Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Nainen istuu laiturilla ja uittaa varpaita Balatonjärvessä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Kukkia ja pelto.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Badacsony vuori linnanraunioilta katsottuna.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Pariskunta Balatonin pyorätiellä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Tihanyn kaupunki.

  Unkari

  Kausi: 06.04.-12.10.2024

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 255 km

  Hinta: Alk. 540 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Noin 25 000 vuotta sitten muodostunut Balatonjärvi on Keski-Euroopan suurin matalavesinen järvi. Miellyttävästä ilmastostaan tunnettu Balaton on suosittu lomanviettopaikka ja kuuluisa myös viininviljelystään. Balatonin kierros alkaa järven kaakkoiskulmalla sijaitsevasta Siófokista, josta lähdetään polkemaan järven ympäri myötäpäivään. Paria sisämaahan ulottuvaa osuutta lukuun ottamatta pyöräilet koko reitin järven kiertävää Balatonin pyörätietä. Myös majapaikat sijaitsevat järven rannalla tai aivan sen tuntumassa pienissä kaupungeissa ja kylissä. Reitin varrella on nähtävää ja koettavaa museoista viinitiloihin ja luontokohteisiin, kuuluuhan huomattava osa Balatonia ympäröivästä alueesta Balatonin kansallispuistoon. Kuumana kesäpäivänä lukuisat uimarannat tarjoavat virkistäytymistä pyöräilypäivän lomaan.

  Balatonin plussat:

  • Pyöräily pääasiallisesti pyörätiellä
  • Mukavat maisemat ja leppoisa ilmasto
  • Hyvät lentoyhteydet Budapestiin
  • Edulliset kevät- ja syyslähdöt!

  Faktat

  Kohde: Unkari
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 255 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2024: Keskiviikkoisin ja lauantaisin 06.04.-12.10.
  Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.

  Reitti: Reitti on pääosin melko tasainen. Suurimmat korkeuserot ovat 4. ja 5. päivänä. Pääasiassa pyöräillään Balatonjärven kiertävää pyörätietä, jolta poiketaan 4. ja 5. päivinä reitin suuntautuessa sisämaahan. Silloin ajetaan suhteellisen vähäliikenteisiä maalaisteitä.
  Ohjelmassa mainitut kokonaisnousumetrit ovat suuntaa antavia.

  Majoitus

  Turistiluokan (3*) hotelleissa
  Päivät 1 ja 6: Siófok – Hotel Lido
  Päivä 2: Balatonkeresztúr – Hotel Zsanett
  Päivät 3 ja 4: Badacsony – Hotel Halászkert / Neptun Hotel
  Päivä 5: Tihany – Aquilo Hotel Panoráma / Club Tihany Resort

  Varaustilanteesta riippuen majoitus voi myös olla toisessa samantasoisessa hotellissa. Useimmissa hotelleissa on ilmastointi, mutta osassa siitä veloitetaan lisämaksu.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö.

  Hintakausi 1:
  06.04.-10.05. 540 € 2 hh:ssa / 650 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  21.09.-12.10. 640 € 2 hh:ssa / 760 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 11.05.-14.06. 670 € 2 hh:ssa / 780 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 15.06.-20.09. 740 € 2 hh:ssa / 880 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön hotellimajoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 laukku/hlö)
  • Kuljetus Siófokin rautatieasemalta hotellille ja hotellilta asemalle
  • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet, reittikartta ja turisti-infoa
  • Pieni suomenkielien matkainfo keskeisimmistä käytännön asioista
  • Reitin gpx-tiedostot (oma älypuhelin ja karttasovellus oltava käytettävissä)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Turistiverot
  • Vuokrapyörä (hybridi) varusteineen

  Lisämaksusta

  • Sähköpyörän vuokraus 250 €
  • Kuljetus Budapest keskusta / lentoasema – Siófok 260 €/suunta (1-6 hlöä)
  • Majoitus 4* hotelleissa, lisämaksu 260 €/hlö 2 hh:ssa ja 510 €/hlö 1 hh:ssa. (kaikissa hotelleissa ilmastointi)
  • Matkatavarakuljetus muilla kuin keskiviikon tai lauantain lähdöillä 315 €/seurue

