Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Bodenjärven kierros

  Saksa, Itävalta, Sveitsi – Kolmen maan kierros Bodenjärven pyörätiellä

  Itävalta, Saksa, Sveitsi

  Kausi: 18.03–22.10.2023

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 230-250 km

  Hinta: Alk. 599 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla kimmeltävä Bodenjärvi on Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja pyöräilykohteena Keski-Euroopan suosituimpia. Pyörätie kiertää järven välittömässä läheisyydessä ja pyörän selästä pääset nautiskelemaan upeista maisemista kirkasvetiselle järvelle ja sitä kehystäville Alpeille. Noin 250 km kierros alkaa Sveitsin rajalta, Saksan puolella sijaitsevasta Konstanzin kaupungista ja viiden pyöräilypäivän päätteeksi palataan lähtökuoppiin. Reitin varrella vierailet lukuisissa idyllisissä rantakaupungeissa ja nähtävää riittää mielenkiintoisista museoista kirkkoihin ja linnoihin. Viihtyisät puitteet illanviettoon löytyvät kaupunkien rantabulevardeilta, eikä silmä kyllästy ihastelemaan vuorokauden aikojen mukaan sävyä vaihtavaa järvimaisemaa.

  Paras aika matkustaa Bodenjärvelle on kevät, jolloin värikkäät kukat ja hedelmäpuut kukkivat ja huumaavat tuoksullaan sekä syksyn sadonkorjuuaika vilkkaimman kesäsesongin jälkeen.

  Matkan kohokohdat:

  • Maisemat
  • Hyväkuntoinen pyörätie
  • Viihtyisät kylät ja kaupungit järven rannalla

  Faktat

  Kohde: Itävalta, Saksa, Sveitsi
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 230-250 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2023: Päivittäin 18.03–22.10.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu Bodenjärven kiertävällä pyörätiellä, joka kulkee lähes kokonaisuudessaan järven välittömässä läheisyydessä. Maasto on pääosin tasaista, lukuun ottamatta joitakin lyhyehköjä ylämäkiosuuksia Unterseen (”Alempi järvi”) ympäristössä. Pyörätie on viitoitettu, joskin alueella risteilee myös paljon muita reittejä.

  Majoitus

  Valittavana on kaksi eri majoituskategoriaa.
  A-kategoria: 3* ja 4* -hotelleja
  B-kategoria: 2* ja 3* -hotelleja

  Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin vuotein on saatavilla vain satunnaisesti. Vuoteissa on yleensä erilliset patjat. Ohjelmakuvauksessa mainitut hotellit ovat esimerkkejä, ja majoitus voi olla myös toisessa vastaavan tasoisessa hotellissa.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän ja majoituskategorian mukaan.

  Majoituskategoria A
  Hintakausi 1: 18.03.–31.03. ja 08.10.–22.10. 799 € 2 hh:ssa / 1078 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 01.04.–10.05. ja 15.09.–07.10. 899 € 2 hh:ssa / 1178 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 11.05.–25.05., 11.06.–30.06. ja 01.09.–14.09. 999 € 2 hh:ssa / 1278 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 26.05.–10.06. ja 01.07.–31.08. 1099 € 2 hh:ssa / 1378 € 1 hh:ssa

  Majoituskategoria B
  Hintakausi 1: 18.03.–31.03. ja 08.10.–22.10. 599 € 2 hh:ssa / 828 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 01.04.–10.05. ja 15.09.–07.10. 699 € 2 hh:ssa / 928 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 11.05.–25.05., 11.06.–30.06. ja 01.09.–14.09. 799 € 2 hh:ssa / 1028 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 26.05.–10.06. ja 01.07.–31.08. 899 € 2 hh:ssa / 1128 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön majoitus valitussa majoituskategoriassa
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (max. 20 kg/hlö)
  • Pyöräilykartta ja englanninkieliset reittiohjeet (1 kpl / huone).
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten (päivittäin klo 8-20)
  • Sisäänpääsy Rosgartenin museoon (Konstanz) sis. kahvin

  Hintaan ei sisälly

  • Mahdolliset turistiverot

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   8-vaihteinen touringpyörä 99 €
   27-vaihteinen touringpyörä 99 €
   Sähköpyörä 239 €
   Vuokrahintaan sisältyy pyörän varkaus- ja vahinkovakuutus.
  • Lisäyöt
   Konstanz A-kategoria: 2 hh 79 €/hlö, 1 hh 119 €
   Konstanz B-kategoria: 2 hh 65 €/hlö, 1 hh 95 €
   Lisäyöt mahdollisia myös muissa majoituskaupungeissa matkan varrella.

