Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Alpeilta Adrianmerelle

  Vuoristomaisemista viinirinteille

  Kaksi pyöräilijää kapealla maalaistiellä. Taustalla viiniviljelmiä ja korkealla kukkulalla sijaitseva kylä.

  Alpeilta Adrianmerelle

  Vuoristomaisemista viinirinteille

  Bled-järvi, jonka keskellä pieni saari kirkkoineen.

  Alpeilta Adrianmerelle

  Vuoristomaisemista viinirinteille

  Pyöräilyä alamäkeen kapeahkolla maalaistiellä.

  Alpeilta Adrianmerelle

  Vuoristomaisemista viinirinteille

  Viinitarhan suorat viinirivistöt.

  Alpeilta Adrianmerelle

  Vuoristomaisemista viinirinteille

  Purjevene merellä värikkään kaupungin edustalla.

  Slovenia

  Kausi: 01.04.-15.10.2022

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: 240-295 km

  Hinta: Alk. 690 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Alppijärviltä kumpuilevien viinialueiden kautta auringossa kylpevälle Adrianmeren rannikolle. Piskuisessa, mutta monipuolisessa Sloveniassa vajaan kolmensadan kilometrin matkalle mahtuu hämmästyttävä maisemien kirjo. Tämä pyöräilyviikko starttaa Juliaanisten Alppien kainalosta kuvaukselliselta Bled-järveltä. Vuorten jäädessä taakse matka suuntautuu kohti Italian rajaa smaragdinvihreän Soca-joen laaksossa. Ennen Adrianmeren rannikkoa nautitaan vielä kumpuilevista maalaismaisemista Goriška Brdan ja Vipavan viinialueilla. Kun upeaan maisemakattaukseen yhdistetään monipuoliset nähtävyydet ja herkullinen viini- sekä ruokakulttuuri, ovat lomaviikon puitteet kunnossa.

  Matkan kohokohdat: 

  • Bled- ja Bohinj-järvet vuoristomaisemineen
  • Goriška Brdan ja Vipavan viinialueet
  • Soca-joen laakso
  • Siisteys

  Faktat

  Kohde: Slovenia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 240-295 km
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2022: Päivittäin 01.04.-15.10.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu pääosin rauhallisilla sivuteillä, osin hyvin pienillä teillä. Reitillä on myös soratieosuuksia. Vilkasliikenteisillä pääteillä pyöräillään lyhyitä siirtymätaipaleita.

  Majoitus

  Päivä 1: Bled, hotelli 4*
  Päivä 2: Bohinjska Bistrica, hotelli 4*
  Päivä 3: Tolmin, hotelli 3*
  Päivä 4: Šmartno / Dobrovo, hotelli 3*
  Päivä 5: Štanjelin alue, majatalo 3*
  Päivä 6: Divača, hotelli 3*
  Päivä 7: Muggia / Trieste, hotelli 4*

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.04.–06.05. ja 17.09.-15.10. 690 € 2 hh:ssa / 800 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 07.05.-16.09. 735 € 2 hh:ssa / 845 € 1 hh:ssa
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 laukku, max. 20 kg/asiakas)
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat (1 setti/varaus)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteiden varalle
  • Info/tervetulotilaisuus ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna
  • Ohjelmanmukaiset kuljetukset 2. ja 4. matkapäivän aamuna
  • Turistiverot
  • Reitin gps-koordinaatit (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)

  Lisämaksusta

  • Polkupyörän vuokraus 90 € (trekking)
  • Sähköpyörän vuokraus 200 €
   Pantti 100 € maksettava sähköpyörän vastaanottamisen yhteydessä.
  • Pyöräilykypärä 12 €
  • Kuljetukset (minimi 2 hlöä)
   Ljubljanan lentokenttä-Bled 70 € 1-3 hlöä, 90 € 4-8 hlöä
  • Lisäyöt
   Bled, hotelli 4* 95 € 2 hh:ssa / 150 € 1 hh:ssa
   Muggia, rantahotelli 4* 70 € 2 hh:ssa / 105 € 1 hh:ssa

