Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Maalaistie viiniviljelmien keskellä.

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Salzburgin katedraali iltavalaistuksessa.

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Korkean vuorijonon reunustama sinisenä kimmeltävä Traunsee-järvi.

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Viiniviljelmä pikkukaupungin edustalla. Kylän takana kohoaa mäki, jonka päällä linnoitus.

  Salzburg-Wien

  Itävallan järvialue & Tonavan pyörätie

  Pariskunta pyöräilee Tonavan rannalla.

  Itävalta

  Kausi: 27.04.-19.10.2024

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 320-340 km

  Hinta: Alk. 779 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  UUTUUS 2024! Tämän monipuolisen pyöräilyviikon aikana nautitaan Itävallan vehreistä järvi-, joki- ja maalaismaisemista. Vastapainona luonnonkauneudelle pääset myös tutustumaan rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin upeissa kaupungeissa.
  Matka alkaa idyllisestä Salzburgista josta suunnataan itään kohti Salzkammergutin järvialuetta, missä jyrkät vuorenseinämät laskeutuvat turkoosina kimmeltäviin vuonomaisiin järviin. Tonavan rannalle saavutaan matkan puolivälin paikkeilla Linzissä. Joki viitoittaa kulkuasi koko loppumatkan, halki Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Wachaun viinilaakson ja aina matkan huipennukseen Wieniin.

  Matkan kohokohdat:

  • Salzgammergutin järvialue
  • Wachaun viinialue
  • Salzburg ja Wien

  Faktat

  Kohde: Itävalta
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 310 km
  Vaikeusaste: 2 / 4

  Lähdöt 2024: Päivittäin 27.04.-19.10.

  Reitti:
  Reitin alkuosa (päivät 2-4) on mäkistä ja sisältää joitakin pidempiä nousuja. Kokonaisnousu n. 300 m / päivä.
  Päivät 5-7 pyöräillään Tonavan pyörätiellä tasaisella tai loivasti alamäkeen viettävällä reitillä. Suurimman osan matkasta pyörätie kulkee joenvarren molemmin puolin ja suurelta osin etäällä autotiestä. Lyhyitä osuuksia pyöräillään pieniä vähäliikenteisiä teitä. Vilkkaampaa autoliikennettä on vain Linzin ja Wienin ympäristössä.
  Huom. Päivittäiset kilometrit voivat poiketa ohjelmakuvauksessa esitetyistä majoituksen sijainnista johtuen.

  Majoitus

  Majoitus on 3 ja 4* -hotelleissa. Kahden hengen huoneita erillisin vuotein on saatavilla vain rajoitetusti. Ohjelmakuvauksessa mainitut hotellit ovat esimerkkejä, ja majoitus voi olla myös toisessa vastaavan tasoisessa hotellissa.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö. 

  Hintakausi 1: 05.10.–19.10. 779 € 2 hh:ssa / 1029 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 21.09.–04.10. 909 € 2 hh:ssa / 1159 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 27.04.–20.09. 1029 € 2 hh:ssa / 1279 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön hotellimajoitus
  • Aamiaiset (buffet)
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 laukku, max. 23 kg/hlö)
  • Venekuljetus Traunsee-järvellä (n. 15 km)
  • Junamatka Lambach-Linz, sis. pyörän kuljetuksen
  • Junamatka Tulln-Wien, sis. pyörän kuljetuksen
  • Pullo Wachaun viiniä (1 kpl / huone)
  • Englanninkielinen infosovellus sisältäen matkainfon, reittikartat ja gps-navigoinnin
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Pieni suomenkielinen matkainfo keskeisimmistä käytännön asioista

  Hintaan ei sisälly

  • Hotelliverot 1-2,50 €/yö/hlö (maksetaan suoraan hotelleihin)
  • Mahdolliset Tonavan ylitykset lautalla

