Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Pyöräilijät tauolla Moselin viinirinteillä.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Pyöräilijät Moselin pyörätiellä.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Maisema Moseljoelle.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Pyöräilijät istuskelee penkillä Mosejoen rannalla.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Värikkäitä taloja Trierissä.

  Moseljoen laakso

  Moselin pyörätietä Trieristä Koblenziin

  Pyöräilijät linnan sisäänkäynnillä.

  Saksa

  Kausi: 29.04.-21.10.2022

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Matka: N. 220 km

  Hinta: Alk. 580 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Moseljoen laakso on Saksan suosituimpia matkailualueita, maan suurin viinialue ja monien mielestä Europan parhaita pyöräilykohteita. Alueella onkin jopa 1000 km pyöräteitä, kuuluisimpana n. 275 km mittainen Moselradweg, Moselin pyörätie.

  Ranskan rajalta kohti koillista kiemurtelevaa Moseljokea seuraileva Moselin pyörätie tarjoaa upeat puitteet leppoisaan pyöräilylomaan. Pyörätietä kehystävät viinirinteet nousevat jyrkästi, paikoin lähes pystysuorana joen pinnasta, mutta pyöräreitti on pääosin tasainen, hyväkuntoinen ja erittäin hyvin merkitty. Jokivartta täplittävät toinen toistaan viehättävämmät kylät ristikkotaloineen houkuttelevat visiitille. Vatsantäytettä tarjoavat lukuisat ravintolat, joista monen listalta löytyy lähiruokaa sekä luonnollisesti paikallisia viinejä. Historiallista nähtävää riittää joka kylässä ja kaupungissa, yksistään keskiaikaisia linnoja on reitin varrella kymmeniä.

  Moselin suurin vetonaula on ehdottomasti viinit. Roomalaiset toivat viininviljelyn alueelle jo 2000 vuotta sitten ja nykyisin jyrkillä rinteillä kypsyvät erityisesti Riesling-rypäleet. Viinitupia, -kellareita ja -myymälöitä on lähes joka kulmauksessa tarjoten myös mahdollisuuksia viininmaisteluun. Alueen vilkkain matkailusesonki onkin sadonkorjuuaikaan syys-lokakuussa, mutta pyöräilijälle laakson lauhkea, lähes välimerellinen mikroilmasto tarjoaa hyvät olosuhteet aina keväästä myöhäiseen syksyyn.

  Tämän pyöräilyviikon aikana poljetaan Moselin pyörätien suosituin osuus, n. 200 km etappi Trieristä Koblenziin, jossa Mosel ja Rein yhtyvät. Matkan varrella hyppäät myös jokilaivan kyytiin, sillä ohjelmaan sisältyy kaksi siirtymistä vesiteitse.

  Matkan kohokohdat:

  • Hyvät pyörätiet
  • Jokilaakson maisemat
  • Roomalaisaikainen Trierin kaupunki
  • Bernkastel-Kües, Traben-Trarbach ja Neumagen-Dhron ristikkotaloineen
  • Viinikulttuuri
  • Viihtyisät majapaikat

  Faktat

  Kohde: Saksa
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 220 km
  Vaikeusaste: 1 / 4

  Lähdöt 2022: Perjantaisin 29.04.-21.10.
  Matka on mahdollista toteuttaa myös em. matkustuskauden ulkopuolella, mutta ilman ohjelmaan sisältyviä laivamatkoja. Ilman laivamatkoja pyöräiltävä matka 4. ja 5. päivänä on n. 60 km.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu Moseljokea seurailevalla pyörätiellä sekä ensimmäisenä pyöräilypäivänä Saar-joen pyörätiellä. Reitti on päällystetty, hyväkuntoinen ja hyvin viitoitettu. Trieristä Cochemiin pyörätie kulkee lähes yksinomaan erillään autotiestä, joen oikealla tai vasemmalla laidalla. Cochemin ja Koblenzin välillä on enemmän osuuksia, joissa pyöräilijöille on varattu leveä kaista autotien reunasta. Maasto on tasainen, ellet poikkea reitiltä viinirinteille maisemia ihailemaan. Etenkin viikonloppuisin ja loma-aikaan pyöräilijöitä on paljon liikenteessä.

  Majoitus

  Hotellit ovat pieniä keskitasoisia perhehotelleja ja majataloja. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin sängyin on saatavilla lähinnä vain Trierissä ja Koblenzissa.