  Alennukset

  • Kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -10 % perushinnasta

  Hyvä tietää

  • Matkaa on mahdollista jatkaa Kroatian Porečiin tai Pulaan saakka. Katso lisätietoja kohdasta ”Päiväohjelma”.
  • Tämä matka on yhdistettävissä Adrianmeren kierroksen tai Istrian ihmeet -matkan kanssa. Yhdistelmäloman ostajalle myönnämme 70 € alennuksen viikkojen yhteenlasketusta hinnasta.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Bled

  Omatoiminen saapuminen Blediin ja majoittuminen. Idyllinen Bled sijaitsee vuorten kehystämän Bled-järven rannalla. Kaupungin symboli on järven keskellä sijaitseva pieni kirkko ja tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös kaupunkia korkealta kalliolta vartioiva linna.

  Päivä 2: Bled–Bohinjska Bistrica

  27 km + 16 km valinnainen lisälenkki Savican vesiputoukselle
  Aamupala, jonka jälkeen tervetulo/infotilaisuus klo 8.30. Autokuljetus Pokljukaan, josta pyörämatkasi alkaa lyhyellä tasaisella osuudella, jonka jälkeen reitillä on vaativa serpentiinilasku (n. 5 km/550 m) kohti Triglavin kansallispuiston helmeksi kutsuttavaa Bohinj-laaksoa. Iltapäivällä on mahdollisuus pyöräillä lisälenkki Bohinj-järven rannalla sijaitsevaan rauhaisaan Ribcev Laziin. Bohinj-järvi on suurin ja syvin kansallispuiston järvistä ja sitä ympäröivät hulppeat vuoristomaisemat. Järveä seuraileva pyörätie vie järven länsipäähän Ukanciin, josta voi nousta köysiradalla Vogel-vuorelle 1532-metrin korkeuteen ihailemaan Juliaanisten Alppien korkeinta huippua Triglavia (2864 m). Ukancista lähtee myös polku Savican vesiputouksille, Sava-joen alkulähteille.

  Päivä 3: Bohinjska Bistrica–Tolmin

  56 km (tai Podbrdo-Tolmin 35 km)
  Tämän aamun reitti on haastava vieden Sorican solan kautta Juliaanisten Alppien yli, mutta upeat maisemat palkitsevat ponnistelut! Mikäli haluat säästellä voimia, voit mennä alkumatkan junalla ja aloittaa pyöräilyn Podbrodosta. Matka jatkuu sieltä kapeassa laaksossa smaragdin vihreänä kimmeltävää Soča-jokea seuraillen. Ennen Tolminiin saapumista voitkin pulahtaa Soča-joen virkistävään veteen. Pyöräilypäivä päättyy aivan Triglavin kansallispuiston etelälaidalla sijaitsevaan n. 3000 asukkaan Tolminin kylään.

  Päivä 4: Tolmin–Šmartno / Dobrovo

  34 km (ilman aamun kuljetusta 46 km, alkumatka 12 % nousua)
  Aamu alkaa lyhyellä kuljetuksella Kolovratin näköalapaikalle, josta avautuvat ”miljoonan dollarin” maisemat Soča-joen laaksoon. Alueella käytiin rajuja taisteluja ensimmäisen maailmansodan aikaan ja siellä sijaitsee sotahistoriaa esittelevä ulkoilmamuseo. Iltapäivällä saavutaan Goriška Brdan viinialueelle, jonka upeat kumpuilevat maisemat tuovat mieleen Toscanan. Alueella tuotetaan myös alkuviiniksikin kutsuttua oranssia viiniä.

