perhehotelli (2*) lähellä rantaa ja Cadaquésin keskustaa. Siistit ja yksinkertaisesti sisustetut huoneet.

  Päivä 4: Cadaqués-El Port de la Selva

  N. 13 km / 4,5 h, kokonaisnousu n. 400 m
  Jätät Cadaquésin taaksesi ja suuntaat pohjoiseen kohti El Port de la Selvaa. Polku vie halki Cap de Creusin luonnonsuojelualueen ja loppumatkan saat nauttia katalonialaisista maalaismaisemista. El Port de la Selva on viehättävä vuorien ja rantojen ympäröivä kalastajakylä valkoisine kylki kyljessä sijaitsevine taloineen. Nykyisin suuri osa ihmisistä saa toimeentulonsa turismista, mutta kalastus on edelleen merkittävä elinkeino ja kalasatama yksi alueen tärkeimmistä.

  Majoitus: Aivan rannan tuntumassa sijaitseva 4* hotelli toimii alun perin 1800-luvulla kartanoksi rakennetussa rakennuksessa. Hotellia on pyöritetty tiloissa vuodesta 1960 ja se on kunnostettu täydellisesti vuonna 2005. Hotellissa on kaksi ravintolaa, joista toisessa merinäköala.

  Päivä 5: El Port de la Selva-Palau Saverdera

  N. 15 km / 5 h, kokonaisnousu n. 730 m
  Viimeisen päiväsi kävelet sisämaassa kohti lounasta. Nouset kukkulalle, jossa sijaitsee yli tuhat vuotta vanha Sant Pere de Rodesin luostari, jota pidetään yhtenä Espanjan tärkeimmistä. Luostarilta matka jatkuu ylämäkivoittoisena Sant Salvadorin linnanraunioille, josta avautuvat maisemat kauas Pyreneille, Cap de Creusille sekä rannikolle eli lähes koko edellispäivien reitti avautuu silmiesi edessä. Loppumatka kulkee alamäkivoittoista polkua pitkin ohittaen mm. pienen valkoisen Sant Onofren kappelin. Patikkamatkasi on päätöksessään saavuttuasi pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderaan kaupunkiin. Matkan päätteeksi voit kohottaa maljat ja nauttia tapakset joissakin keskustan muutamista pikku ravintoloista.

  Majoitus: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

  Päivä 6: Paluu

  Aamiainen ja kuljetus Figueresiin (tai Gironaan).

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Sant Pere Pescador ja matka päättyy Palau Saverderaan.
  Lähimmät lentokentät ovat Barcelona ja Girona.

  Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus Sant Pere Pescadoriin. Matkan päätteeksi hintaan sisältyy kuljetus Palau Saverderasta takaisin Figueresiin. Vaihtoehtoisesti kuljetukset Gironasta / Gironaan.

  Saapuminen lentäen
  Ryanair lentää suoria lentoja Helsingistä Gironaan maanantaisin ja perjantaisin. 
  Finnairilla on Helsingistä Barcelonaan suora lento päivittäin ja Norwegianilla useita kertoja viikossa.

  Barcelonasta Figueresiin
  Ota ensin juna lentokentältä kaupunkiin Barcelona Sants-rautatieasemalle.
  Junia lähtee 30 min välein n. klo 5.30-23.30 ja matka-aika on n. 20 min. Lisätietoa aikatauluista ja hinnoista löytyy täältä (valitse lähtöpaikaksi ”Aeroport” ja määränpääksi ”Barcelona-Sants”).

  Halutessasi pääset lentokentältä Barcelonaan nopeasti ja suhteellisen edullisesti taksilla. Yhdensuuntainen matka kestää n. 25-30 min ja maksaa noin 30 €. Matkan kesto vaihtelee liikenteestä riippuen. Lisäksi matkustajan pitää maksaa lentokenttälisä.

  Barcelona Sants – Figueres / Figueres Vilafant
  AVANT -juna (paras vaihtoehto)
  N. 9 yhteyttä päivässä, matka-aika 53 min ja hinta alk. n. 22 €. Saapuu asemalle Figueres Vilafant.

  MD -juna (Medium Distance)
  N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika 1 h 50 min ja hinta alk. 16 €. Saapuu asemalle Figueres.

  Regional -juna
  Tämä juna pysähtyy useilla asemilla. N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika n. 2 h 10 min, hinta alk. 12 €. Saapuu asemalle Figueres.

  AVE -juna, ei suositeltu!
  Tämä juna on pääasiassa pidempien matkojen matkustamiseen. Saapuu asemalle Figueres Vilafant.

  Aikataulut: www.renfe.com
  Huom. Viimeinen Figueresin juna lähtee klo 21.40. Finnairin klo 20.05 saapuvalta iltalennolta ehtinee junaan, jos otat kentältä taksin asemalle, eikä matkalle osu ylimääräisiä viivästyksiä.

  Paluumatka
  Paluumatkaa varten näet juna-aikataulut Figueres Vilafant / Figueres – Barcelona Sants sekä Barcelona Sants – lentokenttä ym. linkeistä.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 25.7.2023.