Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä
Upitrek oy (jäljempänä Upitrek)
Y-tunnus: 2368312-3
Osoite: Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi
Puhelin: 040 523 8866
Sähköposti: kunnonlomat@upitrek.com
Yhteyshenkilö: Niina Jämsén

2. Rekisterin nimi

Kunnon Lomien asiakas- ja markkinointirekisteri. Rekisterissä käsitellään Kunnon Lomien asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden henkilötietoja.

3. Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus
1) Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella
Henkilötietojen käsittely on tarpeen matkavaraukseen liittyvien asioiden hoitamiseksi. Asiakkaiden sähköpostiosoitteet lisätään uutiskirjelistallemme. Uutiskirjelistalta pääsee poistumaan jokaisessa uutiskirjeessä olevan linkin kautta.

2) Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella
Rekisteröidyn vapaaehtoinen suostumus, esim. lomakkeella kysytty lupa markkinointiin, jolloin rekisteröidyille lähetetään tietoja Kunnon Lomien tuotteista ja tarjouksista. Viestintämuoto on sähköpostissa lähetettävä uutiskirje.

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot
Rekisteri voi sisältää seuraavat tiedot:
* nimi
* osoite
* sähköpostiosoite
* puhelinnumero
* ostetut matkat ja matkustusvuodet tai tiedot mielenkiinnon kohteina olleista matkoista

Asiakkaalta voidaan matkan varausvaiheessa pyytää muitakin varauksen kannalta oleellisia tietoja esim. passin numero ja henkilötunnus, mutta näitä tietoja ei tallenneta asiakasrekisteriin.

5. Säännönmukaiset tietolähteet
Henkilötiedot saadaan säännönmukaisesti asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä, verkkolomakkeen kautta tai muutoin suoraan rekisteröidyltä.

6. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

7. Tietojen siirto EU:n ja ETA:n ulkopuolelle
Henkilötietoja säilytetään pilvitallennuspalvelussa, jonka puitteissa tietoja voidaan siirtää EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle lainsäädännön edellyttämällä tavalla (EU-US Privacy Shield). Privacy Shield -ohjelmasta löydät lisätietoa täältä.

Kunnon Lomat -uutiskirjeiden lähettämiseen käytetään MailChimp -palvelua, jolloin tiedot voivat palvelun sisällä siirtyä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. MailChimp käsittelee henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten mukaisesti.

Verkkosivustollamme on käytössä Google Analytics, jonka avulla kerätään tilastotietoa verkkosivuvierailuista. Käyttäjiä yksilöivää tietoa ei kerätä. Google Analytics -evästeistä kerätyt tiedot voivat tallentua EU:n ulkopuolelle.

8. Henkilötietojen säilytysaika
• Henkilötiedot säilytetään rekisterissä 10 vuotta asiakassuhteen päättymisen jälkeen.
• Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme uutiskirjeessä olevan linkin kautta.


9. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi
Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

10. Henkilötietojen käsittelijät
Henkilötietoja käsittelevät rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät. Työsuhteen päättyessä varmistetaan mm. salasanat vaihtamalla entisten työntekijöiden pääsy rekisteriin.

Matkajärjestelyjen toteuttamiseksi henkilötietoja käsittelevät Kunnon Lomien yhteistyökumppanit. Heillä ei ole oikeutta jakaa tietoja eteenpäin tai hyödyntää muuta tarkoitusta varten. Tiedot on tuhottava heti, kun tietoja ei ole enää matkan kannalta tarpeellista säilyttää.

Kunnon Lomien nettisivujen yhteydenottolomakkeella ja uutiskirjeen tilauslomakkeella kerättäviä henkilötietoja käsittelee rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun Fonecta noudattaen EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.

11. Rekisterin suojauksen periaatteet
Tietokoneet on suojattu palomuurilla ja muiden teknisten toimenpiteiden avulla. Mobiililaitteet on suojattu sisäänkirjautumiskoodeilla ja virustentorjuntaohjelmin. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät, manuaalisesti käsiteltävät asiakirjat hävitetään asianmukaisesti käsittelyn jälkeen.

12. Rekisteröidyn oikeudet
Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: Upitrek oy, Kiviniementie 59, 87850 Paltaniemi

Tarkastusoikeus: Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen: Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus: Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto: Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus: Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen: Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle: Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus: Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot löydät täältä.

13. Muutokset tähän rekisteriselosteeseen
Tätä rekisteriselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä rekisteriseloste on viimeksi päivitetty 25.5.2018.