  Päivän päätepiste, viiniviljelmien ympäröimä Šmartno, rakennettiin keskiajalla rajalinnoitukseksi, ja nykyisin upeasti entisöitynä kylä on yksi Slovenian kauneimpia kulttuurimuistomerkkejä. Riippuen majoitustilanteesta, majoittuminen voi olla myös piskuisessa Dobrovon kylässä (5 km Šmartnosta), jonka tärkein nähtävyys on 1600-luvulla rakennettu linna. Linnan tiloissa toimii viinikellari, jossa on maisteltavana jopa 300 eri Goriška Brdan viiniä.

  Päivä 5: Šmartno / Dobrovo–Štanjelin alue

  53 km
  Brdan viinialue jää taaksesi ja saavut Nova Goricaan kaupunkiin, jonka rautaesilippu jakoi aikoinaan Italiaan ja Jugoslaviaan kuuluviin osiin. Kaupungin rautatieasemalla toimii mielenkiintoinen Rautaesilippu-museo. Nova Gorican etelälaidalla voi puolestaan vierailla Kostanjevican fransiskaaniluostarissa, jonne on haudattu Ranskan viimeisin kuningas Kaarle X perheineen. Loppupäivä pyöräillään matkan toisen viinialueen Vipavan maisemissa. Vipavan rinteillä välimerellisessä ilmastossa viljellään etenkin vihreitä rypäleitä, joista yleisimmät ovat paikalliset lajikkeet Zelen ja Pinela. Niitä ja alueen muita viinejä voi maistella jossakin lukuisista viinitiloista tai -kellareista. Majoitus pienessä majatalossa maaseudun rauhassa.

  Päivä 6: Štanjelin alue–Divača

  48 km
  Päivän ensimmäinen tauko kannattaa pitää Sezanan kasvitieteellisessä puutarhassa. Sieltä matkasi jatkuu kohti Lipican hevossiittolaa, jossa voit tutustua kiiltävänvalkoisiin lipizzanhevosiin, joiden uljas ryhti ja kaunis askellus ovat tehneet niistä maailmankuuluja. Lipicassa vieraat voivat osallistua opastetulle kierrokselle, ihastella hevosten esitystä tai harjoitusta ja nauttia nostalgisen vaunuajelun kyydistä. Mielenkiintoinen käyntikohde on myös epätavallinen sotamuseo, missä ymmärrät hyvin mitä intohimo keräilyyn parhaimmillaan on. mutta kiinnostavassa sotamuseossa, missä ymmärrät hyvin mitä intohimo keräilyyn parhaimmillaan on. Majoittuminen lähellä Italian rajaa Divačassa.

  Päivä 7: Divača-Trieste/Muggia

  46 km
  Viimeisen pyöräilypäivän alkajaisiksi on mahdollisuus vierailla upeassa Škocjan tippukiviluolastossa. Unescon maailmanperintöluetteloon listatusta kuuden kilometrin mittaisesta luolastosta on yleisölle avoinna noin puolet. Pyöräilyviikon viimeiset kilometrit Adrianmeren rannikolle taittuvat alamäkivoittoisesti. Viimeisen yön majoitut Triesten eteläpuolella Muggian pienessä satamakaupungissa, josta pääsee Triesteen lautalla puolessa tunnissa. Vilkkaan Triesten tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat linna, katedraali ja Piazza Unita keskusaukio, jonka kuppiloissa on mukava ihmetellä maailman menoa lasillisen äärellä. Trieste oli Itävallan keisarikunnan aikaan osa Sloveniaa ja Italiaan se liitettiin vasta vuonna 1919.

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja matkan päätös tai mahdollisuus jatkaa pyöräilyä Adrianmeren rannikolla Kroatian Pulaan saakka (kysy lisätiedot).

  Mahdolliset lisäpäivät:

  Muggia-Piran n. 37 km
  Piran-Umag n. 35 km
  Umag-Poreč n. 45 km, mahdollisuus mennä lautalla Porečista Venetsiaan ja lentää sieltä Suomeen. Lauttayhteys lauantaisin, kesäsesongin aikana päivittäin.
  Poreč, päiväretki n. 45 km
  Poreč-Rovinj n. 55 km
  Rovinj-Pula n. 40 km
  Kysy lisätiedot!