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan sisältyy infotilaisuus (englanninkielinen) hotellilla saapumispäivän iltana tai ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna. Samassa yhteydessä luovutetaan vuokrapyörät. Matkan päätteeksi pyörät jätetään Siófokin hotellille.
  • Pienissä kylissä englantia ei puhuta kovin yleisesti, saksalla voi pärjätä paremmin. Kaikissa majoituksissa tulee toimeen englannilla.
  • Varhain keväällä ja loppusyksyllä monet ravintolat ja matkailupalvelut ovat suljettuina.
  • Junarata kiertää Balatonjärven ympäri, joten jos haluat lyhentää pyöräilypäivää tai jättää koko päivän väliin, voit siirtyä kaupungista toiseen junalla. Huomaa kuitenkin, että yhteyksiä on rajallisesti.
  • Siófok on nuorten suosima lomakaupunki ja heinä-elokuun vilkkaimpina lomakuukausina Siófokin hotellihuoneisiin voi kantautua melua yöaikaan.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen Siófokiin

  Omatoiminen saapuminen Siófokiin, jonne on hyvät junayhteydet Budapestistä (kesto n. 2 h). Etelärannan suurin kaupunki Siófok on useista rannoistaan ja leppoisasta ilmastostaan tunnettu lomakohde, jota unkarilaiset ”Balatonin pääkaupungiksikin” kutsuvat. Majoittuminen rannalla sijaitsevassa hotellissa. Illalla infotilaisuus ja vuokrapyörien luovutus.

  Päivä 2: Siófok-Balatonkeresztúr

  N. 65 km, kokonaisnousu n. 100 m
  Aamiaisen jälkeen pyörämatkasi alkaa Balatonin pyörätietä pitkin kohti länttä. Järven etelärannalla on useita kyliä, jotka ovat suosittuja lomanviettopaikkoja. Hotellien, loma-asuntojen, ravintoloiden ja kahviloiden nauha viitoittaakin kulkuasi koko päivän ajan. Rantaviivaa kehystävät puhtaat kymmenkilometriset hiekkarannat, jotka keskikesällä täyttyvät auringonpalvojista, mutta keväällä ja syksyllä tilaa on ruhtinaallisesti. Pyöräilypäiväsi päättyy Balatonkeresztúriin, josta on kaunis näkymä järven yli pohjoisrannan kukkuloille.

  Päivä 3: Balatonkeresztúr-Badacsony

  N. 44 km, kokonaisnousu n. 200 m
  Matka jatkuu Pikku-Balatonin (Kis Balaton) laajan kosteikkoalueen halki. Alueella on tavattu useita maanosamme lintuharvinaisuuksia ja se on listattu kansainvälisesti merkittäväksi vesilintujen pesimäalueeksi. Pikku-Balaton on osa Balatonin kansallispuistoa. Tauon arvoinen paikka on ikivanha Keszthely, joka on todistettavasti ollut asutettu jo ainakin vuodesta 1247. Kaupungin ja koko Balatonin alueen merkittävimpiä nähtävyyksiä on 1700-luvulta peräisin oleva barokkityylinen Festetics-palatsi. Balatonin museossa voi tutustua alueen historiasta kertovaan näyttelyyn. Viimeiset kilometrit Badacsonyyn pyöräillään roomalaisten aikoinaan perustamaa tietä pitkin. Maisemaa hallitsee läheisyydessä kohoava muinainen tulivuori Badacsony, joka on Unkarin kauneimpia ja omaleimaisimpia maisemia. Vuorenrinteet ovat parasta Badacsonyn viinialuetta.

  Päivä 4: Badacsony-Szigliget-Tapolca-Badacsonytomaj

  N. 35 km, kokonaisnousu n. 450 m
  Tänään ohjelmassa on päiväretki Badacsonystä käsin. Mikäli kierrät reitin myötäpäivään, voit alkumatkasta nousta n. 240 metrissä sijaitsevaan Szigligetin viehättävään kylään, jossa on mahdollista vierailla keskiaikaisessa linnassa. Sitten matka jatkuu Tapolca Basinin basalttikukkuloiden alueella, jossa on vuosikymmeniä sijainnut basalttilouhoksia, jotka on sittemmin suljettu. Tapolcassa kannattaa tutustua erikoiseen järviluolaan (The Lake Cave). Vuonna 1912 yleisölle avattu luolasto on lähes 300 metriä pitkä, ja siihen pääsee tutustumaan vuokraamalla pienen veneen.

