Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Rehevien metsien ympäröimät turkoosit suolajärvet Mljetin kansallispuistossa.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Ryhmä patikoijia kivikkoisella vuorenrinteellä, josta avatuu maisemat Adrianmeren saaristoon.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Reppuselkäinen nainen vaellussauvojen kanssa valokuvaa merelle päin.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Pieni kylä Mljetin saarella.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Puiden reunustama kävelytie turkoosin meren rannalla.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren rannikolla ja saarilla Dubrovnikin ympäristössä

  Dubrovnikin vanhan kaupungin punaisia kattoja ylhäältä katsottuna.

  Kroatia

  Kausi: 01.04. - 31.10.2021

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Hinta: Alk. 640 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Tämä lomaviikko vie historialliselle Dalmatian alueelle Adrianmeren rannikkomaisemiin Etelä-Kroatiaan. Viikko on monipuolinen yhdistelmä omatoimista patikointia ja kulttuurinähtävyyksiä Dubrovnikin ympäristössä sekä Korculan, Lopudin ja Mljetin saarilla. Korcula tunnetaan Marco Polon syntymäpaikkana, piskuinen Lopud huokuu rauhallisuutta ja historiaa ja Mljetin kansallispuistosaari on yksi Adrianmeren idyllisimpiä. Unescon maailmanperintökohteeksi listaama kuvankaunis Dubrovnik tarjoaa mahdollisuuden nähtävyyksien katseluun ja shoppailuun – tai vaihtoehtoisesti rauhalliseen oleskeluun ja tunnelmasta nauttimiseen.

  Päivittäiset patikointietapit ovat helpohkoja ja aikaa jää myös ympäristöön tutustumiseen ja rentoutumiseen. Turkoosina kimmeltävä meri, pittoreskit kylät, mäntymetsiköt sekä maaseutu viiniviljelmineen ja oliivilehtoineen antavat upeat kehykset tälle lomaviikolle!

  Matkan kohokohdat:

  • Hienot saaret: Korcula, Lopud ja Mljet
  • Dubrovnik
  • Keskiaikainen Cavtat

  Faktat

  Kohde: Kroatia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Lähdöt 2021: Päivittäin 01.04.-31.10.
  Paras aika matkustaa kevät ja alkusyksy. Heinä-elokuussa voi olla erittäin kuumaa. Keväällä lauttavuoroja saarten välillä on rajallisemmin ja tarvittaessa patikointipäivien järjestystä voidaan muuttaa.

  Vaikeusaste:
  1 / 4
  Reitti: Kävely tapahtuu poluilla ja osittain asfaltoiduilla teillä. Kokonaisnousua kertyy enimmillään n. 350 metriä päivässä. Korkein kohta n. 250 m mpy.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.04.-26.04. 640 € 2 hh:ssa / 820 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 27.04.-27.05. ja 28.09.-31.10. 680 € 2 hh:ssa / 860 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 28.05.-26.06. ja 29.08.-27.09. 705 € 2 hh:ssa / 885 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 27.06.-28.08. 760 € 2 hh:ssa / 940 € 1 hh:ssa
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus majataloissa ja Bed&Breakfast -majoituksissa. Kaikissa huoneistoissa oma wc ja kylpyhuone.
   Päivät 1 ja 2: Lumbarda (Korcula)
   Päivät 3 ja 4: Pomena (Mljet)
   Päivät 5 ja 6: Dubrovnik
   Päivä 7: Cavtat
  • Aamiaiset
  • Ohjelman mukaiset paikalliskuljetukset ja lauttamatkat
  • Infotapaaminen paikallisen edustajan kanssa joka kohteessa
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat
  • Bussi- ja lautta-aikataulut, turisti-infoa
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys
  • Lentokenttäkuljetukset Dubrovnikin lentoasemalta ja-asemalle

  Hintaan ei sisälly

  • Mljetin kansallispuiston sisäänpääsymaksu 18 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

