Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Naiset oransseilla pyörillään ajavat iloisesti vilkuttaen

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Adrianmeren kierros

  Italia - Slovenia - Kroatia

  Italia, Kroatia, Slovenia

  Kausi: 30.03.-13.07. ja 24.08.-05.10.2024

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: 325-350 km

  Hinta: Alk. 820 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Yksi viikko, kolme maata – Italia, Slovenia ja Kroatia. Tällä pyörämatkalla liikut Adrianmeren rannikolla muinaisen Venetsian tasavallan alueella. Matka alkaa Venetsian mantereelta Mestrestä, josta pyöräillään Adrianmeren rantaviivaa seuraillen Sloveniaan. Matka päättyy Istrian niemimaalla Kroatiassa sijaitsevaan Porečin viehättävään satamakaupunkiin.

  Matkan kohokohdat:

  • Merelliset maisemat
  • Lukuisat historialliset kaupungit ja nähtävyydet
  • Venetsia
  • Adrianmeren ylitys lautalla matkan pääteeksi (lisämaksusta)

  Faktat

  Kohde: Italia, Slovenia, Kroatia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: 325-350 km
  Vaikeusaste: 2 / 4

  Lähdöt 2024: Lauantaisin 30.03.-13.07. ja 24.08.-05.10.
  Muut lähdöt sopimuksen mukaan vähintään 6 hengen ryhmälle.

  Reitti:

  • 90 % asfalttia, 10 % päällystämätöntä
  • Ensimmäiset kolme päivää ovat suhteellisen tasaisia Veneton ja Friulin tasangoilla. Kolmena jälkimmäisenä päivänä maasto on mäkisempää (kts. kokonaisnousumetrit päiväohjelmasta).
  • Mahdollisuus lyhentää päiväetappeja menemällä junalla osa matkasta 4. ja 5. matkapäivänä tai venekyydillä 6. matkapäivänä.

  Majoitus

  Valittavana on 2 eri majoituskategoriaa.
  A-kategoria: Pääasiassa 4* -hotelleja, joitakin 3* -hotelleja
  B-kategoria: 3* -hotelleja.
  Kaikissa A-kategorian hotelleissa on ilmastointi, kun taas muutamissa B-kategorian hotelleissa ei ole ilmastointia. Joissakin huoneissa voi olla kokolattiamatto.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö.

  Majoituskategoria A
  Hintakausi 1: 30.03.-19.04. ja 05.10. 920 € 2 hh:ssa / 1240 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  20.04.-17.05. ja 21.09.-04.10. 1050 € 2 hh:ssa / 1370 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  18.05.-13.07. ja 24.08.-20.09. 1100 € 2 hh:ssa / 1420 € 1 hh:ssa

  Majoituskategoria B
  Hintakausi 1: 30.03.-19.04. ja 05.10. 820 € 2 hh:ssa / 1100 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2:
  20.04.-17.05. ja 21.09.-04.10. 950 € 2 hh:ssa / 1230 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3:
  18.05.-13.07. ja 24.08.-20.09. 1000 € 2 hh:ssa / 1280 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön hotellimajoitus valitussa majoituskategoriassa
  • Aamiaiset (pääsääntöisesti buffet)
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Englanninkielinen infosovellus sisältäen matkainfon, reittikartat ja gps-navigoinnin
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 8-20)
  • Vaporetto- ja lauttakuljetukset Venetsia-Lido ja Lido-Punta Sabbioni 2. päivänä (ei sisällä pyörän kuljetusta, n. 2 €)

  Hintaan ei sisälly

  • Hotelliverot 1,30-3,50 €/hlö/yö (maksetaan suoraan hotelleihin)
  • Venetsian sisäänpääsymaksu 5 €/päivä (kesällä 2024 voimassa kokeilujaksoina)
   Venetsiassa / Mestressä majoittuvilta ja hotelliveron maksavilta pääsymaksua ei peritä, mutta heidän tulee rekisteröityä. Lisätietoa https://cda.ve.it/en

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   Touringpyörä 110 €
   Hybridipyörä 160 €
   Sähköpyörä 270 €
   Pyörän vuokraan sisältyy varkaus- ja vahinkovakuutus.
  • Pyöräilykypärän vuokraus 15 € (koot 58-61 cm)
  • Lisäyö Mestressä alk. 80 €/hlö 2 hh:ssa ja 130 €/hlö 1 hh:ssa
  • Paluukuljetus Poreč-Venetsia (autolla) 360 € / 1-4 hlöä
  • Lauttakuljetus Poreč-Venetsia 90-105 €/hlö ajankohdasta riippuen (varaus mahdollista ainoastaan matkavarauksen yhteydessä, kts. lisätiedot Matkustus-osiosta.)