  Mikäli pyöräilyn jälkeen maistuu vielä pieni patikointi, kannattaa nousta Badacsony-vuoren rinteille, josta avautuvat upeat maisemat ympäröiville viiniviljelmille ja Balatonjärvelle.

  Päivä 5: Badacsony-Köveskál-Tihany

  N. 50 km, kokonaisnousu n. 400 m
  Suuntaat hetkeksi sisämaahan pyöräillen rauhallisilla maalaisteillä halki viljelmien ja pienten kylien Káli Basinin alueella. Vuodesta 1987 lähtien suojeltu Káli Basin on myös osa Balatonin kansallispuistoa. Takaisin järvimaisemiin palaat Zankan kylässä, josta matka jatkuu taas pitkin Balatonin pyörätietä. Saavut pian Balatonjärvelle työntyvälle Tihanyn niemimaalle, joka on kokonaisuudessaan suojelualuetta. Eläimistöltään ja luonnoltaan ainutlaatuinen alue suojeltiin jo vuonna 1952, ollen Unkarin ensimmäinen luonnonsuojelualue. Mikäli aika sallii, ja haluat tutustua alueeseen tarkemmin, se on mahdollista patikoimalla merkityillä reiteillä. Tihanyn viihtyisän kaupungin keskus on 1055 perustettu benediktiiniluostari. Majapaikkasi sijaitsee järven rannalla Tihanyn niemimaan pohjoislaidalla.

  Päivä 6: Tihany-Balatonfüred-Siófok

  N. 60 km, kokonaisnousu n. 200 m
  Viimeinen pyöräilypäiväsi vie sinut takaisin lähtöpisteeseen, Siófokiin. Helppo ja mukava etappi kulkee pohjoisrannan tunnettujen lomakylien kuten Balatonfüredin ja Balatonalmádin halki. Balatonfüredissä, pohjoisrannan ”pääkaupungissa” on merkittävä huvivenesatama ja myös Unkarin valtion sydänsairaala kuntoutuskeskuksineen. Kaupunkiin tullaan nauttimaan miellyttävästä ilmastosta, kauniista maisemista, viinistä, uinti- ja purjehdusmahdollisuuksista sekä pitkät perinteet omaavasta kylpyläelämästä. Balatonin kierros on päätöksessään saapuessasi Siófokiin, jossa majoitut vielä ennen kotimatkaa.

  Vaihtoehtoinen reitti: Halutessasi voit ylittää Balatonjärven lautalla ja pyöräillä etelärannalla Szántódista Siófokiin eli vain n. 15 km. Katso aikataulu täältä. Hinta n. 2 €/hlö + 1 €/pyörä.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus jatkaa lomailua Balatonilla tai vaikkapa Budapestissä.

  Pyörän vuokraus

  Matkan hintaan kuuluu 21-vaihteinen hybridipyörä naisten tai miesten rungolla. Myös jalkajarrullisia 3-vaihteisia pyöriä on saatavilla. Lisämaksusta on vuokrattavana sähköpyöriä (ajajan minimipituus 150 cm). Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Hybridipyörä

  2. Sähköpyörä

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • vedenpitävä sivulaukku
  • juomapulloteline
  • lukko
  • muovinen pyörään kiinnitettävä karttatasku

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, sisuskumi, työkaluja)
  • pumppu

  Pyöräilykypärä ei sisälly pyörän vuokraan. Pyörissä ei ole matkamittaria.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Siófok Balatonin kaakkoiskulmalla. Lähin lentokenttä on Budapest, josta on hyvät junayhteydet Siófokiin. Alla tietoa julkisista liikenneyhteyksistä. Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata yksityiskuljetus meno- ja/tai paluumatkalle.

  Saapuminen lentäen

  Finnairilla on päivittäin 2 suoraa lentoa Helsingistä Budapestiin.

  Lentokentältä Budapestin keskustaan / rautatieasemalle

  Budapestin Ferenc Liszt International Airport lentoasemalta (terminaali 2) pääsee kaupungin keskustaan usein eri tavoin.

  Fötaksi
  Lentoaseman virallinen taksiyritys on punavalko-tunnuksinen Fötaxi. Palvelutiski on lentoaseman ulko-ovien tuntumassa. Hinta lentokentältä keskustaan alk. 28 €. Lisätietoa täältä.

