Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Rehevien metsien ympäröimät turkoosit suolajärvet Mljetin kansallispuistossa.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Pieni kylä Mljetin saarella.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Puiden reunustama kävelytie turkoosin meren rannalla.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Dubrovnikin vanhan kaupungin punaisia kattoja ylhäältä katsottuna.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Puiden varjostama kävelytie aivan meren rannalla.

  Dalmatian saarihyppely

  Patikointiviikko Adrianmeren saarilla ja Dubrovnikin ympäristössä

  Nainen katselee merelle ylhäällä näköalapaikalla.

  Kroatia

  Kausi: 01.04.-20.10.2024

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Matka: N. 65 km

  Hinta: Alk. 850 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Palaute

  Tämä lomaviikko vie historialliselle Dalmatian alueelle Adrianmeren rannikkomaisemiin Etelä-Kroatiaan. Viikko on monipuolinen yhdistelmä omatoimista patikointia ja kulttuurinähtävyyksiä Dubrovnikin ympäristössä sekä Korculan, Lopudin ja Mljetin saarilla. Korcula tunnetaan Marco Polon syntymäpaikkana, piskuinen Lopud huokuu rauhallisuutta ja historiaa ja Mljetin kansallispuistosaari on yksi Adrianmeren idyllisimpiä. Unescon maailmanperintökohteeksi listaama kuvankaunis Dubrovnik tarjoaa mahdollisuuden nähtävyyksien katseluun ja shoppailuun – tai vaihtoehtoisesti rauhalliseen oleskeluun ja vanhan kaupungin tunnelmasta nauttimiseen.

  Päivittäiset kävelyt ovat helpohkoja ja aikaa jää myös ympäristöön tutustumiseen. Turkoosina kimmeltävä meri, pittoreskit kylät, mäntymetsiköt sekä maaseutu viiniviljelmineen ja oliivilehtoineen antavat upeat kehykset tälle lomaviikolle!

  Matkan kohokohdat:

  • Hienot merimaisemat kautta viikon
  • Mlejtin ja Lopudin saaret
  • Paljon historiallista nähtävää
  • Vaihtelevat reitit
  • Dubrovnikin ja Korculan vanhat kaupungit

  Faktat

  Kohde: Kroatia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Lähdöt 2024: Päivittäin 01.04.-20.10.

  Vaikeusaste:
  1 / 4
  Reitti: Kävely tapahtuu hiekka- ja sorateillä, poluilla ja kylien läheisyydessä myös asfaltoiduilla teillä. Kokonaisnousua kertyy enimmillään n. 350 metriä päivässä. Korkein kohta n. 250 m mpy.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Hinta €/hlö. Minimi 2 hlöä.

  Hintakausi 1: 01.04.-27.05. ja 28.09.-19.10. 850 € 2 hh:ssa / 1095 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 28.05.-26.06. ja 29.08.-27.09. 920 € 2 hh:ssa / 1165 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 27.06.-28.08. 980 € 2 hh:ssa / 1260 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus perheiden pyörittämissä majataloissa. Kaikissa huoneissa/huoneistoissa on oma wc ja kylpyhuone, useissa keittonurkkaus.
   Päivät 1 ja 2: Lumbarda (Korcula)
   Päivät 3 ja 4: Pomena / Polace (Mljet)
   Päivät 5 ja 6: Dubrovnik
   Päivä 7: Cavtat
  • Aamiaiset (pääsääntöisesti pöytään katettu)
  • Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset, myös lentokenttäkuljetukset
  • Kaikki ohjelman mukaiset lauttamatkat 1., 3., 5., ja 6. päivänä
  • Infotapaaminen paikallisen edustajan kanssa
  • Englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat, turisti-infoa
  • Pieni suomenkielinen matkainfo keskeisimmistä käytännön asioista
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys

  Hintaan ei sisälly

  • Mljetin kansallispuiston sisäänpääsymaksu 15-20 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

  Lisämaksusta

  • Lisäyöt alk. 50-60 €/hlö majoituksesta ja ajankohdasta riippuen
  • Opastettu kävelykierros Dubrovnikissa 1-4 hlöä 100 € tai 5-8 hlöä 120 €

  Hyvä tietää

  • Majoitusten tiedot ja suomenkielinen matkainfo toimitetaan sähköpostitse ennen matkaa.
  • Reittiohjeet, kartat, lauttaliput ja -aikataulut ym. materiaali luovutetaan tulokuljetuksen yhteydessä.
  • Kaikki retket ovat päiväretkiä (ei siirtymiä kävellen majoituksesta toiseen), joten voit halutessasi jättää minkä tahansa retkipäivän väliin.
  • Kaikki kuljetukset lentokentältä lentokentälle sisältyvät matkan hintaan.
  • Paras aika matkustaa on kevät ja syksy (syyskuu-lokakuun alkupuoli). Heinä-elokuu on vilkkainta loma-aikaa alueella, mutta kuumuus voi olla silloin tukalaa (+35 C). Aurinkoisina päivinä lokakuussakin lämpötila nousee tyypillisesti +20 asteeseen, mutta pilvisellä säällä on jonkin verran viileämpää. Yöt viilenevät syksyn edetessä.
  • Keväällä / syksyllä lauttavuoroja saarten välillä on rajallisemmin ja tarvittaessa patikointipäivien järjestystä voidaan muuttaa.
  • Varhain keväällä / myöhään syksyllä osa ravintoloista ja kaupoista saarilla sulkevat ovensa.
  • Huoneistomajoitus ei välttämättä täytä hotellimajoitusta kaipaavan odotuksia.

