Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Näkymä Neljän Vuoren näköalapaikalta Reinille ja läheiselle linnalle

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Rein joki, jonka molemmilla rannoilla asutusta

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Perinteisiä saksalaisia värikkäitä ristikkotaloja

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Nuoria viiniviljelmiä Reinin laaksossa kylän yläpuolella

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Reinin pyörätie 7 pv

  Mainz-Köln

  Kölnin kaupunki iltahämärän aikaan valaistuna

  Saksa

  Kausi: 06.04.-12.10.2024

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 210 km

  Hinta: Alk. 749 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Tällä viiden pyöräilypäivän matkalla poljetaan yksi Alpeilta Pohjanmerelle kulkevan 1300 km mittaisen Reinin pyörätien kauneimmista etapeista. Matka alkaa Mainzista, josta suunnataan Rheingaun viinialueelle ja edelleen Keski-Reinin yläosan maisemiin, jossa osuus Rüdesheimista Koblenziin on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tasaista reittiä reunustavat monin paikoin kumpuilevat rinteet ja jylhät kalliot. Reinin vilkkaassa jokiliikenteessä riittää katseltavaa. Matkan varrella on myös useita mahdollisuuksia nousta ylös joenvarren rinteille maisemia ihailemaan. Yli 2000-vuotisella historiallaan Rein hemmottelee myös kulttuurihistoriasta kiinnostunutta pyöräilijää. Linnoja, palatseja ja museoita riittää vierailtavaksi suorastaan yltäkylläisesti ja sokerina pohjalla on Kölnin kuuluisa tuomiokirkko matkan päätepisteessä.

  Matkan kohokohdat:

  • Keski-Reinin maisemat
  • Helposti seurattavat pyörätiet
  • Viihtyisät kylät ja kaupungit
  • Paljon nähtävää ja koettavaa

  Faktat

  Kohde: Saksa
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 210 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2024: Päivittäin 06.04.-12.10.

  Reitti: Reinin pyörätie (myös Eurovelo 15-reittinä tunnettu) kulkee jokea seuraillen alavirtaan kohti pohjoista. Reitti on hyvin viitoitettu ja tasainen sekä lähes kokonaan päällystetty, mutta päällystevaurioita esiintyy monin paikoin.

  Majoitus

  Majoittuminen viihtyisissä 3* ja 4* -hotelleissa. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin sängyin on saatavilla vain rajoitetusti. Osassa huoneista on kokolattiamatot.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö.

  Hintakausi 1: 06.04.-13.04. ja 05.10.-12.10. 749 € 2 hh:ssa / 989 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  14.04.-03.05. ja 21.09.-04.10. 829 € 2 hh:ssa / 1069 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  04.05.-07.06. ja 06.07-20.09. 869 € 2 hh:ssa / 1109 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4:
  08.06.-05.07. 949 € 2 hh:ssa / 1189 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä, max 2 kpl/asiakas ja max. 20 kg/laukku
  • Englanninkielinen infosovellus sisältäen matkainfon, reittikartat ja gps-navigoinnin
  • Kirjallinen matkainfo sis. reittikartat ja -ohjeet sekä turisti-infoa
  • Pieni suomenkielinen matkainfo keskeisimmistä asioista
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Hintaan ei sisälly

  • Mahdolliset turistiverot
  • Mahdolliset lauttamatkat Reinin yli (n. 1,50-3,30 €/hlö paikasta riippuen)

  Alennukset

  • -20 €/huone ilman kirjallisia matkainfoja
  • Lapset 12-17 v. -25 % majoittuessaan kahden aikuisen kanssa 3 / 4-hengen huoneessa

