Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Pyöräilijöitä viljapeltoja halkovalla kapealla maalaistiellä.

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Pyöräilijöitä joen rannassa Elben pyörätiellä.

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Bastein kivisilta ja jylhiä kivipaaseja

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Joki, jota ympäröivät vehreät kukkulat

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Nainen vilkuttaa iloisesti auringonkukkapellon keskeltä.

  Praha-Dresden

  Luontoa ja kulttuuria Vltava ja Elbe -jokien pyöräteillä

  Historiallinen Kaarlen silta ja Prahan kaupunkia

  Saksa, Tšekki

  Kausi: 15.04.-10.10.2022

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 225 km

  Hinta: Alk. 580 €, omatoiminen, opastettu

  Pyörät: Hybridi, Sähkö, Tandem

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Kaksi keskieurooppalaista kulttuurikaupunkia – Tšekin Praha ja Saksan Dresden – sekä niitä yhdistävien Vltava ja Elbe- jokien kauneus, tekevät tästä matkasta mielenkiintoisen yhdistelmän luontoa ja kulttuuria. Historiallinen Praha on täynnä mielenkiintoisia käyntikohteita, sokerina pohjalla tunnelmallinen vanha kaupunki. Prahasta sukelletaan kauniille tšekkiläiselle maaseudulle ja poljetaan läpi pienten kylien Vltavan ja Elben viitoittaessa reittiä. Matkan kohokohtiin kuuluvat Böömin Sveitsi -kansallispuiston maisemat sekä satumaiset Bastein kalliopaasit. Pysähdyttävin käyntikohde puolestaan on natsien keskitysleirinä toiminut Terezin. Viimeiset kilometrit pyöräillään itäisen Saksan maaperällä päätyen yhteen Saksan kauneimmista kaupungeista, Dresdeniin.

  Matkan kohokohdat:

  • Praha
  • Dresden
  • Bastein silta ja maisemat
  • Bohemian Switzerland -kansallispuisto
  • Lukuisat linnat

  Faktat

  Kohde: Tšekki / Saksa
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen / opastettu
  Vaikeusaste: 2 / 4

  Lähdöt 2022:
  Omatoimiset lähdöt päivittäin 15.04.–10.10. Huom. Minimi 2 hlöä.
  Opastetut lähdöt: 07.05.-13.05., 28.05.-03.06., 18.06.-24.06., 09.07.-15.07., 30.07.-05.08., 03.09.-09.09. ja 24.09.-30.09.

  Reitti: N. 70 % reitistä kulkee uudehkoilla Vltava ja Elbe -jokia seurailevilla pyöräteillä. N. 90 % reitistä on päällystettyä ja loput n. 10 % soratietä.  Kokonaisnousu n. 1100 metriä.

  Majoitus

  Valittavana on kaksi majoituskategoriaa: A (premium) ja B (standard)

  Majoituskategoria A: 4* hotelleja tai hyvätasoisia 3* hotelleja keskeisellä sijainnilla kaupunkien historiallisissa keskustoissa tai välittömässä läheisyydessä. Prahassa Hotel Clement (comfort-huoneet) ja Dresdenissä Hotel Innside.

  Majoituskategoria B: Pääasiassa 3* hotelleja ja majataloja, joitakin 4* hotelleja voi sisältyä. Prahassa Hotel Clement (standard-huoneet) ja Dresdenissä Hotel Privat.

  Opastetut matkat: Majoitus B-kategoriassa, paitsi ensimmäinen yö Prahassa A-kategoriassa ja toinen yö Chateau Liblice -linnahotellissa Mělníkin ulkopuolella.

  Hinnat

  OMATOIMISET MATKAT
  Majoituskategoria A
  790 € 2 hh:ssa ja 1000 € 1 hh:ssa

  Majoituskategoria B
  580 € 2 hh:ssa ja 760 € 1 hh:ssa

  OPASTETUT MATKAT
  1000 € 2 hh:ssa ja  1200 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön majoitus valitussa majoituskategoriassa
  • Aamiaiset (buffet)
  • Infotilaisuus saapumispäivän iltana
  • Yksityiskohtaiset kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet, reitti- ja kaupunkikartat sekä turisti-infoa (1 setti/huone)
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (klo 9-16)
  • 24 h puhelinpäivystys
  • Reitin gps-koordinaatit
  • Gps-laite (etukäteispyynnöstä, rajallinen saatavuus)

