Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Palmu, hiekkarantaa ja merestä kohoava jyrkkä vuori.

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Oliiviviljelmä, jonka taustalla kohoaa vuoria.

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Simat Valldignan luostari

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Benidormin hiekkarantaa. Taustalla korkeita kerrostaloja.

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Pyöräililjä maalaistiellä hedelmätarhan laidalla. Taustalla Montgo-vuori.

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Alicante-Valencia

  Pyöräilyviikko Costa Blancan rannikolla

  Hiekkatie kosteikkoalueen poikki. Tautalla häämöttää vuoret.

  Espanja

  Kausi: 05.03-25.06. ja 03.09.-29.10.2023

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: 245-275 km

  Hinta: Alk. 790 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Espanjan itärannikon Costa Blancalla Välimeren aallot huuhtelevat keltaisia hiekkarantoja. Rannikkokaistaleen takana horisonttiin kohoavat 1500 metriä hipovat vuoret. Tämä pyöräilyviikko ”veden ja vuorten välissä” kulkee turistien suosimasta Alicantesta kohti pohjoista Espanjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Valenciaan. Väliin jää joukko pienempiä rannikkokaupunkeja, kauniita rantapoukamia ja maaseutua lähes loputtomine hedelmätarhoineen sekä viini- ja riisiviljelmineen. Matkaa taitetaan rauhallisilla maalaisteillä ja rannikon pyöräteillä. Costa Blancan noin 3000 vuotuista aurinkotuntia tarjoavat hyvän todennäköisyyden aurinkoiseen pyöräilyviikkoon!

  Matkan kohokohdat:

  • Merelliset maisemat ja hiekkarannat
  • Hedelmätarhojen ympäröimät maalaistiet
  • Majoituskaupunkien tunnelmalliset vanhat kaupungit
  • Miellyttävä ilmasto pitkälle syksyyn
  • Pyöräilypäivien vaihtelevuus

  Faktat

  Kohde: Espanja
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: 245-275 km
  Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
  Lähdöt 2023: Sunnuntaisin 05.03-25.06. ja 03.09.-29.10.2023
  Huom. Minimi 2 hlöä.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu pääasiassa pienillä, rauhallisilla maalaisteillä sekä kaupungeissa ja niiden läheisyydessä pyöräilykaistoilla.  Matkaan sisältyy myös osuus vanhalle rautatielinjalle rakennetulla pyörätiellä. Vilkasliikenteisillä teillä pyöräillään joitakin siirtymätaipaleita. Alicantesta poistuminen ja Valenciaan saapuminen tapahtuvat lähes yksinomaan pyöräilykaistoja pitkin. N. 95 % reitistä on päällystettyä ja n. 5 % soratietä. Päällystevaurioita on monin paikoin ja päällystämättömät osuudet ovat osin kuoppaiset. Sisämaahan suuntautuva toinen pyöräilypäivä on mäkinen (kts. ohjelmakuvaus), mutta muuten reitti on tasainen lukuun ottamatta yksittäisiä lyhyehköjä nousuja.

  Majoitus

  Valittavana on kaksi majoituskategoriaa:
  A-kategoria: 3* ja 4* -hotelleja sekä yksi Parador-hotelli
  B-kategoria: 2* ja 3* -hotelleja (mahdollisesti joitakin 4* -hotelleja) sekä hyvätasoisia B&B -majataloja

  Kaikissa huoneissa on ilmastointi. Ohjelmakuvauksessa mainitut hotellit ovat esimerkkejä, ja majoitus voi olla myös toisessa vastaavan tasoisessa hotellissa.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. 

