Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Lokki korkealla rantakalliolla Calpin kaupungin edustalla.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Pyorailija Albuferan luonnonsuojelualueen kosteikolla.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Oliiviviljelmä, jonka taustalla kohoaa vuoria.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Benidormin hiekkarantaa. Taustalla korkeita kerrostaloja.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Korkeiden kallioiden ympäröimä rantapoukama, jossa useita veneitä.

Alicante-Valencia

Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

Alicanten kaupungin valkoisia taloja ja meri auringonlaskun vaaleanpunaisessa valaistuksessa.

Espanja

Kausi: 01.02.-21.06. ja 30.08.-22.11.2021

Kesto: 8 päivää

Vaikeusaste: 2/4

Matka: 230-260 km

Hinta: Alk. 715 €, omatoiminen

Pyörät: Hybridi, Sähkö

Faktat

Päiväohjelma

Pyörän vuokraus

Matkustus

Kartta

Espanjan itärannikon Costa Blancalla Välimeren aallot huuhtelevat keltaisia hiekkarantoja. Rannikkokaistaleen takana horisonttiin kohoavat 1500 metriä hipovat vuoret. Tämä pyöräilyviikko ”veden ja vuorten välissä” kulkee turistien suosimasta Alicantesta kohti pohjoista Espanjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Valenciaan. Väliin jää joukko pienempiä rannikkokaupunkeja, kauniita rantapoukamia ja maaseutua viini-, riisi- ja hedelmäviljelmineen. Matkaa taitetaan rauhallisilla maalaisteillä ja rannikon pyöräteillä. Costa Blancan noin 3000 vuotuista aurinkotuntia tarjoavat hyvän todennäköisyyden aurinkoiseen pyöräilyviikkoon, lähes ympäri vuoden!

Matkan kohokohdat:

 • Pyöräily merellisissä maisemissa rantapoukamineen
 • Miellyttävä ilmasto
 • Valencia
 • Majoituskaupunkien tunnelmalliset vanhat kaupungit

Faktat

Kohde: Espanja
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2021: Maanantaisin 01.02.-21.06. ja 30.08.-22.11.
Huom. Minimi 2 hlöä.

Reitti: Pyöräily tapahtuu pääasiassa pienillä, rauhallisilla teillä. Suurimpien kaupunkien ympäristöissä on rantaviivaa seurailevia pyöräteitä ja matkaan sisältyy myös osuus vanhalle rautatielinjalle rakennetulla pyörätiellä. Vilkasliikenteisillä teillä pyöräillään joitakin siirtymätaipaleita ja enemmän liikennettä on myös kaupunkien keskustoissa. N. 95 % reitistä on päällystettyä ja n. 5 % soratietä. Reitti on tasainen lukuun ottamatta osittain sisämaahan suuntautuvaa toista pyöräilypäivää, jolloin reitillä on kohtalainen nousuosuus (250 metriä 10 km matkalla).

Majoitus

Valittavana on kaksi majoituskategoriaa:
A-kategoria: 3* ja 4* -hotelleja sekä yksi Parador-hotelli
B-kategoria: 2* ja 3* -hotelleja (mahdollisesti joitakin 4* -hotelleja) sekä hyvätasoisia B&B -majataloja ja maatilamajoituspaikkoja

Hinnat

Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. 

Majoituskategoria A
Hintakausi 1: 01.02.–08.03., 06.04.–24.05., 13.09.–24.10. ja 15.11.–22.11. 830 € 2 hh:ssa / 1050 € 1 hh:ssa
Hintakausi 2: 16.03.–05.04., 25.05.–21.06. ja 30.08.–12.09. 870 € 2 hh:ssa / 1090 € 1 hh:ssa
Hintakausi 3: 09.03.–15.03. ja 25.10.–14.11. 980 € 2 hh:ssa / 1200 € 1 hh:ssa