  Opastetulla matkalla hintaan sisältyy lisäksi

  • Englanninkielinen opastus
  • Puolihoito (4 x päivällinen sis. yhden juoman, ei Praha eikä Dresden)
  • Mukana seuraava huoltoauto
  • Virvoitusjuomia ja välipaloja pyöräilypäivien aikana
  • Kuljetus Prahan hotellilta matkan lähtöpisteeseen

  Hintaan ei sisälly

  • Turistiverot 10-15 €/hlö (maksetaan suoraan hotelleihin paikan päällä)

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   Hybridipyörä 90 €
   Sähköpyörä 140 €
   Maantiepyörä 110 €
   Lukkopolkimet 5 €
  • Lisäyö Praha 60 €-80 € 2 hh:ssa ja 90 €-125 € 1 hh:ssa
  • Lisäyö Dresden 55 €-85 € 2 hh:ssa ja 90 €-150 € 1 hh:ssa
  • Kuljetukset
   Prahan lentokenttä – hotelli 30 € 1-3 hlöä tai 40 € 4-8 hlöä
   Dresden – Praha 160 € / 1-3 hlöä tai 220 € / 4-8 hlöä
  • Puolihoito (5 x päivällinen, ei Prahassa, hinta ei sisällä ruokajuomia)
   A-kategoria 140 € ja B-kategoria 110 €
  • Prahan pyöräkierros 45 €/hlö. Minimi 2 hlöä. Kesto n. 4 h (klo 9-13 tai sopimuksen mukaan). Kierroksen aikana näet tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten Kansallisteatterin, vanhan kaupungin aukion, Prahan linnan ja juutalaisen korttelin. Hintaan sisältyy vuokrapyörä ja opastus.

  Hyvä tietää

  • Museot, linnat yms käyntikohteet on yleisesti suljettu maanantaisin.
  • Osa matkasta, esim. Děčín-Bad Schandau tai Bad Schandau-Dresden -välillä on mahdollista mennä jokilaivalla. Liput eivät kuulu hintaan.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen Prahaan ja majoittuminen. Prahassa riittää tutustumista useammaksikin päiväksi, mutta kaupungin ehdoton helmi on Vanha kaupunki. Vanhankaupungin aukion laitamilla on useita kirkkoja ja kuuluisa astronominen kello. Kaarlensilta, Prahan linna ja juutalainen kortteli kuuluvat myös monen mielestä ”pakollisiin” nähtävyyksiin. Päivä Prahassa kannattaa päättää tuhdin tšekkiläisen päivällisen parissa, jonka kyytipojaksi oluen ystävät valitsevat hyvää paikallista olutta.

  Mikäli viivyt Prahassa useamman päivän, hyvä päiväretkikohde kaupungin ulkopuolella on Karlovy Varyn kylpyläkaupunki. Halutessasi voit varata myös “Praha by bike” -pyöräilykierroksen, jonka oppaana toimii Prahan läpikotaisin tunteva paikallisopas.

  Päivä 2: Praha–Mělník 53-60 km

  Hyppy pyörän selkään ja hyvästit Prahalle! Kaupungin laitamilla ohitetaan Trojan barokkilinna, jonka jälkeen reitti suuntaa pohjoiseen Vltava-jokea seuraillen. Jokea reunustavat paikoin korkeat rantatörmät ja mielenkiintoiset kivimuodostelmat. Päivän mielenkiintoisimpia käyntikohteita ovat puolimatkan jälkeen sijaitsevat linnat, renessanssityylinen Nelahozeves ja barokkiajan Veltrusy, joiden arkkitehtuuria kannattaa jalkautua hetkeksi ihastelemaan. Päivän päätepiste Mělník sijaitsee Vltava ja Elbe -jokien risteyskohdassa Tšekin viinialueen sydämessä. Tänään päivällisen kera on siis mahdollisuus nauttia paikallista viiniä.