  Alennukset

  • 3. henkilö 3-hengen huoneessa -10 %
  • 12-14 -vuotias 3-hengen huoneessa kahden aikuisen kanssa -25 %

  Lisämaksusta

  • Touringpyörän vuokraus 100 €
  • Sähköpyörän vuokraus 220 €
  • Vuokrapyörän varkaus- ja vahinkovakuutus 20 €/touringpyörä tai 45 €/sähköpyörä. Vakuutus ei korvaa kadonneita avaimia, akkuja ja latureita eikä tahallisesti aiheutettuja tai huolimattomuudesta johtuvia vahinkoja.
  • Lisäyöt
   Salzburg****+ alk. 109 €/hlö 2 hh:ssa / 179 €/hlö 1 hh:ssa
   Wien**** alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 119 €/hlö € 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Sähköinen matkainfo lähetetään ennen matkaa. Info/karttasovellusta varten tarvitset käyttöösi oman älypuhelimen.
  • Riippuen Salzburgin hotellista, vuokrapyörät toimitetaan ensimmäiseen hotelliin saapumispäivän iltana tai ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna tai ne noudetaan rautatieaseman vieressä sijaitsevalta hotellilta ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna. Pyörät palautetaan matkan päätteeksi Wienin hotellille.
  • Tonavan vilkkain pyöräilysesonki päättyy syyskuulla. Lokakuussa monet joen ylittävät lautat eivät enää liikennöi, mikä tulee huomioida reitillä, jotta välttyy ylimääräiseltä ajelulta silloille.
  • Pienimmissä kylissä osa ruokapaikoista on loppukaudesta kiinni, mutta päivällistä saa vähintäänkin hotellista.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen lähellä Saksan rajaa sijaitsevaan Salzburgiin. Itävallan neljänneksi suurin kaupunki on tunnettu Mozartin syntymäkaupunkina ja sen maisemissa on kuvattu myös kuuluisa musikaali ”The Sound of Music”. Kulttuuri monin muodoin kukoistaa Salzburgissa myös nykyisin. Hienosta barokkiarkkitehtuurista ja lukuisista kirkoista tunnettu kaunis vanha kaupunki (Altstadt) on Unescon maailmanperintökohde. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Hohensalzburg linna, Salzburgin katedraali, Mirabellin palatsi ja Mozartin lapsuudenkoti, joka toimii museona ja on avoinna yleisölle. Salzburgissa ei tietenkään voi olla maistamatta Mozartin kuulia. Valmistajia on useita, mutta alkuperäisiä myy Cafe-Konditorei Fürst.
  Majoitus: Best Western Hotel Amedia Art****

  Päivä 2: Salzburg – Attersee, n. 60 km

  Pyörämatkasi alkaa postikorttimaisemissa alppijärvien kimmellyksessä. Ensin suunnataan Wallersee-järvelle ja edelleen kuvankauniille Mondseelle. Päivän päätepiste Attersee-järvi on Salzkammergutin sekä samalla koko Itävallan järvistä suurin, n. 45 km2. Vakaiden tuulien ja puhtaan veden ansioista Attersee on suosittu purjehtijoiden ja uimareiden keskuudessa.
  Majoitus: Seehotel Post***

  Päivä 3: Attersee – Traunsee, n. 35 km + venekuljetus Traunsee-järvellä

  Aamu alkaa lyhyehköllä nousuosuudella Weissenbach-laaksossa, jonka jälkeen edessä on vauhdikas alamäkivoittoinen etappi Traun-joen varteen. Hulppeat Traunsee-järven maisemat avautuvat edessäsi saapuessa Ebenseen kylään järven etelärannalla. Ebenseestä matka jatkuu venekyydillä järven poikki Gmundeniin. Venerannasta on vielä lyhyt (1-3 km) pyöräily majapaikkaasi Gmundenissa / Altmünsterissä. Kun eilinen Attersee vei nimiinsä Itävallan suurimman järven tittelin, Traunsee on puolestaan syvin suurimman syvyyden ollessa jopa 191 m. 
  Majoitus: Panoramahotel Traunstein***