  Alennukset

  • Kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -190 € (kat. A ja B)

  Hyvä tietää

  • Vuokrapyörät toimitetaan hotellille (Hotel Voco Venice Mestre – The Quid) ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna. Mikäli majoituksesi on varaustilanteen vuoksi jossain toisessa hotellissa, saat yksityiskohtaiset ohjeet Voco hotellille siirtymiseen. Matkan päätteeksi pyörät lisävarusteineen jätetään viimeiseen hotelliin.
  • Sähköinen matkainfo lähetetään ennen matkaa. Info/karttasovellusta varten tarvitset käyttöösi oman älypuhelimen. Kartat ja infot ovat saatavilla vain sähköisenä.
  • Tällä matkalla pyöräillään matkailijoiden suuressa suosiossa olevalla alueella, ja varsinkin kesäkuukausina hotellit täyttyvät nopeasti. On mahdollista, että jonakin yönä majoitut muussa kuin matkakuvauksessa mainitussa kaupungissa, minkä vuoksi päivittäiset pyöräilymatkat voivat vaihdella esitetyistä. Kilometrit kuitenkin tasaantuvat viikon aikana ja reitti on kaikille sama.
  • Reitti kulkee mahdollisuuksien mukaan pienillä ja rauhallisilla teillä ja pyöräteillä, mutta matkaan sisältyy etappeja myös vilkkaammin liikennöidyillä teillä ja suurten kaupunkien ympäristössä. Yleisesti ottaen liikenne alueella lisääntyy kesäaikaan, ollen vilkkaimmillaan heinä-elokuussa.
  • Pankki/luottokortti ei välttämättä käy kaikissa pienissä liikkeissä.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Mestre

  Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen Venetsian kupeessa mantereella sijaitsevaan Mestreen. Mestrestä käsin on helppo piipahtaa Venetsiassa, esim. junalla muutamassa minuutissa. Ainutlaatuinen kaupunki on ripoteltu sadalle saarelle, joita erottaa noin 150 kanaalia, joiden yli kulkee noin 400 siltaa. Nähtävyyksistä kuuluisimmat ovat Pyhän Markuksen tori, Rialton silta ja kanavista suurin eli Canal Grande, mutta koko kaupunki itsessään on jo nähtävyys ja monen ihmetyksen aihe.

  Päivä 2: Mestre – Jesolo / Caorle

  40/65 km, kokonaisnousu Mestre-Jesolo n. 100 m, Mestre-Caorle n. 225 m
  Pyörämatkasi alkaa etapilla Mestrestä kohti Venetsiaa. Muutaman kilometrin pyöräilyn jälkeen edessä on lauttamatka Venetsian kaupunkikuvaa ihaillen Lidon saarelle, ja heti perään toinen siirtyminen vesiteitse kaupungin pohjoispuolelle Punta Sabbioniin, jossa on jälleen aika hypätä satulaan. Reitti seurailee Adrianmeren rannikkoa, ja lukuisat hiekkarannat tarjoavat oivan mahdollisuuden virkistävään uintiin. Majapaikkasi sijaitsee pitkien rantabulevardien Jesolossa, kalastajien Caorlessa tai kaupunkien ympäristössä.

  Päivä 3: Jesolo / Caorle – Portogruaro

  60/35 km, kokonaisnousu Jesolosta n. 225 m, Caorlesta n. 130 m 
  Aamiaisen jälkeen jätät taaksesi meren, ja suuntaat kohti pohjoista ja Juliaanisia Alppeja. Alueella on lukuisia kalanviljelyaltaita, ”Valli da pesca” ja kalastajien entisaikoina käyttämiä rakennelmia ”casoni”. Päivän päätepiste on Portogruaron kaupunki, joka oli aikanaan yksi Venetsian Tasavallan tärkeimpiä kaupunkeja, ja nykyisinkin sen upeat palatsit ovat näkemisen arvoisia.