  Pyörän vuokraus

  Alpeilta Adrianmerelle -matkalle on vuokrattavana seuraavia pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Trekkingpyörä

  21-vaihteiset pyörät on suunniteltu erityisesti pyörämatkailukäyttöön. Saatavilla on miesten ja naisten rungoilla useita eri kokoja (44, 48, 52 ja 58 cm). Pyörissä on alumiinirunko, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline.

  2. Sähköpyörä

  Sähköpyöriä on saatavilla matalalla unisex-rungolla, koot 44 cm ja 48 cm.
  Pyörissä on 21 vaihdetta, alumiinirunko ja pistosuojatut renkaat.
  Akun toimintamatka keskimäärin 80 km (50 % teholla). Ajajan minimipituus 155 cm.

  3. Hybridipyörä

  24-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla miesten rungolla.
  Tarkista saatavuus ja hinta!

  4. Maantiepyörä

  Trekin tai Fujin maantiepyöriä on saatavilla miesten rungolla.
  Tarkista saatavuus ja hinta!

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyy 20-litrainen vedenpitävä sivulaukku (1 kpl/hlö).

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

  • 1 kpl matkamittari (lisäkappaleet 20 €/kpl)
  • 1 kpl lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, sisuskumi, työkaluja, rengasrauta)
  • pumppu
  • muovinen karttatasku

  Hyvä tietää

  • Pyörän vuokra-aika alkaa 2. matkapäivänä klo 9 ja päättyy 7. päivänä klo 18.
  • Pyöräilykypärä ei sisälly pyöränvuokraukseen, mutta se on mahdollista vuokrata lisämaksusta infotilaisuudessa. Hygienia- ja mukavuussyistä suosittelemme oman kypärän käyttöä.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Bled ja päätepiste Muggia Italian puolella Adrianmeren rannikolla. Lähin lentokenttä on Ljubljana Joze Pucnik. Alla tietoa julkisista liikenneyhteyksistä. Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata myös yksityiskuljetus menomatkalle.

  Saapuminen lentäen

  Helsingistä Ljubljanaan parhaat lentoyhteydet on Lufthansalla Saksan kenttien kautta.

  Lentokentältä Blediin

  Ljubljanan lentokentältä on bussiyhteys Blediin, aikataulut täällä. (Valitse lähtöpaikaksi Brnik/Airport Ljubljana). Matkan kesto n. 30 min ja lipun hinta n. 4 €.

  Muggiasta Ljubljanaan (matkan päätteeksi) 

  Paluu Muggiasta Ljubljanaan onnistuu taksilla ja junalla/linja-autolla.
  Ota ensin taksi Koperiin (n. 15 km) ja sieltä juna tai bussi Ljubljanaan.
  Junien aikatauluhaku täällä.
  Bussien aikatauluhaku täällä.

  Ljubljanan rautatie- tai linja-autoasemalta lentokentälle pääsee bussilla. Kts. aikatauluhaku yllä.

  Yksityiskuljetus

  Triestestä (n. 15 km Muggiasta) Ljubljanan keskustaan tai lentoasemalle pääsee myös yksityiskuljetuksella. Palveluja tarjoavat esim.
  GoOpti www.goopti.com/en/transfers
  Zup Prevozi http://www.zup-prevozi.eu

  Hinnat vaihtelevat matkustajamäärän ja ajankohdan mukaan. GoOpti tarjoaa edullisimman hinnan, jos matkustusaikataulussasi on joustoa tai olet valmis jakamaan kuljetuksen muiden kanssa. Ko. firmat tarjoavat kuljetuksia myös lentokentältä Blediin (saapuminen).


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 4.4.2022.

  Kartta