Pyöräillen Provencessa

Viiniviljelmiä, laventelilaaksoja, oliivitarhoja, aurinkoa, hyvää ruokaa, historiallisia kaupunkeja ja kauniita kyliä - kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa Etelä-Ranskassa sijaitseva Provence. Omaleimaisen lisänsä matkaan tuo flamingoistaan, mustista häristään ja valkoisista hevosistaan tunnettu Camarguen suistoalue. Hyppää pyörän selkään ja nauti kaikin aistein!

MATKAN KOHOKOHDAT
* historialliset nähtävyydet ajanlaskumme alusta
* maalaukselliset Van Goghin maisemat
* omaleimainen Camarguen suistoalue

Faktat

Kohde: Ranska
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Matka: 305 km
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Lauantaisin 06.04.-19.10.
Muut lähdöt sopimuksen mukaan vähintään 5 hengen ryhmälle.

Reittikuvaus:
* Kokonaisnousu 980 m
* 91 % asfalttia, 9 % päällystämätöntä tietä
* Mahdollisuus mennä koko päiväetappi junalla 3. ja 7. päivänä ja osa matkasta 3. päivänä
* Reitti kulkee pääasiassa vähäliikenteisillä teillä maaseudulla ja kaupungeissa. Parina päivänä
lyhyitä ylämäkiosuuksia, mutta ainoa varsinainen nousuosuus (4 km kohtuullista nousua) on Les Baux de Provencen lähistöllä viimeisenä pyöräilypäivänä.

Majoitus: Majoitus pääasiassa 3/4* -hotelleissa (joitakin 2*-hotelleja voi sisältyä) kaupunkien keskustoissa tai niiden läheisyydessä. Wc ja suihku huoneessa. Suurimmassa osassa hotelleista ilmastoidut huoneet.
Matkustus:
Matkan lähtö- ja päätepiste on Arles. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Arles
Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen Arlesiin. Mennyttä suuruutta henkivä kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja sen amfiteatteri on yksi Provencen tärkeimmistä roomalaisajan muistomerkeistä. Arlesin kapeita kujia kuljeskeli aikanaan myös Vincent van Gogh, joka maalasi Arlesissa asuessaan yli 300 öljyvärityötä. Ehdoton aarreaitta historiasta kiinnostuneille on antiikin historian museo Musèe de l'Arles et de la Provence Antique.

Päivä 2: Arles-Aigues Mortes
65 km, kokonaisnousu 20 m

Aamulla tervetulo- ja infotilaisuus sekä pyörien luovutus. Matkasi alkaa Arlesista kohti etelää ja Välimerta. Tämän päivän maisemaa hallitsee Rhône-joen omaleimainen suistoalue Camargue, joka on Euroopan laajimpia kosteikkoja. Luonnontilaista aluetta täplittävät järvet, pinkkinä hohtavat suola-altaat, ruokokentät ja hiekkadyynit. Suola-altaiden lisäksi Camarguen luontoon vaaleanpunaisen vivahteen tuovat flamingot, joita alueella pesii jopa 10 000 paria. Alue onkin lintuharrastajan paratiisi ja osa meidänkin linnuistamme lepää täällä muuttomatkallaan. Seutu on tunnettu myös valkoisista Camarguen hevosista ja pienistä mustista häristä. Iltapäivällä saavut St. Maries de la Merin kalastajakylään, ja sieltä matka jatkuu edelleen keskiaikaisten muurien ympäröimään Aigues Mortesin kaupunkiin, jonka laidalta alkaa laaja suola-altaiden mosaiikki.

Päivä 3: Aigues Mortes-Nîmes
40 km, kokonaisnousu 80 m

Aamiaisen jälkeen suuntaat rauhallisia pikkuteitä pitkin kohti pohjoista. Päivän etappi päättyy Nimesin historialliseen kaupunkiin, jota "Ranskan Roomaksikin" kutsutaan. Kaupungissa onkin nähtävillä monia roomalaisaikaisia rakennelmia kuten amfiteatteri. Yhtäläisyyttä löytyy myös eteläiseen naapuriin Espanjaan, sillä Nimesissä järjestetään härkätaisteluja.

