Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Itärajan hiihtovaellus

  Opastettu ja huollettu hiihtovaellusviikko itärajan korpimaisemissa

  Itärajan hiihtovaellus

  Opastettu ja huollettu hiihtovaellusviikko itärajan korpimaisemissa

  Itärajan hiihtovaellus

  Opastettu ja huollettu hiihtovaellusviikko itärajan korpimaisemissa

  Itärajan hiihtovaellus

  Opastettu ja huollettu hiihtovaellusviikko itärajan korpimaisemissa

  Suomi

  Kausi: 10.2.-5.4.2025

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 100 km

  Hinta: 1200 €, opastettu

  Faktat

  Päiväohjelma

  Kartta

  Palaute

  Tämä viiden hiihtopäivän ja n. 100 kilometrin opastettu ja huollettu hiihtovaellus hiihdellään Hossan kansallispuistossa ja Kainuun asumattomissa korpimaisemissa aivan Venäjän rajan läheisyydessä.

  Hiihto tapahtuu perinteisellä tyylillä moottorikelkalla vedettyä latu-uraa pitkin. Hiihtopäivän puolivälissä nautitaan oppaan valmistama ja tarjoilema retkilounas nuotion ympärillä. Illalla saunotaan, syödään ja rupatellaan mukavassa seurassa, yöt nukutaan ”lakanoiden välissä”  pienissä perheiden pyörittämissä majapaikoissa.

  Helmi-maaliskuun takuulähdöt toteutuvat ilman minimiosallistujamäärää, ja ne soveltuvat hyvin myös yksin matkustaville. Vaelluksia järjestetään myös ryhmille sopimuksen mukaan.

  Faktat

  Kohde: Suomussalmi
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Opastettu
  Vaikeusaste: 2/4

  Takuulähdöt 2025: 9.2.-15.2., 16.2.-22.2., 23.2.-1.3., 2.3.-8.3., 9.3.-15.3., 16.3.-22.3., 18.3.-24.3., 23.3.-29.3. ja 30.3.-5.4.
  Ryhmäkoko: Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max 12 hlöä.

  Hinnat

  Hinta: 1200 € 

  Hintaan sisältyy

  • Majoitus 2–4 hengen huoneissa (kts. lisätiedot alla)
  • 6 x aamiainen, 4 x retkilounas, 1 x lounas, 6 x päivällinen, 5 x iltapäiväkahvi/tee pienen välipalan kera majapaikkaan saavuttaessa
  • Hiihto-oppaan palvelut
  • Moottorikelkkaopas, joka tekee ladun ja valmistaa retkilounaat (päivät 3–6)
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • 5 x iltasauna, 1 x avantouintimahdollisuus
  • Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet

  Lisämaksusta

  • Hiihtovälineiden vuokraus 70 €

  Hyvä tietää

  • Päivittäinen hiihtomatka on 17–25 km, johon kuluu aikaa 5–7 tuntia, sisältäen tauot.
  • Vaellus soveltuu osallistujalle, jolla on kohtuullinen fyysinen kunto ja ainakin satunnaista kokemusta vastaavista päivämatkoista hiihtäen.
  • Latu tehdään moottorikelkan perässä vedettävällä latuhöylällä. Hiihtäminen tapahtuu perinteisellä tyylillä.
  • Matkatavarat kuljetetaan majapaikkojen välillä autolla ja päiväretken kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Järjestäjän puolesta käytettävissä on pitovoiteita ym. tarvikkeita voiteluun.
  • Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 12 osallistujaa.
  • Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin sää- ja lumiolosuhteiden takia tai jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

  Majoitus

  • Majoittuminen tapahtuu majataloissa pääsääntöisesti 2-3 hengen huoneissa, joskus harvoin 4-hengen huoneitakin voidaan käyttää. Pariskunnille  varataan kahden hengen huone. Yhden hengen huoneita ei ole varattavissa.
  • Wc:t ja suihkut käytävällä, mutta 3. ja 4. päivänä on käytettävissä myös huoneita, joissa oma kylpyhuone.

  Matkustus

  • Hintaan sisältyy kuljetus Kuusamon lentoasemalta ensimmäiseen majoitukseen sekä matkan päätteeksi takaisin Kuusamoon. Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista.
  • Bussilla saapuminen Kuusamoon on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.
  • Omalla autolla on kätevintä tulla suoraan Hossaan, missä majoitutaan kaksi ensimmäistä yötä. Matkan päätteeksi lentokenttäbussi voi jättää kyydistä Hossassa.