  Päivä 4: Portogruaro – Aquileia

  70 km, kokonaisnousu n. 240 m
  Kolmas pyöräilypäivä poljetaan tasangolla Veneton ja Friuli Venezia Giulian alueiden rajaseudulla, jossa maisemaa hallitsevat lukuisat joet, kanavat ja vanhat roomalaisaikaiset kaupungit. Määränpääsi tänään on historiallinen Aquileian pikkukaupunki, jonka arkeologiset kohteet ja tuomiokirkko muodostavat UNESCO:n maailmanperintökohteen. Halutessasi voit tehdä ennen Aquileiaan saapumista lisälenkin tähteä muistuttavasta asemakaavastaan tunnettuun Palmanovaan.
  -> Mahdollista lyhentää pyöräilymatkaa alkupäästä 20 km siirtymällä junalla Portogruarosta Latisanaan.

  Päivä 5: Aquileia – Trieste

  55 / 79 km, kokonaisnousu n. 350 m
  Päivän etappisi vie sinut yli Isonzo-joen, jonka tuntumassa taisteltiin monia merkittäviä taisteluja ensimmäisen maailmansodan aikana. Maisemat vaihtuvat jälleen merelliseksi, kun saavut Triesten lahdelle, jonka rantamilla on paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten Duinon linnat, kauniin lahden rannalla sijaitseva Sistianan kaupunki, sekä Massimiliano d’Asburgon rakennuttama laajan puistoalueen ympäröivä Miramaren linna. Pyöräilypäivä on päätöksessään, kun saavut Slovenian ”kainalossa” sijaitsevaan n. 200 000 asukkaan Triesteen, jota Pikku-Wieniksikin kutsutaan. Trieste oli aikanaan Itävalta-Unkarin merkittävin satamakaupunki, ja tarjoaa nykyisinkin paljon nähtävää, sekä hienoja hiekkarantoja.
  Päivän pidempi (+24 km) reittivaihtoehto vie Maranon laguunin ja Triestenlahden ympäröimään Gradon vanhaan kalastajakylään, jonka kaunis vanha kaupunki huokuu historiaa.
  -> Lisälenkin jälkeen matkaa on mahdollista lyhentää loppupäästä 30 km siirtymällä junalla Monfalconesta Triesteen.

  Päivä 6: Trieste – Portorož

  45 km, kokonaisnousu n. 530 m
  Jätettyäsi Triesten taaksesi ylität pian Slovenian rajan. Slovenian puolella pääset ajelemaan paljolti pyöräteitä pitkin seuraillen Adrianmeren rantaviivaa, jota Slovenialla on kaikkinensa n. 40 km. Matkan varrelle sijoittuu tunnettuja lomakohteita, kuten pitkiä aikoja Venetsian ja Itävallan hallinnassa olleet Koper ja Piran, jonka vanha kaupunki muistuttaa suurta ulkoilmamuseota keskiaikaisen arkkitehtuurinsa ja rikkaan kulttuuriperintönsä ansiosta. Pyöräilypäiväsi päättyy kylpylöistään tunnettuun Portorožiin, joka on tärkein Slovenian harvoista rantakohteista.
  -> Päivän matkaa on mahdollista lyhentää n. 10 km menemällä Triestestä Muggiaan venekyydillä. Samalla välttää pyöräilyn vilkasliikenteisellä Triesten esikaupunkialueella.

  Päivä 7: Portorož – Poreč

  55 km, kokonaisnousu n. 750 m
  Viimeisen pyöräilypäivän aluksi poljet halki Secovljen suolakaivosalueen, jossa nykyisin sijaitsee myös luonnonpuisto. Kostea alue on Slovenian merkittävin lintukohde. Pian Secovljen jälkeen on edessä rajanylitys. Kroatian puolella reitti kulkee Adrianmeren suurimmalla niemimaalla Istriassa. Pyörämatkasi on päätöksessään saavuttuasi värikkään 2000-vuotisen historian omaavaan Porečiin. Kaupungissa on noin 12 000 vakinaista asukasta, mutta matkailijoiden määrä lisää väkilukua kesäkaudella yli sataantuhanteen. Porečin tunnetuimpia nähtävyyksiä on 500-luvulla rakennettu Eufrasiuksen basilika, joka on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1997.