  Majoituskategoria A
  Hintakausi 1: 05.03.–11.03., 19.03.-29.04. ja 15.10.-29.10. 830 € 2 hh:ssa / 1100 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 12.03.–18.03., 30.04.–25.06. ja 03.09.-14.10. 925 € 2 hh:ssa / 1200 € 1 hh:ssa

  Majoituskategoria B
  Hintakausi 1: 05.03.–11.03., 19.03.-29.04. ja 15.10.-29.10. 790 € 2 hh:ssa / 1030 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 12.03.–18.03., 30.04.–25.06. ja 03.09.-14.10. 870 € 2 hh:ssa / 1110 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön hotellimajoitus valitussa majoituskategoriassa
  • Aamiaiset (buffet tai englantilainen aamiainen)
  • Tervetulo-/infotilaisuus ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Gps-laite reittikoordinaatteineen
  • Yksityiskohtaiset kirjalliset englannin/saksankieliset reittiohjeet ja kartat sekä turisti-infoa
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 9–18) ongelmatilanteita varten

  Hintaan ei sisälly

  • Raitiovaunumatkat 2. ja 3. matkapäivänä, hinta n. 1,50 €/hlö/matka (pyörä maksutta)

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   Hybridipyörä 95 €
   Sähköpyörä 190 €
   Pyörän vuokraan sisältyy vahinkovakuutus.
  • Lisäyöt
   Alicante, A-kategoria 60 € / hlö 2 hh:ssa / 85 € / hlö 1 hh:ssa
   Alicante, B-kategoria 55 € / hlö 2 hh:ssa / 80 € / hlö 1 hh:ssa
   Valencia, A ja B-kategoria 50 € / hlö 2 hh:ssa / 85 € / hlö 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan sisältyy infotilaisuus hotellilla ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna. Samassa yhteydessä luovutetaan vuokrapyörät. Matkan päätteeksi pyörät jätetään Valencian hotellille.
  • Englantia puhutaan yleisesti rannikon turistipaikoissa, mutta sisämaan puolella voit törmätä asiakaspalvelijoihin, jotka puhuvat vain espanjaa. Myös ruokalistat voivat olla pelkästään espanjaksi. Kaikissa majapaikoissa tulee toimeen englannilla.
  • Lounasaika on ravintoloissa yleisesti klo 13.00–15.30 ja illallista syödään klo 20.00–23.00. Monet baarit ja kahvilat pitävät ovensa avoinna myös siestan aikaan, mutta keittiö on suljettu.
  • Matka on toteutettavissa myös matkustuskauden ulkopuolella (ei kesätauon aikaan), mutta kannattaa huomioida, että monet ravintoloista ja palveluista ovat suljettuina talvikuukausina.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen Alicanteen, jonka sykkivä sydän etenkin kesäaikaan löytyy rannalta. Talviaikaan hiljaisten rantakatujen elämä vilkastuu keväällä, kun lukuisat ”chiringuito”-ravintolat nousevat rantahiekalle. Vierailun arvoinen on myös tunnelmallinen vanhakaupunki. Alicanten nähtävyyksistä suosituimpia on Castillo De Santa Barbaran linnoitus ylhäällä kukkulalla, jonne kannattaa nousta kaupungin yli merelle avautuvien hienojen maisemien vuoksi. Omalaatuinen kulttuuriperinne Alicantessa on ”tardeo”, mikä tarkoittaa ihmisten kokoontumista iltapäiväaikaan torin baareihin ja pubeihin, ainoana tarkoituksena sosiaalinen kanssakäyminen. Sukella mukaan tunnelmaan!
  Majoitus:
  A-kategoria: Alicante Golf
  B-kategoria: Les Monges Palace Boutique, Campanile Alicante

  Päivä 2: Alicante–Altea

  N. 50-52 km, kokonaisnousu n. 170 m
  Pyörämatkasi alkaa n. 10 km etapilla Alicanten kaupunkialueella. Keskustan hulina jää nopeasti taakse huristellessasi pyöräkaistoja pitkin San Juanin suositulle rannalle, josta matka jatkuu pitkin rantakatua merellisissä maisemissa. Noin 20 km paikkeilla El Campellossa sijaitsee yksi Välimeren alueen merkittävimmistä arkeologisista alueista, La Illeta dels Banyets, jonka historia ulottuu yli 5000 vuoden taakse. Halutessasi voit vierailla alueella ennen kuin nouset raitiovaunun kyytiin. N. 25 min ratikkamatkan jälkeen pyörän selkään palataan La Vila Joyosassa, jonka värikäs kaupunkikuva ilahduttaa silmää. Päivän etapin loppupuolella ohitetaan pitkien hiekkarantojen Benidorm, joka on vuosien saatossa kasvanut pienestä kalastajakylästä moderniksi lomakaupungiksi pilvenpiirtäjineen. Pitkin päivää maisemassa vilahtelee myös Puig Campana -vuori (1400 m), joka on Alicanten maakunnan toiseksi korkein huippu. Päivä on päätöksessään saapuessasi Alteaan, jonka helmi on valkoisten talojen ja kapeiden kujien vanha kaupunki viihtyisine ravintoloineen.
  Majoitus:
  A-kategoria: Tossal d’Altea, Cap Negret
  B-kategoria: Casa del Mar, Tossal d’Altea

