Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Nainen istuu laiturilla ja uittaa varpaita Balatonjärvessä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Kukkia ja pelto.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Badacsony vuori linnanraunioilta katsottuna.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Pariskunta Balatonin pyorätiellä.

  Balatonjärven pyöräily

  Balatonin pyörätietä järven ympäri

  Tihanyn kaupunki.

  Unkari

  Kausi: 01.04.-10.10.2022

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 255 km

  Hinta: Alk. 450 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Noin 25 000 vuotta sitten muodostunut Balatonjärvi on Keski-Euroopan suurin matalavesinen järvi. Miellyttävästä ilmastostaan tunnettu Balaton on suosittu lomanviettopaikka ja kuuluisa myös viininviljelystään. Balatonin kierros alkaa järven kaakkoiskulmalla sijaitsevasta Siófokista, josta lähdetään polkemaan järven ympäri myötäpäivään. Paria sisämaahan ulottuvaa osuutta lukuun ottamatta pyöräilet koko reitin järven kiertävää Balatonin pyörätietä. Myös majapaikat sijaitsevat järven rannalla tai aivan sen tuntumassa pienissä kaupungeissa ja kylissä. Reitin varrella on nähtävää ja koettavaa museoista viinitiloihin ja luontokohteisiin, kuuluuhan huomattava osa Balatonia ympäröivästä alueesta Balatonin kansallispuistoon. Kuumana kesäpäivänä lukuisat uimarannat tarjoavat virkistäytymistä pyöräilypäivän lomaan.

  Balatonin plussat:

  • Pyöräily pääasiallisesti pyörätiellä
  • Mukavat maisemat ja leppoisa ilmasto
  • Hyvät lentoyhteydet Budapestiin
  • Edulliset kevät- ja syyslähdöt!

  Faktat

  Kohde: Unkari
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 255 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2022: Keskiviikkoisin ja lauantaisin 01.04.-10.10.
  Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.

  Reitti: Reitti on pääosin melko tasainen. Suurimmat korkeuserot ovat 4. ja 5. päivänä. Pääasiassa pyöräillään Balatonjärven kiertävää pyörätietä, jolta poiketaan 4. ja 5. päivinä reitin suuntautuessa sisämaahan. Silloin ajetaan suhteellisen vähäliikenteisiä maalaisteitä.
  Ohjelmassa mainitut kokonaisnousumetrit ovat suuntaa antavia.

  Majoitus

  Turistiluokan (3*) hotelleissa
  Päivät 1 ja 6: Siófok, Hotel Lido
  Päivä 2: Balatonkeresztúr, Hotel Zsanett
  Päivät 3 ja 4: Badacsony, Hotel Halászkert
  Päivä 5: Tihany, Aquilo Hotel Panoráma

  Varaustilanteesta riippuen majoitus voi myös olla toisessa samantasoisessa hotellissa.
  Usemmissa hotelleissa on ilmastointi, mutta osassa siitä veloitetaan lisämaksu.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.04.-20.05. ja 30.09.-10.10. 450 € 2 hh:ssa / 530 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 21.05.-10.06. 550 € 2 hh:ssa / 640 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 11.06.-29.09. 600 € 2 hh:ssa / 700 € 1 hh:ssa
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön hotellimajoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet, reittikartta ja turisti-infoa
  • Kuljetus Siófokin rautatieasemalta hotellille ja hotellilta asemalle
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
  • Turistiverot
  • Vuokrapyörä varusteineen
  • Reitin gps-koordinaatit

  Lisämaksusta

  • Sähköpyörän vuokraus 170 €
  • Gps-laite reittiohjeineen 15 €
  • Puolihoito 110 € (6 x 2-ruokalajin päivällinen tai päivällisbuffet, ei sisällä mitään ruokajuomia, saatavilla 04.06.-27.08. lähdöillä)
  • Kuljetus Budapest keskusta / lentoasema – Siófok 180 €/suunta (1-6 hlöä)
  • Majoitus 4* -hotelleissa, lisämaksu 260 €/hlö 2 hh:ssa
   (kaikissa hotelleissa ilmastointi, tarkista puolihoidon saatavuus ja hinta)
  • Matkatavarakuljetus muilla kuin keskiviikon tai lauantain lähdöillä 315 €/seurue