  Päivä 8: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus palata Venetsiaan Adrianmeren poikki lautalla, tai bussilla ja junalla Triesten kautta.

  Pyörän vuokraus

  Adrianmeren kierrokselle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina, sekä miesten rungolla useita eri kokoja. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline.

  2. Hybridipyörä

  27-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, tarakka, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline. Unisex-malli soveltuu n. 160 cm pyöräilijälle, miesten malli alk. 165 cm.

  3. Sähköpyörä

  9-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 90 km (tasainen maasto, keskivauhti). Ajajan suosituspituus 160-190 cm. Sähköpyöriä ei vuokrata lapsille.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • matkamittari
  • Ortlieb-sivulaukku (kuva alla)
  • lukko

  Lisäksi kukin huonekunta saa käyttöönsä yhden ao. kuvan mukaisen ohjaustankoon kiinnitettävän laukun, jonka vedenpitävään taskuun voi sijoittaa matkapuhelimen (gps-navigointia varten), paikkaustarvikkeet (sisäkumi, paikka, liimaa, työkaluja, rengasrauta) sekä pumpun.

  Lisäksi vuokrattavana

  • Follow me -tandempyöriä lapsille
  • Lasten pyöriä (7 vaihdetta, ajajan pituus 135-148 cm)
  • Lastenistuimia
  • Peräkärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Mestre Venetsian kupeessa mantereella. Matka päättyy Porečiin Kroatiaan.

  Saapuminen lentäen

  Matkan lähtöpistettä lähin lentoasema on Venetsia Marco Polo, n. 10 km päässä Mestren kaupungista. Finnair lentää Helsingistä Venetsiaan maaliskuulta alkaen. Lauantailento on ohjelmassa 29.04. lähtien. Norwegianilla on 1-2 suoraa lentoa viikossa touko-lokakuussa, myös lauantaisin.

  Myös Milanon ja Ljubljanan kentät sijaitsevat kohtuullisella etäisyydellä. Milanosta pääsee junalla Venetsiaan n. 2,5 tunnissa. Ljubljanan kenttä on mahdollinen varsinkin paluulennon osalta. Matkan päätepisteestä Porečista pääsee bussilla tai taksilla Koperiin ja sieltä edelleen bussilla tai junalla Ljubljanaan.

  Venetsian lentokentältä Mestreen
  www.veniceairport.it

  Fly Bus ATVO liikennöi lentoasemalta Mestren rautatieasemalle päivittäin 3 kertaa tunnissa klo 06-00. Matka-aika 17 minuuttia ja lipun hinta 10 €. Lippuja myydään terminaalin tuloaulassa, www.atvo.it.
  Myös ACTV:n bussilinja 15 kulkee lentoasemalta rautatieasemalle.
  Lisätietoa lentokentän sivuilla.

  Porečista Venetsiaan matkan päätteeksi

  Jos matkan päätteeksi haluat palata Venetsiaan, valittavanasi on paluu lautalla tai bussi- ja junamatka.

  Bussi Poreč-Trieste ja juna Trieste-Mestre/Venetsia
  Bussi Triesteen lähtee Porečista klo 7.30. Matkan kesto n. 2 h ja lipun hinta n. 13 €. Lippu on mahdollista ostaa etukäteen www.autostazionetrieste.it.

  Triestestä Mestreen/Venetsiaan pääsee junalla. Matka-aika 1,5-2,5 h ja lipun hinta 15-20 € junasta riippuen. Aikataulut www.trenitalia.com.

  Lautta Poreč-Venetsia
  Lauttavaraus on tehtävä matkavarauksen yhteydessä tai voit varata lauttapaikat itse verkkosivujen kautta www.adriatic-lines.com. Mikäli palaat Porečista Venetsiaan lautalla, suosittelemme varaamaan paluulennon aikaisintaan n. klo 15.

  Lauttavarausta varten tarvittavat tiedot
  – koko nimi kuten passissa
  – passin numero ja viimeinen voimassaolopäivä
  – syntymäaika
  – kansallisuus
  Passin on oltava voimassa vähintään 90 vrk Kroatiasta paluun jälkeen.

