Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Pyorailijat Tonavan pyoratiella

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Syksyisiä viiniviljelmiä.

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Kaksi pyöräilijää vehreiden kukkuloiden ympäröimässä ylämäessä.

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Luostari Tonavan rantatörmällä.

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Aprikooseja, aprikoosihilloa ja -mehua.

  Passau-Wien Bike&Relax

  Tonavan pyörätie wellness-hotelleissa majoittuen

  Vanha kirkko Kremsin kaupungin keskustassa.

  Itävalta, Saksa

  Kausi: 09.04.-23.10.2022

  Kesto: 7 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Matka: N. 260 km

  Hinta: Alk. 605 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Tonavan pyörätie on Euroopan pyöräteiden klassikko ja osuus Passausta Wieniin sen kuuluisin etappi. Tällä matkalla nautiskellaan pyöräilystä Tonavan rannoilla kohtuullisissa päiväannoksissa ja pyöräilypäivän päätteeksi majoitutaan valikoiduissa, hyvätasoisissa hotelleissa, joiden sauna- ja wellness-osastot tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja ladata akkuja pyöräilypäivän päätteeksi.

  Linziä lukuun ottamatta reitti kulkee lähinnä pienten kylien ja kaupunkien kautta, joten pääset nauttimaan maaseudun rauhasta ja yllättävänkin ”erämaisista” maisemista. Matkan kohokohtiin kuuluu Wachaun viinialue, joka paitsi ihastuttaa silmää, tarjoilee myös makuelämyksiä. Matkaan kuuluu myös yksi etappi jokilaivan kyydissä. Tasaisella reitillä kilometrit taittuvat helposti ja mukavuutta ja turvallisuutta lisää se, että pyöräily tapahtuu lähes kokonaisuudessaan pyörätiellä. Viikko päättyy upeaan Wieniin.

  Tutustu myös kuuden pyöräilypäivän matkaamme Tonavan pyörätiellä täällä.

  Matkan kohokohdat:

  • Euroopan tunnetuin pyöräreitti Tonavan upeissa jokimaisemissa
  • Wachaun viinialue
  • Linz ja Wien
  • Hyvätasoiset hotellit wellness-osastoineen

  Faktat

  Kohde: Itävalta / Saksa
  Kesto: 7 päivää / 6 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 260 km
  Vaikeusaste: 1 / 4
  Lähdöt 2022: Päivittäin 09.04.-23.10.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu Tonavan pyörätiellä tasaisessa maastossa, lukuun ottamatta parin päivän nousuja kukkulalla sijaitseviin majapaikkoihin. Suurimman osan matkasta pyörätie kulkee joenvarren molemmin puolin ja suurelta osin etäällä autotiestä. Lyhyitä osuuksia pyöräillään pieniä vähäliikenteisiä teitä. Vilkkaampaa autoliikennettä on vain Linzin ja Wienin ympäristössä. Tonavan pyörätie on hyvin viitoitettu koko matkalta.

  Majoitus

  Majoittuminen 4* -hotelleissa, katso tarkemmat hotellitiedot päiväohjelmasta. Ohjelmassa mainitut hotellit ovat ensisijaisia vaihtoehtoja, mutta varaustilanteen vuoksi voidaan käyttää myös muita vähintään samantasoisia vaihtoehtoja. Huomaa, että osa hotelleista sijaitsee kylien ulkopuolella. Päivällistä on saatavilla kaikista majapaikoista.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 08.10.–23.10. 605 € 2 hh:ssa / 829 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 09.04.–29.04. ja 24.09.–07.10. 639 €  2 hh:ssa / 863 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 30.04.–23.09. 749 € 2 hh:ssa / 973 € 1 hh:ssa

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.
  Jos matka varataan vähintään 60 vrk ennen lähtöpäivää, myönnämme 5 % alennuksen matkan hinnasta. Ei alennusta lisäpalveluista.

