Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Slovenian helmet

  Vuoristomaisemia ja ihanat alppijärvet Bled ja Bohinj

  Pyöräilijöitä vuoriston ympäröimällä pienellä hiekkatiellä.

  Slovenian helmet

  Vuoristomaisemia ja ihanat alppijärvet Bled ja Bohinj

  Kirkkaana kimmeltävä Bohinj-järvi. Lapsia kahlaamassa rantavedessä.

  Slovenian helmet

  Vuoristomaisemia ja ihanat alppijärvet Bled ja Bohinj

  Linna vehreän luonnon keskellä.

  Slovenian helmet

  Vuoristomaisemia ja ihanat alppijärvet Bled ja Bohinj

  Niitty ja Triglav-vuori.

  Slovenian helmet

  Vuoristomaisemia ja ihanat alppijärvet Bled ja Bohinj

  Pyöräilijä turkoosin joen ylittävällä kapealla sillalla.

  Slovenia

  Kausi: 08.04.-12.10.2024

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: 245-290 km

  Hinta: Alk. 995 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Nauti Slovenian upeimmista vuoristomaisemista ja hengähdä hetki maan kuuluisimpien alppijärvien Bledin ja Bohinjin rannoilla. Vaikka liikutaankin vuoristoisella seudulla, korkeuserot eivät ole suuria lukuun ottamatta kahden ensimmäisen pyöräilypäivän vuoristo-osuuksia. Viihtyisät majapaikat ja ystävälliset slovenialaiset täydentävät mukavan lomakokemuksen.

  Matkan kohokohdat:

  • Valokuvaukselliset vuoristomaisemat
  • Idyllinen Bohinj-järvi
  • Bled-järvi kirkkosaarineen
  • Vehreä ja siisti maaseutu

  Faktat

  Kohde: Slovenia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 245-290 km
  Vaikeusaste: 2 / 4 (päivä 3 = 4 / 4)

  Lähdöt 2024: Päivittäin 08.04.-12.10.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu pääosin rauhallisilla sivuteillä (65 %). 20 % matkasta on pyöräteitä, 10 % vilkkaammin liikennöityjä pääteitä kaupunkien läheisyydessä sekä 5 % muita uria. 90 % reitistä on päällystettyä, 10 % sora/hiekkatietä.
  Suurimmat korkeuserot ovat kahtena ensimmäisenä pyöräilypäivänä. 1. päivänä laskeudutaan 5 km matkalla 550 m jyrkkää serpentiinitietä. 2. päivänä noustaan 750 m 11 km:n matkalla (autokuljetus lisämaksusta), jonka jälkeen laskeudutaan 700 m 7 km matkalla.

  Majoitus

  Päivä 1: Bled, hotelli 4*
  Päivä 2: Bohinjska Bistrica, hotelli 4*
  Päivä 3: Skofja Loka, hotelli 3*
  Päivä 4: Predoslje, hotelli 4*
  Päivä 5: Radovljica, hotelli 3*
  Päivä 6: Kranjska Gora, hotelli 3*
  Päivä 7: Bled, hotelli 4*

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö. 

  Hintakausi 1: 08.04.-03.05. ja 21.09.-12.10. 995 € 2 hh:ssa /1270 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 04.05.-20.09. 1045 € 2 hh:ssa / 1340 € 1 hh:ssa
  Yksin matkustavan lisämaksu 110 €

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 ”lentokonekokoinen” laukku, max 23 kg/asiakas)
  • Englanninkielinen infosovellus sisältäen matkainfon, reittikartat ja gps-navigoinnin
  • Pieni suomenkielien matkainfo keskeisimmistä käytännön asioista
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Turistiverot

  Lisämaksusta

  • Trekkingpyörän vuokraus 90 €
  • Sähköpyörän vuokraus 230 €
   Pantti 100 € maksettava sähköpyörän vastaanottamisen yhteydessä.
  • Autokuljetus 3. matkapäivänä 30 €/hlö
  • Reittikartat ja -ohjeet sekä turisti-infoa printattuna 30 €/setti
  • Kuljetukset (hinnat per suunta)
   Ljubljanan lentokenttä-Bled 75 € 1-3 hlöä, 105 € 4-8 hlöä
   Ljubljanan keskusta-Bled 105 € 1-3 hlöä, 140 € 4-8 hlöä
  • Lisäyöt
   Bled, hotelli 4* 105 €/hlö 2 hh:ssa / 170 €/hlö 1 hh:ssa
   Kranjska Gora, hotelli 3* 85 €/hlö 2 hh:ssa / 155 €/hlö 1 hh:ssa