  Päiväohjelma

  ​Päivä 1: Saapuminen, Korcula

  Saapuminen Dubrovnikin lentoasemalle, jossa paikallinen edustaja vastassa. Kuljetus Orebicin satamaan (n. 130 km / 2-2,5 h), josta nouset Korculan lauttaan. N. 15 minuutin lauttamatkan jälkeen saapuminen Korculaan ja kuljetus saaren itäosassa sijaitsevaan Lumbardan kylään (5 km), jossa majoitut kaksi yötä pienessä majatalossa.

  Aikataulun salliessa on mahdollista tehdä jo pieni ”lämmittelykävely” kylän ulkopuolelle (n. 8 km). Reitti kulkee parin pienen rantapoukaman kautta saaren itäisimpään niemennokkaan, josta avautuvat hienot maisemat Peljesacin niemimaalle ja Lastovon saarelle.

  Päivä 2: Korculan saari

  N. 15 km, kokonaisnousu n. 270 m
  Aamiaisen jälkeen aloitat kävelyretken Lumbardan kylästä kohti Korculan kaupunkia. Reitti on viikon ”urbaanein” sukeltaen kuitenkin hetkeksi maalaismaisemiin oliiviviljelmien keskelle. Korculan kaupunki on saaren hallinnollinen keskus ja siellä voit kuljeskella vahvasti keskiaikaisen ilmeen säilyttäneen vanhan kaupungin kapeilla kujilla, tutustua mm. katedraaliin ja Marco Polon syntymäkotiin ja museoon. Ennen paluumatkaa Lumbardaan, voi energiavarastoja täydentää jossakin vanhan kaupungin lukuisista kahviloista tai ravintoloista.

  Päivä 3: Mljetin saari

  N. 10 km, kokonaisnousu n. 280 m
  Aamiaisen jälkeen kuljetus Korculan satamaan, josta alkaa noin puolen tunnin merimatka ihastuttavalle Mljetin saarelle, Adrianmeren helmelle, jota ”vihreäksi saareksi” myös kutsutaan. Suurta osaa saaresta peittävät metsät, loppua täplittävät pellot, viiniviljelmät ja pienet kylät. Saaren luoteisosassa sijaitsee yksi Kroatian kahdeksasta kansallispuistosta, rehevän kasvillisuuden ja mäntymetsien Mljet, joka on ennen kaikkea tunnettu kahdesta hienosta suolajärvestään – Suuresta ja Pienestä järvestä – joita yhdistää kapea kanava.

  Majoittuminen meren äärellä Pomenan kylässä, aivan Pienen järven tuntumassa. Kävelyreittisi vie suolajärvien rannoille ja Montokuc-kukkulalle (250 m), josta avautuva maisema suolajärville ja kansallispuistoon on yksi viikon huikeimpia!

  Päivä 4: Mljetin saari

  12-15 km, kokonaisnousu n. 330 m
  Toinen patikointipäivä Mljetillä suolajärvien maisemissa. Sään salliessa voit pulahtaa uimaan järviin, joiden veden lämpötila on aina paria astetta merivettä korkeampi. Voit myös vierailla keskellä Suurta järveä sijaitsevalla St. Maryn saarella ja sen 1100-luvulta peräisin olevassa benediktiiniluostarissa. Venetaksi saarelle sisältyy kansallispuiston pääsymaksuun.

  Halutessasi voit vuokrata pyörän – järvet kiertävä reitti on myös pyöräiltävissä. Pyörällä voit suunnata myös esimerkiksi läheiseen Polacen kylään, jossa on paljon roomalaisaikaisia jäänteitä, tärkeimpänä 600-luvulta peräisin olevan palatsin jäännökset. Pomenan kylässä sekä kansallispuistossa vuokrataan myös kajakkeja.

