Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  Pyhiinvaeltaja sauvan kanssa vehreiden kukkuloiden ympäröimällä tiellä.

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  Jyrkän rantatörmän reunalla kulkeva polku.

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  Leveä hiekkaranta, jota reunustaa kävelykatu.

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  San Sebastianin kaupunki ja hiekkarannat ylhäältä kukkulalta päin katsottuna

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  Alamäkeen johtava tie vehreän maaseudun halki

  Camino Norte

  Patikointiviikko Pohjois-Espanjan pyhiinvaellusreitillä

  Muurin edustalla reppuja. Vieressä simpukankuoriopaste.

  Espanja

  Kausi: 01.05.-15.10.2024

  Kesto: 9 päivää

  Vaikeusaste: 3/4

  Matka: N. 150 km

  Hinta: Alk. 965 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Camino del Norte on Santiago de Compostelaan päättyvistä Espanjan pyhiinvaellusreitistä pohjoisin. Reitti on kokonaisuudessaan n. 350 km ja kulkee Espanjan pohjoisrannikkoa Baskimaalta, Cantabrian ja Asturian halki Santiago de Compostelaan Galiciaan.

  Tällä matkalla kävellään Camino del Norten ensimmäiset n. 150 kilometriä alkaen Ranskan rajalta Irunista ja päätyen Baskimaan pääkaupunkiin Bilbaoon. Monen mielestä tämä Norten osuus pitää sisällään koko reitin kauneimmat etapit upeine merimaisemineen ja hiekkarantoineen. Kauniin rannikkokaistaleen lisäksi pääset nauttimaan Baskimaan vehreästä ja kumpuilevasta maaseudusta pienine kylineen.

  Vaikka motiivi perinteiseen pyhiinvaellukseen onkin uskonnollinen, Camino-reitit sopivat kohteeksi yhtä lailla myös niille, kenen syy lähteä on pelkästään lomailu ja liikunta. Tällä matkalla matkatavarasi kuljetetaan majapaikkojen välillä, joten kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  Buen Camino!

  Matkan kohokohdat:

  • San Sebastián
  • Rannikon maisemat
  • Vehreä maaseutu
  • Pienet kylät

  Faktat

  Kohde: Espanja
  Kesto: 9 päivää / 8 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Vaikeusaste: 2 / 4
  Lähdöt 2024: Päivittäin 01.05-15.10.

  Reitti: Kävely tapahtuu maalaisteillä ja rannikkopoluilla sekä asutuksen ympäristössä myös päällystetyillä väylillä. Bilbaoa lähestyttäessä reitillä on myös isompaa tietä seurailevia osuuksia. Osa poluista on epätasaisia ja reitillä on myös jyrkkiä nousuja ja laskuja.

  Majoitus

  Majoittuminen  Irúnissa, San Sebastiánissa ja Bilbaossa 3* ja 4* -hotelleissa. Muina öinä majoitus pienehköissä hotelleissa (2*, satunnaisesti jokin 1* -hotelli voi sisältyä), majataloissa ja maatilamatkailumajoituksissa. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Ohjelmakuvauksessa mainitut majapaikat ovat esimerkkejä, ja majoitus voi olla myös toisessa vastaavan tasoisessa.

  Hinnat

  Hinta alkaen 965 €/hlö 2 hh:ssa ja 1290 €/hlö 1 hh:ssa
  Tarkka hinta ilmoitetaan tarjouksessa.

  Hintaan sisältyy

  • 8 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 kpl, max. 15 kg/hlö)
  • Yksityiskohtaiset kirjalliset reittiohjeet (englanniksi) sähköisessä muodossa
  • Pieni suomenkielien matkainfo keskeisimmistä käytännön asioista
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Pyhiinvaelluspassi (Credencial)

  Lisämaksusta

  • Lisäyö Irúnissa / San Sebastiánissa / Bilbaossa

  Hyvä tietää

  • Matka on varattava viimeistään 40 vrk ennen toivottua lähtöpäivää.
  • Saatuasi tarjouksen ja vahvistetun hinnan matkallesi, sinulla on n. 3 päivää aikaa vahvistaa varaus.
  • Varausvahvistuksen jälkeisistä muutoksista (lisäyöt yms) veloitetaan 40 € muutosmaksu.
  • Matkainfo lähetetään sähköpostitse ennen matkaa. Kaikki info on sähköisessä muodossa ja paperikarttoja tai -ohjeita ei ole saatavilla.
  • Reitti on merkitty simpukankuorin/keltaisin nuolin.
  • Camino Nortelle on käytettävissä maksuttomia karttasovelluksia esim. Buen Camino, jonka voi ladata sovelluskaupasta. Sovelluksen avulla voi tutustua reittiin ja profiileihin ja matkan aikana se on hyvä lisä, josta on helppo tarkistaa oma sijainti.
  • Useimpien matkapäivien etapit on mahdollista mennä tarvittaessa junalla www.euskotren.eus
  • Englantia puhutaan yleisesti rannikon turistipaikoissa, mutta etenkin sisämaan puolella voit törmätä asiakaspalvelijoihin, jotka puhuvat vain espanjaa. Myös ruokalistat voivat olla pelkästään espanjaksi. Kaikissa majapaikoissa tulee toimeen englannilla.
  • Aamiaiset vaihtelevat majapaikasta riippuen buffeteista suppeampiin pöytiin katettuihin eteläeurooppalaistyyppisiin aamiaisiin.
  • Lounasaika on ravintoloissa yleisesti klo 13.00–15.30 ja päivällistä syödään klo 20.00–23.00. Monet baarit ja kahvilat pitävät ovensa avoinna myös siestan aikaan, mutta keittiö on suljettu.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen Irúniin

  Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen Irúniin. Baskimaalla Ranskan rajan tuntumassa sijaitseva 60000 asukkaan Irún on Gipuzkoan maakunnan kaupallinen keskus ja liikenteen solmukohta.
  Majoitus: Hotel Alcázar Irún Centro

  Päivä 2: Irún-San Sebastián, n. 25 km

  Norten ensimmäinen etappi tarjoaa huikeita merimaisemia. Irúnista noustaan pienelle kappelille, jonka jälkeen reitti haarautuu kahteen. Vaativampi virallinen reitti kulkee Jaizkibel-kukkulan kautta (n. 300 m) ja sieltä avautuvat hienot näkymät Biskajanlahdelle. Sumuisella ja sadesäällä (tai jos jyrkät nousut ja laskut arveluttavat) suositeltavampi on alempana suojaisemmassa maastossa kulkeva tasaisempi reitti. Polut yhtyvät ennen Pasaian pientä merenrantakaupunkia. San Sebastiániin laskeudutaan Monte Ulia-kukkulan kautta.

  San Sebastián (baskiksi Donostia) on Gipuzkoan maakunnan pääkaupunki. Se sijaitsee suojaisassa poukamassa, jota reunustavat kukkulat – idässä Urgull, lännessä Iguledo. Kaupungin edessä avautuu hienohiekkainen Playa de la Conchan ranta, joka on vetänyt turisteja puoleensa jo 1800-luvulta lähtien. San Sebastián on kuuluisa myös Michelin-ravintoloistaan ja pintxoista – pienistä tapaksen kaltaisista suolapaloista.

  Vaihtoehto: Voit lyhentää reittiä loppupäästä menemällä junalla Pasaiasta San Sebastiániin. Irún-Pasaia n. 16 km.
  Majoitus: Hotel Antik, Hotel Zenit, Hotel Casual de las Olas

  Päivä 3: San Sebastián-Zarautz, n. 22 km

  Tämän päivän merimaisemat eivät ole yhtä hulppeat kuin eiliset, mutta meri pilkahtelee näköpiirissä pitkin matkaa. Päivän parasta antia ovat ehkä kuitenkin vehreät ja kumpuilevat maalaismaisemat monipuolisine viljelmineen. Hyvä lounastauon paikka on Oriossa, jossa jokirannan tuntumassa sijaitsee useita ravintoloita. Orion jälkeen edessä on vielä pari pienehköä nousua ennen loppulaskua Zarautziin. Päivän päätepiste on reilun 20000 asukkaan kaupunki, joka voi ylpeillä Baskimaan pisimmällä 2,5 km mittaisella hiekkarannalla ja surffareita puoleensa vetävillä aalloilla.

  Vaihtoehto: Voit lyhentää reittiä loppupäästä menemällä junalla Oriosta Zarautziin. San Sebastián-Orio n. 16 km.
  Majoitus: Hotel Zerupe, Hotel Olatu, Hotel Alameda

  Päivä 4: Zarautz-Deba, n. 22 km

  Tämä päivä on mukava yhdistelmä merimaisemia, rauhallisia maalaisteitä ja rannikkokaupunkeja. Zarautzista Getariaan (n. 6 km) on valittavana ylempänä sisämaassa viinitarhojen keskellä kulkeva reitti tai rantaa seuraileva kävelytie. Getariasta matka jatkuu Zumaian satamakaupunkiin, jonka kahviloissa ja ravintoloissa on hyvä tankata energiavarastoja noin päivän puolivälissä. Päivän loppupuoli taitetaan hienoissa maalaismaisemissa ja etappi on päätöksessään saapuessasi reilun 5000 asukkaan Debaan. Myös Deba sijaitsee suojaisassa poukamassa ja aivan kaupungin edustalla on hiekkaranta.
  Majoitus: Pensión Zumardi, Apartamento Zumardi