  Hinnat

  580 € / hlö 2 hh:ssa
  700 € / hlö 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Ohjelman mukaiset laivamatkat Zeltingen–Traben-Trarbach ja Beilstein–Cochem sisältäen pyörän kuljetuksen
  • 1 x 3-ruokalajin päivällinen sis. viinin (ei muita ruokajuomia)
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 laukku, max. 20 kg/hlö)
  • Mosel-Radweg -pyöräilykartta 1:50 000 (1/huone, englanninkielinen, pyydettäessä saatavilla myös saksaksi)
  • Turisti-infoa (1 kansio/varaus)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys (arkisin klo 9-17)
  • Trierin turistivero

  Alennukset

  • Matka ilman laivamatkoja -30 €

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   8-vaihteinen touring-pyörä 75 €
   27-vaihteinen trekking-pyörä 90 €
   Sähköpyörä 140 €
  • Lisäyö Trierissä tai Koblenzissa, alk. 65 €/hlö 2 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Materiaali luovutetaan hotellin vastaanotosta.
  • Vuokrapyörien nouto ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna rautatieaseman pyörävuokraamosta.
  • Osa infomateriaalista (turisti-info) on vain saksaksi.
  • Useissa käyntikohteissa opastaulut vain saksaksi.
  • Hotellien saatavuus rajoitettua saksalaisten juhlapyhien aikaan (pitkät viikonloput) sekä sadonkorjuuaikaan syys-lokakuussa.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen lähellä Luxemburgin rajaa sijaitsevaan Trieriin. 2000-vuotisen historian omaava Trier on oletettavasti Saksan vanhin kaupunki, joka suorastaan pullistelee historiallista nähtävää. Tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat roomalaisaikainen kylpylä (Kaiserthermen), kaupunginportti Porta Nigra, tuomiokirkko ja vanhan kaupungin keskusaukio.

  Päivä 2: Päiväretki Trieristä, n. 51 km

  Aamiaisen jälkeen on aika hypätä satulaan! Pyöräilet ensin Moselin pyörätietä Konziin, josta matka jatkuu Saar-jokea seuraillen keskiaikaiseen Saarburgiin. Saarburgin erikoisuuksiin kuuluu lähes kaupungin ytimessä sijaitseva vesiputous. Takaisin Trieriin palaat pyöräillen tai halutessasi voit nousta myös junan kyytiin.

  Halutessasi voit jättää ensimmäisen pyöräilypäivän väliin ja käyttää sen Trieriin tutustumiseen. Hyvä päiväretken kohde on Trieristä 50 km länteen sijaitseva Luxemburg, jonne on hyvät junayhteydet.

  Päivä 3: Trier–Trittenheim, n. 41 km

  Suuntaat Moselin pyörätietä pitkin koilliseen ohittaen alkumatkasta Schweichin kaupungin, jonka jälkeen sukellat keskelle viiniviljelmien täyttämää maisemaa. Jätä pyörä parkkiin hetkeksi ja kiipeä viljelystietä viinitarhojen ylärinteille – upeat maisemat palkitsevat vaivan. Päivän päätepiste on Moseljoen mutkassa sijaitseva Trittenheim, jonka viiniaiheisella luontopolulla saat paljon tietoa viineistä ja viininviljelystä.

  Päivä 4: Trittenheim–Reil, n. 44 km

  Trittenheim-Zeltingen, n. 35 km + laivamatka Zeltingen–Traben-Trarbach n. 1 h+ pyöräily Traben-Trarbach–Reil n. 9 km
  Aamusta pyöräilet halki Saksan vanhimman ja kuuluisimman viinialueen Neumagen-Drohnin. Päivän helmi on Bernkastel-Kües, jonka vanha kaupunki on yksi Moselin alueen viehättävimmistä ja tunnelmallisimmista. Kapeita katuja ja kujia ympäröivät keskiajalla rakennetut saksalaistyyliset puuristikkotalot, osa mukavasti vinksallaan. Heti kaupungin takana kohoavat jyrkät viinirinteet. Ylhäällä kukkulalla sijaitsee myös Landshutin rauniolinna, jonne kipuava palkitaan upeilla kaupunkiin ja jokilaaksoon avautuvilla maisemilla. Bernkastelista matka jatkuu pyöräillen n. 7 km Zeltingeniin, jossa noustaan laivaan. Noin tunnin jokiristeilyn jälkeen viimeiset 9 km Reiliin taittuvat jälleen pyörän selässä.

  Päivä 5: Reil-Treis-Karden, n. 47 km

  Reil–Beilstein n. 35,5 km + laivamatka Beilstein–Cochem n. 1 h + Cochem–Treis-Karden n. 11,5 km
  Päivän ensimmäinen etappi on Schwarze Katz (musta kissa) viinistään tunnettu Zellin pikkukylä. Muutama joenmutka ylävirtaan saavut Beilsteiniin, jonka sievässä historiallisessa keskustassa voit nauttia lounaan ennen tunnin laivamatkaa Cochemiin. Cochemin tärkein nähtävyys on satumainen Reichsburgin ritarilinna, joka vartioi kaupunkia korkealta mäen päältä. Linnan luo kannattaa nousta jo näkymienkin takia. Cochemissa on myös tuolihissi, jolla pääsee näköalapaikalle. Päivän päätepiste on Treis-Karden, yksi monista joen kahta puolta levittäytyneistä kylistä.