  Hintaan sisältyy

  • 6 yön hotellimajoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä (1 laukku, max. 20 kg/hlö)
  • Laivamatka Melk–Spitz sis. pyörän kuljetuksen
  • Junamatka Tulln–Wien, sis. pyörän kuljetuksen
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
  • Sauna- ja wellness-osastojen käyttö hotelleissa
  • Sähköinen infomateriaali sisältäen reittikartat sekä turisti-infoa
  • Reitin gps-koordinaatit (oma laite oltava käytettävissä)
  • Ilmainen Wi-Fi kaikissa hotelleissa

  Hintaan ei sisälly

  • Hotelliverot (1-2,50 €/yö/hlö, maksetaan suoraan hotelleihin)

  Alennukset

  • 3. henkilö 3-hengen huoneessa -10 %

  Lisämaksusta

  • Touringpyörän vuokraus 80 €
  • Sähköpyörän vuokraus 180 €
  • Puolihoito 145 € (päivällinen Wienissä ei sisälly)
  • Kuljetus Münchenin keskusta / lentoasema–Passau 300 € / suunta / 1-8 hlöä.
   Huom. Varaus mahdollinen ainoastaan matkavarauksen yhteydessä.
  • Junamatka Wien–Passau (hintakausi 1 ja 2) tai bussimatka Wien–Passau (hintakausi 3) 30 €. Lisämaksu 16 €, jos lähtö Wienin lentokentältä.
  • Lisäyöt
   Passau 4* -hotelli, 72 € 2 hh:ssa / 103 € 1 hh:ssa
   Wien 4* -hotelli, 72 € 2 hh:ssa / 103 € 1 hh:ssa

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Kartta- ja infomateriaali luovutetaan hotellin vastaanotosta.
  • Vuokrapyörät on noudettava vuokraamolta saapumispäivän iltana klo 16-19 tai ensimmäisen pyöräilypäivän aamuna klo 8.30-10. Vuokraamo sijaitsee n. 15 min bussimatkan päässä pääbussiasemalta ja lippu sisältyy hintaan. Hotellilta bussiasemalle on n. 5 min kävelymatka. Paluu vuokraamolta hotellille pyöräillen. Jos noudat pyörän aamulla, ota huomioon, että matkatavarat on jätettävä kuljetukseen klo 9 mennessä.
  • Tonavan vilkkain pyöräilysesonki päättyy syyskuulla. Lokakuussa monet joen ylittävät lautat eivät enää liikennöi, mikä tulee huomioida reitillä, jotta välttyy ylimääräiseltä ajelulta silloille.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Passau

  Omatoiminen saapuminen Saksassa lähellä Itävallan rajaa sijaitsevaan Passaun kaupunkiin.
  N. 50 000 asukkaan Passaussa yhtyy kolme jokea, Tonava, Inn ja Ilz, minkä vuoksi kaupunki tunnetaan myös lempinimellä ”kolmen joen kaupunki”. Passaun nähtävyyksiin lukeutuu Tuomiokirkko, jossa on maailman suurimmat kirkkourut. Illalla (klo 19 mennessä) pyörien nouto pyörävuokraamolta (kts. ”Hyvä tietää”).

  Majoitus: Hotel Passauer Wolf 4*. Pyörätien varrella sijaitseva viihtyisä kaupunkihotelli. Sauna ja poreallas. Ravintola, baari ja kesäterassi.

  Päivä 2: Passau–Schlögen, n. 50 km

  Ensimmäinen pyöräilypäiväsi kulkee rauhallisella Tonavan pohjoisrannalla monien pienten kylien halki. Tonava toimii valtion rajana aina Engelhartszelliin saakka, jossa raja kääntyy pohjoiseen ja jatkat matkaasi Itävallan puolella. Engelhartszellissä voit vierailla Itävallan ainoassa trappistiluostarissa, jossa on mahdollista maistella luostarin omia likööreitä. Päivän päätepiste on ”Schlögenin mutka”, jossa graniittikalliot pakottavat joen epätavalliseen 180 asteen mutkaan. Schlögenissä kannattaa nousta näköalapaikalle Tonavan kenties kuvatuinta maisemaa ihastelemaan. (N. 1,5 km merkitty polku lähtee Hotel Donauschligen kohdalta).

  Majoitus: Revita Hotel Kocher 4*. Hotelli sijaitsee kukkulalla, n. 5 km Schlögenin mutkasta sisämaahan. Lämmitetty ulkouima-allas, wellness-osasto saunoineen ja viinikellari. Ravintolassa tarjoillaan sesonginmukaista lähiruokaa.

  Päivä 3: Schlögen–Linz, n. 45 km

  Schlögenistä matka jatkuu metsämaisemissa hedelmälliselle Eferdingin viljelyalueelle. Vielä ennen Linziä on mahdollista vierailla Wilheringin barokkiluostarissa. N. 190 000 asukkaan Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki, jonka parhaita nähtävyyksiä ovat viehättävä vanhakaupunki, suuri keskusaukio (Hauptplatz) ja Itävallan suurin kirkko Mariendom.