  Shuttle-taksi
  MiniBud on lentokentän virallinen shuttle-palveluntarjoaja. Lisätietoa täältä.

  Bussi ja metro Budapest Déli -rautatieasemalle
  Vaihtoehto 1

  Joukkoliikenteen bussi 100E on vaivattomin julkinen yhteys lentokentältä kaupungin keskustaan. Linja ajetaan kaikkina viikonpäivinä läpi vuorokauden. Vuoroväli 6–20 min, yöllä pidempi. . Bussi pysähtyy seuraavilla metroasemilla: Kálvin ter, Astoria ja Deák Ferenc tér. Jää pois Déak Ferenc térillä, josta tulee ottaa punainen metrolinja (nro 2) suunta Déli Pályaudvar (Déli rautatieasema). Jää pois päätepysäkillä, joka on Déli rautatieasema. Bussilipun hinta 2200 HUF ja lisäksi tarvitset erillisen lipun metromatkaa varten.

  Vaihtoehto 2
  Joukkoliikenteen bussi 200E lähtee lentoasemalta (terminaali 2) 12 minuutin välein Köbánya-Kispestin metron pääteasemalle. Matka kestää n. 20 minuuttia. Köbánya-Kispestistä tulee ottaa sininen metrolinja (nro 3) ydinkeskustaan, Deák Ferenc térille. Siellä vaihdetaan punaiselle linjalle (nro 2) suunta Déli Pályaudvar (Déli rautatieasema). Jää pois päätepysäkillä, joka on Déli rautatieasema. Matkan kokonaiskesto on n. 1 h. Lisätietoa täällä.
  Metrokartta

  Lisätietoa lipuista täältä.
  1 € = n. 395 HUF (3/2024)

  Juna Budapest-Siófok

  Junat lähtevät pääsääntöisesti Déli-rautatieasemalta ja yhteyksiä on lukuisia päivässä. Matkan kesto junasta riippuen n. 1,5-2 h. Yhdensuuntaisen matkan hinta on n. 8 €. Yli 65-vuotiaat EU-kansalaiset matkustavat junissa maksutta (2. luokka), mutta 0,50 €-1,5 € rekisteröintimaksu vaaditaan osassa junista. Henkilöllisyystodistus on esitettävä lipun oston yhteydessä.

  Huomioithan paluulennon osalta, että sinulle jää riittävästi aikaa myös kaupungista lentoasemalle siirtymiseen. Juna-aikatauluhaku löytyy täältä.

  Kuljetus Siófokin rautatieasemalta hotelliin ja matkan päätteeksi hotellilta rautatieasemalle kuuluu matkan hintaan.

  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 19.3.2024.

  Reittikartta on viitteellinen.

  Asiakkaidemme kommentteja

  Kaikki toimi loistavasti sekä Suomessa että Unkarissa ihan ensi kosketuksesta lähtien. Oli mukavaa, että ensimmäiseen yhteydenottoon vastattiin heti. Palvelu oli joka paikassa ystävällistä ja joustavaa.

  Balatonin kierros on erinomainen tutustumisretki unkarilaiseen maaseutuun ja Balatonin pikkukaupunkeihin. Reitti on helppo ajaa ja maisemiltaan kaunis ja vaihteleva. Reittiä voi myös itse vaihdella. Hyvä pyörätie kulkee koko järven ympäri. Erkki

  Hienosti järjestetty pyöräilymatka. Kaikki hotellivaraukset ja sovitut kuljetukset toimivat hienosti ja luotettavasti. Hotellit oli hyviä ja reitit selkeitä ja turvallisia pyöräillä. Tulemme käyttämään palveluanne varmasti uudelleen jonkin toisen kohteen muodossa.

  Ajoimme kolmen hengen ryhmänä Balatonin ympäri sähköpyörillä. Nautimme kovasti vaihtelevista maisemista, mukavista hotelleista ja kunnolle sopivista reiteistä ja pyöristä. Osansa oli silläkin, että ilmatkin suosivat matkaamme. Jokaiselta etapilta löytyi vielä lokakuun alussa mukava ruokapaikka ja kahvila, joissa istuessa matkaa oli mukava jaksottaa. Kiitokset hyvin järjestetystä pyörämatkasta. Antti 71 v