Toscanan minikierros

UUTUUS 2019: Kolmen pyöräilypäivän kierros Pisasta Firenzeen

Pisan tornin juurelta renessanssiaarteiden Firenzeen!
Tämä kolmen pyöräilypäivän matka Toscanassa on erinomainen vaihtoehto, jos aikaa on rajallisesti tai haluat kokeilla olisiko pyöräilyloma sinun juttusi. Matkaa taitetaan Toscanan idyllisten kumpuilevien maisemien ympäröimänä, mutta itse reitti on suunniteltu siten, että
korkeuserot jäävät suhteellisen vähäisiksi.

MATKAN KOHOKOHDAT
* Toscanan kumpuilevat maalaismaisemat
* Firenze - renessanssin kehto
* Pisa
* Montecatinin kylpyläkaupunki

Faktat

Kohde: Italia
Kesto: 5 päivää / 4 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Matka: n. 125-155 km
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Lauantaisin 23.03.-12.10.
Muut lähdöt sopimuksen mukaan vähintään 5 hengen ryhmälle.

Reittikuvaus:
* Kokonaisnousu 450/780 m
* 85 % asfalttia, 15 % päällystämätöntä tietä
* Reitti on pääasiassa melko tasainen sisältäen kuitenkin muutamia mäkisempiä osuuksia. Suurin nousu on 3. pyöräilypäivän aamuna, ja se on mahdollista ohittaa menemällä alkumatka junalla.
* Mahdollisuus mennä koko päiväetappi / osa päiväetapista junalla kaikkina matkapäivänä

Majoitus: Majoitus on 3*/4* -hotelleissa sekä osittain Luccassa 2* perhehotellissa. Kaikissa huoneissa on wc ja suihku sekä ilmastointi.

Matkustus: Matkan lähtöpiste on Pisa ja päätepiste Firenze, joissa molemmissa on lentokenttä. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Pisa
Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen kaltevasta tornistaan maailmankuuluun Pisaan. Vapaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. Lukuisten monumenttien ja historiallisten kohteiden lisäksi Pisa tarjoaa myös eloisan yliopistokaupungin tunnelmaa. Kalteva torni on osa arkkitehtonista kokonaisuutta Piazza dei Miracoli -aukiolla ja kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

Päivä 2: Pisa-Lucca
30/45 km, kokonaisnousu 20/100m
Ensimmäisen pyöräilypäivän helppo reitti kulkee maalaismaisemissa Serchio-jokea seuraillen, ensin kohti pohjoista ja lopulta itään Luccan kaupunkiin. Pidempi reittivaihtoehto kiertää Massaciuccoli-järven kautta ennen saapumista Luccaan. Sanotaan, että 80 000 asukkaan Lucca on yksi Toscanan parhaiten pidetyistä salaisuuksista. Kaupungissa on kyllä turisteja, mutta ei samalla tapaa kuin läheisissä Pisassa ja Firenzessä. Luccan vanhaa keskustaa ympäröivät Euroopan parhaiten säilyneisiin kuuluvat renessanssiaikaiset muurit, jotka tuovat kaupunkiin keskiaikaista tunnelmaa. 4 km mittaisen muurin päällä kulkee kävelytie, josta avautuvat hienot maisemat ympäröivään kaupunkiin. Luccassa voit vierailla myös lukuisissa villoissa, torneissa ja kirkoissa, joita on jopa sata. Kannattaa myös tutustua roomalaisaikaisen amfiteatterin raunioille rakennettuun Piazza dell'Anfiteatro -aukioon.

Päivä 3: Lucca-Montecatini 45 km, kokonaisnousu 280 m
Kaunis maisematie johdattelee sinut pieneen Collodin kylään ja edelleen Pescian kaupunkiin. Collodissa vietti lapsuutensa Pinokkion kirjoittanut Carlo Collodi ja hänen syntymäpaikkansa vieressä on puisto, joka on omistettu Pinokkiolle. Kylän nähtävyyksiin kuuluu myös upea Villa Garzoni. Pesciassa voit kuljeskella kirkkojen, palatsien ja renessanssikartanoiden reunustamilla kujilla ja aukioilla sekä kuuluisilla kukkamarkkinoilla. Päivä päättyy terveyskylpylöistään jo vuosisatojen ajan tunnettuun Montecatiniin.

Päivä 4: Montecatini-Firenze
50/65 km, kokonaisnousu 150/400 m
Tämän päivän pyöräilyn voit aloittaa suoraan Montecatinista tai halutessasi voit lyhentää matkaa n. 15 km siirtymällä junalla Pistoiaan. Pistoia on kuuluisa renessanssi- ja roomalaisaikaisista rakennuksistaan, erityisesti kirkoistaan, ja kaupungissa on myös yksi Italian mahtavimmista aukioista, Piazza del Duomo.

Loppumatka kohti matkan päätepistettä Firenzeä poljetaan Toscanan tasangolla. Jo vuonna 59 eKr Arnojoen varteen perustettu Firenze on todellinen renessanssin ja taiteen kehto ja monen mielestä yksi maailman kauneimpia kaupunkeja. Nähtävyyksistä kuuluisimpia ovat mm. Santa Maria del Fiore -katedraali, Uffizin galleria, Piazza della Signoria -aukio, kaupungintalo Palazzo Vecchio sekä Ponte Vecchio -silta.

Päivä 5: Paluu
Aamiainen ja kotimatka.

Huom. Ohjelmassamme myös kuuden pyöräilypäivän Pala Toscanaa -matka. Tutustu ohjelmaan täällä.

Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh

Hintakausi 1: 23.03.-12.04. ja 28.09.-12.10. 460 € / 590 €
Hintakausi 2: 13.04.-17.05. ja 08.09.-27.09 500 € / 630 €
Hintakausi 3: 18.05.-07.09. 520 € / 650 €
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* 4 yön hotellimajoitus
* buffetaamiaiset
* tervetulo/infotilaisuus 1. pyöräilypäivän aamuna
* matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* yksityiskohtaiset kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat (1:50000/1:75000)
Ohjeet saatavilla myös saksaksi, ranskaksi ja italiaksi. Ilmoita mikäli haluat materiaalin muulla kielellä kuin englanniksi.
* kattava turisti-infokirjanen
* reitin gps-koordinaatit saatavilla (oma laite oltava)
* englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 8-20) ongelmatilanteita varten

Hintaan ei sisälly
* hotelliverot n. 8-10 € (maksetaan paikan päällä)
* junaliput Montecatini-Pistoia (n. 20 min, 6 €/hlö)

Lisämaksusta
Polkupyörän vuokraus 55 € (City Bike)
Sähköpyörä 120 €
Kypärä 15 €
Lisätietoa pyöränvuokrauksesta täältä.

Lisäyöt Pisa 60 €/hlö 2 hh:ssa / 90 €/hlö 1 hh:ssa

Alennukset
* kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -70 €