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   7-vaihteinen touringpyörä 100 €
   27-vaihteinen touringpyörä 100 €
   Sähköpyörä 260 €
  • Lisäyö Mainzissa alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 119 €/hlö 1 hh:ssa
  • Lisäyö Kölnissä alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 119 €/hlö 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Vuokrapyörät toimitetaan ensimmäiseen hotelliin ja matkan päätteeksi pyörät lisävarusteineen jätetään Kölnin hotellille.
  • Sähköinen matkainfo lähetetään ennen matkaa. Info/karttasovellusta varten tarvitset käyttöösi oman älypuhelimen.
  • Kirjalliset matkainfot luovutetaan hotellin vastaanotosta.
  • Useissa käyntikohteissa opastaulut on vain saksaksi.
  • Kaupunkien välillä on hyvät junayhteydet. Tarvittaessa pyöräilypäivän voi jättää väliin ja siirtyä junalla seuraavaan majoitukseen.
  • Useimpina päivinä on mahdollista mennä osa päiväetapista tai koko etappi jokilaivan kyydillä. Reinillä matkustajaliikennettä operoi esim. KD-line. Aikataulut ja hinnat täällä.
  • Jokilaakson kapeimmalla osuudella Rüdesheimin ja Koblenzin välillä pyörätie/-kaista kulkee paljolti lähellä autotietä, jolloin liikenteenmelulta ei voi välttyä. Myös rautatie kulkee monin paikoin pyörätien läheisyydessä.
  • Koblenzin pohjoispuolella sekä viimeisen päivän etapilla ennen Kölniä joudutaan pyöräilemään muutamia kilometrejä teollisuusalueiden läheisyydessä.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen Mainziin, jonne on hyvät junayhteydet Frankfurtista. Mainzin tunnetuimmat maamerkit ovat St. Martinin katedraali, Gutenbergin museo ja goottilainen Pyhän Tapanin kirkko. Yksi kaupungin kuvauksellisimmista paikoista on pikkuruinen Kirschgarten-aukio, jota ympäröivistä ristikkotaloista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta.

  Päivä 2: Mainz–Rüdesheim, n. 31-45 km

  Aamun alkajaisiksi ylität Reinin ja matkasi alkaa joen itärantaa Wiesbadenin kaupungin laitamilla. Rein virtaa leppoisasti, välillä muodostaen pieniä saaria ja paikoin venyttäen leveytensä aina 800 metriseksi. Vähitellen maisemaan ilmestyvät Rheingaun viinialueen viljelmät. Viinin ja ruusujen kaupungissa Eltvillessä voit vierailla 1300-luvulta peräisin olevassa linnassa ja vanhakaupunki ristikkotaloineen tarjoaa idylliset puitteet lounastauolle. Hieman lisää kilometrejä päivään kaipaavat, voivat suunnata n. 14 km lisälenkille kauniiden maalaismaisemien ympäröimälle Eberbachin luostarille. 1100-luvulta peräisin olevalla luostarilla on satojen vuosien perinne viininviljelyssä ja sen viinejä voi ostaa luostarin myymälästä. Päivä päättyy Rüdesheimiin, jonka vanhan kaupungin sydän on Drosselgassen parin metrin levyinen ja 144 m pitkä kävelykatu terassiravintoloineen ja kahviloineen. Rüdesheimissa voit osallistua viininmaisteluun tai nousta köysiradalla Saksan yhdistymisen kunniaksi pystytetylle Niederwaldin muistomerkille.

  Päivä 3: Rüdesheim–St. Goar, n. 34 km

  Tänään sukelletaan Unescon maailmaperintömaisemiin Keski-Reinin yläosan rotkolaaksoon, joka käsittää noin 70 km osuuden Reinin vartta Bingenistä Koblenziin. Aamun alkajaisiksi ylität Reinin lautalla ja matkasi jatkuu joen länsipuolella. Päivän reitti on mahtipontisten linnojen juhlaa! Jo ensimmäisten 16 km aikana ohitat neljä linnaa (Rheinstein, Reichenstein, Sooneck ja Hohneck), Fürstenbergin linnan rauniot sekä pikkuisella saarella kohoavan Mäuseturm-tornin. Kauniita pysähdyspaikkoja on tuon tuosta ja Bacharachin keskiaikainen pikkukaupunki on listattu jopa Saksan kauneimpien joukkoon. Piipahda idyllisessä keskustassa tai nouse vanhalle kaupunginmuurille ihastelemaan näkymiä.

  Majoitus tänään on pienessä ja värikkäässä St. Goarin kylässä. Päivän päätteeksi kannattaa ylittää Rein St. Goarista ja nousta kuuluisalle Loreleyn kalliolle (120 m), jonne vie polku St. Goarshousenin kylän kupeesta. Ylhäältä avautuvat hienot maisemat Reinin jokilaakson kapeimpaan kohtaan (113 m). Kapeikko ja joen kovat virtaukset ovat vuosien saatossa aiheuttaneet hankaluuksia laivaliikenteelle eikä onnettomuuksilta ole vältytty. Loreleyn historiaan, luontoon ja kulttuuriin voi tutustua tarkemmin Loreleyn opastuskeskuksessa ja alueen viininviljelyyn perehdyttää n. 6,5 km mittainen luontopolku.