  Alennukset

  • Kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -10 % perushinnasta

  Hyvä tietää

  • Matka on varattava viimeistään 25 vrk ennen toivottua lähtöpäivää.
  • Varausvahvistuksen jälkeisistä muutoksista (lisäyöt, kuljetukset, pyörämallin muutos yms.) veloitetaan 40 € muutosmaksu.
  • Vuokrapyörät toimitetaan ensimmäiseen hotelliin ja matkan päätteeksi pyörät lisävarusteineen jätetään Bledin hotellille.
  • Sähköinen matkainfo lähetetään ennen matkaa. Info/karttasovellusta varten tarvitset käyttöösi oman älypuhelimen.
  • Kartat ja infot paperiversioina on saatavilla lisämaksusta. 
  • 7. matkapäivänä on mahdollista vierailla Vintgarin rotkossa Bledissä, lisätietoa täällä. Kesästä 2023 alkaen vierailijoiden määrää rotkossa on rajoitettu ja liput on ostettava netistä etukäteen. Lipun oston yhteydessä on valittava 20 min aikaikkuna rotkoon saapumiselle. Lipun hinta 10 €.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Bled

  Omatoiminen saapuminen Blediin ja majoittuminen. Bled sijaitsee kauniin samannimisen järven rannalla ja sen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat kaupunkia korkealta kalliolta vartioiva linna sekä järven keskellä saarella sijaitseva pieni kirkkosaari, jonne voi matkata hieman gondolia muistuttavalla Pletna-veneellä. Bledin kuuluisin ruokaerikoisuus on ”Kremsnita” -kermaleivos, jota tarjoilevat monet rannan tuntumassa sijaitsevat kahvilat.

  Päivä 2: Bled–Bohinjska Bistrica

  N. 27 km + 16 km lisälenkki Savican vesiputoukselle, kokonaisnousu 110 m ja -lasku 810 m
  Aamupalan jälkeen autokyyti (12 km) Pokljukaan, josta pyörämatkasi alkaa lyhyellä tasaisella osuudella, jonka jälkeen reitillä on vaativa serpentiinilasku (n. 5 km/550 m) kohti Triglavin kansallispuiston helmeksi kutsuttavaa Bohinj-laaksoa. Bohinj-järvi on suurin ja syvin kansallispuiston järvistä ja sitä ympäröivät hulppeat vuoristomaisemat. Järven länsipäästä Ukancin kylästä, voit nousta köysiradalla Vogel-vuorelle 1532-metrin korkeuteen ihailemaan Juliaanisten Alppien korkeinta huippua Triglavia (2864 m). Ukancista lähtee myös polku Savican vesiputouksille Sava-joen alkulähteille.

  Päivä 3: Bohinjska Bistrica–Škofja Loka

  N. 50 km, kokonaisnousu 980 m ja -lasku 1130 m
  Aamu alkaa matkasi vaativimmalla nousuosuudella (11 km/750 m, kuljetus varattavissa lisämaksusta) Jelovican ylängölle, josta laskeudutaan jyrkkä serpentiinilasku Selska Dolina -laaksoon (7 km/700 m). Iltapäivällä reitti kulkee monien historiallisten pikkukylien kautta. Sorica on kuuluisan slovenialaisen taiteilijan Ivan Groharin synnyinpaikka ja kylässä voit vierailla hänen galleriassaan. Zelezniki puolestaan tunnetaan raudansulatuksesta ja siellä on nähtävillä jäänteitä n. 200 vuotta vanhoista masuunoista. Päivän päätepiste on Škofja Loka, yksi Slovenian vanhimmista kaupungeista. Maisemien vuoksi kannattaa vielä pyöräillä ylös kaupunkia vartioivalle linnalle. Illalla voit kuljeskella vanhan kaupungin tunnelmallisilla kujilla.

  Päivä 4: Škofja Loka–Preddvor–Predoslje

  N. 42 km, kokonaisnousu 250 m ja -lasku 190 m
  Eilisen vuoristoetapin jälkeen tämän päivän reitti on huomattavasti helpompi ja nousumetrit viikon vähäisimmät. Reitti kulkee Soran tasangolla Kamnik Alppien majesteettisten huippujen kehystäessä maisemaa. Päivän loppupuolella Preddvorin kylässä voit lämpimänä kesäpäivänä pulahtaa alppijärven virvoittavaan veteen vielä ennen viimeisiä kilometrejä Predosljeen, joka on pieni tuhannen asukkaan kylä Kranjin pohjoispuolella.

  Päivä 5: Predoslje–Radovljica

  N. 30 km, kokonaisnousu 380 m ja -lasku 310 m
  Viikon lyhimmän pyöräilypäivän ensimmäinen etappi on vuorten sylissä lepäävä Kranj. Reilulla 50000 asukkaallaan se on Slovenian neljänneksi suurin kaupunki ja 6000-vuotisen historian myötä Slovenian vanhin. Kranjin hyvin säilyneen vanhan kaupungin keskus on Glavni Trg -aukio, jota ympäröivät rakennukset tunnetaan mielenkiintoisesta goottilaisesta arkkitehtuurista. Pienessä Kropan kylässä päivän puolivälin jälkeen on mahdollista vierailla raudantaontamuseossa. Kylässä on pitkät perinteet raudantaonnassa ja 50-luvulla Kropasta tuli Slovenian ensimmäinen paikka, joka julistettiin kulttuurimuistomerkiksi.