Majoituskategoria B
Hintakausi 1: 01.02.–08.03., 06.04.–24.05., 13.09.–24.10. ja 15.11.–22.11. 715 €  2 hh:ssa / 865 € 1 hh:ssa
Hintakausi 2: 16.03.–05.04., 25.05.–21.06. ja 30.08.–12.09. 730 € 2 hh:ssa / 880 € 1 hh:ssa
Hintakausi 3: 09.03.–15.03. ja 25.10.–14.11. 825 € 2 hh:ssa / 975 € 1 hh:ssa

Hintaan sisältyy

 • 7 yön hotellimajoitus valitussa majoituskategoriassa
 • Aamiaiset (buffet tai englantilainen aamiainen)
 • Tervetulo-/infotilaisuus saapumispäivän iltana tai ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna
 • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
 • Yksityiskohtaiset kirjalliset englannin/saksankieliset reittiohjeet ja kartat sekä turisti-infoa
 • Gps-laite reittikoordinaatteineen
 • Englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 9–18) ongelmatilanteita varten

Hintaan ei sisälly

 • Raitiovaunumatkat 2. ja 3. matkapäivänä, hinta n. 1,50 €/hlö/matka (pyörä maksutta)

Lisämaksusta

 • Polkupyörän vuokraus 90 €
 • Sähköpyörän vuokraus 155 €
 • Lisäyöt
  Alicante, A-kategoria 62 € 2 hh:ssa / 86 € 1 hh:ssa
  Alicante, B-kategoria 55 € 2 hh:ssa / 80 € 1 hh:ssa
  Valencia, A ja B-kategoria 50 € 2 hh:ssa / 86 € 1 hh:ssa

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen

Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen Alicanteen, jonka sykkivä sydän etenkin kesäaikaan löytyy rannalta. Talviaikaan hiljaisempien rantakatujen elämä vilkastuu keväällä, kun lukuisat ”chiringuito”-ravintolat nousevat rantahiekalle. Vierailun arvoinen on myös tunnelmallinen vanhakaupunki. Alicanten nähtävyyksistä suosituimpia on Castillo De Santa Barbaran linnoitus ylhäällä kukkulalla, jonne kannattaa nousta kaupungin yli merelle avautuvien hienojen maisemien vuoksi. Omalaatuinen kulttuuriperinne Alicantessa on ”tardeo”, mikä tarkoittaa ihmisten kokoontumista iltapäiväaikaan torin baareihin ja pubeihin, ainoana tarkoituksena sosiaalinen kanssakäyminen. Sukella mukaan tunnelmaan!

Päivä 2: Alicante–Altea, 43 km 

Pyörämatkasi alkaa merellisissä maisemissa rantaviivaa seuraillen. Alkumatkasta ohitat mm. Playa de San Juan -rannan ja El Campellon pikkukaupungin. El Campellossa sijaitsee yksi Välimeren alueen merkittävimmistä arkeologisista alueista, La Illeta dels Banyets, jonka historia ulottuu yli 5000 vuoden taakse. Campellosta noustaan hetkeksi (20 min) raitiovaunun kyytiin ja matka jatkuu pyöräillen La Vila Joiosasta. Päivän etapin loppupuolella ohitetaan Benidorm, joka on vuosien saatossa kasvanut pienestä kalastajakylästä moderniksi lomakaupungiksi pilvenpiirtäjineen. Sisämaan puolella pilviin kurottaa 1400 metrinen Puig Campana -vuori. Päivä on päätöksessään saapuessasi Alteaan, jonka helmi on valkoisten talojen ja kapeiden kujien vanhakaupunki. Altean vilkkain ravintolakeskittymä löytyy palmujen reunustaman rantapromenadin varrelta.