  Majoitus: Hotel Courtyard by Marriot 4*. Design Center -kongressikeskuksen vieressä, 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Sauna, höyrysauna ja kuntosali.

  Päivä 4: Linz–Strudengau, n. 60 km

  Linzistä sukelletaan suoraan maalaismaisemien keskelle ja nautitaan pyöräilystä luonnonrauhassa kaukana liikenteen hälystä. Mauthausenissa voit tutustua palaan Itävallan synkintä historiaa keskitysleirin muistopaikalla (Mauthausen memorial) ja museossa. Mitterkirchenissä puolestaan on mielenkiintoinen kelttiläiskylä-ulkoilmamuseo. Vierailun arvoinen on myös Itävallan vanhin kaupunki Enns. Pohjoisrannan maamerkkejä ennen saapumista Strudengaun majapaikkaan, ovat majesteettinen Baumgartenbergin kirkko sekä romanttinen Clamin linna joen pohjoisrannalla.

  Majoitus: Wellness-Oase Aumühle 4*. Perinteinen perhehotelli, jossa monipuolinen tarjonta hyvinvointipalveluja. Uima-allas, poreallas, laaja saunaosasto sekä kuntosali.

  Päivä 5: Strudengau–Krems, n. 62 km + laiva Melk–Spitz

  Matka jatkuu halki Strudenin alueen, joka ennen muinoin oli Tonavalla seilaavien pelätyin etappi joen kapeuden ja vaarallisten pyörteiden vuoksi. Ybbsin keskiaikaisen kaupungin jälkeen maasto muuttuu kumpuilevaksi ja pian maisemaan ilmestyy ylhäällä rinteessä kohoava Maria Taferlen pyhiinvaelluskirkko.  Melkissä hypätään laivaan ja nautitaan Tonavan maisemista vaihteeksi vesiltä käsin. Laivamatka päättyy Wachaun viinialueella sijaitsevaan Spitziin, josta jatketaan matkaa kenties viikon kauneimmissa maisemissa.  Hyvä maisemapaikka on Spitzin kylän ”Punainen portti” (Red gate), josta avautuvat hienot maisemat ympäröivään laaksoon.

  Reitin varrella, esim. Weissenkircheninissä ja Dürnsteinissa on lukuisia viinikellareita, jotka viininmaistelun ohella tarjoilevat myös pientä syötävää. Myös ”Buschenschank” -kyltein varustetut tilat myyvät viinejä ja pikku naposteltavia. Viinien lisäksi Wachau on tunnettu aprikoosituotteistaan. Esim. hilloja ja likööreitä voi hankkia kotiin vietäväksi tilamyymälöistä. Dürnsteinissa on myös perinteisiä matkamuistomyymälöitä, jotka tähän saakka ovat loistaneet poissaolollaan.

  Majoitus: Steigenberger Avance Hotel and Spa 4*. Viiniviljelmien keskellä, pari kilometriä kaupungin ulkopuolella sijaitsevasta hotellista avautuu maisemat Tonavalle. 1200 m2 ”Spa World” -kylpylämaailma ulko- ja sisäuima-altaineen sekä saunoineen. Hyvätasoinen ravintola, viinibaari sekä maisematerassi.

  Päivä 6: Krems–Tulln, n. 45 km + juna Tulln–Wien

  Viimeinen pyöräilyetappisi vie ikivanhaan Tullniin, josta ensimmäiset merkinnät aikakirjoista löytyvät jo 800-luvulta. Matka päättyy junamatkaan Tullnista Wieniin. Tarunhohtoisen Wienin sydän on upea vanha kaupunki lukuisine palatseineen, museoineen, puistoineen ja bulevardeineen. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Schönbrunnin, Hofburgin ja Belvederen keisarilliset linnat, Ooppera sekä goottilainen katedraali Stephansdom, jonka 137 metriin kohoavasta tornista voi ihastella näkymää yli kaupungin. Yläilmoista kaupunkia voi katsella myös perinteikkäästä Riesenrad-maailmanpyörästä tai vaikkapa Sofitel-hotellin 18. kerroksen ravintolasta. Wienin vilkkaan kahvilakulttuurin tunnetuin symboli on tietenkin Sacherkakku, sen aidon tarjoilee Hotelli Sacher. Hemmottelua makunystyröille tarjoilee myös perinteikäs Naschmarkt-ruokatori.

