Pala Toscanaa

Vehreässä Toscanassa ihastellaan taideaarteita ja silmiä hiveleviä maisemia sekä nautitaan hyvästä ruoasta ja tietysti viinistä. Keski-Italiassa sijaitseva maakunta on yksi Italian suosituimmista matkailualueista ja sen maalaukselliset maisemat ovat vuosisatojen aikana inspiroineet myös lukuisia taiteilijoita Leonardo da Vincistä Michelangeloon. Toscana sopii erinomaisesti myös pyörämatkan kohteeksi. Tämä reitti on suunniteltu siten, että korkeuserot jäävät suhteellisen vähäisiksi, joten kohtuullisella fyysisellä kunnolla taittaa päiväetapit helposti.

MATKAN KOHOKOHDAT
* maalaukselliset maisemat
* Firenze - renessanssin kehto
* Pisa - kaltevasta tornistaan kuuluisa historiallinen yliopistokaupunki
* Montecatini - jo vuosisatoja matkailijoita kiehtonut kylpyläkaupunki

Faktat

Kohde: Italia
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Matka: n. 225-280 km
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Lauantaisin 23.03.-12.10.
Muut lähdöt sopimuksen mukaan vähintään 5 hengen ryhmälle.

Reittikuvaus:
* Kokonaisnousu 950/1190 m
* 88 % asfalttia, 12 % päällystämätöntä tietä
* Reitti on pääasiassa melko tasainen sisältäen kuitenkin muutamia mäkisempiä osuuksia, joista
selviytyy hyvin kohtuullisella fyysisellä kunnolla.
* Mahdollisuus mennä koko päiväetappi junalla kaikkina matkapäivänä sekä osa matkasta 2., 3., 5. ja 7. päivänä.

Majoitus:
Valittavana on 2 eri majoituskategoriaa.
B: 3* -hotelleja sekä Luccassa 2* perhehotelli
A: 3/4* -hotelleja sekä 2 yötä Pisassa 5* -hotellissa
Kaikissa huoneissa on wc ja suihku sekä ilmastointi.

Matkustus: Matkan lähtö- ja päätepiste on Pisa. Lähimmät lentokentät ovat Pisa ja Firenze. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Pisa
Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen yhteen Italian tunnetuimmista kaupungeista. Pisan ehdottomasti kuuluisin nähtävyys on Pisan kalteva torni, joka on osa arkkitehtonista kokonaisuutta Piazza dei Miracoli -aukiolla ja kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon. Lukuisten monumenttien ja historiallisten kohteiden lisäksi Pisa tarjoaa myös eloisan yliopistokaupungin tunnelmaa.


Päivä 2: Pisa-Lucca
30/45 km, kokonaisnousu 20/100m

Ensimmäisen pyöräilypäivän helppo reitti kulkee maalaismaisemissa Serchio-jokea seuraillen, ensin kohti pohjoista ja lopulta itään Luccan kaupunkiin. Pidempi reittivaihtoehto kiertää Massaciuccoli-järven kautta ennen saapumista Luccaan. Sanotaan, että 80 000 asukkaan Lucca on yksi Toscanan parhaiten pidetyistä salaisuuksista. Kaupungissa on kyllä turisteja, mutta ei samalla tapaa kuin läheisissä Pisassa ja Firenzessä. Luccan vanhaa keskustaa ympäröivät Euroopan parhaiten säilyneisiin kuuluvat renessanssiaikaiset muurit, jotka tuovat kaupunkiin keskiaikaista tunnelmaa. 4 km mittaisen muurin päällä kulkee kävelytie, josta avautuvat hienot maisemat ympäröivään kaupunkiin. Luccassa voit vierailla myös lukuisissa villoissa, torneissa ja kirkoissa, joita on jopa sata. Kannattaa myös tutustua roomalaisaikaisen amfiteatterin raunioille rakennettuun Piazza dell'Anfiteatro -aukioon.

Päivä 3: Lucca-Montecatini
45 km, kokonaisnousu 280 m

Kaunis maisematie johdattelee sinut pieneen Collodin kylään ja edelleen Pescian kaupunkiin. Collodissa vietti lapsuutensa Pinokkion kirjoittanut Carlo Collodi ja hänen syntymäpaikkansa vieressä on puisto, joka on omistettu Pinokkiolle. Kylän nähtävyyksiin kuuluu myös upea Villa Garzoni. Pesciassa voit kuljeskella kirkkojen, palatsien ja renessanssikartanoiden reunustamilla kujilla ja aukioilla sekä kuuluisilla kukkamarkkinoilla. Päivä päättyy terveyskylpylöistään jo vuosisatojen ajan tunnettuun Montecatiniin.

Päivä 4: Montecatini
Ympyräreitti 60 km, kokonaisnousu 310 m
Tänään valittavanasi on taas kaksi vaihtoehtoa - pyöräilyä tai rentoutumista Montecatinissa. Mikäli päätät hypätä satulaan kaunista reittiäsi reunustavat oliivilehdot, viiniviljelmät, perinteikkäät maatilat ja Medicien suvun villat. Pyöräilet myös Leonardo da Vincin synnyinkodin ohi (vierailu museossa mahdollinen). Jos haluat pysytellä Montecatinissa voit nauttia kylpyläkaupungin ilmapiiristä ja kuljeskella kukkulalla sijaitsevan vanhan kaupungin kapeilla kujilla.