  Kalevala hiihtoon, n. 30 km päivämatkoin, voit tutustua täällä.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Saapuminen Kuusamon lentokentälle ja bussikuljetus (1 h) Hossaan. Majoittuminen Hossanjärven rannalle Rajakartanon majataloon, jonka tiloissa toimi ennen muinoin rajavartioasema. Päivällinen ja infoa viikon ohjelmasta.

  Päivä 2: Päiväretki Hossassa 17 km

  Hiihtovaelluksemme alkaa Hossan kansallispuiston hoidetuilla laduilla. Alueen luontoa hallitsevat mäntykankaat ja harjut sekä lukuisat järvet ja joet. Ensimmäiseen hiihtopäivään mukavasti haastetta tuovat lukuisat jyrkähköt ”kinkamat” ylös ja alas, sen sijaan pitkiä uuvuttavia nousuja ei reitillä ole. Lounaan syömme kansallispuiston opastuskeskuksessa, missä voimme myös katsoa lyhyen animaation Hossan ja rajaseudun elämästä viimeisen 10000 vuoden aikana. Hiihtopäivän päätteeksi Rajakartanossa odottaa lämmin sauna ja avannossakin on mahdollista pulahtaa.

  Päivä 3: Päiväretki Martinselkosessa 17 km

  Aamupalan jälkeen autokuljetus (45 min) Martinselkosen Eräkeskukseen, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. Päivän hiihtoreitti vie kohti pohjoista Martinselkosen luonnonsuojelualueelle, jossa hiihtelemme halki lumipeitteisten soiden ja pienten järvien. Lounastauon kuumine keittoineen ja nokipannukahveineen vietämme Teerilammen autiotuvalla, josta matka jatkuu hetkeksi Venäjän rajavyöhykkeen reunalle ennen paluuta Martinselkoseen.

  Päivä 4: Päiväretki Martinselkosessa 23 km

  Tämän päivän ympyrälenkkimme suuntautuu Martinselkosesta etelään Särkän autotuvalle asti. Syrjäinen alue on suurpetojemme valtakuntaa, jossa asustelevat niin ilvekset, ahmat, sudet kuin talviuntaan uinuvat karhut. Muihin kaksijalkaisiin kulkijoihin näillä selkosilla tuskin törmäämme, ellei rajavartijoita satu reitillemme, joka kulkee rajavartijoiden vartiotornin ohi.

  Päivä 5: Martinselkonen–Arola 22 km

  Aika pakata tavarat ja sanoa hyvästit Martinselkosen isäntäväelle. Tänään reittimme vie halki luonnonsuojelualueen avosoiden ja kuusimetsien. Talvinen luonto ympärillämme kuiskii hiljaisuuttaan; rauhallisuus on lähes mykistävää. Lounastauon vietämme jälleen tulilla ja energiatäydennyksen jälkeen sujuttelemme viimeiset kilometrit majapaikkaamme Arolaan. Illan ohjelmassa tutut kuviot – sauna, mukavaa seurustelua ja talon emäntien paikallisista raaka-aineista loihtima herkullinen päivällinen, joka tarjoillaan viihtyisässä hirsipirtissä.

  Päivä 6: Päiväretki Arolasta 20 km

  Tänään hiihdämme ympyräreitin Arolasta käsin suuntana Martinjoen laavu. Iltapäivällä palaamme toiseksi yöksi Arolaan nauttimaan paikan leppoisasta tunnelmasta ja isäntäväen mielenkiintoisista tarinoista elämästä rajaseudulla.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja kuljetus Kuusamon lentokentälle.

  Suomalaisten asiakkaidemme kommentteja

  Oli hienoa olla mukana ainoana suomalaisena retkellä, jossa muut osallistujat olivat Sveitsistä, Saksasta, Ranskasta, Englannista ja Belgiasta. Kelpaisi suomalaistenkin löytää nämä opastetut retket Kainuussa. Minulle tämä oli myös hyvä kielikurssi.

  Kainuulaisten palveluntarjoajien ystävällisyys jäi erityisesti mieleen – ripaus savolaista lupsakkuutta siinä mukana.

  Aluksi arvelin, että matka on kallis. Matkan jälkeen täytyy todeta, että hinta-laatu -suhde on kohdallaan.

  Jos haluat stressitöntä huoltovapaata ulkoilua/kuntoilua Itärajan hiihtovaellus on sitä. Ystävälliset ihmiset, hyvä palvelu. Ei välttämättä tarvitse rehkiä rinkan kanssa Lapissa.