Päivä 3: Altea–Xàbia, 34 km

Päivä alkaa lyhyellä (10 min) raitiovaunumatkalla Alteasta Calpiin, josta matka jatkuu kohti pohjoista maalaismaisemissa. Alueella on pitkät perinteet viininviljelyssä ja 1800-luvulla rusinoiden valmistus oli tärkeä elinkeino. Aikakauden jäänteinä voi maaseudulla nähdä kivisiä ”Riuraus” -rakennuksia, joille tyypillistä on seinien lukuisat kaarevat aukot. Rakennuksissa rypäleistä kuivattiin rusinoita sateelta suojassa, mutta sopivan ilmavassa tilassa. Jotkut rakennuksista toimivat nykyisin mm. myyntitoreina.
Majapaikkasi tänään on kahden kallioniemen suojissa sijaitsevassa historiallisessa Xàbiassa (Jávea), jonka rannat kuuluvat Alicanten alueen parhaimpiin.

Päivä 4: Xàbia-Denia, 22 km  

Tämän päivän etappi on viikon lyhin. Suurin osa päivästä pyöräillään Montgó-luonnonpuiston alueella (Parc Natural de Montgó), jonka parhaimpana maamerkkinä maisemasta erottuu n. 700 metriin kohoava Montgó-vuori. Päivän päätepiste on n. 40000 asukkaan Denia, jonka väkiluku moninkertaistuu vilkkaimman turistisesongin aikaan. Deniassa on hulppeat 20 km hiekkarantoja, joista voi hyvin nauttia myös talviaikaan auringon paistaessa. Vuonna 2015 Denialle myönnettiin Unescon Creative Cities -verkoston tunnustus laadukkaiden ja monipuolisten paikallisten ruokien ansiosta. Vahva suositus lähiruualle päivällisellä!

Päivä 5: Denia–Gandia, 40 km  

Pian Denian jäätyä taakse saavut kosteikkoalueelle, joka on lukuisten lintulajien pesintäpaikka ja lintuharrastajien paratiisi. Päivän etappi poljetaan osaksi vanhalle rautatielinjalle kunnostettua ulkoilureittiä. Näitä ”Vías Verdes” -reittejä on eri puolille Espanjaa kunnostettu noin 2000 kilometrin verran. Majoittuminen on jälleen meren äärellä. Noin 70000 asukkaan Gandiassa illanviettoon kutsuu viihtyisä vanhakaupunki lukuisine ravintoloineen, baareineen ja liikkeineen.

Päivä 6: Gandia–Cullera, 30/43 km

Päivän ensimmäiset kilometrit vievät ohi appelsiinitarhojen kosteikkoalueelle, joka tarjoaa jälleen nähtävää linnuista kiinnostuneille. Matka jatkuu pieneen laaksoon, jossa pyöräillään eri luostareita yhdistävää pyhiinvaellusreittiä. Halutessasi voit tehdä n. 13 km lisälenkin ja vierailla vaikuttavassa Simat de la Valldignan luostarissa. Culleran rannikkokaupunkiin saavutaan riisipeltojen ympäröimänä. Cullera onkin kuuluisa riisiruoistaan, joita ei kannata jättää väliin. Kaupungissa voi vierailla myös riisimuseossa.

Päivä 7: Cullera–Valencia, 46/56 km

Viimeisenä pyöräilypäivänäsi voit valita 56 km reittivaihtoehdon tai n. 10 km lyhemmän reitin, joka ”oikaisee” alkumatkasta yhtyen pidempään reittiin ennen Albuferan luonnonsuojelualuetta. Pidempi reitti seurailee aluksi Xúquer-jokea, joka on tärkeä kasteluveden lähde alueen viljelmille ja pelloille. Matka jatkuu Albuferan luonnonsuojelualueelle (Parque Natural de la Albufera), joka levittäytyy Espanjan pinta-alaltaan suurimman järven ympärille. Luonnonsuojelualueen ekosysteemi järvineen, hiekkadyyneineen, vuorenrinteineen ja riisinviljelykäytössä olevine kosteikkoineen on yksi Välimeren alueen arvokkaimpia. Luonnonpuiston opastuskeskus toimii pikkuisessa El Palmarin kylässä, jossa on myös useita ravintoloita, joissa voi maistella alueen kulinaristisia herkkuja. Valencian paella on maailmankuulua, mutta rohkeimmat kokeilevat ”All i Pebre” -annosta, joka saa makunsa laguuneista kalastetusta ankeriaasta.