  Päiväsi päättyy keskiaikaiseen Radovljicaan, joka puolestaan tunnetaan hunajastaan ja suklaastaan, joten ”makea kaupunki” -lempinimi on paikallaan. Radovljicassa voi vierailla mehiläistarhausta esittelevässä museossa. Kaupungin sydän on Linhart-aukio joka vanhoine rakennuksineen muistuttaa ulkoilmamuseota. Aukion päässä olevalta näköalapaikalta on upeat näkymät Sava-joen laaksoon ja Juliaanisille Alpeille.

  Päivä 6: Radovljica–Kranjska Gora

  N. 50 km + 15 km lisälenkki Planicaan, kokonaisnousu 630 m ja -lasku 300 m
  Aamun alkajaisiksi saavut historialliseen Begunjeen, johon liittyy pala Slovenian synkintä historiaa, kun toisen maailmansodan aikana kylässä toimi Gestapon vankileiri. Näihin surullisiin historiantapahtumiin voi tutustua Begunjen museossa. Matka jatkuu loivaan ylämäkeen pohjoisessa kohoavien Karavanke-vuorten ja etelässä reittiä reunustavien Juliaaniset Alppien maisemissa. Matkan varrella voit poiketa näköalapaikalle ihastelemaan näkymiä Spik-vuorelle, jota pidetään yhtenä Slovenian hankalimmin huiputettavista vuorista. Halutessasi voit tehdä lisälenkin myös Planican lentomäkiä ihmettelemään. Päivä on päätöksessään saapuessasi Itävallan ja Italian rajan tuntumassa sijaitsevaan Kranjska Goran alppikylään. Kranjska Gora on Slovenian tunnetuin hiihtokeskus, mutta tarjoaa hyvät puitteet myös kesäaktiviteeteille.

  Päivä 7: Kranjska Gora–Bled

  N. 40 km + 8 km lisälenkki Vintgarin rotkolle, kokonaisnousu 310 m ja -lasku 620 m
  Viimeinen pyöräilypäivä vie takaisin lähtökuoppiin Blediin. Reittisi seurailee Sava Dolinka -jokea, kunnes se yhtyy Sava Bohinjka -jokeen muodostaen Slovenian suurimman joen, Savan. Mojstranan jälkeen sukellat vehreään Krman laaksoon, jossa on useita toisen maailmansodan muistomerkkejä sekä perinteisiä maatiloja. Lounastauon voit viettää vaikkapa vuoristomajassa mahtavan Triglav-vuoren juurella.

  Ennen Blediin saapumista on mahdollista poiketa Vintgarin rotkolla, jonka äkkijyrkät seinämät kohoavat jopa 150 metriin. Rotkoon voi tutustua kävellen ympyrälenkin (n. 5 tai n. 6 km), joka vie n. 1,5 km rotkon halki puista kävelypolkua pitkin. (Katso lisätiedot Hyvä tietää -osiosta).

  Päivä 8: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Slovenian helmet -matkalle on vuokrattavana seuraavia pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Trekkingpyörä

  24-vaihteisia trekking-pyöriä on saatavilla on miesten ja naisten rungoilla useita eri kokoja (44, 48, 52 ja 58 cm). Pyörissä on alumiinirunko, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline.


  2. Sähköpyörä

  Bergamont Tour 5 Wave -sähköpyöriä on saatavilla matalalla unisex-rungolla koot 44/48/52/56 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, tarakka, alumiinirunko ja pistosuojatut renkaat. Ei juomapullotelinettä.
  Akun toimintamatka keskimäärin 100 km (tasainen maasto, keskivauhti). Sähköavusteisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä pyörän nopeuden ylittäessä 25 km/h.
  Huom. Riippuen saatavuudesta vuokrapyörä voi olla myös jokin toinen malli.

  3. Hybridipyörä

  24-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla miesten rungolla.
  Tarkista saatavuus ja hinta!

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyy 20-litrainen vedenpitävä sivulaukku (1 kpl/hlö) sekä pyöräilykypärä (koot S/M tai L/XL). Hygienia- ja mukavuussyistä suosittelemme oman kypärän käyttöä.

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

  • 1 kpl lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, sisuskumi, työkaluja, rengasrauta)
  • pumppu

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Bled. Lähin lentokenttä on Ljubljana Joze Pucnik (n. 35 km). Alla tietoa julkisista liikenneyhteyksistä. Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata myös yksityiskuljetus meno- ja/tai paluumatkalle.

  Saapuminen lentäen

  Finnair lentää Helsingistä Ljubljanaan 4 suoraa lentoa viikossa huhti-lokakuussa.

  Lentokentältä Blediin (ja takaisin)

  Ljubljanan lentokentältä on bussiyhteys Blediin, aikataulut täällä. (Valitse lähtöpaikaksi Brnik/Airport Ljubljana). Matkan kesto n. 30 min ja lipun hinta n. 4 €.

  Lentokentältä Blediin pääsee myös yksityiskuljetuksella. Palveluja tarjoavat esim.
  GoOpti www.goopti.com/en/transfers
  Zup Prevozi http://www.zup-prevozi.eu


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 23.1.2024.

  Kartta

  Asiakkaidemme kommentteja

  Meillä jo neljäs matka ja kaikki toimi odotusten mukaisesti. Myös kolmen tähden perhehotellit toivat mukavaa vaihtelua yöpymisiin.