Päivä 4: Nîmes-Uzès
45 km, kokonaisnousu 260 m

Kaupunkikierroksen jälkeen matka jatkuu koilliseen. Vauhtia kannattaa hidastaa viimeistään saapuessasi Pont du Gardille, joka on Euroopan parhaiten säilynyt roomalaisten rakennuttama akvedukti ja toimii myös Gard-joen ylittävänä siltana. Kaariholveineen silta on uskomaton antiikin ajan rakennusnäyte. Lämpimänä kesäpäivänä voit pysähtyä nauttimaan hetkeksi auringosta Gard-joen rantamille tai pulahtaa virkistävälle uinnille ennen loppumatkaa upeiden palatsien Uzèsiin.

Päivä 5: Uzès-Avignon
50 km, kokonaisnousu 220 m

Tänään pyöräilet kumpuilevassa maastossa kohti Provencen pääkaupunkia, vajaan 100 000 asukkaan Avignonia. Ennen saapumista Avignoniin kannattaa pysähtyä vanhassa Villeveuve Les Avignoninssa, jonka Avignonista oikeastaan erottaa vain joki. Avignon on varsinainen ulkoilmamuseo - täynnä historiaa ja kulttuuriaarteita. Kaupungissa oli Paavin istuin 1300-luvulla ja Paavien palatsi toimii nykyisin museona. Rakennusta pidetään yhtenä merkittävimmistä gotiikan esimerkeistä Euroopassa. Nähtävyyksien katselun ohella Avignonissa kannattaa myös pysähtyä hetkeksi katukahvilaan värikästä ihmisvilinää katselemaan.

Päivä 6: Avignon-Chateauneuf du Pape-Avignon
45 km, kokonaisnousu 100 m
Voit viettää kaupunkipäivän Avignonissa tai pyöräillä päiväretken Avignonista käsin. Mikäli valitset pyöräilyn, suuntaat kohti pohjoista ja Chateauneuf du Papen pikkukaupunkia. Reitti kulkee viiniviljelmien ympäröimiä pikkuteitä Rhône-joen itäpuolella. Roquemauressa ylität Rhône-joen ja paluumatkan Avignoniin pyöräilet jokivartta seuraillen.

Päivä 7: Avignon-Arles
60 km, kokonaisnousu 300 m

Matkan viimeisenä pyöräilypäivänä on aika sanoa hyvästit Avignonille. Pysähtymisen arvoisia paikkoja reitin varrella ovat Van Goghin kuuluisiksi tekemät maalauksellinen Saint Remy de Provence ja kukkulalla sijaitseva mukulakivikatujen Les Baux de Provence. Ympyrä sulkeutuu ja pyörämatkasi on päätöksessään saapuessasi Arlesiin.

Päivä 8: Kotimatka
Aamiainen ja lähtö kotimatkalle.


Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh

Hintakausi 1: 06.04.-31.05. ja 22.09.-19.10. 755 € / 1065 €
Hintakausi 2: 01.06.-21.09. 810 € / 1120 €
Huom. Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* 7 yön hotellimajoitus
* buffetaamiaiset
* tervetulo/infotilaisuus 1. pyöräilypäivän aamuna
* päivittäiset matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* yksityiskohtaiset kirjalliset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat (1:50000/1:75000)
Ohjeet saatavilla myös saksaksi, ranskaksi ja italiaksi. Ilmoita mikäli haluat materiaalin muulla kielellä kuin englanniksi.
* kattava turisti-infokirjanen
* 7-päivän englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 8-20)
* sisäänpääsy Pont du Gardiin (päivä 4)
* hotelliverot
* reitin gps-koordinaatit saatavilla (oma laite)

Lisämaksusta
Polkupyörän vuokraus 80 € (City Bike)
Sähköpyörä 190 €
Kypärä 15 € (koot 54-61 cm)
Lisätietoa pyöränvuokrauksesta täältä.

Lisäyö Arlesissa 75 € / hlö 2 hh:ssa tai 120 € / hlö 1 hh:ssa

Alennukset
* kolmas henkilö 3-hengen huoneessa 105 €