  Aikataulu
  – lähtö lauantaisin klo 6.30, saapuminen Venetsiaan klo 11.30
  – hintaan sisältyy kuljetus hotellilta satamaan (pl. sataman läheisyydessä sijaitsevat hotellit), nouto 60-90 min ennen lautan lähtöaikaa

  Mikäli lauttavuoroa ei voida ajaa lakon, säätilan, teknisen vian tai jonkin muun syyn vuoksi, lauttayhtiöllä on ilman etukäteisilmoitusta oikeus muuttaa aikataulua, peruuttaa tai uudelleen reitittää lauttavuoro. Mikäli vuoroa ei pystytä ajamaan, lauttayhtiö tarjoaa vaihtoehtoisen kulkutavan (yleensä bussi).
  6.4., 13.4., 20.4. ja 12.10.2024 lautta korvataan bussikuljetuksella (90 €).

  Matkatavarasäännökset
  Jokaisella matkustajalla sallitaan yksi matkatavara, sekä yksi käsimatkatavara, maksimimitat 56 cm x 45 cm x 25 cm ja paino max. 10 kg.

  Saapuminen Venetsiaan
  – Lautta rantautuu Venetsiassa San Basilion laituriin. Kesällä 2024 Venetsian pääsymaksu päiväkävijöille on voimassa valikoituina kokeilupäivinä, 5 €/hlö. Matkustajien tulee rekisteröityä ja maksaa pääsymaksu etukäteen https://cda.ve.it/en
  -Mikäli olet varannut matkan jälkeisen lisäyön Venetsiassa tai Mestressä, rekisteröityminen riittää.

  San Basilion laiturista pääsee vaporetolla (linja 2) Piazzale Romalle (Venetsian bussiasema), matkan kesto n. 20 min.
  Piazzale Romalta pääsee lentokentälle ATVOn lentokenttäbussilla, matkan kesto n. 20 min.

  Yksityiskuljetus
  Porečista Venetsian lentoasemalle pääsee myös yksityiskuljetuksella. Hinnat vaihtelevat matkustajamäärän ja ajankohdan mukaan. Edullisimman hinnan saat, jos matkustusaikataulussasi on joustoa tai olet valmis jakamaan kuljetuksen muiden kanssa. Katso hintatiedot sekä muut yksityiskohdat www.goopti.com/en/transfers


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 9.2.2024.

  Kartta

  Asiakkaidemme kommentteja

  Ehdottomasti kokemisen arvoinen loma niille, jotka eivät jaksa löhötä turistikohteessa altaan reunalla. Kaikki toimi mukavasti. Kunto kohosi ja maisemat vaihtuivat. Lämmin suositus, varsinkin touko-kesäkuussa.

  Suosittelen matkaa kaikille pitkien matkojen pyöräilystä pitäville. Maisemien puolesta ainutlaatuinen matka ja reitti oli hyvin mietitty. Oikea seikkailu! Pyörän selästä näkee ja kokee paljon enemmän kuin muilla kulkuneuvoilla. Kroatian mäet ja ajoittain kova liikenne toivat matkaan omat haasteensa, mutta niistäkin selvittiin kohtuullisin ponnistuksin. Tämä pyöräilymatka teki niin suuren vaikutuksen, että suunnittelemme kaverini kanssa jo seuraavaa.

  Nyt oli reissu, jossa kaikki toimi loistavasti; kuljetusten aikataulut piti, majapaikat oli mukavia ja maisemat mahtavat! Kiitos!

  Hieno ja upea reitti! Mutta välttäisin matkustamista pahimpaan ruuhka-aikaan kesällä pahimpien ruuhkien ja kovan helteen välttämiseksi. Reitin kohokohtana Slovenian todella hyväkuntoiset pyörätiet ja upeat vuoristomaisemat.

  Huippu reissu! Kolme maata pääpiirteissään hyviä pyöräilyteitä pitkin. Reittivalinta ja hotellien sijainnit hyvät. Pyöräilypäivän jälkeen sama tunne kuin afterskillä, aftersailillä tai aftergolfilla; afterbikellä olut maistui niiin hyvältä!

  Vaihtelevat ajoreitit ja nähtävää joka päiväksi. Meidän 6 hengen ystäväporukalle Adrianmeren kierros oli nappivalinta.
  Vinkki: jos palaat Porecista lautalla, kannattaa mennä kuuntelemaan esitys Venetsiasta!