  Alennukset

  • Lapset 12–17 v -25 % majoittuessaan kahden aikuisen kanssa
  • Lapset 6–11 v -50 % majoittuessaan kahden aikuisen kanssa

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Matkan infomateriaali luovutetaan hotellin vastaanotosta.
  • Vuokrapyörät noudetaan lähtökohtaisesti vuokraamolta. Vuokraamo on avoinna päivittäin klo 9–19 ja hotellin sijainnista riippuen matkaa kertyy 1-4 km. Mainitse varauksen yhteydessä, mikäli haluat, että pyörä toimitetaan valmiiksi hotellille (ei lisämaksua). Huomaa, että noutaessasi pyörän vuokraamolta, voit tarvittaessa kysyä neuvoja pyörän säätöön, sähköpyörän toimintaan tai halutessasi vaihtaa vielä pyörän eri kokoiseen. Matkan päätteeksi pyörät palautetaan Konstanzin hotellille.
  • Päivittäiset pyöräilykilometrit vaihtelevat hieman majoituskaupungista riippuen, joten ohjelmakuvauksen kilometrit ovat suuntaa antavat.
  • Monissa käyntikohteissa opastaulut vain saksaksi. Myös hintaan sisältyvässä Rosgartenin museossa suurin osa infosta saksaksi, englanniksi tiivistelmät.
  • Bodenjärven pyöräilykausi käynnistyy kunnolla huhtikuun puolivälin paikkeilla. Kevät on hyvää aikaa matkustaa, kun lämpötilat ovat miellyttävät ja pyörätiellä tilaa. Pitkien viikonloppujen aikaan (helatorstai, helluntai ja Corpus Christi) pyöräilijöitä on liikkeellä ruuhkaksi asti. Ruuhkaa on myös kesän vilkkaimpaan loma-aikaan heinäkuun puolivälistä elokuun loppupuolelle. Syys-lokakuu on jälleen rauhallisempaa ja miellyttävää aikaa myös lämpötilojen puolesta. Lauttaliikenne järvellä päättyy 15.10.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen Konstanz

  Omatoiminen saapuminen Konstanziin, joka on suurin Bodenjärven kaupungeista ja ainoa Saksaan kuuluva kunta järven etelärannalla. Konstanzin sydän on keskiaikainen vanhakaupunki museoineen ja katedraaleineen, mutta lähiympäristön ehkäpä hienoin vierailukohde on Mainaun puutarhasaari, jonne pääsee niin veneellä, jalan kuin pyörälläkin. 45 hehtaarin saari on todellinen puutarhurin paratiisi eri vuodenaikaan kukkivine upeine istutuksineen. Sieltä löytyy myös mm. jättipuita, palmuhalli, perhostalo sekä barokkilinna.
  Matkan hintaan sisältyy sisäänpääsy alueen taide-ja kulttuurihistoriaa esittelevään Rosgartenin museoon Konstanzissa. Eniten visiitistä saa varmasti irti saksaa taitava vierailija, vaikka infoa on tiivistetysti myös englanniksi.
  Majoitus:
  A-kategoria: Halm, Alte Poste Konstanz, Kreuzlingen Am Hafen, Harbr
  B-kategoria: Ko’Ono, B&B Konstanz

