Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Pyöräilijöitä jokirantaa seurailevalla pyörätiellä

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Kylän takana kohoavia viiniviljelmiä

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Joen mutka, jonka molemmilla rannoilla levittäytyy asutusta

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Mainzin keskusta värikkäitä ristikkotaloja

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Jokilaaksoa ympäröiviä vehreitä kukkuloita ja linna ylhäällä rinteessä.

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Upea linna ylhäällä mäen päällä

  Saksa

  Kausi: 08.04.-14.10.2023

  Kesto: 6 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 200 km

  Hinta: Alk. 569 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Reinin pyörätie ripeämpään tahtiin! Neljän pyöräilypäivän aikana poljet upeissa Keski-Reinin maisemissa klassikkoetapin Mainzista Kölniin. Linnat ”vilisevät silmissä”, sympaattiset pikkukylät ja kaupungit houkuttelevat pysähtymään hetkeksi ja kilometrit hurahtavat vauhdilla jokilaakson vaihtelevista maisemista nauttien. N. 50 km päiväetappien päätteeksi aikaa jää myös nähtävyyksille, ympäristöön tutustumiselle ja hyvän ruuan ja juoman parissa rentoutumiselle.

  Matkan kohokohdat:

  • Jokilaakson maisemat
  • Viihtyisät kylät ja kaupungit
  • Paljon nähtävyyksiä

  Faktat

  Kohde: Saksa
  Kesto: 6 päivää / 5 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 200 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2023: Päivittäin 08.04.-14.10.

  Reitti: Reinin pyörätie (myös Eurovelo 15-reittinä tunnettu) kulkee jokea seuraillen alavirtaan kohti pohjoista. Reitti on hyvin viitoitettu ja tasainen sekä lähes kokonaan päällystetty, mutta päällystevaurioita esiintyy monin paikoin.

  Majoitus

  Valittavana on 2 eri majoituskategoriaa.
  A-kategoria: Mukavia keskitasoisia hotelleja
  B-kategoria: Majataloja ja pienempiä perhehotelleja

  Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin sängyin on saatavilla vain rajoitetusti. Osassa huoneista on kokolattiamatot.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Majoituskategoria A
  Hintakausi 1: 08.04.-14.04. ja 07.10.-14.10. 629 € 2 hh:ssa / 819 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  15.04.-05.05. ja 23.09.-06.10. 659 € 2 hh:ssa / 849 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  06.05.-22.09. 699 € 2 hh:ssa / 889 € 1 hh:ssa

  Majoituskategoria B
  Hintakausi 1: 08.04.-14.04. ja 07.10.-14.10. 569 € 2 hh:ssa / 719 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  15.04.-05.05. ja 23.09.-06.10. 599 € 2 hh:ssa / 749 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  06.05.-22.09. 639 € 2 hh:ssa / 789 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 5 yön majoitus valitussa majoituskategoriassa
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Pyöräilykartta
  • Sähköinen matkainfo sisältäen karttasovelluksen (oma puhelin oltava käytössä)
  • Turisti-infoa
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Hintaan ei sisälly

  • Mahdolliset turistiverot
  • Mahdolliset lauttamatkat Reinin yli (n. 1,50-3,30 €/hlö paikasta riippuen)

  Alennukset

  • 3. hlö 3-hengen huoneessa -10 %
  • Alle 14-v lapsi -25 % majoittuessaan kahden aikuisen kanssa

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   7-vaihteinen touringpyörä 100 €
   27-vaihteinen touringpyörä 100 €
   Sähköpyörä 240 €
  • Lisäyö Mainzissa alk. 69 €/hlö 2 hh:ssa / 99 €/hlö 1 hh:ssa
  • Lisäyö Kölnissä alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 109 €/hlö 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Matkan infomateriaali luovutetaan hotellin vastaanotosta. Vuokrapyörät toimitetaan hotellille ja matkan päätteeksi jätetään Kölnin hotelliin.
  • Kaupunkien välillä on hyvät junayhteydet. Tarvittaessa pyöräilypäivän voi jättää väliin ja siirtyä junalla seuraavaan majoitukseen.
  • Useimpina päivinä on mahdollista mennä osa päiväetapista tai koko etappi jokilaivan kyydillä. Reinillä matkustajaliikennettä operoi esim. KD-line. Aikataulut ja hinnat täällä.
  • Jokilaakson kapeimmalla osuudella Rüdesheimin ja Koblenzin välillä pyörätie/-kaista kulkee paljolti lähellä autotietä, jolloin liikenteenmelulta ei voi välttyä. Myös rautatie kulkee monin paikoin pyörätien läheisyydessä.
  • Koblenzin pohjoispuolella sekä viimeisen päivän etapilla ennen Kölniä joudutaan pyöräilemään muutamia kilometrejä teollisuusalueiden läheisyydessä.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen Mainziin, jonne on hyvät junayhteydet Frankfurtista. Mainzin tunnetuimmat maamerkit ovat St. Martinin katedraali, Gutenbergin museo ja goottilainen Pyhän Tapanin kirkko. Yksi kaupungin kuvauksellisimmista paikoista on pikkuruinen Kirschgarten-aukio, jota ympäröivistä ristikkotaloista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta.