  Päivä 3: Altea–Xàbia

  N. 38-40 km, kokonaisnousu n. 500 m
  Tämän päivän etappi on viikon ehdottomasti mäkisin ja raskain. Aamun ensimmäiset kilometrit vievät Altean asemalle, josta noustaan taas vartiksi ratikan kyytiin. Matka jatkuu pyöräillen Calpesta, jonka edustalla kohoaa Costa Blancan symbolinakin tunnettu 332 m korkea Ifach-vuori. Calpen jälkeen sukelletaan maalaismaisemiin viiniviljelmien ja hedelmätarhojen keskelle ja maasto muuttuu mäkiseksi. Osin jyrkät ja pitkähkötkin nousut haastavat polkijan!

  Alueella on pitkät perinteet viininviljelyssä ja 1800-luvulla rusinoiden valmistus oli tärkeä elinkeino. Aikakauden jäänteinä voi maaseudulla nähdä kivisiä ”Riuraus” -rakennuksia, joille tyypillistä on seinien lukuisat kaarevat aukot. Rakennuksissa rypäleistä kuivattiin rusinoita sateelta suojassa, mutta sopivan ilmavassa tilassa. Päivän puolivälin jälkeen ohitetaan Benissa, jossa voi tankata energiavarastoja vielä ennen viimeisiä nousurypistyksiä. Päivän loppukilometrit lasketellaan alamäkivoittoisesti. Majapaikkasi on kahden kallioniemen suojissa sijaitsevassa historiallisessa Xàbiassa (Javea). Pieni pulahdus mereen ja majoittumaan!
  Vaihtoehto: Päivän mäkisin osuus on mahdollista ohittaa menemällä raitiovaunulla Alteasta Benissaan asti. Pyöräilykilometrit silloin n. 22 km.
  Majoitus:
  A-kategoria: Parador Nacional Javea, Hotel Sol
  B-kategoria: Triskel, Miramar, Hotel Sol

  Päivä 4: Xàbia-Denia 

  N. 25 km, kokonaisnousu n. 220 m
  Tänään ohjelmassa on viikon lyhin etappi Xàbiasta Deniaan. Ensimmäisten kilometrien jälkeen saavutaan Xàbian vanhaan keskustaan, jonka kauppahallista voi hankkia retkievästä tai muuten vain piipahtaa tunnelmaa katsastelemassa. Matka jatkuu maaseudulla Montgón luonnonpuiston (Parc Natural de Montgó) laitamia kiertäen. Maisemaa hallitsee n. 750 metriin kohoava Montgó-vuori, jonka ympärille kasvistoltaan ja eläimistöltään rikas luonnonpuisto levittäytyy.

  Pienessä Jesus Pobren kylässä on yksi alueen suurimmista Riuraus-rakennuksista, markkinapaikkanakin toimiva Mercat del Riurau. Päivän päätepiste on n. 40000 asukkaan Denia, jonka väkiluku moninkertaistuu vilkkaimman turistisesongin aikaan. Tännekin matkailijoita vetävät hyvät hiekkarannat, joita on kilometreittäin. Vuonna 2015 Denialle myönnettiin Unescon Creative Cities -verkoston tunnustus laadukkaiden ja monipuolisten paikallisten ruokien ansiosta. Hyviä ruokapaikkoja löytyy mm. vanhan kaupungin kapeilta kujilta.
  Majoitus:
  A-kategoria: Les Rotes, Palau Verd, La Racona, Costa Blanca
  B-kategoria: Costa Blanca

