Kaunis Katalonia, 8 pv

Rannikolta vuorille, mereltä kalliojyrkänteille, hiekkarannoilta varjoisiin metsiin - tällä Kataloniaan Costa Bravan rannikolle sijoittuvalla patikkaviikolla pääset ihastelemaan vaihtelevia ja yllätyksellisiäkin Katalonian maisemia. Vaikka Costa Brava voi monille tuoda mieleen pitkät hiekkarannat ja aurinkoloman, soveltuu tämä Espanjan koilliskulma erinomaisesti myös aktiiviseen lomailuun.

Tämä viikko paljastaa osallistujille monia alueen parhaista puolista. Kävelet pikkupoukamien ja jyrkkien rantakallioiden hallitsemaa rannikkoa, lukuisten merilintujen asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki sekä vuoristopolulla, josta avautuvat upeat maisemat kauas Pyreneille. Pääset luonnollisesti tutustumaan myös alueen hienoon ruokakulttuuriin ja viineihin sekä pikkukaupunkeihin roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen.


Halutessasi voit helposti yhdistää tähän matkaan kaupunkilomailua Barcelonassa tai vaikkapa rantaloman jossakin Katalonian rannikon kohteista.


MATKAN KOHOKOHDAT
* rosoinen ja "villi" Katalonian rannikko
* vuoristopolut, joilta kauas Pyreneille ulottuvat upeat maisemat
* Aiguamollsin luonnonsuojelualue
* keskiaikaiset kylät, Empuriesin kreikkalaisroomalaiset rauniot
* alueen herkullinen ruokakulttuuri
* Cadaquesin valkoinen kalastajakylä

Faktat

Kohde: Espanja
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Päivittäin 01.02.-07.07. ja 01.09.-10.11.

Reittikuvaus: Kävely tapahtuu maalaisteillä sekä rannikko- ja vuoristopoluilla. Polut pääasiassa helppokulkuisia, mutta paikoitellen myös jyrkkiä ylä- ja alamäkiä sekä epätasaista (kivikkoista) alustaa.
Matkustus:
Matkan lähtöpiste L'Escala. Lähimmät lentokentät ovat Girona ja Barcelona. Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus L'Escalaan. Vaihtoehtoisesti kuljetus Gironan kentältä L'Escalaan kuuluu myös matkan hintaan. Matka päättyy Palau Saverderaan, josta hintaan sisältyvät kuljetukset Figueresin rautatieasemalle tai Gironan lentokentälle. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen L'Escalaan
Saapuminen L'Escalaan, jota voisi kutsua Costa Bravan suurimmaksi "kalastajakyläksi". Kaupungin vanhaa keskustaa hallitsevat kapeat kujat lukuisine kauppoineen, baareineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Kaupungin viehättävyyttä lisäävät kaksi vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaa suosittua hiekkarantaa.

Päivä 2: L'Escala-Sant Pere Pescador
11 km/4,5 h, kokonaisnousu 85 m, suurin korkeusero 20 m

Patikkaviikkosi alkaa helpolla osuudella kauniilla rannikkopolulla. Matkan varrella vierailun arvoinen on muurien ympäröimä Sant Martí Empúriesin kaupunki, mutta varsinainen kohokohta ovat kaupungin läheisyydessä sijaitsevat kreikkalaisroomalaiset rauniot (pääsymaksu). Muinainen kaupunki oli roomalaisten tukikohta heidän tunkeutuessaan ja hallitessaan Iberian niemimaata. Empúriesista matkasi jatkuu Ruusujenlahden (Bay of Roses) etelärantamilla, jossa on useita uimaan houkuttelevia rantapoukamia. Päivän päätepiste on Fluvia-joen halkoma historiallinen Sant Pere Pescadorin kaupunki.

Päivä 3: Sant Pere Pescador-Castello D'Empuries
12 km/ 4 h, kokonaisnousu 107 m, suurin korkeusero 46 m
Tämän päivän reitti seurailee ensin Fluvia-joen rantatörmää, jatkuen sitten Aiguamollsin luonnonsuojelualueelle, joka tarjoaa päivän mielenkiintoisinta nähtävää. Kosteikkoalue on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden ja reitin varrella on useita kojuja ja torneja lintujen tarkkailua varten. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Luonnonsuojelualueelta matka jatkuu maalaisteillä halki viljelyksien ja viiniviljelmien Pyreneiden siintäessä horisontissa. Päivän päätteeksi saavut keskiaikaiseen Castello D'Empuriesin kaupunkiin. Kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, parhaana maamerkkinä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko.

Päivä 4: Castello D'Empuries-Cadaques
16 km/5,5 h, kokonaisnousu 957 m, suurin korkeusero 223 m
Päivän aluksi kuljetus Platja Canyellesiin, josta suuntaat itään rannikkopolkua pitkin upeissa maisemissa, jotka eivät jätä kylmäksi paljon nähnyttäkään matkaajaa. Matkalla ohitat monia viehättäviä pikkupoukamia, joiden turkoosinsinisenä hohtava vesi houkuttelee virkistävälle pulahdukselle. Lopulta suuntaat sisämaahan ja kuljet oliivitarhojen ympäröimään puhtaanvalkoiseksi kalkittuun Cadaquésin kalastajakylään, joka tunnetaan Salvador Dalín kotipaikkana. Päivällisen nauttimiseen Cadaqués tarjoaa hyvän ja monipuolisen valikoiman ravintoloita. Kalaruuat ovat herkullisia ja tuoreita ja kyytipojaksi käy hyvin paikallinen valkoviini.