  Päivä 2: Mainz–Oberwesel, n. 51-65 km

  Matkasi alkaa viiniviljelmien kehystämässä maisemassa Rheingaun tunnetulla viinialueella. Rein virtaa leppoisasti, välillä muodostaen pieniä saaria ja paikoin venyttäen leveytensä aina 800 metriseksi. Viinin ja ruusujen kaupungissa Eltvillessä voit vierailla 1300-luvulta peräisin olevassa linnassa ja Eberbachin luostarissa (+14 km). Rüdesheimissa kannattaa piipahtaa kuuluisalla Drosselgassen kävelykadulla, jonka terassiravintoloissa vietät lounastauon viihtyisissä puitteissa. Rüdesheimissa ylität Reinin lautalla ja matkasi jatkuu Bingenistä joen länsirantaa. Seuraavien 16 km aikana ohitat neljä linnaa (Rheinstein, Reichenstein, Sooneck ja Hohneck), Fürstenbergin linnan rauniot sekä pikkuisella saarella kohoavan Mäuseturm-tornin. Loppumatkasta kannattaa vielä pysähtyä Bacharachin pikkukaupungin idyllisessä keskustassa tai nousta vanhalle kaupunginmuurille ihastelemaan näkymiä. Päivän päätepiste on pieni ja viihtyisä, n. 3000 asukkaan Oberwesel.

  Päivä 3: Oberwesel–Koblenz, n. 45 km

  Tämä päivä poljetaan Reinin rotkolaaksossa, jonka maisemat ovat kuuluneet Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 2002. Rotkolaakson maisemia pääsee ihailemaan ”yläilmoista” n. 10 km pyöräilyn jälkeen nousemalla Loreleyn kalliolle, josta avautuu upeat näkymät alas Reinin kapeimpaan kohtaan (113 m). Loreleyn historiaan, luontoon ja kulttuuriin voi tutustua tarkemmin Loreleyn opastuskeskuksessa. Pian sukellat Bobbarder Hamm -nimellä tunnetulle viinialueelle, joka on saanut nimensä Reinin jyrkimmästä mutkasta, jonka joki tekee heti Bobbardin kaupungin jälkeen. Myös Bobbardissa on maisemapaikka – ”Neljän järven näköalapaikalta” (Vierseenblick) Rein näkyy ikään kuin neljänä erillisenä järvenä, kukkuloiden peittäessä maisemaa.

  Päivä päättyy Koblenziin, jossa Rein ja Mosel-joet kohtaavat. Deutsches Eck -risteyskohdan vilkasta jokiliikennettä voi nousta katsastamaan mahtipontiselle keisari Williamin muistomerkille. Koblenzin upeimpia rakennuksia on 1700-luvulta peräisin oleva ylellinen Vaaliruhtinaan linna (Kurfürstliches Schloss) ja kaupungin symbolina pidetään Schängelin suihkulähdettä kaupungintalon aukiolla. Joen itärannalla Ehrenbreitstein-vuoren rinteillä sijaitsee samanniminen linnoitus, jonne vie myös köysirata. 1800-luvulla preussilaisten rakentama linnoitus on siitä harvinainen, ettei se ole koskaan joutunut hyökkäyksen kohteeksi.

  Päivä 4: Koblenz–Bad Honnef, n. 55 km

  Tämä aamu on linnojen, kun Sayn, Neuwied, Andernach, Namedy ja Rheineck vilahtavat vuorollaan näköpiirissä jatkaessasi matkaa alavirtaan. Bad Breisgin Römen Thermen -kylpylän lämpimissä altaissa vietät rentouttavan tauon ja Remagenissa puolestaan voit tutustua palaan sotahistoriaa. Remagenin silta oli 2. maailmansodan aikaan viimeinen ehjä silta Reinin yli ja se tuhoutui taisteluiden seurauksena maaliskuussa 1945. Siltaa ei koskaan jälleenrakennettu, mutta sen jäljelle jääneissä torneissa toimii nykyisin Rauhanmuseo.
  Seuraavan yön vietät n. 25000 asukaan Bad Honnefissa, jonka sydän on idyllinen kävelykatualue. Iltakävelylle kannattaa suunnata Bad Honnefin edustalla sijaitsevalle vehreälle Grafenwerthin saarelle. Ulkouima-altaineen, oluttupineen ja lasten leikkipaikkoineen saari on kesäaikaan kuin kaupunkilaisten kelluva olohuone.