  Päivä 5: Denia–Gandia 

  N. 45 km, kokonaisnousu n. 140 m
  Aamu alkaa hedelmätarhojen keskellä vanhalle rautatielinjalle kunnostettua ulkoilureittiä. Näitä pyöräilyyn ja kävelyyn tarkoitettuja Vía Verde -reittejä on eri puolilla Espanjaa noin 2000 kilometrin verran. Appelsiinipuiden katveesta siirrytään kosteikkoalueelle, joka on lukuisten lintulajien pesintäpaikka ja lintuharrastajien paratiisi. Älä säikähdä, jos kaislikossa suhahtaa tai ojassa molskahtaa! Mukava paikka lounastauolle on Font Salada -ravintola kosteikkoalueen pohjoisreunalla. Loppuosuus pyöräillään jälleen Vía Verde -reitillä. Päivä päättyy Gandiaan, jossa majoitutaan joko meren äärelle tai vanhan kaupungin kupeeseen. Noin 70000 asukkaan Gandia on etenkin espanjalaisten suosima lomakaupunki.
  Majoitus:
  A-kategoria: RH Bayren, RH Bayren Park, Gandia Palace
  B-kategoria: Borgia, Cibeles, Tres Anclas

  Päivä 6: Gandia–Cullera

  N. 35 / 52 km, kokonaisnousu n. 70 / 190 m
  Päivän ensimmäiset kilometrit pyöräillään taas hedelmätarhojen ympäröimänä. Pian on päätöksen paikka, jatkatko suoraan kohti Culleraa, vai suuntaatko n. 17 km lisälenkille Valldignaan. Pidempi reittivaihtoehto kulkee pienen laakson keskellä eri luostareita yhdistävää pyhiinvaellusreittiä. Valldignassa voi vierailla vaikuttavassa Simat de la Valldignan luostarissa, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1300-luvun alkupuolelta. Tunnelma kylässä ja luostarin alueella on rauhaisa.

  Päivän loppupuolella maisemaan ilmestyvät riisipellot. Arabit toivat riisinviljelyyn Espanjaan 700-luvulla ja merkittävä osa riisistä tuotetaan Valencian alueella. Peltomaisemat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Keväällä, kun vesi johdetaan pelloille koko alue on kuin suurta järveä, kesällä kasvustot loistavat kirkkaan vihreänä ja syksyä kohti väri kellertyy, kunnes syys-lokakuussa koittaa sadonkorjuun aika. Päivän päätepiste on pitkien hiekkarantojen Cullera, joka on kuuluisa riisiruoistaan. Cullerassa sijaitsee myös riisimuseo.
  Majoitus:
  A-kategoria: Cullera Holidays, El Chalet
  B-kategoria: El Chalet

  Päivä 7: Cullera–Valencia

  N. 50 / 60 km, kokonaisnousu n. 120 / 130 m
  Viimeisenä pyöräilypäivänäsi voit valita 60 km reittivaihtoehdon tai n. 10 km lyhemmän reitin. Pidempi reitti seurailee aluksi Xúquer-jokea, joka on tärkeä kasteluveden lähde alueen viljelmille ja pelloille. Suecan pikkukaupungin jälkeen reitit yhtyvät ja matka jatkuu Albuferan luonnonsuojelualueelle (Parque Natural de la Albufera), joka levittäytyy samannimisen järven ympärille. Luonnonsuojelualueen ekosysteemi kanaaleineen, hiekkadyyneineen ja kosteikkoineen on yksi Välimeren alueen arvokkaimpia. Luonnonpuiston opastuskeskus toimii pikkuisessa El Palmarin kylässä, jossa on myös useita ravintoloita, joissa voi maistella alueen kulinaristisia herkkuja. Valencian paella on maailmankuulua, mutta rohkeimmat kokeilevat ”All i Pebre” -annosta, joka saa makunsa laguuneista kalastetusta ankeriaasta. Pian El Palmarin jälkeen reitti vie Albufera-järven rantamille. Suomalaisiin järvimaisemiin tottunutta silmää espanjalainen vastike ei erityisemmin sykähdytä, mutta järvi on joka tapauksessa pinta-alaltaan Espanjan suurin ja tunnin mittaiset veneretket järvelle ovat paikallisten keskuudessa erittäin suosittuja.