  Päivä 2:  Stein am Rhein / Gailingen / Wangen / Hemmenhof, n. 30–40 km

  Matkasi alkaa Untersee-järven (”Alempi järvi”) etelärantaa Sveitsin maaperällä Stein am Rheiniin. Se on yksi Bodenjärven alueen kauneimmista keskiaikaisista kaupungeista, jossa upean värikkäät ja kuvitetut talojen julkisivut houkuttelevat kaivamaan kameran esiin. Majoituskategoriasta riippuen yövyt Steinissa, Gailingenissa tai Hörin niemimaan puolella Wangenissa tai Hemmenhofissa. Kuvauksellisen niemimaan maisemissa ovat aikojen saatossa inspiroituneet myös taiteilijat, saksankielisessä Euroopassa tunnetut taidemaalari Otto Dix sekä Nobel-palkittu kirjailija Hermann Hesse.
  Majoitus:
  A-kategoria: Residenz Seeterrasse, Rheingold, Adler Stein
  B-kategoria: Rheingold, Hirshcen Gailingen

  Päivä 3: Überlingen / Ludwigshafen / Sipplingen, n. 40–60 km

  Tämän päivän etappi kulkee ensin Hörin niemimaan poikki Radolfzellin kylpyläkaupunkiin. Kaupungin maamerkki on katedraali, jonka 82 metriselle tornille ei lähiympäristöstä löydy vertaista. Matka jatkuu lukuisten hedelmätarhojen poikki Bodanrückin kautta Bodmaniin ja edelleen Obersee-järven (”Yläjärvi”) rannalla sijaitsevaan Ludwigshafeniin. Sieltä eteenpäin pyörätie seurailee taas rantaviivaa ja pääset nauttimaan Bodenjärven pohjoisrannan maisemista. Päivä päättyy Überlingeniin, jossa palmujen ja kukkaistutusten reunustama pitkä rantakatu huokuu välimerellistä tunnelmaa. Keskustan kupeessa sijaitsee kaksi maksullista kesäkaudella avoinna olevaa uimarantaa sekä kylpylä, jonka lämpimissä altaissa ja saunoissa on mukava rentouttaa pyöräilyn rasittamia lihaksia viileämpänäkin päivänä.
  Majoitus:
  A-kategoria: Bad Hotel Überlingen, Parkhotel St. Leonhard
  B-kategoria: Immengarten, Rotes Haus, Zum Römer, Wiestor

  Päivä 4: Lindau / Schönau / Kressbronn / Nonnehorn, n. 50–60 km

  Tämäkin päivä tarjoaa yllin kyllin mielenkiintoista nähtävää ja upeita maisemia. Birnaussa voit vierailla viinitarhojen keskellä sijaitsevassa upeasti sisustetussa pyhiinvaelluskirkossa. Unteruhldingenissa puolestaan sijaitsee mielenkiintoinen arkeologinen ulkoilmamuseo, joka esittelee Alppien alueen pronssi- ja kivikautista paalurakentamista. Vierailijoiden tutustuttavana on 23 rekonstruoitua paalurakennusta sekä aikakauden esineistöä. Muutama kilometri myöhemmin saavut idylliseen Meersburgiin. Sen linnaa pidetään yhtenä Saksan vanhimmista asutuista linnoista, joskaan linnan iästä ei ole täyttä varmuutta. Yhden teorian mukaan linna on peräisin 600-luvulta, toisten lähteiden mukaan se on 1100-luvulla rakennettu.
  Päivän museotarjonta täydentyy Friedrichshafeninssa, jonka ilmailumuseon keskiössä on yli 33-metrinen Zeppelin-ilmalaiva. Pyöräilypäiväsi päätepiste on Lindau, jonka vanha keskusta kapeine kujineen ja eläväisine aukioineen sijaitsee vajaan neliökilometrin kokoisella pienellä saarella. Lindaun symboleja ovat viihtyisän satama-alueen portilla kohoavat Baijerin leijona -patsas sekä 30-metrinen majakka. Rantapromenadin lukuisat ravintolat ja kahvilat kutsuvat illanviettoon veden äärelle lumihuippuisten vuorten kehystämään ”postikorttimaisemaan”.

