Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Pyöräilijöitä jokirantaa seurailevalla pyörätiellä

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Kylän takana kohoavia viiniviljelmiä

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Joen mutka, jonka molemmilla rannoilla levittäytyy asutusta

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Mainzin keskusta värikkäitä ristikkotaloja

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Jokilaaksoa ympäröiviä vehreitä kukkuloita ja linna ylhäällä rinteessä.

  Reinin pyörätie 6 pv

  Mainz-Köln

  Upea linna ylhäällä mäen päällä

  Saksa

  Kausi: 06.04.-12.10.2024

  Kesto: 6 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 210 km

  Hinta: Alk. 649 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Reinin pyörätie ripeämpään tahtiin! Neljän pyöräilypäivän aikana poljet upeissa Keski-Reinin maisemissa klassikkoetapin Mainzista Kölniin. Linnat ”vilisevät silmissä”, sympaattiset pikkukylät ja kaupungit houkuttelevat pysähtymään hetkeksi ja kilometrit hurahtavat vauhdilla jokilaakson vaihtelevista maisemista nauttien. N. 50 km päiväetappien päätteeksi aikaa jää myös nähtävyyksille, ympäristöön tutustumiselle ja hyvän ruuan ja juoman parissa rentoutumiselle.

  Matkan kohokohdat:

  • Jokilaakson maisemat
  • Viihtyisät kylät ja kaupungit
  • Paljon nähtävyyksiä

  Faktat

  Kohde: Saksa
  Kesto: 6 päivää / 5 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 210 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2024: Päivittäin 06.04.-12.10.

  Reitti: Reinin pyörätie (myös Eurovelo 15-reittinä tunnettu) kulkee jokea seuraillen alavirtaan kohti pohjoista. Reitti on hyvin viitoitettu ja tasainen, sekä lähes kokonaan päällystetty, mutta päällystevaurioita esiintyy monin paikoin.

  Majoitus

  Majoittuminen viihtyisissä 3* ja 4* -hotelleissa. Oberweselissä majoitus voi olla hyvätasoisella viinitilalla. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin sängyin on saatavilla vain rajoitetusti. Osassa huoneista on kokolattiamatot.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö.

  Hintakausi 1: 06.04.-13.04. ja 05.10.-12.10. 649 € 2 hh:ssa / 849 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  14.04.-03.05. ja 21.09.-04.10.  729 € 2 hh:ssa / 929 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  04.05.-07.06. ja 06.07-20.09. 769 € 2 hh:ssa / 969 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4:
  08.06.-05.07. 849 € 2 hh:ssa / 1049 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 5 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä, max 2 kpl/asiakas ja max. 20 kg/laukku
  • Englanninkielinen infosovellus sisältäen matkainfon, reittikartat ja gps-navigoinnin
  • Kirjallinen matkainfo sis. reittikartat ja -ohjeet sekä turisti-infoa
  • Pieni suomenkielinen matkainfo keskeisimmistä asioista
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Hintaan ei sisälly

  • Mahdolliset turistiverot
  • Mahdolliset lauttamatkat Reinin yli (n. 1,50-3,30 €/hlö paikasta riippuen)

  Alennukset

  • -20 €/huone ilman kirjallisia matkainfoja
  • Lapset 12-17 v. -25 % majoittuessaan kahden aikuisen kanssa 3 / 4-hengen huoneessa

