Kaunis Katalonia, 6 pv

Rannikolta vuorille, mereltä kalliojyrkänteille, hiekkarannoilta varjoisiin metsiin - tällä Kataloniaan Costa Bravan rannikolle sijoittuvalla patikkaviikolla pääset ihastelemaan vaihtelevia ja yllätyksellisiäkin Katalonian maisemia. Vaikka Costa Brava voi monille tuoda mieleen pitkät hiekkarannat ja aurinkoloman, soveltuu tämä Espanjan koilliskulma erinomaisesti myös aktiiviseen lomailuun.

Tämä viikko paljastaa osallistujille monia alueen parhaista puolista. Kävelet pikkupoukamien ja jyrkkien rantakallioiden hallitsemaa rannikkoa, lukuisten merilintujen asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki sekä vuoristopolulla, josta avautuvat maisemat kauas Pyreneille saakka. Pääset luonnollisesti tutustumaan myös alueen hienoon ruokakulttuuriin ja viineihin sekä pikkukaupunkeihin roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen.


Halutessasi voit helposti yhdistää tähän matkaan kaupunkilomailua Barcelonassa tai vaikkapa rantaloman jossakin Katalonian rannikon kohteista.MATKAN KOHOKOHDAT
* rosoinen ja "villi" Katalonian rannikko
* vuoristopolut, joilta kauas Pyreneille ulottuvat upeat maisemat
* Aiguamollsin luonnonsuojelualue
* alueen herkullinen ruokakulttuuri
* Cadaquesin valkoinen kalastajakylä

Faktat

Kohde: Espanja
Kesto: 6 päivää / 5 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Päivittäin 01.02.-07.07. ja 01.09.-10.11.
Reittikuvaus: Kävely tapahtuu maalaisteillä, rannikko- ja vuoristopoluilla. Polut pääasiassa helppokulkuisia, mutta paikoitellen myös jyrkkiä ylä- ja alamäkiä sekä epätasaista (kivikkoista) alustaa.
Matkustus:
Matkan lähtöpiste Sant Pere Pescador. Lähimmät lentokentät ovat Girona ja Barcelona. Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus Sant Pere Pescadoriin. Vaihtoehtoisesti kuljetus Gironan lentokentältä kuuluu matkan hintaan. Matka päättyy Palau Saverderaan, josta hintaan sisältyvät kuljetukset Figueresiiin tai Gironaan. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen Sant Pere Pescador
Saapuminen upeiden maisemien ympäröimään ja Fluvia-joen halkomaan historialliseen Sant Pere Pescadorin kaupunkiin. Majoitus viehättävässä hedelmätarhojen ympäröimässä majatalossa maaseudun rauhassa.

Päivä 2: Sant Pere Pescador-Castello D'Empuries
12 km/ 4 h, kokonaisnousu 107 m, suurin korkeusero 46 m
Matkasi alkaa helpolla ja tasaisella reitillä. Kävelet ensin Fluvia-joen rantatörmällä pohjoiseen ja sitten Aiguamollsin luonnonsuojelualueelle, joka tarjoaa päivän mielenkiintoisinta nähtävää. Kosteikkoalue on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden ja reitin varrella on useita kojuja ja torneja lintujen tarkkailua varten. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Luonnonsuojelualueelta matka jatkuu maalaisteillä halki viljelyksien ja viiniviljelmien Pyreneiden siintäessä horisontissa. Päivän päätteeksi saavut keskiaikaiseen Castello D'Empuriesin kaupunkiin. Kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, parhaana maamerkkinä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko.

Päivä 3: Castello D'Empuries-Cadaques
16 km/5,5 h, kokonaisnousu 957 m, suurin korkeusero 223 m

Päivän aluksi kuljetus Platja Canyellesiin, josta suuntaat itään rannikkopolkua pitkin upeissa maisemissa, jotka eivät jätä kylmäksi paljon nähnyttäkään matkaajaa. Matkalla ohitat monia viehättäviä pikkupoukamia, joiden turkoosinsinisenä hohtava vesi houkuttelee virkistävälle pulahdukselle. Lopulta suuntaat sisämaahan ja kuljet oliivitarhojen ympäröimään puhtaanvalkoiseksi kalkittuun Cadaquésin kalastajakylään, joka tunnetaan Salvador Dalín kotipaikkana. Päivällisen nauttimiseen Cadaqués tarjoaa hyvän ja monipuolisen valikoiman ravintoloita. Kalaruuat ovat herkullisia ja tuoreita ja kyytipojaksi käy hyvin paikallinen valkoviini.