  Päivä 5: Dubrovnik

  On aika palata mantereelle. Parin tunnin lauttamatka päättyy puoliltapäivin Dubrovnikin satamaan, josta kuljetus majapaikkaan. Loppupäivä sinulla on aikaa tutustua Kroatian kruununjalokiveksi kutsuttuun Dubrovnikiin. Vaikka nimi voi tuntua liioittelulta, on kaupunki todellisuudessakin silmiä hivelevän kaunis. Dubrovnikia leimaavat vahvasti turkoosina hehkuva meri ja punakattoinen upea vanhakaupunki eli Grad, jonka parin kilometrin mittaiset muurit kätkevät sisäänsä tuhatvuotisen historian. Upeimman kuvan kaupungista saa ”yläilmoista” kävelykierroksella muurien päällä (pääsymaksu). Ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet etenkin Stradun-kävelykadun varrelle ja sataman ympäristöön. Kaupungin hälyä voi paeta uimarannoille, joista parhaimmat ovat pikkukivi- ja kalliorantoja. Pienen kävelyretken kohteeksi sopii Srd-vuori (412 m) heti kaupungin ulkopuolella. Vuorelle pääsee myös kaapelihissillä vanhan kaupungin kupeesta.

  Päivä 6: Lopudin saari

  N. 9 km, kokonaisnousu n. 350 m
  Tänään suunnataan tunnin lauttamatkan päässä mantereesta sijaitsevalle parin sadan asukkaan autottomalle, kuvankauniille Lopudin saarelle. Lautta rantautuu Lopudin kylään, jonne saaren asutus sekä palvelut ovat keskittyneet. Saaren kiertävälle korkeuseroiltaan vaihtelevalle reitille pääset suoraan satamasta. Matkan varrella riittää taas historian havinaa mm. useita kirkkoja ja linnoitus. Reitin maisemallisia kohokohtia ovat Kastion linnoitukselta avautuvat näkymät alas kylään ja merelle, sekä reitin luoteisosan hulppeat maisemat yli jyrkkien rantakallioiden. Lopudin etelärannalla sijaitseva Šunjin ranta on yksi Dubrovnikin alueen parhaimmista tarjoten virkistäytymismahdollisuuden reitin puolivälin paikkeilla. Iltapäivällä paluu Dubrovnikiin lautalla. ​

  Päivä 7: Cavtat

  N. 14 km
  Viikon viimeinen kohde on n. 20 km päässä Dubrovnikista sijaitseva Cavtatin lomakaupunki, jonka rantabulevardit ja sataman ympäristö huokuvat kansainvälistä tunnelmaa. Viimeinen retkesi suuntautuu meren ja vuoriston välissä lepäävälle Konavlen maaseudulle. Edestakaisin Cilipin kylään kuljettavaa reittiä kehystävät oliivipuut, hedelmätarhat ja viiniviljelmät. Vuorten huipuista korkeimmalle kohoaa Mt. Snjeznica, 1234 m.

  Maaseutureitin vaihtoehtona on nousu Strazisce-vuorelle (701 m).  Kivenheiton päässä Bosnian rajasta sijaitsevaan vuoreen törmäsi vuonna 1996 amerikkalainen lentokone ja vuoren huipulla on muistomerkki onnettomuuden 35 uhrin muistoksi. Polku on kivinen ja paikoin jyrkkä, mutta maisemat taas kerran hulppeat!

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja kuljetus (n. 5 km) Dubrovnikin lentoasemalle.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Dubrovnik.
  Kesäkaudella 2024 Finnair lentää Helsingistä Dubrovnikiin toukokuulta syyskuulle päivittäin, sekä huhti- ja lokakuussa viitenä päivänä viikossa. Myös Norwegian lentää 27.04. alkaen suoraan tiistaisin ja lauantaisin.

  Dubrovnikin lentoasema sijaitsee n. 15 km päässä kaupungin keskustasta. Lentokenttäkuljetukset kuuluvat matkan hintaan.

  Asikkaidemme kommentteja matkasta

  Matka erittäin hyvin organisoitu – ylitti reilusti odotuksemme. Kaikki kuljetukset hoituivat täsmällisesti ja joustavasti. Majoitukset mukavat. Ystävälliset isännät/emännät. Voimme lämpimästi suositella! Esko S.

  Hieno vaellus/patikointimatka. Adrianmeren turkoosi vesi välkkyy lähes koko matkan ajan. Siirtymiset paikasta toiseen toimivat suunnitellusti ja aikataulujen mukaisesti. Majoitukset neljässä erilaisessa B&B kohteissa olivat erinomaiset ja huoneet/ huoneistot siistejä. Aamiaiset hyvät ja erilaiset. Olimme matkalla sesongin alussa, noin viikko ennen vappua, jolloin kausi oli aluillaan ja vaelluspoluilla ei näkynyt juuri muita – oli rauhallisen ihanaa. Kävimme jopa heittämässä naku-uinnilla talviturkit suolajärveen Mljeltissä! Alkusesonki tarkoitti myös sitä, että palveluja ei ollut runsaasti. Mm. lähikauppaan oli matkaa 10 km, koska pienen kylän kauppa odotti vielä lisää asiakkaita. Ilmat olivat ihanteelliset vaellukselle; aamuisin n. 15 ja iltapäivällä reilut 20 astetta. Kesällä on varmaankin mahdottoman kuumaa! Reissun suola on se, että voit patikoida oman aikataulusi mukaan ja omaan tahtiin tai jäädä vain lepäämään. Suosittelen lämpimästi.