  Päivä 5: Bad Honnef–Köln, n. 42 km

  Aamun alkajaisiksi näköpiiriin ilmestyy yli 40 vuoresta ja kukkulasta muodostuva Siebengebirgen-vuoristo. Korkein huipuista on 460 metriin kohoava Ölberg, mutta helpoiten saavutettavissa on ”Lohikäärmeen kallio” Drachenfels (321 m), jonka maisematasanteelle vie hammasratasjuna Königswinterin kylän kupeesta.

  Bonnissa, entisen Länsi-Saksan pääkaupungissa voi vierailla säveltäjämestari Ludwig van Beethovenin museossa. Matkan viimeinen osuus Bonnista Kölniin kulkee pääosin aivan rannan tuntumassa. Kölnin kuuluisan tuomiokirkon tornit ilmestyvät horisonttiin jo hyvän aikaa ennen kaupunkiin saapumista. Maailman suurimpiin lukeutuvassa katedraalissa vierailee vuosittain miljoonia matkailijoita. Katedraalin lisäksi Saksan vanhin, ja neljänneksi suurin kaupunki tunnetaan kölninvedestä – hajuvedestä, jonka valmistus alkoi jo 1700-luvulla – sekä olutkulttuuristaan. Kölnissä tuotettu olut tunnetaan nimellä Kölsch, ja eri olutlaatuja riittää kymmeniä. Olutkulttuuriin pääsee tutustumaan tarkemmin opastetuilla panimokierroksilla.

  Päivä 6: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Reinin pyörämatkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät sopivat alk. 150 cm ajajalle, miesten koot alk. 165 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, käsijarrut, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.


  2. Touringpyörä, 7 vaihdetta

  7-vaihteisia jalkajarrullisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex pyörät sopivat alk. 150 cm ajajalle, miesten koot alk. 165 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  3. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja Schwalben sähköpyörille suunnitellut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 100 km (tasainen maasto, keskivauhti). Sähköavusteisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä pyörän nopeuden ylittäessä 25 km/h.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku
  • lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, hiekkapaperia, työkaluja) sekä pieni ensiapupakkaus (1 setti/varaus)
  • karttateline (Pyynnöstä saatavilla 1 kpl/huone. Mainitse varauksen yhteydessä, mikäli haluat karttatelineen.)

  Lisäksi vuokrattavana

  • Nuorten pyöriä
  • Follow me -tandempyöriä lapsille
  • Lastenistuimia ja lapsikärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Hyvä tietää

  • Pyörissä ei ole matkamittaria eikä juomapullotelinettä.
  • Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.

  Näin pääset perille

  Matka alkaa Mainzista ja päättyy Kölniin. Kummastakin kaupungista on hyvät junayhteydet Frankfurtiin.

  Lennot Frankfurtiin ja juna

  Finnairilla ja Lufthansalla on päivittäin suoria lentoja Helsingistä Frankfurtin am Mainin lentokentälle.

  Matkan aloituspisteeseen Mainziin pääsee junalla suoraan Frankfurtin lentokentältä noin puolessa tunnissa.

  Matkan päätepisteestä Kölnistä Frankfurtin lentoasemalle matka kestää noin tunnin.
  Juna-aikataulut ja lippujen hinnat: www.bahn.com.

  Huom. Finnairin lennot saapuvat terminaaliin 2 ja Lufthansan lennot terminaaliin 1. Pitkän matkan junat pysähtyvät lentokentän rautatieasemalla (Flughafen Fernbahnhof), joka sijaitsee terminaalin 1 yhteydessä. Terminaalien väliä liikennöi maksuton bussi sekä Sky Line -juna, joka kulkee terminaalien ylimmistä kerroksista. Mikäli jatkat matkaasi junalla, siirtyminen terminaalien välillä onnistuu kätevimmin bussilla.
  Lisätietoa lentokentän sivuilta.

  Frankfurtin lentoasemalta keskustaan pääsee kätevimmin paikallisjunalla (S-Bahn, linjat S8 ja S9), joka lähtee terminaalin 1 alimmasta kerroksesta.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 14.10.2022.

  Kartta

  Hyvä konsepti. Yhdisti juuri meidän tarpeisiimme omatoimimatkan ja valmismatkan helppouden. Majapaikat oli suurimmaksi osaksi positiivinen yllätys, niiden hyvästä tasosta johtuen (jopa yksi sviittimajoitus upeilla Reinin näkymillä!). Muutama vähän huonompi tasoinen hotelli. Nekin olivat kyllä siistit ja kaikissa oli hyvä aamiainen.