  Majoitus: Arcotel Kaiserwasser 4*. Moderni hotelli Tonavan rannalla n. 10 minuutin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Sauna, höyrysauna ja kuntosali, josta näkymä Tonavalle. Kaisermühlenin metroasema sijaitsee hotellin välittömässä läheisyydessä.

  Päivä 7: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisävuorokausia Wienissä tai bussi/junamatka takaisin Passaun.

  Pyörän vuokraus

  Passau–Wien -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touring-pyörä

  21-vaihteisia touring-pyöriä on saatavilla matalalla unisex-rungolla ja miesten rungolla useita eri runkokokoja. Pyörissä on 28″ pistosuojatut renkaat, alumiinirunko, geelisatula ja lokasuojat. Vuokrattavana myös jalkajarrullisia 7-vaihteisia touring-pyöriä.

  Vuokrapyörä Passau-Wien

  2. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on vuokrattavana naisten rungolla.
  Suositeltava ajajan pituus n. 155-190 cm. Huom. Sähköpyörissä ei ole matkamittaria ja tankolaukku voidaan kiinnittää vain osaan sähköpyöristä.
  Vuokrattavana on sähköpyöriä myös lapsille, ajajan minimipituus 130 cm.

  Sähköpyörä

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • Sivulaukku (20 l)
  • Matkamittari
  • Lukko
  • Tankolaukku (1/huone)

  Vuokrapyörissä ei ole juomapullotelinettä eikä pyörien mukana tule paikkaustarvikkeita, työkaluja yms. Ongelmatilanteissa tilalle järjestetään uusi pyörä tai pyörän voi huollattaa yhteistyökorjaamoilla.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtöpiste on Passau Saksan puolella ja matka päättyy Itävallan Wieniin.
  Passauta lähimmät lentokentät ovat Salzburg (n. 110 km) ja München (n. 160 km).

  Saapuminen lentäen Müncheniin

  Finnair ja Lufthansa lentävät päivittäin suoria lentoja Helsingistä Müncheniin. Münchenistä Passau:n (n. 160 km) pääsee junalla seuraavasti:

  1. Münchenin lentoasema – Münchenin päärautatieasema
  Junat S1 ja S8 n. 10 min välein, kesto n. 40 min, lipun hinta n. 12 €.
  Lisätiedot lentoaseman sivuilta täältä.

  2. Münchenin päärautatieasema – Passau
  Junayhteydet noin tunnin välein, kesto n. 2 h, lipun hinnat alk. 13 €.
  Aikataulut ja hinnat: www.bahn.com

  Passaun hotelli sijaitsee kilometrin päässä rautatieasemalta.
  Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata matkanjärjestäjän kuljetus Münchenistä Passau:n.

  Saapuminen lentäen Salzburgiin

  Passauta lähin lentokenttä on Salzburg (n. 110 km). Helsingistä Salzburgiin pääsee lentämään Lufthansalla Frankfurtin tai Münchenin kautta.

  Salzburgin lentoasema sijaitsee 4 km päässä keskustasta. Lentoasemalta on päiväaikaan bussiyhteys (linja 2) Salzburgin päärautatieasemalle 10 minuutin välein. Bussimatka kestää noin 20 minuuttia.

  Salzburgin rautatieasemalta on junayhteydet Passau:n. Nopeimmillaan matkan kesto on n. 2 h. Aikataulut ja hinnat www.oebb.at.

  Paluulento Wienistä

  Finnairilla on päivittäin suora lento Wienistä Helsinkiin.
  Lentokentälle pääsee kätevästi Vienna Airport Lines -bussilla, joka pysähtyy hotellin edessä puolen tunnin välein. Hinta 8 €/suunta. Lisätietoa www.viennaairportlines.at

  Lentokentälle pääsee Wienin keskustasta myös City Airport Train -junalla, joka kulkee Wien Mitte -asemalta. www.cityairporttrain.com/en

  Myös paikallisjunalla S7 pääsee lentokentälle. Kyytiin pääsee esim. Wien Mitte tai Praterstern -asemilta, jotka molemmat sijaitsevat metrolinjan varrella. Hinta n. 4 €. Lisätietoa täällä.

  Bussi/juna Wien-Passau

  Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata bussi- tai junalippu  (sesongista riippuen) Wienistä Passau:n.

  Junia kulkee noin kerran tunnissa ja lippu käy 2. luokkaan.
  Bussi noutaa matkustajat Wienin hotellilta klo 8.00–9.30 välisenä aikana. Matkan kesto n. 4,5 h. Päätepysäkki Passaussa on päärautatieasema.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 3.2.2022.

  Reittikartta Passau-Wien