  Hyvä tietää

  • Junarata kiertää Balatonjärven ympäri, joten jos haluat lyhentää pyöräilypäivää tai jättää koko päivän väliin, voit siirtyä kaupungista toiseen junalla. Huomaa kuitenkin, että yhteyksiä on rajallisesti.
  • Pienissä kylissä englantia ei puhuta kovin yleisesti, saksalla pärjää paremmin.
  • Varhain keväällä ja loppusyksyllä monet ravintolat ja matkailupalvelut ovat suljettuina.
  • Siófok on nuorten suosima lomakaupunki ja heinä-elokuun vilkkaimpina lomakuukausina Siófokin hotellihuoneisiin voi kantautua melua yöaikaan.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen Siófokiin

  Omatoiminen saapuminen Siófokiin, jonne on hyvät junayhteydet Budapestistä (kesto n. 2 h). Etelärannan suurin kaupunki Siófok on useista rannoistaan ja leppoisasta ilmastostaan tunnettu lomakohde, jota unkarilaiset ”Balatonin pääkaupungiksikin” kutsuvat. Majoittuminen rannalla sijaitsevassa hotellissa. Illalla infotilaisuus ja vuokrapyörien luovutus.

  Päivä 2: Siófok-Balatonkeresztúr

  N. 65 km, kokonaisnousu n. 100 m
  Aamiaisen jälkeen pyörämatkasi alkaa Balatonin pyörätietä pitkin kohti länttä. Järven etelärannalla on useita kyliä, jotka ovat suosittuja lomanviettopaikkoja. Hotellien, loma-asuntojen, ravintoloiden ja kahviloiden nauha viitoittaakin kulkuasi koko päivän ajan. Rantaviivaa kehystävät puhtaat kymmenkilometriset hiekkarannat, jotka keskikesällä täyttyvät auringonpalvojista, mutta keväällä ja syksyllä tilaa on ruhtinaallisesti. Pyöräilypäiväsi päättyy Balatonkeresztúriin, josta on kaunis näkymä järven yli pohjoisrannan kukkuloille.

  Päivä 3: Balatonkeresztúr-Badacsony

  N. 44 km, kokonaisnousu n. 200 m
  Matka jatkuu Pikku-Balatonin (Kis Balaton) laajan kosteikkoalueen halki. Alueella on tavattu useita maanosamme lintuharvinaisuuksia ja se on listattu kansainvälisesti merkittäväksi vesilintujen pesimäalueeksi. Pikku-Balaton on osa Balatonin kansallispuistoa. Tauon arvoinen paikka on ikivanha Keszthely, joka on todistettavasti ollut asutettu jo ainakin vuodesta 1247. Kaupungin ja koko Balatonin alueen merkittävimpiä nähtävyyksiä on 1700-luvulta peräisin oleva barokkityylinen Festetics-palatsi. Balatonin museossa voi tutustua alueen historiasta kertovaan näyttelyyn. Viimeiset kilometrit Badacsonyyn pyöräillään roomalaisten aikoinaan perustamaa tietä pitkin. Maisemaa hallitsee läheisyydessä kohoava muinainen tulivuori Badacsony, joka on Unkarin kauneimpia ja omaleimaisimpia maisemia. Vuoren rinteet ovat parasta Badacsonyn viinialuetta.

  Päivä 4: Badacsony-Szigliget-Tapolca-Badacsonytomaj

  N. 35 km, kokonaisnousu n. 450 m
  Tänään ohjelmassa on päiväretki Badacsonystä käsin. Mikäli kierrät reitin myötäpäivään, voit alkumatkasta nousta n. 240 metrissä sijaitsevaan Szigligetin viehättävään kylään, jossa on mahdollista vierailla keskiaikaisessa linnassa. Sitten matka jatkuu Tapolca Basinin basalttikukkuloiden alueella, jossa on vuosikymmeniä sijainnut basalttilouhoksia, jotka on sittemmin suljettu. Tapolcassa kannattaa tutustua erikoiseen järviluolaan (The Lake Cave). Vuonna 1912 yleisölle avattu luolasto on lähes 300 metriä pitkä, ja siihen pääsee tutustumaan vuokraamalla pienen veneen.

  Mikäli pyöräilyn jälkeen maistuu vielä pieni patikointi, kannattaa nousta Badacsonylle, josta avautuvat upeat maisemat ympäröiville viiniviljelmille ja Balatonjärvelle. Vuorelle lähtee merkityt polut mm. Badacsonylábdihegyn ja Badacsonytördemicin kylistä. (Karttoja saatavilla hotelleissa ja turisti-infoissa.)