  Päivä 3: Mělník–Litoměřice n. 52 km

  Tämän päivän suhteellisen tasainen etappi seurailee Elbeä yhdellä Tšekin viljavimmista alueista. Vltavan yhdistyttyä Elbeen Mělnikín eteläpuolella, joki virtaa nyt vuolaana ollen yksi Euroopan tärkeimpiä jokireittejä. Suurimman osan päivää näkökentässä vilahtelee tuliperäinen Řip-vuori (455 m). Legendan mukaan ensimmäiset slaavilaiset asettuivat aikoinaan nimenomaan Řip-vuoren maisemiin. Lounasta voit nauttia noin matkan puolivälissä Roudnice nad Labemin kaupungissa, jossa sielläkin on barokkilinna. Päivän ajatuksia herättävin vierailukohde on Terezínin kaupunki, jossa toisen maailmansodan aikana toimi natsien keskitysleiri. Murheelliseen palaan historiaa voi tutustua mm. museossa, linnoituksessa ja hautausmaalla. Pyöräilypäivä on päätöksessään saapuessasi Litoměřiceen. 900-luvulla perustettu 25 000 asukkaan kaupunki on yksi Tšekin vanhimpia ja alueen uskonnollinen keskus.

  Päivä 4: Litoměřice–Děčín n. 52 km

  Matka jatkuu Tšekin keskivuoriston alueella, jonne johtaa kanjonimainen Böömin Portti (Porta Bohemica). Elbe-joen rantamia seuraileva vanha kauppareitti on pääosin tasainen, mutta jokiuomaa reunustavat jyrkät vulkaaniset vuoret ja kukkulat. Näillekin rinteille on aikojen saatossa rakennettu lukuisia linnoja ja linnoituksia, joista kuitenkin vain harva on säilynyt näihin päiviin saakka. Ústí Nad Labemin kupeessa jyrkällä kallionkielekkeellä sijaitseva 1300-luvulla rakennettu Střekovin linna on yksi Tšekin upeimpia. Linnalle vie jyrkkä nousu, mutta maisemat alas laaksoon palkitsevat. Päivä päättyy lähellä Saksan rajaa sijaitsevaan Děčiniin. Myös Děčínissä on linna, jonne vievä vanha kävelytie on jo itsessään nähtävyys.

  Päivä 5: Děčín–Bad Schandau n. 25 km + valinnainen lisälenkki patikoiden 5-15 km tai pyöräillen

  Tämän päivän ohjelma on pitkälti omassa vallassasi. Aamun aloittava lyhyt pyöräilyetappi Hřenskon kylään on yksi matkan kauneimmista. Bohemian Switzerland (Böömin Sveitsi) -kansallispuiston sydämessä, jylhien hiekkakivivuorten juurella sijaitseva Hřensko tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet patikointiin. Voit myös pyöräillä lisälenkin kansallispuiston alueen teillä. Hyvä patikkaretken kohde on kansallispuiston suosituin nähtävyys, Euroopan suurin luonnon muovaama hiekkakivisilta ”Pravčická brána”. Toinen vaihtoehto on retki Kamnice-joen rotkoon, jossa jokea reunustavat jyrkät kiviseinämät ulottuvat paikoin 150 metriin. Patikkareitin kenties hienoimmat maisemat päästään ihailemaan venekyydistä käsin. Iltapäivällä ylitetään Saksan raja ja majoitutaan Bad Schandaun historialliseen kylpyläkaupunkiin.

  Päivä 6: Bad Schandau–Dresden n. 40 km

  Viimeinen pyöräilypäivä Saksin osavaltion alueella tarjoaa runsaasti mielenkiintoista nähtävää. Heti alkumatkasta on mahdollista vierailla korkealla kukkulalla sijaitsevassa upeassa Königsteinin linnoituksessa, jonka jälkeen pääset ihastelemaan satumaisten, lähes 200 metriin kohoavien kalliopaasien ympäröimää Bastein historiallista kivisiltaa ja linnanraunioita. Pieni kävelyretki sillalle maisemia ihailemaan on ehdottoman suositeltava. Yksi viikon kohokohtia, mitä maisemiin tulee!

  Muutama kilometri eteenpäin saavut maalaukselliseen Pirnan kaupunkiin, jossa mukulakivikatuja ja kapeita kujia reunustavat upeasti kunnostetut rakennukset. Pirnan jälkeen sukelletaan kauniiseen Dresdenin laaksoon. Reitin varrella on jälleen useita linnoja ja maailmankuulujen muusikoiden kuten Karl Maria Weberin ja Richard Wagnerin museot.