  Päivä 4: Traunsee – Lambach, n. 35 km + juna Lambach – Linz

  Matka jatkuu Traun-jokea seuraillen Lambachiin. Tonavan sivujoki Traun yhtyy Tonavaan Linzissä, jonne sinunkin päiväsi tänään päättyy. Pyöräilyn päätepiste on kuitenkin Lambach, josta loppumatka Linziin taittuu junan kyydissä. Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki, jonka parhaita nähtävyyksiä ovat viehättävä vanhakaupunki, suuri keskusaukio (Hauptplatz) ja Itävallan suurin kirkko Mariendom.
  Majoitus: Hotel Schillerpark****

  Päivä 5: Linz – Grein / ympäristö, n. 60 km

  Linzistä kaupungin jäätyä taakse päästään nauttimaan pyöräilystä luonnonrauhassa kaukana liikenteen hälystä. Mauthausenissa voit tutustua palaan Itävallan synkintä historiaa keskitysleirin muistopaikalla (Mauthausen memorial) ja museossa. Mitterkirchenissä puolestaan on mielenkiintoinen kelttiläiskylä-ulkoilmamuseo. Vierailun arvoinen on myös Itävallan vanhin kaupunki Enns. Pohjoisrannan maamerkkejä ennen saapumista majapaikkaan, ovat majesteettinen Baumgartenbergin kirkko sekä romanttinen Clamin linna joen pohjoisrannalla.
  Majoitus: Wellnesshotel Aumühle***

  Päivä 6: Grein / ympäristö – Wachaun laakso, n. 65 km

  Matka jatkuu halki Strudenin alueen, joka ennen muinoin oli Tonavalla seilaavien pelätyin etappi joen kapeuden ja vaarallisten pyörteiden vuoksi. Ybbsin keskiaikaisen kaupungin jälkeen maasto muuttuu kumpuilevaksi ja pian maisemaan ilmestyy ylhäällä rinteessä kohoava Maria Taferlen pyhiinvaelluskirkko.

  Päivän jälkimmäinen puolisko pyöräillään Wachaun viinialuella, jonka maisemat viiniviljelmineen ja hedelmätarhoineen ovat Tonavan kauneimpia. Pyörätie seurailee jokivartta, mutta voimien riittäessä kannattaa poiketa hieman ylemmäksi viinirinteille, vaikkapa Spitzin kylän ”Punaiselle portille” (Red gate), josta avautuvat hienot maisemat ympäröivään laaksoon. Wachaun kylissä on lukuisia viinikellareita, jotka viininmaistelun ohella tarjoilevat myös pientä syötävää. Viinien lisäksi Wachau tunnetaan myös aprikoosituotteistaan.
  Majoitus: Hotel-Gasthof Zur Wachau***

  Päivä 7: Wachau – Tulln, n. 65 km + juna Tulln–Wien

  Matka jatkuu Wachaun viinialueella mutta vähitellen maisema muuttuu ja viinirinteet jäävät taakse. Kremsin jälkeen luvassa on rauhallisia kilometrejä joen pohjoispuolella aina Tullniin saakka, jonne matkasi pyörän selässä tällä erää päättyy ja loppumatka Wieniin taitetaan junalla.