  Päivä 6: Treis-Karden–Koblenz, n. 39 km

  Ei päivää ilman linnaa! Aamun alkajaisiksi voit vierailla hieman syrjässä reitiltä sijaitsevassa upeassa Elzin keskiaikaisessa linnassa. 1200-luvulla rakennettu linna on edelleen sen rakennuttaneen suvun omistuksessa, ja se on toinen kahdesta sota-ajat tuhoutumatta selviytyneistä linnoista Moselin alueella. Kobern-Gondorfissa kannattaa vierailla Saksan vanhimmassa, vuonna 1320 rakennetussa puuristikkotalossa. Matka päättyy Koblenziin, kaupunkiin jossa Mosel ja Rein kohtaavat kuuluisassa Deutsches Eckissä (saksalainen kulma). Maisemia ja vilkasta jokiliikennettä voi nousta katsastamaan mahtipontiselle keisari Williamin muistomerkille.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisäpäiviä Koblenzissa.

  Pyörän vuokraus

  Moseljoen laakso -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Trekkingpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia trekkingpyöriä on saatavilla sekä miesten että naisten rungolla. Malli Winora Domingo tai vastaava vaihtoehto.
  Naisten mallin runkokoot 44 cm-56 cm
  Miesten mallin runkokoot: 52 cm- 64 cm

  2. Touringpyörä, 8 vaihdetta

  8-vaihteisia jalkajarrulla varustettuja touringpyöriä on saatavilla naisten rungolla. Malli Winora Holiday tai vastaava vaihtoehto.
  Runkokoot 42-57 cm.

  3. Sähköpyörä

  Winora tai vastaava vaihtoehto.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku (1/hlö)
  • lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, hiekkapaperia, työkaluja)
  • pumppu

  Hyvä tietää

  • Pyörissä ei ole karttatelinettä tai -taskua, matkamittaria eikä juomapullotelinettä.
  • Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.
  • Pyörien nouto ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna rautatieaseman pyörävuokraamolta.

  Näin pääset perille

  Matka alkaa Trieristä ja päättyy Koblenziin. Kummastakin kaupungista on hyvät junayhteydet Frankfurtiin.

  Lennot Frankfurtiin ja juna

  Finnairilla ja Lufthansalla on päivittäin suoria lentoja Helsingistä Frankfurtin am Mainin lentokentälle,

  Matkan aloituspisteeseen Trieriin pääsee junalla suoraan Frankfurtin lentokentältä (n. 185 km). Matka-aika on n. 4 h ja matkalla on yleensä 2 vaihtoa (Koblenz ja Mainz).

  Matkan päätepisteestä Koblenzista Frankfurtin lentoasemalle on n. 115 km ja juna-matka kestää n. 1 h 40 min.
  Juna-aikataulut ja lippujen hinnat: www.bahn.com.

  Huom. Finnairin lennot saapuvat terminaaliin 2 ja Lufthansan lennot terminaaliin 1. Pitkän matkan junat pysähtyvät lentokentän rautatieasemalla (Flughafen Fernbahnhof), joka sijaitsee terminaalin 1 yhteydessä. Terminaalien väliä liikennöi maksuton bussi sekä Sky Line -juna, joka kulkee terminaalien ylimmistä kerroksista. Mikäli jatkat matkaasi junalla, siirtyminen terminaalien välillä onnistuu kätevimmin bussilla.
  Lisätietoa lentokentän sivuilta.

  Frankfurtin lentoasemalta keskustaan pääsee kätevimmin paikallisjunalla (S-Bahn, linjat S8 ja S9), joka lähtee terminaalin 1 alimmasta kerroksesta.

  Lennot Luxemburgiin

  Tulomatkalle vaihtoehto on myös Luxemburgin kenttä, jonne ei tosin ole suoria lentoja Suomesta, mutta Lufthansalla pääsee yhdellä vaihdolla Frankfurtin/Münchenin kautta. Luxemburgin lentoasemalta Trieriin on n. 40 km.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 4.2.2022.

  Kartta

  ©Mosellandtouristik GmbH

  Asiakkaidemme kommentteja

  Moselin pyörämatka oli todellinen elämys. Päivämatkat vaihtelivat 39-55 kilometriin ja ajoa varten sai tarkan kartaston, josta saattoi ennakkoon valita parhaan ajoreitin joen varrelta. Majoitukset olivat erinomaisia ja maisemat silmiä ja sielua hiveleviä. Erkki

  Mosel joen pyöräilyloma oli erittäin miellyttävä tapa viettää lomaa kauniissa maisemissa. Palvelu ja järjestelyt toimivat ja itse sai keskittyä nauttimaan! Suosittelen!

  Pyöräilimme mieheni kanssa Moseljoen laaksossa Trieristä Koblenziin. Lomamme oli yksi parhaista ikinä. Matkapaketissa kaikki toteutui juuri niin kuin oli sovittu. Hotellit olivat kodikkaita ja siistejä, henkilökunta ystävällistä ja aamiaiset monipuolisia. Moseljoen laakson pyörätiet ovat erinomaisessa kunnossa ja vuokraamamme sähköavusteiset pyörät laadukkaat. Maisemat olivat aivan huikean hienoja. Ainutlaatuinen kokemus, suosittelemme lämpimästi! Päivi & Pertti