  Lisämaksusta

  • Lisäyöt 45-55 €/hlö majoituksesta ja ajankohdasta riippuen
  • Opastettu kävelykierros Dubrovnikissa 1-4 hlöä 80 € tai 5-8 hlöä 100 €

  Päiväohjelma

  ​Päivä 1: Saapuminen, Korcula

  Saapuminen Dubrovnikin lentoasemalle, jossa paikallinen edustaja vastassa. Kuljetus (n. 130 km) Orebicin satamaan, josta nouset Korculan lauttaan. Lyhyen (10-15 min) lauttamatkan jälkeen saapuminen Korculaan ja kuljetus saaren itäosassa sijaitsevaan Lumbardan kylään, jossa majoitut kaksi yötä pienessä majatalossa.

  Aikataulun salliessa on mahdollista tehdä jo pieni ”lämmittelykävely” kylän ulkopuolelle (n. 11 km, kokonaisnousu n. 250 m). Reitiltä avautuvat hienot maisemat merelle, rantaviivaa kehystäville hiekkarannoille ja Lastovon saarelle.

  Päivä 2: Korculan saari

  N. 15 km, kokonaisnousu n. 270 m
  Aamiaisen jälkeen aloitat kävelyretken Lumbardan kylästä kohti Korculan kaupunkia. Mielenkiintoista maisemaa hallitsevat hiekkarannat, mäntymetsät ja oliiviviljelmät. Korculan kaupunki on saaren hallinnollinen keskus ja siellä voit kuljeskella vahvasti keskiaikaisen ilmeen säilyttäneen vanhan kaupungin kapeilla kujilla, tutustua mm. katedraaliin ja Marco Polon syntymäkotiin ja museoon.

  Päivä 3: Mljetin saari

  N. 10 km, kokonaisnousu n. 280 m
  Aamiaisen jälkeen kuljetus satamaan, josta alkaa noin puolen tunnin merimatka ihastuttavalle Mljetin saarelle, Adrianmeren helmelle, jota ”vihreäksi saareksi” myös kutsutaan. Suurta osaa saaresta peittävät metsät, loppua täplittävät pellot, viiniviljelmät ja pienet kylät. Saaren luoteisosassa sijaitsee yksi Kroatian kahdeksasta kansallispuistosta, rehevän kasvillisuuden ja mäntymetsien Mljet, joka on ennen kaikkea tunnettu kahdesta hienosta suolajärvestään – Suuresta ja Pienestä järvestä – joita yhdistää kapea kanava.

  Kävelyreittisi vie suolajärvien rannoille, halki viiniviljelmien ja mäntymetsien. Majoittuminen Pomenan kylässä aivan Pienen järven tuntumassa.

  Päivä 4: Mljetin saari

  12-15 km, kokonaisnousu n. 330 m
  Toinen patikointipäivä Mljetillä. Sään salliessa voit pulahtaa uimaan suolajärviin, joiden veden lämpötila on aina paria astetta merivettä korkeampi. Voit myös vierailla keskellä Suurta järveä sijaitsevalla St. Maryn saarella ja sen 1100-luvulta peräisin olevassa benediktiiniluostarissa.

  Halutessasi voit vuokrata pyörän ja suunnata vaikkapa sisämaahan tai läheiseen Polacen kylään, jossa on paljon roomalaisaikaisia jäänteitä, tärkeimpänä 600-luvulta peräisin olevan palatsin jäännökset.

  Päivä 5: Dubrovnik

  Tänään on aika palata mantereelle. Lauttamatka (n. 2 h) päättyy puoliltapäivin Dubrovnikin satamaan, josta kuljetus hotelliin. Iltapäivällä sinulla on aikaa tutustua Kroatian kruununjalokiveksi kutsuttuun Dubrovnikiin. Vaikka nimi voi tuntua liioittelulta, on kaupunki todellisuudessakin silmiä hivelevän kaunis. Dubrovnikia leimaavat vahvasti turkoosina hehkuva meri ja punakattoinen upea vanhakaupunki eli Grad, jonka parin kilometrin mittaiset muurit kätkevät sisäänsä tuhatvuotisen historian. Vanhassakaupungissa on paljon nähtävyyksiä, joista monet sijoittuvat Stradun-kävelykadun varrelle, ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia. Kaupungin hälyä voi paeta uimarannoille, joista parhaimmat ovat pikkukivi- ja kalliorantoja.