  Pyöräilyviikkosi päättyy noin puolen miljoonan asukkaan Dresdeniin. Kaunista kaupunkia ihastelevan matkailijan voi olla hankala uskoa, että toisen maailmansodan pommituksissa Dresdenin historiallinen keskusta paloi maan tasalle. Sittemmin kaupungin upeat barokkirakennukset on entisöity ja siellä on valtava määrä nähtävää kirkoista museoihin ja palatseihin. Yksi näkyvimmistä maamerkeistä on Neumarkt-aukion laidalla sijaitseva Frauenkirche -kirkko, joka avattiin entisöitynä yleisölle vasta 2005.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisäpäiviä Dresdenissä.

  Pyörän vuokraus

  Praha-Dresden -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Hybridipyörä

  24-vaihteisia pyöriä on saatavana miesten ja naisten rungolla useita eri kokoja.

  2. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavana matalalla unisex-rungolla.

  3. Maantiepyörä

  Specialized-maantiepyöriä on saatavilla miesten rungolla.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • Sivulaukku (ei maantiepyörässä)
  • Tankolaukku (vain hybridipyörässä)
  • Kypärä (koot S-XL)
  • Vesipullo
  • Matkamittari (1 kpl/huone)

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä lukon, paikkaustarvikkeita ja pumpun. Gps-laite saatavilla etukäteispyynnöstä.

  Vuokrattavana on myös jalkajarrullisia pyöriä ja tandempyöriä. Tarkista saatavuus ja hinta!

  Näin pääset perille

  Kesän 2022 matkustustiedot päivitetään kevään aikana. 

  Matkan lähtöpiste on Praha Tšekissä ja matka päättyy Dresdeniin Saksaan.

  Saapuminen lentäen Prahaan

  Finnair lentää Helsingistä Prahaan 2-3 suoraa lentoa päivässä. Yhdellä vaihdolla pääsee mm. Norwegianilla Tukholman kautta tai Lufthansalla Saksan kenttien kautta.

  Lentokentältä Prahan keskustaan

  Prahan kansainvälinen lentokenttä Václav Havel sijaitsee 20 kilometriä keskustasta. Kentältä keskustaan pääsee bussilla tai taksilla, ja matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata myös kuljetus.

  Paikallisliikenteen bussi
  Edullisimmin kentältä keskustaan pääsee paikallisbussilla. 10 min välein kulkeva bussi numero 119 ajaa Nadrazi Veleslavin -metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan A (kohti pääteasemaa Depo Hostivar). Keskeisiä asemia ovat Mustek, jossa voit tarvittaessa vaihtaa metrolinjalle B, sekä Muzeum, joka yhtyy linjan C kanssa.

  Bussiin ja metroon käy sama paikallisliikenteen lippu, jonka voi ostaa lipunmyyntiautomaatista kentän tuloaulasta tai bussinkuljettajalta (varaa mukaan pieniä seteleitä). Bussi kulkee n. 05.00-24.00. Muista leimata lippu!
  Metrokartta

  Airport Express -bussi
  Lentokentältä rautatieasemalle kulkee myös Airport Express -bussi 30 min välein. Lipun (n. 2 €) voi ostaa suoraan kuljettajalta.

  Taksi
  Taksifirmoja on paljon, osa luotettavampia kuin toiset. Taksi lentokentältä keskustaan maksaa noin 25 €. Taksin lennosta ottamista ei suositella.

  Minibussit
  Prahan lentokentän tulosaulan edestä lähtee minibusseja, jotka ajavat keskustan Namesti Republiky -aukiolle tai lisämaksusta haluttuun osoitteeseen. Namesti Republiky -aukiolta voi jatkaa matkaa metrolla tai raitiovaunuilla. Minibussit palaavat Prahan kentälle samalta aukiolta.

  Paluulento Dresdenistä

  Dresdenistä ei ole suoria lentoja Suomeen, mutta Lufthansalla pääsee Helsinkiin yhdellä vaihdolla.

  Dresdenin keskustasta (mm. päärautatieasemalta) pääsee lentokentälle junalla (S2) 30 min välein. Lipun hinta 2,40 €. Lentokentälle on myös bussiyhteydet.
  Lisätietoja julkisista yhteyksistä täällä.

  Paluulento Prahasta

  Mikäli varaat paluulennon Prahasta, voit palata Prahaan junalla tai varaamalla kuljetuksen matkavarauksen yhteydessä. Junamatkan kesto on nopeimmillaan n. 2 h 15 min. Hinnat alk. 27 €. Aikataulut ja hinnat täällä.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 2.10.2019.

  Kartta

  Kartta Praha-Dresden