Päivä 5: Cadaques
Tänään voit rentoutua Cadaquésin rannalla, kuljeskella kaupungin kapeilla kujilla tai vierailla 1600-luvulla rakennetussa kirkossa. Voit myös tutustua Salvadon Dalin kotimuseoon läheisessä Port Lligatissa (3 km, 45 min). Paikka opastetulle kierrokselle (n. 12 €) tulee varata etukäteen, vaikka hotellista käsin.

Mikäli jalkasi eivät kaipaa lepopäivää kannattaa suunnata kulku Cap de Creusiin, Pyreneiden alkulähteille ja Iberian niemimaan itäisimpään kolkkaan. Cap de Creusin luonnonsuojelualueen maisemaa hallitsevat mahtavat mielikuvituksellisen muotoiset kalliomuodostelmat. Niemenkärjessä sijaitsee myös majakka ja ravintola, jossa voi nauttia lounasta (11 km/3 h 45 min, kokonaisnousu 812 m, suurin korkeusero 150 m).

Päivä 6: Cadaques-El Port de la Selva
12 km/4,5 h, kokonaisnousu 494 m, suurin korkeusero 338 m

Jätät Cadaquésin taaksesi ja suuntaat pohjoiseen kohti El Port de la Selvaa. Polku vie halki Cap de Creusin luonnonsuojelualueen ja loppumatkan saat nauttia kauniista katalonialaisista maalaismaisemista. El Port de la Selva on viehättävä vuorien ja rantojen ympäröivä kalastajakylä valkoisine kylki kyljessä sijaitsevine taloineen. Nykyisin suuri osa ihmisistä saa toimeentulonsa turismista, mutta kalastus on edelleen merkittävä elinkeino ja kalasatama yksi alueen tärkeimmistä.

Päivä 7: El Port de la Selva-Palau Saverdera
12,5 km/5 h, kokonaisnousu 788 m, suurin korkeusero 685 m

Viimeisen päiväsi kävelet sisämaassa kohti lounasta. Nouset kukkulalle, jossa sijaitsee yli tuhat vuotta vanha Sant Pere de Rodesin luostari, jota pidetään yhtenä Espanjan tärkeimmistä luostareista. Matka jatkuu ylämäkivoittoisena Sant Salvadorin linnanraunioille, josta avautuvat upeat
maisemat kauas Pyreneille, Cap de Creusille sekä rannikolle, eli lähes koko edellispäivien reitti avautuu silmiesi edessä. Loppumatka kulkee alamäkivoittoista polkua pitkin ohittaen mm. pienen valkoisen Sant Onofren kappelin. Patikkaviikkosi on päätöksessään saavuttuasi pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderaan kaupunkiin. Matkan päätteeksi voit kohottaa maljat ja nauttia tapakset joissakin keskustan muutamista pikku ravintoloista.
Päivä 8: Paluu
Aamiainen ja kuljetus Gironaan tai Figueresiin.


Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh
Hintakausi 1:
01.02.-26.03., 03.04.-07.07. ja 01.09.-10.11. 675 € / 1020 €
Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 875 €.

Hintakausi 2: 27.03.-02.04. 750 € / 1170 €
Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 990 €.
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* majoitus 7 yötä
* aamiaiset
* kuljetus Gironan lentokentältä tai Figueresin rautatieasemalta L'Escalaan matkan aluksi ja Palau Saverdersta Gironaan tai Figueresiin matkan päätteeksi.
* matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* tervetulo/infotilaisuus saapumispäivän iltana
* yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat
* infomateriaalia alueen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä, ravintoloista ym.
* englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

Lisämaksusta
* majoitus 3* hotellissa merinäköalalla Cadaquesissa 70 € hlö / 2 hh:ssa tai 120 € / hlö 1 hh:ssa (2 yötä)
* lisäyöt mahdollisia missä tahansa hotellissa, kysy hinta

Majoitus

1. päivä L'Escala: N. 50 metriä rannalta ja 300 m kaupungin historiallisesta keskustasta sijaitseva pieni hotelli. Suuri osa huoneista merinäköalalla.

2. päivä Sant Pere Pescador: Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta, joissa mm. televisio ja ilmastointi. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa "Parc de Mig de Dos Rius" -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.
Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

3. päivä
Castello D'Empuries: Kaupungin sydämessä sijaitseva majatalo on rakennettu Castellon kreivin talon raunioille. Yksilöllisesti sisustetut huoneet, joista maisemat kylään.

4. ja 5. päivä Cadaques
: Perhehotelli (2*) lähellä rantaa ja Cadaquesin keskustaa. Ystävällinen henkilökunta, siistit ja yksinkertaisesti sisustetut huoneet.

6. päivä El Port de la Selva:
Aivan rannan tuntumassa sijaitseva hotelli (4*) toimii alun perin 1800-luvulla kartanoksi rakennetussa rakennuksessa. Hotellia on pyöritetty tiloissa vuodesta 1960 ja se kunnostettiin täydellisesti vuonna 2005. Hotellissa on kaksi ravintolaa, joista toisessa merinäköala.

7. päivä Palau Saverdera: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

Kartta

Katso kartta täältä.