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   7-vaihteinen touringpyörä 90 €
   27-vaihteinen touringpyörä 90 €
   Sähköpyörä 240 €
  • Lisäyö Mainzissa alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 119 €/hlö 1 hh:ssa
  • Lisäyö Kölnissä alk. 79 €/hlö 2 hh:ssa / 119 €/hlö 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Vuokrapyörät toimitetaan ensimmäiseen hotelliin, ja matkan päätteeksi pyörät lisävarusteineen jätetään Kölnin hotellille.
  • Sähköinen matkainfo lähetetään ennen matkaa. Info/karttasovellusta varten tarvitset käyttöösi oman älypuhelimen.
  • Kirjalliset matkainfot luovutetaan hotellin vastaanotosta.
  • Useissa käyntikohteissa opastaulut on vain saksaksi.
  • Kaupunkien välillä on hyvät junayhteydet. Tarvittaessa pyöräilypäivän voi jättää väliin ja siirtyä junalla seuraavaan majoitukseen.
  • Useimpina päivinä on mahdollista mennä osa päiväetapista tai koko etappi jokilaivan kyydillä. Reinillä matkustajaliikennettä operoi esim. KD-line. Aikataulut ja hinnat täällä.
  • Jokilaakson kapeimmalla osuudella Rüdesheimin ja Koblenzin välillä pyörätie/-kaista kulkee paljolti lähellä autotietä, jolloin liikenteen melulta ei voi välttyä. Myös rautatie kulkee monin paikoin pyörätien läheisyydessä.
  • Koblenzin pohjoispuolella, sekä viimeisen päivän etapilla ennen Kölniä joudutaan pyöräilemään muutamia kilometrejä teollisuusalueiden läheisyydessä.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen Mainziin, jonne on hyvät junayhteydet Frankfurtista. Mainzin tunnetuimmat maamerkit ovat St. Martinin katedraali, Gutenbergin museo ja goottilainen Pyhän Tapanin kirkko. Yksi kaupungin kuvauksellisimmista paikoista on pikkuruinen Kirschgarten-aukio, jota ympäröivistä ristikkotaloista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta.

  Päivä 2: Mainz–Oberwesel, n. 51-65 km

  Aamun alkajaisiksi ylität Reinin, ja matkasi alkaa joen itärantaa Wiesbadenin kaupungin laitamilla. Rein virtaa leppoisasti muodostaen välillä pieniä saaria ja paikoin venyttäen leveytensä aina 800 metriseksi. Ensimmäinen ”pakollinen” tauon paikka on viinin ja ruusujen kaupunki Eltville, jossa voi vierailla 1300-luvulta peräisin olevassa linnassa ja ihastella kaunista vanhaa kaupunkia ristikkotaloineen. Eltvillen jälkeen voit halutessasi suunnata n. 14 km lisälenkille viininviljelystään tunnettuun Eberbachin luostariin.

  Rüdesheimissa kannattaa piipahtaa idyllisellä 2 m leveällä ja 144 m pitkällä Drosselgassen kävelykadulla, jonka terassiravintoloissa vietät lounastauon. Kuvauksellinen katu on usein turistien kansoittama, mutta yhtä kaikki, puitteet ovat viihtyisät. Rüdesheimin kohdalla ylität Reinin lautalla, ja matkasi jatkuu Bingenistä joen länsirantaa alkumatkaa rauhallisemmassa ympäristössä. Seuraavien 16 km aikana ohitat neljä linnaa (Rheinstein, Reichenstein, Sooneck ja Hohneck), Fürstenbergin linnan rauniot sekä pikkuisella saarella kohoavan Mäuseturm-tornin. Päivän päätepiste on pieni ja viihtyisä n. 3000 asukkaan Oberwesel, jota todennäköisesti jo keltit asuttivat. Oberweselin kaupunginmuurit torneineen ovat Keski-Reinin alueen parhaiten säilyneet, ja osa muurista on myös matkailijoiden vierailtavissa.

  Päivä 3: Oberwesel–Koblenz, n. 45 km

  Tämä päivä poljetaan Reinin rotkolaaksossa, jonka maisemat ovat kuuluneet Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 2002. Rotkolaakson maisemia pääsee ihailemaan ”yläilmoista” n. 10 km pyöräilyn jälkeen nousemalla St. Goarhousenin kylän kupeesta Loreleyn kalliolle*** (120 m), josta avautuu upeat näkymät alas Reinin kapeimpaan kohtaan (113 m). Loreleyn historiaan, luontoon ja kulttuuriin voi tutustua tarkemmin Loreleyn opastuskeskuksessa.
  Pian sukellat Bobbarder Hamm -nimellä tunnetulle viinialueelle, joka on saanut nimensä Reinin jyrkimmästä mutkasta, jonka joki tekee heti Bobbardin kaupungin jälkeen. Bobbardin viinirinteet ovat Reinin alueen jyrkimmät. Myös Bobbardissa on maisemapaikka, jonne voi nousta tuolihissillä tai kävellen. ”Neljän järven näköalapaikalta” (Vierseenblick) Rein näkyy ikään kuin neljänä erillisenä järvenä, kukkuloiden peittäessä maisemaa.