Matkasi Costa Blancan -rannikolla päättyy Valenciaan, jonne saapuvaa pyöräilijää tervehtii futuristinen Taide- ja tiedekeskus. Viimeiset kilometrit pyöräillään entisen Turia-joen uomaa ympäröivää puistoaluetta. Yhdeksän kilometrin mittainen puistoalue on todellinen keidas keskellä kaupunkia! Noin 800 000 asukkaan Valencia tulvii historiaa ja vanhassa keskustassa on toinen toistaan upeampia rakennuksia ja kadunpätkiä. Historiallisista nähtävyyksistä merkittävimpiä ovat Valencian katedraali, Basilica de Virgen de Los Desamparados -kirkko ja silkin tukkukauppaa varten rakennettu goottilaista arkkitehtuuria edustava Lonja, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Myös kauppahallit Mercado Central ja Mercado de Colón ovat aikataulun salliessa vierailun väärtejä.  Vanhan kaupungin ravintoloista jokainen löytänee mieleisensä ja jos paella on vielä maistamatta, viimeistään Valenciassa se kannattaa tehdä!

Päivä 8: Paluu

Aamiainen ja kotimatka.

Pyörän vuokraus

Alicante-Valencia -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

1. Hybridipyörä

24-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla miesten ja naisten rungolla monia eri kokoja. Pyörissä on pistosuojatut renkaat.

Hybridipyora Alicante-Valencia matkalle

2. Sähköpyörä

Sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörästä riippuen 7 tai 24 vaihdetta.

Alicante-Valencia matkalle vuokrattava sähköpyörä

Lisävarusteet

Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

 • Sivulaukku
 • Karttateline
 • Matkamittari
 • Kypärä
 • Juomapulloteline
 • Juomapullo

Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä paikkaustarvikkeita ja työkaluja, pumpun sekä lukon (1 kpl / 2 pyörää).

Näin pääset perille

Matkan lähtöpiste on Alicante ja päätepiste Valencia. Suomesta parhaat lentoyhteydet on Alicanten kentälle, jonne on suoria lentoja Norwegianilla ja Finnairilla. Matkan päätteeksi Valenciasta Alicanteen pääsee tarvittaessa junalla noin kahdessa tunnissa.

Saapuminen lentäen Alicanteen

Norwegian lentää Helsingistä Alicanteen päivästä riippuen suoria lentoja tai yhdellä vaihdolla esim. Tukohlman kautta. Pääsääntöisesti lentoja on myös maanantaisin (=lähtöpäivä), mutta tarkista aikataulut Norwegianin verkkosivuilta.

Finnair lentää 1-5 suoraa lentoa viikossa 29.3.-25.10.2020. Maanantai-lento on ohjelmassa 22.6.-9.8. (saapuminen yöllä tiistain puolella, paluulento yöllä n. klo 02).

Yhdellä vaihdolla pääsee lentämään mm. SAS:lla Tukholman / Oslon kautta.

Alicanten lentokentältä keskustaan

Lentokentältä pääsee bussilla numero 6 eri puolelle keskustaa, mm. rautatieasemalle, josta on hotellista riippuen 500 m – 1,4 km kävelymatka hotellille. Bussi liikennöi päiväaikaan 20 minuutin välein ja 00.00-05.00 kerran tunnissa. Lipun hinta n. 4 €. Lisätietoa täällä.

Juna Valencia-Alicante

Matkan päätteeksi paluu Alicanteen onnistuu kätevimmin junalla.
Matkan kesto alk. 1 h 40 min ja lipun hinnat alk. n. 16 €. Huom. Aamun ensimmäinen yhteys on perillä Alicantessa n. klo 9. Huomioi aikataulu paluulentoa varatessasi. Aikataulut ja hinnat: www.renfe.es


Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 4.12.2019.