  Huom. Paikkatilanteen mukaan majoitus voi olla myös Schönaussa, Kressbronnissa tai Nonnehornissa.
  Majoitus:
  A-kategoria: Reutemann, Lindauer Hof , Vis a vis
  B-kategoria: Vis a vis, Kapelle, Schattmaier, Schönau

  Päivä 5: Arbon / Höchst / Rorschach, n. 30–55 km

  Pian Lindaun jälkeen ylität Itävallan rajan lähes huomaamatta. Muutama kilometri myöhemmin Bregenzissä järven itäisellä laidalla kannattaa parkkeerata pyörät hetkeksi ja hypätä kaapelihissin kyytiin. Pfänderbahn vie nopeasti ylös Pfänder-vuoren huipulle Bodenjärven ehkäpä parhaalle maisemapaikalle. 1064 metrin korkeudesta avautuvat hulppeat maisemat järvelle sekä yli 200 vuorenhuipulle Itävallassa, Saksassa ja Sveitsissä. Ylhäällä on myös kahvila-ravintola sekä pieni luontopolku, jonka varrella tutustut Alppien eläimiin. Kivenheitto Bregenzistä ylität Bregenzer Ach-joen sekä heti perään Alpenrhein -joen, joka jatkaa kohti etelää Itävallan ja Sveitsin rajajokena. Tervetuloa Sveitsiin siis! Majoittuminen n. 13000 asukkaan historiallisessa Arbonissa tai sen läheisyydessä.
  Majoitus:
  A-kategoria: Römerhof, Frohsinn, Seegarten
  B-kategoria: Smartes Hotel, Mozart, Weisses Rössli Staad

  Päivä 6: Konstanz, n. 30–55 km

  Viimeisen pyöräilypäivän alkajaisiksi saavut Romanshorniin, joka on vilkkain Sveitsin puolella sijaitsevista Bodenjärven satamakaupungeista. Matka jatkuu kohti pohjoista kylien ja kaupunkien vilahdellessa ohi. Vähän ennen ympyrän sulkeutumista on aika sanoa hyvästit Sveitsille ja reissun viimeiset kilometrit poljetaan taas Saksan maaperällä. Matkasi Bodenjärven pyörätiellä on päätöksessään, kun saavut lähtöpisteeseen Konstanziin. Vietä tunnelmallinen ilta vanhan kaupungin kujilla tai nauti vielä hetki järvimaisemista ja astu laivaan pienelle risteilylle.
  Majoitus:
  A-kategoria: Halm, Alte Poste Konstanz, Kreuzlingen Am Hafen, Harbr
  B-kategoria: Ko Ono, B&B Konstanz

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Bodenjärven kierrokselle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla useita eri kokoja. Miesten malli soveltuu alk. 175 cm pyöräilijälle. Pyörissä on alumiinirunko, lokasuojat ja tarakka. Pistosuojatut renkaat.

  2. Touringpyörä, 8 vaihdetta

  8-vaihteisia jalkajarrullisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla useita eri kokoja. Miesten malli soveltuu vähintään 175 cm pyöräilijälle. Pyörissä on alumiinirunko, lokasuojat ja tarakka. Pistosuojatut renkaat.

  3. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on vuokrattavana matalalla unisex-rungolla sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät soveltuvat vähintään 150 cm ajajalle ja miesten malli alk. 185 cm. Sähköpyöriä ei vuokrata alle 16-vuotiaille.
  Pyörissä on alumiinirunko, lokasuojat ja tarakka. Pistosuojatut renkaat.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku
  • tankolaukku karttataskulla
  • matkamittari
  • lukko

  Lisäksi kukin huonekunta saa käyttöönsä paikkaustarvikkeet sekä pumpun. Pyörissä ei ole juomapullotelinettä. Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.

  Vuokrattavana myös

  • Lasten pyöriä
  • Lastenistuimia
  • Peräkärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Konstanz Saksan puolella lähellä Sveitsin rajaa.

  Saapuminen lentäen

  Suomesta parhaat lentoyhteydet ovat Zürichiin, jonne Finnairilla on päivittäin kaksi suoraa lentoa. Toiseksi lähin lentokenttä on Stuttgart, mutta sinne ei tällä hetkellä ole suoria lentoja Suomesta.

  Juna Zürichistä

  Matkan aloituspisteeseen Konstanziin pääsee junalla suoraan Zürichin lentokentältä (n. 65 km). Matka-aika on n. 1 h ja lipun hinta alk. 15 €. Junavuoroja on noin kahdesti tunnissa.

  Aikataulut ja lippujen hinnat: www.sbb.ch


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 27.3.2023.

  Kartta

  ©Radweg-Reisen GmbH