  Päivä päättyy Koblenziin, jossa Rein ja Mosel-joet kohtaavat. Deutsches Eck -risteyskohdan vilkasta jokiliikennettä voi nousta katsastamaan mahtipontiselle keisari Williamin muistomerkille. Koblenzin upeimpia rakennuksia on 1700-luvulta peräisin oleva ylellinen Vaaliruhtinaan linna (Kurfürstliches Schloss), ja kaupungin symbolina pidetään Schängelin suihkulähdettä kaupungintalon aukiolla. Joen itärannalla Ehrenbreitstein-vuoren rinteillä sijaitsee samanniminen linnoitus, jonne vie myös köysirata. 1800-luvulla preussilaisten rakentama linnoitus on siitä harvinainen, ettei se ole koskaan joutunut hyökkäyksen kohteeksi.

  ***Loreley sijaitsee Reinin itäpuolella, joten joki on ylitettävä lautalla St. Goarista (n. 3,30 €/hlö/suunta). St. Goarshausenin lauttarannasta on n. 2 km pyöräilymatka polun alkupäähän. Kävely Loreleylle vie n. 15 min.

  Päivä 4: Koblenz–Bad Honnef, n. 55 km

  Aamu alkaa Koblenzin esikaupunkialueella, ja upean eilispäivän jälkeen reitti ei heti herätä riemunkiljahduksia. Andernachin jälkeen maisemassa näkyy enemmän korkeuseroja, ja pyörätie kulkee pitkät pätkät aivan veden äärellä etäämmällä liikenteestä. Linnoja, kirkkoja ja upeita villoja vilahtelee näköpiirisissä tuon tuosta.

  Remagenissa voit tutustua palaan sotahistoriaa. Remagenin silta oli 2. maailmansodan aikaan viimeinen ehjä silta Reinin yli, ja se tuhoutui taisteluiden seurauksena maaliskuussa 1945. Siltaa ei koskaan jälleenrakennettu, mutta sen jäljelle jääneissä torneissa toimii nykyisin Rauhanmuseo.

  Rolandseckissä ylität Reinin lautalla ja seuraavan yön vietät n. 25000 asukaan Bad Honnefissa, jonka sydän on idyllinen kävelykatualue. Iltakävelylle kannattaa suunnata kaupungin edustalla sijaitsevalle vehreälle Grafenwerthin saarelle. Ulkouima-altaineen, oluttupineen ja lasten leikkipaikkoineen saari on kesäaikaan kuin kaupunkilaisten kelluva olohuone.

  Päivä 5: Bad Honnef–Köln, n. 42 km

  Bad Honnefin ympäristössä maisemasta erottuu 40 vuoresta ja kukkulasta muodostuva Siebengebirgen-vuoristo. Korkein huipuista on 460 metriin kohoava Ölberg, mutta helpoiten saavutettavissa on ”Lohikäärmeen kallio” Drachenfels*** (321 m), jonka maisematasanteelle vie hammasratasjuna Königswinterin kylästä heti Bad Honnefin jälkeen. Vuorella voit vierailla myös 1100-luvulta peräisin olevan Drachenfelsin linnan raunioilla.

  Länsi-Saksan entinen pääkaupunki Bonn, tunnetaan myös säveltäjämestari Ludwig van Beethovenin syntymäkaupunkina. Matkan viimeinen osuus Bonnista Kölniin kulkee pääosin aivan rannan tuntumassa ja laajoilla puistoalueilla. Kölnin kuuluisan tuomiokirkon tornit ilmestyvät horisonttiin jo hyvän aikaa ennen kaupunkiin saapumista. Maailman suurimpiin lukeutuvassa katedraalissa vierailee vuosittain miljoonia matkailijoita. Katedraalin lisäksi Saksan vanhin, ja neljänneksi suurin kaupunki on tunnettu kölninvedestä – hajuvedestä, jonka valmistus alkoi jo 1700-luvulla – sekä olutkulttuuristaan. Kölnissä tuotettu olut tunnetaan nimellä Kölsch, ja eri olutlaatuja riittää kymmeniä. Olutkulttuuriin pääsee tutustumaan tarkemmin opastetuilla panimokierroksilla.