Päivä 4: Cadaques-El Port de la Selva
12 km/4,5 h, kokonaisnousu 494 m, suurin korkeusero 338 m

Jätät Cadaquésin taaksesi ja suuntaat pohjoiseen kohti El Port de la Selvaa. Polku vie halki Cap de Creusin luonnonsuojelualueen ja loppumatkan saat nauttia kauniista katalonialaisista maalaismaisemista. El Port de la Selva on viehättävä vuorien ja rantojen ympäröivä kalastajakylä valkoisine kylki kyljessä sijaitsevine taloineen. Nykyisin suuri osa ihmisistä saa toimeentulonsa turismista, mutta kalastus on edelleen merkittävä elinkeino ja kalasatama yksi alueen tärkeimmistä.

Päivä 5: El Port de la Selva-Palau Saverdera
12,5 km/5 h, kokonaisnousu 788 m, suurin korkeusero 685 m

Viimeisen päiväsi kävelet sisämaassa kohti lounasta. Nouset kukkulalle, jossa sijaitsee yli tuhat vuotta vanha Sant Pere de Rodesin luostari, jota pidetään yhtenä Espanjan tärkeimmistä luostareista. Matka jatkuu ylämäkivoittoisena Sant Salvadorin linnanraunioille, josta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat kauas Pyreneille, Cap de Creusille sekä rannikolle eli lähes koko edellispäivien reitti avautuu silmiesi edessä. Loppumatka kulkee alamäkivoittoista polkua pitkin ohittaen mm. pienen valkoisen Sant Onofren kappelin. Patikkaviikkosi on päätöksessään saavuttuasi pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderaan kaupunkiin. Matkan päätteeksi voit kohottaa maljat ja nauttia tapakset joissakin keskustan muutamista pikku ravintoloista.

Päivä 6: Paluu
Aamiainen ja kuljetus Gironaan tai Figueresiin.


Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh

Hintakausi 1: 01.02.-12.04., 23.04.-07.07. ja 01.09.-10.11.
570 € / 880 €
1 hh jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä 720 €

Hintakausi 2: 13.-22.04
630 € / 980 €
1 hh jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä 820 €
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* 5 yön majoitus
* aamiaiset
* kuljetus Gironan lentokentältä tai Figueresin rautatieasemalta Sant Pere Pescadoriin matkan aluksi ja Palau Saverdersta Gironaan tai Figueresiin matkan päätteeksi
* matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* tervetulo/infotilaisuus saapumispäivän iltana
* yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat
* infomateriaalia alueen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä, ravintoloista ym.
* englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

Lisämaksusta
* majoitus 3* -hotellissa merinäköalalla Cadaquesissa 35 € / hlö 2 hh:ssa tai 60 € / hlö 1 hh:ssa
* lisäyöt mahdollisia missä tahansa hotellissa, kysy hinta

Majoitus

1. päivä Sant Pere Pescador: Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta, joissa mm. televisio ja ilmastointi. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa "Parc de Mig de Dos Rius" -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.
Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

2. päivä Castello D'Empuries: Kaupungin sydämessä sijaitseva majatalo on rakennettu Castellon kreivin talon raunioille. Yksilöllisesti sisustetut huoneet, joista maisemat kylään.

3. päivä Cadaques: Perhehotelli (2*) lähellä rantaa ja Cadaquesin keskustaa. Ystävällinen henkilökunta, siistit ja yksinkertaisesti sisustetut huoneet.

4. päivä El Port de la Selva: Aivan rannan tuntumassa sijaitseva hotelli (4*) toimii alunperin 1800-luvulla kartanoksi rakennetussa rakennuksessa. Hotellia on pyöritetty tiloissa vuodesta 1960 ja se on kunnostettu täydellisesti vuonna 2005. Hotellissa on kaksi ravintolaa, joista toisessa merinäköala.

5. päivä Palau Saverdera: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

Kartta

Katso kartta täältä.