  Päivä 6: Lopudin saari

  N. 9 km, kokonaisnousu n. 350 m
  Tänään suunnataan n. 45 minuutin lauttamatkan päässä mantereesta sijaitsevalle parin sadan asukkaan Lopudin saarelle, Elaphiti-saarista toiseksi suurimmalle. Lautta rantautuu saaren suurimpaan kaupunkiin Lopudiin, jos voi tutustua mm. fransiskaaniluostariin. Saaren kiertävälle korkeuseroiltaan vaihtelevalle 12 km patikointireitille pääset suoraan satamasta. Matkan varrella riittää nähtävää mm. kirkkoja, linnoitus ja kasvitieteellinen puutarha. Upeimmat maisemat yli rantakallioiden avautuvat näköalapaikalta n. 160 metrin korkeudesta. Lopudilla sijaitsee myös yksi Dubrovnikin alueen parhaimmista rannoista. Iltapäivällä paluu Dubrovnikiin lautalla. ​

  Päivä 7: Cavtat

  N. 14 km
  Viikon viimeinen kohde on n. 20 km päässä Dubrovnikista sijaitseva pieni Cavtatin merenrantakaupunki, joka pienuudestaan huolimatta huokuu kansainvälistä tunnelmaa ja tyylikkyyttä. Iltapäivällä viimeinen patikointiretki Cavtatin maaseudulla. Halutessasi voit myös rentoutua Cavtatin rannoilla tai tutustua vanhan kaupungin nähtävyyksiin.

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja kuljetus (n. 5 km) Dubrovnikin lentoasemalle.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Dubrovnik.
  Finnair lentää 3-7 suoraa lentoa viikossa Helsingistä Dubrovnikiin 30.3.-25.10.2020. Norwegianilla on 3-4 suoraa viikottaista lentoa 1.4.-24.10.2020.
  Dubrovnikin lentoasema sijaitsee n. 15 km päässä kaupungin keskustasta ja lentokenttäkuljetukset kuuluvat matkan hintaan.

  Asikkaidemme kommentteja matkasta

  Matka erittäin hyvin organisoitu – ylitti reilusti odotuksemme. Kaikki kuljetukset hoituivat täsmällisesti ja joustavasti. Majoitukset mukavat. Ystävälliset isännät/emännät. Voimme lämpimästi suositella! Esko S.

   

  Hieno vaellus/patikointimatka. Adrianmeren turkoosi vesi välkkyy lähes koko matkan ajan. Siirtymiset paikasta toiseen toimivat suunnitellusti ja aikataulujen mukaisesti. Majoitukset neljässä erilaisessa B&B kohteissa olivat erinomaiset ja huoneet/ huoneistot siistejä. Aamiaiset hyvät ja erilaiset. Olimme matkalla sesongin alussa, noin viikko ennen vappua, jolloin kausi oli aluillaan ja vaelluspoluilla ei näkynyt juuri muita – oli rauhallisen ihanaa. Kävimme jopa heittämässä naku-uinnilla talviturkit suolajärveen Mljeltissä! Alkusesonki tarkoitti myös sitä, että palveluja ei ollut runsaasti. Mm. lähikauppaan oli matkaa 10 km, koska pienen kylän kauppa odotti vielä lisää asiakkaita. Ilmat olivat ihanteelliset vaellukselle; aamuisin n. 15 ja iltapäivällä reilut 20 astetta. Kesällä on varmaankin mahdottoman kuumaa! Reissun suola on se, että voit patikoida oman aikataulusi mukaan ja omaan tahtiin tai jäädä vain lepäämään. Suosittelen lämpimästi.