  Päivä 4: St. Goar–Koblenz, n. 36 km

  Matkasi jatkuu kohti Bobbardia, joka tunnetaan Reinin jyrkimmästä mutkasta ja sitä ympäröivistä jyrkistä viinirinteistä. Bobbarder Hamm -viinitarhat ovat Keski-Reinin laajimmat yhtenäiset viljelmät ja niillä kypsyy pääasiassa Riesling-rypälettä. Ja mitä olisikaan päivä ilman näköalapaikkaa? Bobbardissa voit nousta tuolihissillä tai kävellen ”Neljän järven näköalapaikalle” (Vierseenblick), josta Rein näkyy ikään kuin neljänä erillisenä järvenä kukkuloiden peittäessä maisemaa. Ylhäällä on myös pari maisemaravintolaa.

  Päivä päättyy Koblenziin, jossa Rein ja Mosel-joet kohtaavat. Deutsches Eck -risteyskohdan vilkasta jokiliikennettä voi nousta katsastamaan mahtipontiselle keisari Williamin muistomerkille. Joen itäpuolella Ehrenbreitstein-vuoren rinteillä sijaitsevalle samannimiselle linnoitukselle voi nousta köysiradalla. 1800-luvulla rakennettu linnoitus on siitä harvinainen, ettei se ole koskaan joutunut hyökkäyksen kohteeksi.

  Päivä 5: Koblenz–Bad Godesberg, n. 61 km

  Upean eilispäivän jälkeen aamun ensimmäiset kilometrit Koblenzin esikaupunkilalueella ovat lähinnä ”pakollista siirtymää”. Mutta heti Andernachin jälkeen maisemassa näkyy enemmän korkeuseroja ja pyörätie kulkee pitkiä osuuksia aivan veden äärellä etäämmällä liikenteestä. Linnoja, kirkkoja ja upeita villoja vilahtelee näköpiirisissä tuon tuosta.

  Remagenissa voi tutustua palaan sotahistoriaa. Remagenin silta oli 2. maailmansodan aikaan viimeinen ehjä silta Reinin yli ja se tuhoutui taisteluiden seurauksena maaliskuussa 1945. Siltaa ei koskaan jälleenrakennettu, mutta sen jäljelle jääneissä torneissa toimii nykyisin Rauhanmuseo.

  Matkan loppupuolella näköpiiriin ilmestyy yli 40 vuoresta ja kukkulasta muodostuva Siebengebirgen-vuoristo. Korkein huipuista on 460 metriin kohoava Ölberg, mutta helpoiten saavutettavissa on ”Lohikäärmeen kallio” Drachenfels (321 m), jonka maisematasanteelle vie hammasratasjuna*** Königswinterin kylästä joen itärannalta.

  Viikon pisin pyöräilypäivä päättyy Bad Godesbergiin, joka on leppoisaa tunnelmaa ja monikulttuurisuutta huokuva n. 80 000 asukkaan kaupunginosa Bonnin eteläpuolella. Ripauksen luksusta kaupunkikuvaan tuovat entisen diplomaattikorttelin upeat villat jäänteenä Bonnin pääkaupunkiajoilta.

  ***Jos haluat nousta Drachenfelsille, ylitä joki Rolandseckissä tai Königswinterissä. Vierailun päätteeksi palaa joen länsirannalle Königswinterissä. www.drachenfelsbahn.de

  Päivä 6: Bad Godesberg–Köln, n. 43 km

  Aamun alkajaisiksi saavut Bonniin, entisen Länsi-Saksan pääkaupunkiin ja säveltäjämestari Ludwig van Beethovenin synnyinsijoille. Matkan viimeinen osuus Bonnista Kölniin kulkee pääosin aivan rannan tuntumassa. Kölnin kuuluisan tuomiokirkon tornit ilmestyvät horisonttiin jo hyvän aikaa ennen kaupunkiin saapumista. Maailman suurimpiin lukeutuvassa katedraalissa vierailee vuosittain miljoonia matkailijoita.