  Päivä 5: Badacsony-Köveskál-Tihany

  N. 50 km, kokonaisnousu n. 400 m
  Suuntaat hetkeksi sisämaahan pyöräillen rauhallisilla maalaisteillä halki viljelmien ja pienten kylien Káli Basinin alueella. Vuodesta 1987 lähtien suojeltu Káli Basin on myös osa Balatonin kansallispuistoa. Takaisin järvimaisemiin palaat Zankan kylässä, josta matka jatkuu taas pitkin Balatonin pyörätietä. Saavut pian Balatonjärvelle työntyvälle Tihanyn niemimaalle, joka on kokonaisuudessaan suojelualuetta. Eläimistöltään ja luonnoltaan ainutlaatuinen alue suojeltiin jo vuonna 1952, ollen Unkarin ensimmäinen luonnonsuojelualue. Mikäli aika sallii, ja haluat tutustua alueeseen tarkemmin, se on mahdollista patikoimalla merkityillä reiteillä. Tihanyn viihtyisän kaupungin keskus on 1055 perustettu benediktiiniluostari. Majapaikkasi sijaitsee järven rannalla Tihanyn niemimaan pohjoislaidalla.

  Päivä 6: Tihany-Balatonfüred-Siófok

  N. 60 km, kokonaisnousu n. 200 m
  Viimeinen pyöräilypäiväsi vie sinut takaisin lähtöpisteeseen, Siófokiin. Helppo ja mukava etappi kulkee pohjoisrannan tunnettujen lomakylien kuten Balatonfüredin ja Balatonalmádin halki. Balatonfüredissä, pohjoisrannan ”pääkaupungissa” on merkittävä huvivenesatama ja myös Unkarin valtion sydänsairaala kuntoutuskeskuksineen. Kaupunkiin tullaan nauttimaan miellyttävästä ilmastosta, kauniista maisemista, viinistä, uinti- ja purjehdusmahdollisuuksista sekä pitkät perinteet omaavasta kylpyläelämästä. Balatonin kierros on päätöksessään saapuessasi Siófokiin, jossa majoitut vielä ennen kotimatkaa.

  Vaihtoehtoinen reitti: Halutessasi voit ylittää Balatonjärven lautalla ja pyöräillä etelärannalla Szántódista Siófokiin eli vain n. 15 km. Katso aikataulu täältä. Hinta n. 2 €/hlö + 1 €/pyörä.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus jatkaa lomailua Balatonilla tai vaikkapa Budapestissä.

  Pyörän vuokraus

  Balatonjärven pyöräilyn hintaan kuuluu 21-vaihteinen hybridipyörä naisten tai miesten rungolla. Myös jalkajarrullisia 3-vaihteisia pyöriä on saatavilla. Lisämaksusta on vuokrattavana sähköpyöriä. Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Hybridipyörä

  2. Sähköpyörä

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • vedenpitävä sivulaukku
  • juomapulloteline
  • lukko
  • muovinen pyörään kiinnitettävä karttatasku

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, sisuskumi, työkaluja)
  • pumppu

  Hyvä tietää

  Pyöräilykypärä ei sisälly pyörän vuokraan. Pyörän vuokraan ei myöskään sisälly matkamittaria, mutta halutessasi voit ottaa mukaan oman.  Gps-laite reittikoordinaatein on mahdollista vuokrata etukäteistilauksesta.

  Näin pääset perille

  Matkustustiedot kesälle 2022 päivitetään kevään aikana. 

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Siófok Balatonin kaakkoiskulmalla. Lähin lentokenttä on Budapest, josta on hyvät junayhteydet Siófokiin. Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata yksityiskuljetus meno- ja/tai paluumatkalle. Alla tietoa julkisista yhteyksistä.

  Saapuminen lentäen

  Finnairillla on päivittäin 2 suoraa lentoa Helsingistä Budapestiin.
  Norwegianilla on suora lento torstaisin ja sunnuntaisin.

  Lentokentältä Budapestin keskustaan / rautatieasemalle

  Budapestin Ferenc Liszt International Airport lentoasemalta (terminaali 2) pääsee kaupungin keskustaan usein eri tavoin.

  Fötaksi
  Lentoaseman virallinen taksiyritys on puna-valko-tunnuksinen Fötaxi, joka kuljettaa lentoasemalta mihin tahansa kohteeseen Budapestissa ja kaupungista lentoasemalle. Palvelutiski on lentoaseman ulko-ovien tuntumassa. Lisätietoa täältä.