  ***Jos haluat nousta Drachenfelsille, pyöräile ensimmäiset kilometrit Reinin oikeaa rantaa, ja palaa vasemmalle rannalle Königswinterissä. Muussa tapauksessa voit ylittää Reinin heti aamun alkajaisiksi Bad Honnefissa, ja pyöräillä koko päivän joen länsirannalla. www.drachenfelsbahn.de

  Päivä 6: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Reinin pyörämatkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät sopivat n. 150-180 cm ajajalle, miesten koot n. 160-200 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, käsijarrut, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.


  2. Touringpyörä, 7 vaihdetta

  7-vaihteisia jalkajarrullisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex pyörät sopivat n. 150-180 cm ajajalle, miesten koot n. 160-200 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  3. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina eri kokoja n. 150-200 cm ajajalle. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja Schwalben sähköpyörille suunnitellut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 100 km (tasainen maasto, keskivauhti). Sähköavusteisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä pyörän nopeuden ylittäessä 25 km/h. Sähköpyöriä ei vuokrata alle 16-vuotiaille.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku
  • lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, hiekkapaperia, työkaluja) sekä pieni ensiapupakkaus (1 setti/varaus)
  • karttateline (Pyynnöstä saatavilla 1 kpl/huone. Mainitse varauksen yhteydessä, mikäli haluat karttatelineen.)

  Lisäksi vuokrattavana

  • Nuorten pyöriä
  • Follow me -tandempyöriä lapsille
  • Lastenistuimia ja lapsikärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Hyvä tietää

  • Pyörissä ei ole matkamittaria eikä juomapullotelinettä.
  • Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.

  Näin pääset perille

  Matka alkaa Mainzista ja päättyy Kölniin. Kummastakin kaupungista on hyvät junayhteydet Frankfurtiin.

  Lennot Frankfurtiin ja juna

  Finnairilla ja Lufthansalla on päivittäin suoria lentoja Helsingistä Frankfurt am Mainin lentokentälle.

  Matkan aloituspisteeseen Mainziin pääsee junalla suoraan Frankfurtin lentokentältä noin puolessa tunnissa.

  Matkan päätepisteestä Kölnistä Frankfurtin lentoasemalle matka kestää noin tunnin.
  Juna-aikataulut ja lippujen hinnat: www.bahn.com.

  Huom. Finnairin lennot saapuvat terminaaliin 2 ja Lufthansan lennot terminaaliin 1. Pitkän matkan junat pysähtyvät lentokentän rautatieasemalla (Flughafen Fernbahnhof), joka sijaitsee terminaalin 1 yhteydessä. Terminaalien väliä liikennöi maksuton bussi sekä Sky Line -juna, joka kulkee terminaalien ylimmistä kerroksista. Mikäli jatkat matkaasi junalla, siirtyminen terminaalien välillä onnistuu kätevimmin bussilla.
  Lisätietoa lentokentän sivuilta.

  Frankfurtin lentoasemalta keskustaan pääsee kätevimmin paikallisjunalla (S-Bahn, linjat S8 ja S9), joka lähtee terminaalin 1 alimmasta kerroksesta.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 23.1.2024.

  Kartta

  Hyvä konsepti. Yhdisti juuri meidän tarpeisiimme omatoimimatkan ja valmismatkan helppouden. Majapaikat oli suurimmaksi osaksi positiivinen yllätys, niiden hyvästä tasosta johtuen (jopa yksi sviittimajoitus upeilla Reinin näkymillä!). Muutama vähän huonompi tasoinen hotelli. Nekin olivat kyllä siistit ja kaikissa oli hyvä aamiainen.