  Tarunhohtoisen Wienin sydän on upea vanha kaupunki lukuisine palatseineen, museoineen, puistoineen ja bulevardeineen. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Schönbrunnin, Hofburgin ja Belvederen keisarilliset linnat, Ooppera sekä goottilainen katedraali Stephansdom, jonka 137 metriin kohoavasta tornista voi ihastella näkymää yli kaupungin. Yläilmoista kaupunkia voi katsella myös perinteikkäästä Riesenrad-maailmanpyörästä tai vaikkapa Sofitel-hotellin 18. kerroksen ravintolasta. Wienin vilkkaan kahvilakulttuurin tunnetuin symboli on tietenkin Sacherkakku – sen aidon tarjoilee Hotelli Sacher. Hemmottelua makunystyröille tarjoilee myös perinteikäs Naschmarkt-ruokatori.
  Majoitus: Hotel Roomz Vienna Prater*** 

  Päivä 8: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Salzburg – Wien -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touring-pyörä

  21-vaihteisia KTM:n touring-pyöriä on saatavilla matalalla unisex-rungolla ja miesten rungolla useita eri runkokokoja. Pyörissä on 28″ pistosuojatut renkaat, alumiinirunko, geelisatula ja lokasuojat.

  2. Sähköpyörä

  Sähköpyöriä (KTM Macina Fun) on vuokrattavana matalalla unisex-rungolla sekä miesten rungolla. Miesten pyörät soveltuvat vähintään 175 cm ajajalle. Pyörissä on 8 tai 9 vaihdetta, 28″ pistosuojatut renkaat, alumiinirunko, geelisatula ja lokasuojat. Moottori: Bosch Performance tai Panasonic. Akku 500 Wh. Sähköpyöriä ei vuokrata lapsille.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:
  Lukko, tankolaukku (1 kpl/huone) sekä kaksipuoleinen sivulaukku (1 kpl/huone, lisäkappaleita vuokrattavissa pyydettäessä).

  Vuokrapyörissä ei ole juomapullotelinettä eikä pyörien mukana tule paikkaustarvikkeita, työkaluja yms. Ongelmatilanteissa tilalle järjestetään uusi pyörä tai pyörän voi huollattaa yhteistyökorjaamoilla.

  Vuokrattavana myös lasten pyöriä, lasten istuimia ja peräkärryjä. Kysy tarkemmat tiedot.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Salzburg ja matka päättyy Wieniin.

  Saapuminen lentäen Salzburgiin

  Helsingistä Salzburgiin pääsee lentämään Lufthansalla Frankfurtin kautta.

  Salzburgin lentoasema sijaitsee 4 km päässä keskustasta. Lentoasemalta on päiväaikaan bussiyhteys (linjat 2 ja 10) Salzburgin päärautatieasemalle n. 15 min välein. Bussimatka kestää 15-25 minuuttia. Lipun hinta n. 3 €.

  Saapuminen lentäen Müncheniin

  Finnair ja Lufthansa lentävät päivittäin suoria lentoja Helsingistä Müncheniin. Münchenistä Salzburgiin (n. 140 km) pääsee junalla seuraavasti:

  1. Münchenin lentoasema – Münchenin päärautatieasema (Hauptbahnhof)
  Junat S1 ja S8 n. 10 min välein, kesto n. 40 min, lipun hinta n. 12 €.
  Lisätiedot lentoaseman sivuilta täältä.

  2. Münchenin päärautatieasema – Salzburg
  Junayhteydet noin kahdesti tunnissa, kesto n. 1.30 h, lipun hinnat alk. 35 €.
  Aikataulut ja hinnat www.oebb.at.

  Paluulento Wienistä

  Finnairilla on päivittäin kaksi suoraa lentoa Wienistä Helsinkiin.

  Lentokentälle pääsee Wienin keskustasta City Airport Train -junalla, joka kulkee Wien Mitte -asemalta. www.cityairporttrain.com/en

  Vienna Airport Lines -bussin kyytiin pääsee esim. päärautatieasemalta (Hauptbahnhof). Hinta 9 €/suunta. Lisätietoa www.viennaairportlines.at

  Myös paikallisjunalla S7 pääsee lentokentälle. Kyytiin pääsee esim. Wien Mitte tai Praterstern -asemilta, jotka molemmat sijaitsevat metrolinjan varrella. Hinta n. 4 €. Lisätietoa täällä.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 23.1.2024.