  Päivä 5: Deba-Markina, n. 24 km

  Tänään heitetään hyvästit merelle ja suunnataan kulku tiheiden metsien peittämille kukkuloille sekä pieniin kyliin. Päivän etappi on viikon haastavin sisältäen reitin suurimmat korkeuserot. Etenkin ensimmäinen reilu 10 km on lähes yhtä nousua, ja korkeimmillaan reitti käy n. 500 metrissä. Maisemat kuitenkin palkitsevat ponnistelut! Reitin jälkimmäinen puolisko on alamäkivoittoinen. Palveluja on aiempia päiviä vähemmän saatavilla, joten kunnon eväät mukaan! Päivän päätepiste Markina on vehreiden kukkuloiden ympäröimä n. 5000 asukkaan baskikylä.
  Majoitus: Casa Rural Intxauspe

  Päivä 6: Markina-Gernika (Kanpantxu), n. 25 km

  Markinasta matka jatkuu jokivartta seurailevia ja lehtimetsien ympäröimiä polkuja Bolibar-joen yli ja ylös keskiaikaiselle Zenarruzan luostarille. Edelleen nousuvoittoisesti saavutaan Gontzegarai-vuorelle sekä Gerrikaitzin piskuiseen kylään. Päivä päättyy  Gernikaan, joka on yksi koko Caminon historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista. Gernika tuhoutui pahoin Espanjan sisällissodassa vuonna 1937 Saksan armeijan pommittaessa sitä. Pommituksissa kuoli lähes kuudesosa kaupungin 9 000 asukkaasta ja rakennuksista 70 % tuhoutui. Pablo Picasso on ikuistanut tapahtumat yhteen kuuluisimmista maalauksistaan.

  Majoitus: Casa Rural Aristieta, Hotel Neguetxea
  Huom. Majoitus voi olla myös Kanpantxussa n. 2 km Gernikasta.

  Päivä 7: Gernika-Zamudio, n. 24 km

  Gernikan jäätyä taakse katseet kenties suuntatuvat jo Bilbaoon, mutta vielä on edessä yksi välipysähdys. Maisemallisesti parasta antia tarjoilee päivän ensimmäinen puolisko – vanhoja metsäisiä polkuja, vuolaita puroja ja vuosisatoja vanhoja kirkkorakennuksia. Viimeiset kilometrit Goixolexeasta Zamudioon taitetaan hieman yksitoikkoisesti tasaista ja suoraa tiepiennarta.

  Majoitus: Hotel Aretxarte, Agroturismo Iabiti – Aurrekoa
  Huom. Majoitus voi olla myös Lezamassa, jolloin päivän pituus on n. 21 km ja viimeinen päivä n. 11 km.

  Päivä 8: Zamudio-Bilbao, n. 8 km

  Vielä on edessä yksi haaste ennen laskeutumista Bilbaoon – nousu noin 350 metriin Avril-kukkulalle. Kipuaminen palkitaan hienoilla näkymillä kaupunkiin ja ympäröivään laaksoon. Vaelluksesi Camino del Nortella on päätöksessään saapuessasi Bilbaoon. N. 350 000 asukkaan Bilbao on Baskimaan itsehallintoalueen suurin kaupunki ja tunnettu etenkin Nervión-joen rannalla kohoavasta Guggenheim-museostaan. Tutustu myös vanhaan kaupunkiin viehättävine tavernoineen ja maistele pintxoja viimeistään nyt!
  Majoitus: Hotel Bilbao Plaza, Hotel Catalonia Gran Vía, Hotel Abando

  Päivä 9: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisävuorokausia Bilbaossa.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Irún ja matka päättyy Bilbaoon.

  San Sebastianin lentokenttä (EAS) on aivan Irúnin kaupungin kupeessa (n. 6 km). Bilbaon lentokenttä (BIO) sijaitsee n. 12 km Bilbaon kaupungista.

  Lennot
  San Sebastiánin ja Bilbaon kentille ei ole suoria lentoja Suomesta. Parhaat yhteydet on Barcelonan ja Madridin kenttien kautta. Barcelonasta liikennöi Vueling, Madridin kautta Iberia. Sujuvimmat menoyhteydet ovat todennäköisimmin Barcelonan kautta San Sebastiániin ja paluu Bilbaosta Barcelonan / Madridin kautta.

  Finnairilla on Helsingistä Barcelonaan suora lento päivittäin ja Norwegianilla useita kertoja viikossa. Madridiin Finnair lentää päivittäin.

  Lentokentältä kaupunkiin
  San Sebastianin kentältä Irúnin majoitukseen pääsee parhaiten taksilla.

  Bilbaon keskustan ja lentokentän välillä liikennöi lentokenttäbussi.
  Aikataulut ja hinnat täältä.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 11.11.2022

  Kartta

  Katso suuntaa antava kartta täältä.