  Shuttle-taksi
  MiniBud on lentokentän virallinen shuttle-palveluntarjoaja. Lisätietoa täältä.

  Taksi
  Jos matkustat taksilla, varaa se aina etukäteen ja sovi hinta ennen matkaa. Kadulta otettu taksi voi tulla kalliiksi.

  Bussi ja metro Budapest Déli -rautatieasemalle
  Joukkoliikenteen bussi 200E lähtee lentoasemalta (terminaali 2) 12 minuutin välein Köbánya-Kispestin metron pääteasemalle. Matka kestää n. 20 minuuttia. Köbánya-Kispestistä*** tulee ottaa sininen metrolinja (nro 3) ydinkeskustaan, Deák Ferenc térille. Siellä vaihdetaan punaiselle linjalle (nro 2) suunta Déli Pályaudvar (Déli rautatieasema). Jää pois päätepysäkillä, joka on Déli rautatieasema. Matkan kokonaiskesto on n. 1 h.
  Metrokartta

  Bussilipun voi ostaa kuljettajalta, lentoaseman postista arkisin ja lehtikioskista myös viikonloppuisin. Yhden lipun hinta on 350 HUF, bussilippu kuljettajalta ostettuna 450 HUF. Asemilla on myös lippuautomaatteja, niihin käyvät vain kolikot. Edullisin lippuvaihtoehto metromatkoille on yhden vaihdon salliva ”transfer ticket” (530 HUF), jonka voi ostaa Kőbánya-Kispestin asemalta. Muista leimata lippu ennen metroon menoa! Lisätietoa lipuista täältä.
  Lisätietoa yhteyksistä lentoaseman omilta sivuilta.

  ***Metron uudistustyöt 2019 ja 2020
  Huom. Metron uudistustöiden vuoksi metrot eivät kulje Köbánya-Kispestin asemalta vaan sinisen linjan päätepysäkki on Nagyvarad Tér, josta pääsee sinistä linjaan keskustaan. Nagyvarad Térille pääsee suoraan lentoasemalta bussilla 200E.

  Airport shuttle
  Lentoaseman airport shuttle on nopea yhteys lentokentän ja keskustan (Deák Ferenc tér) välillä. Lisätietoa täällä.
  Huom. Tällä yhteydellä et pääse suoraan Déli rautatieasemalle, joten mikäli matkasi jatkuu saman tien Siófokiin, jokin ensin mainituista vaihtoehdoista on suositeltavampi.

  Juna Budapest-Siófok

  Junat lähtevät pääsääntöisesti Déli-rautatieasemalta ja yhteyksiä on lukuisia päivässä. Matkan kesto junasta riippuen n. 1,5-2 h. Yhdensuuntaisen matkan hinta n. 20 €. Huomioithan paluulennon osalta, että sinulle jää riittävästi aikaa myös kaupungista lentoasemalle siirtymiseen. Juna-aikatauluhaku löytyy täältä.

  Kuljetus Siófokin rautatieasemalta hotelliin ja matkan päätteeksi hotellilta rautatieasemalle kuuluu matkan hintaan.

  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 5.12.2019.

  Reittikartta on viitteellinen.

  Asiakkaidemme kommentteja

  Balatonin kierros on erinomainen tutustumisretki unkarilaiseen maaseutuun ja Balatonin pikkukaupunkeihin. Reitti on helppo ajaa ja maisemiltaan kaunis ja vaihteleva. Reittiä voi myös itse vaihdella. Hyvä pyörätie kulkee koko järven ympäri. Erkki

  Hienosti järjestetty pyöräilymatka. Kaikki hotellivaraukset ja sovitut kuljetukset toimivat hienosti ja luotettavasti. Hotellit oli hyviä ja reitit selkeitä ja turvallisia pyöräillä. Tulemme käyttämään palveluanne varmasti uudelleen jonkin toisen kohteen muodossa.

  Ajoimme kolmen hengen ryhmänä Balatonin ympäri sähköpyörillä. Nautimme kovasti vaihtelevista maisemista, mukavista hotelleista ja kunnolle sopivista reiteistä ja pyöristä. Osansa oli silläkin, että ilmatkin suosivat matkaamme. Jokaiselta etapilta löytyi vielä lokakuun alussa mukava ruokapaikka ja kahvila, joissa istuessa matkaa oli mukava jaksottaa. Kiitokset hyvin järjestetystä pyörämatkasta. Antti 71 v