  Katedraalin lisäksi Saksan vanhin, ja neljänneksi suurin kaupunki tunnetaan kölninvedestä – hajuvedestä, jonka valmistus alkoi jo 1700-luvulla – sekä olutkulttuuristaan. Onkin sanottu, että Kölnin taivasta symboloivat yhtä lailla katedraalin kaksoistornit kuin myös olutpanimoiden piiput. Kölnissä tuotettu olut tunnetaan nimellä Kölsch, ja eri olutlaatuja riittää kymmeniä. Olutkulttuuriin pääsee tutustumaan opastetuilla panimokierroksilla. Kölnin kaupunkikuvaa voi katsastaa myös Reiniltä käsin osallistumalla jokiristeilylle, joita järjestetään lukuisia eri pituisia ja eri teemoilla. Mikäpä olisikaan parempi päätös Reinin pyöräilyviikolle kuin illallisristeily Kölnin katedraaliin siluettia ihaillen!

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Reinin pyörämatkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät sopivat n. 150-180 cm ajajalle, miesten koot n. 160-200 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, käsijarrut, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  2. Touringpyörä, 7 vaihdetta

  7-vaihteisia jalkajarrullisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät sopivat n. 150-180 cm ajajalle, miesten koot n. 160-200 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  3. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina eri kokoja n. 150-200 cm ajajalle. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja Schwalben sähköpyörille suunnitellut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 100 km (tasainen maasto, keskivauhti). Sähköavusteisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä pyörän nopeuden ylittäessä 25 km/h. Sähköpyöriä ei vuokrata alle 16-vuotiaille.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku
  • lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, hiekkapaperia, työkaluja) sekä pieni ensiapupakkaus (1 setti/varaus)
  • karttateline (Pyynnöstä saatavilla 1 kpl/huone. Mainitse varauksen yhteydessä, mikäli haluat karttatelineen.)

  Lisäksi vuokrattavana

  • Nuorten pyöriä
  • Follow me -tandempyöriä lapsille
  • Lastenistuimia ja lapsikärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Hyvä tietää

  • Pyörissä ei ole matkamittaria eikä juomapullotelinettä.
  • Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.

  Näin pääset perille

  Matka alkaa Mainzista ja päättyy Kölniin. Kummastakin kaupungista on hyvät junayhteydet Frankfurtiin.

  Lennot Frankfurtiin ja juna

  Finnairilla ja Lufthansalla on päivittäin suoria lentoja Helsingistä Frankfurt am Mainin lentokentälle.

  Matkan aloituspisteeseen Mainziin pääsee junalla suoraan Frankfurtin lentokentältä noin puolessa tunnissa.

  Matkan päätepisteestä Kölnistä Frankfurtin lentoasemalle matka kestää noin tunnin.
  Juna-aikataulut ja lippujen hinnat: www.bahn.com.

  Huom. Finnairin lennot saapuvat terminaaliin 2 ja Lufthansan lennot terminaaliin 1. Pitkän matkan junat pysähtyvät lentokentän rautatieasemalla (Flughafen Fernbahnhof), joka sijaitsee terminaalin 1 yhteydessä. Terminaalien väliä liikennöi maksuton bussi sekä Sky Line -juna, joka kulkee terminaalien ylimmistä kerroksista. Mikäli jatkat matkaasi junalla, siirtyminen terminaalien välillä onnistuu kätevimmin bussilla.
  Lisätietoa lentokentän sivuilta.

  Frankfurtin lentoasemalta keskustaan pääsee kätevimmin paikallisjunalla (S-Bahn, linjat S8 ja S9), joka lähtee terminaalin 1 alimmasta kerroksesta.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 23.1.2024.

  Kartta

  Asiakkaidemme kommentteja

  Kaunis ja vaihteleva reitti, jonka varrella paljon nähtävää ja palveluja. Reinin vilkasta jokiliikennettä oli mukava seurata.
  Vierseenblicken ja Loreleyn maisemapaikoilta pääsi katselemaan jokilaaksoa vähän eri perspektiivistä.  Pienenä miinuksena rautatien / autotien läheisyys ja liikenteen melu osan matkaa. Pyörätiellä oli kuitenkin toukokuun alussa rauhallista ja sopivat lämpötilat (15-20 C) pyöräilyyn.