  Matkasi Costa Blancan -rannikolla päättyy Valenciaan, jonne saapuvaa pyöräilijää tervehtii futuristinen Taide- ja tiedekeskus. Noin 800 000 asukkaan Valencia tulvii historiaa ja vanhassa keskustassa on toinen toistaan upeampia rakennuksia ja kadunpätkiä. Historiallisista nähtävyyksistä merkittävimpiä ovat Valencian katedraali, Basilica de Virgen de Los Desamparados -kirkko ja silkin tukkukauppaa varten rakennettu goottilaista arkkitehtuuria edustava Lonja, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Myös kauppahallit Mercado Central ja Mercado de Colón ovat aikataulun salliessa vierailun väärtejä. Yhdeksän kilometrin mittainen puistoalue entisen Turia-joen uoman ympärillä on todellinen keidas keskellä kaupunkia. Vanhan kaupungin ravintoloista jokainen löytänee mieleisensä ja jos paella on vielä maistamatta, viimeistään Valenciassa se kannattaa tehdä!
  Majoitus: A ja B-kategoria: Silken Puerta Valencia

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja kotimatka.

  Pyörän vuokraus

  Alicante-Valencia -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Hybridipyörä

  24-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla miesten ja naisten rungolla monia eri kokoja. Pyörissä on pistosuojatut renkaat.

  Hybridipyora Alicante-Valencia matkalle

  2. Sähköpyörä

  Sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörästä riippuen 7 tai 24 vaihdetta.

  Alicante-Valencia matkalle vuokrattava sähköpyörä

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • Sivulaukku
  • Matkamittari
  • Kypärä

  Yhtä huonekuntaa kohti sisältyy yksi lukko sekä tankolaukku karttataskulla tai karttateline. Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä paikkaustarvikkeita, työkaluja ja pumpun.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Alicante ja päätepiste Valencia.

  Saapuminen lentäen Alicanteen

  Suoria lentoja Helsingistä Alicanteen on Finnairilla ja Norwegianilla.
  Finnair lentää 2-3 suoraa lentoa viikossa koko matkustuskauden ajan. Norwegian lentää päivästä riippuen suoria lentoja tai yhdellä vaihdolla esim. Tukholman kautta. Molemmilla lentoyhtiöillä on myös sunnuntailentoja, mikä on ohjelman mukainen saapumispäivä.

  Alicanten lentokentältä keskustaan

  Lentokentältä pääsee bussilla numero 6 eri puolelle keskustaa, mm. rautatieasemalle, josta on hotellista riippuen 500 m – 1,5 km kävelymatka hotellille. Bussi liikennöi päiväaikaan 20 minuutin välein ja yöllä kerran tunnissa. Lipun hinta n. 4 €. Lisätietoa täällä.
  Taksi kentältä keskustaan maksaa päiväaikaan n. 20 €.

  Paluulento Valenciasta

  Valenciasta ei ole suoria lentoja Suomeen, mutta esim. KLM:llä pääsee Amsterdamin kautta, Lufthansalla Saksan kenttien kautta tai Iberialla/Finnairilla Madridin kautta. Taksi keskustasta Valencian lentokentälle maksaa alk. n. 20 €.

  Juna Valencia-Alicante

  Tarvittaessa matkan päätteeksi Valenciasta Alicanteen pääsee kätevimmin junalla. Matkan kesto alk. 1 h 40 min ja lipun hinnat alk. n. 16 €. Huom. Aamun ensimmäinen yhteys on perillä Alicantessa n. klo 9. Huomioi aikataulu, jos tarkoituksenasi on lentää vielä samana päivänä. Aikataulut ja hinnat: www.renfe.es


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 11.1.2023.