Päivä 5: Montecatini-Firenze
50/65 km, kokonaisnousu 150/400 m

Tämän päivän pyöräilyn voit aloittaa suoraan Montecatinista tai halutessasi voit lyhentää matkaa n. 15 km siirtymällä junalla Pistoiaan. Pistoia on kuuluisa renessanssi- ja roomalaisaikaisista rakennuksistaan, erityisesti kirkoistaan, ja kaupungissa on myös yksi Italian mahtavimmista aukioista, Piazza del Duomo. Pistoiaan jälkeen matka jatkuu Toscanan tasangolla kohti renessanssin ja taiteen kehtoa Firenzeä.

Päivä 6: Firenze 12 km
Jo vuonna 59 eKr. Arnojoen varteen perustettu Firenze on yksi Euroopan suosituimmista matkailukaupungeista ja monen mielestä yksi maailman kauneimpia kaupunkeja. Tämän päivän 12 km ympyrälenkki tarjoilee hienoja maisemia Firenzeen ja sitä ympäröiville kukkuloille. Pienen pyörälenkin jälkeen jää myös hyvin aikaa tutustua Firenzen nähtävyyksiin, joista kuuluisimpia ovat mm. Santa Maria del Fiore -katedraali, Uffizin galleria, Piazza della Signoria -aukio, kaupungintalo Palazzo Vecchio sekä Ponte Vecchio -silta. Monia Firenzen arkkitehtuurin ja taiteen aarteita on rahoittanut Medicien ruhtinassuku. Firenzessä on myös hyvät ostosmahdollisuudet.

Päivä 7: Firenze-Pisa
40/65 km junalla + 40/65 km pyörällä, kokonaisnousu 100/300 m
Viimeinen pyöräilypäivä tarjoaa valinnanvaraa. Voit pyöräillä ensimmäiset 40 km Firenzestä Empoliin ja nousta sieltä junan kyytiin loppumatkalle Pisaan. Jätettyäsi kaupungin pyöräilet laajan Parco delle Cascinen -puistoalueen halki. N. 4 km nousuosuus vie sitten reitin korkeimmalle kohdalle, 286 metriin, josta lasketellaan takaisin Arno-joelle. Loppumatka Empoliin pyöräillään kauniissa maisemissa jokea seuraillen.

Vaihtoehtoisesti voit mennä junalla alkumatkan Empoliin, jossa hyppäät pyörän selkään ja lähdet seurailemaan Arno-jokea kohti Pisaa tasaisessa maastossa. Toscanan pyöräkierroksesi päättyy lähtökuoppiin, Pisan tornin juurelle.

Päivä 8: Paluu
Aamiainen ja kotimatka.

Huom. Ohjelmassamme myös kolmen pyöräilypäivän Toscanan minikierros -matka. Tutustu ohjelmaan täällä.

Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh

Majoituskategoria B

Hintakausi 1: 23.03.-12.04. ja 28.09.-12.10. 630 € / 850 €
Hintakausi 2: 13.04.-17.05. ja 08.09.-27.09. 710 € / 930 €
Hintakausi 3:
18.05.-07.09. 740 € / 960 €

Majoituskategoria A
Hintakausi 1: 23.03.-12.04. ja 28.09.-12.10. 730 € / 950 €
Hintakausi 2: 13.04.-17.05. ja 08.09.-27.09 810 € / 1030 €
Hintakausi 3: 18.05.-07.09. 840 € / 1060 €
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* 7 yön hotellimajoitus valitussa majoituskategoriassa
* buffetaamiainen päivittäin
* tervetulo/infotilaisuus 1. pyöräilypäivän aamuna
* matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* yksityiskohtaiset kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat (1:50000/1:75000)
Ohjeet saatavilla myös saksaksi, ranskaksi ja italiaksi. Ilmoita mikäli haluat materiaalin muulla kielellä kuin englanniksi.
* kattava turisti-infokirjanen
* reitin gps-koordinaatit saatavilla (oma laite oltava)
* englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 8-20) ongelmatilanteita varten

Hintaan ei sisälly
* hotelliverot n. 15-18 € (maksetaan paikan päällä)
* junaliput Montecatini-Pistoia (n. 20 min, 6 €/hlö), Firenze-Empoli (n. 30 min, 8 €/hlö), Empoli-Pisa (n. 30 min, 9 €/hlö)

Lisämaksusta
Polkupyörän vuokraus 80 € (City Bike)
Sähköpyörä 190 €

Kypärä 15 €
Lisätietoa pyöränvuokrauksesta täältä.

Lisäyöt (hinta € / hlö 2 hh / 1 hh)
Pisa 60 € / 90 € (B-kategoria)
Pisa 100 € / 160 € ( A-kategoria)

Alennukset
* kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -120 € (B-kategoria) / -150 € (A-kategoria)