Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Jyrkät viinirinteet joen vasemmalla rannalla ja kylä oikealla rannalla.

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Pyöräilijät linnan sisäänkäynnillä.

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Reichsburgin linna korkealla kukkulalla

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Viinitarhojen ympäröimä mutkitteleva joki

  Moseljoen laakso 6 pv

  Viinin ja veden äärellä Trieristä Cochemiin

  Valko-punaisia perinteisiä ristikkotaloja

  Saksa

  Kausi: 08.04.-21.10.2023

  Kesto: 6 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Matka: N. 135 km

  Hinta: Alk. 589 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Kevät, kesä, syksy – Moseljoen viinilaakson maisemissa silmä lepää kevään vehreydestä sadonkorjuuaikaan. Jokaisen joenmutkan takaa paljastuu upeita näkymiä kuvauksellisiin viinirinteisiin ja idylliset kylät ja kaupungit tarjoavat nähtävää enemmän kuin yhdellä reissulla ehtii tutustua. Nähtävyyksistä upeimpia ovat varmastikin lukuisat linnat.

  Tämä neljän helpohkon pyöräilypäivän ohjelma antaa hyvän mahdollisuuden tutustua myös alueen viinikulttuuriin. Roomalaiset toivat viininviljelyn Moselille jo 2000 vuotta sitten ja tätä nykyä jokilaakso ”elää ja hengittää viiniä”. Myös viininviljelyn pitkä historia on vahvasti läsnä reitilläsi. Kahden yön majoitus on viihtyisillä perheiden pyörittämillä viinitiloilla, missä ohjelmaan kuuluu viininmaistelu. Bernkastel-Kuesissa on mahdollista vierailla Moselin viinimuseossa. Pyöräily tapahtuu yksinomaan Moselin hyväkuntoista ja hyvin viitoitettua pyörätietä pitkin.

  Matkan kohokohdat:

  • Jokilaakson maisemat
  • Paljon viininviljelyyn ja sen historiaan liittyvää nähtävää
  • Viinitilamajoitukset

  Faktat

  Kohde: Saksa
  Kesto: 6 päivää / 5 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 135 km
  Vaikeusaste: 1 / 4
  Lähdöt 2023: Päivittäin 08.04.-21.10.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu Moseljokea seurailevalla pyörätiellä. Reitti on päällystetty, hyväkuntoinen ja hyvin viitoitettu. Trieristä Cochemiin pyörätie kulkee lähes yksinomaan erillään autotiestä, joen oikealla tai vasemmalla laidalla. Matkainfossa saat vinkit kummalla puolella jokea on suositeltavampaa pyöräillä milloinkin. Maasto on pääosin tasainen, ellet poikkea reitiltä viinirinteille maisemia ihailemaan. Etenkin viikonloppuisin ja loma-aikaan pyöräilijöitä on paljon liikenteessä.

  Majoitus

  Päivä 1: Mertesdorf, viinihotelli
  Päivä 2: Neumagen-Dhron / Piesport, viinitila
  Päivä 3: Bernkastel-Kues, hotelli
  Päivä 4: Reil, viinitila
  Päivä 5: Cochem, hotelli

  Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone. Kahden hengen huoneissa on pääsääntöisesti parisänky ja huoneita erillisin sängyin on saatavilla vain rajoitetusti.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintakausi 1: 08.04.-14.04. ja 14.10.-21.10. 589 € 2 hh:ssa / 779 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 15.04.-05.05. ja 30.09.-13.10. 659 € 2 hh:ssa / 849 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 10.06.-30.06. ja 16.09.-29.09. 689 € 2 hh:ssa / 879 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 06.05.-09.06. ja 01.07.-15.09. 739 € 2 hh:ssa / 929 € 1 hh:ssa

  Hintaan sisältyy

  • 5 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • 2 x viininmaistelu (Neumagen-Dhron / Piesport ja Reil)
  • Pyöräilykartta ja englanninkieliset reittiohjeet
  • Turisti-infoa
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Lisämaksusta

  • Pyörän vuokraus
   7-vaihteinen touringpyörä 100 €
   27-vaihteinen touringpyörä 100 €
   Sähköpyörä 240 €
  • Lisäyö Trierissä 80 €/hlö 2 hh:ssa / 120 €/hlö 1 hh:ssa
   Lisäyö Cochemissa 80 €/hlö 2 hh:ssa /120 €/hlö 1 hh:ssa
   Lisäyöt mahdollisia myös missä tahansa majoituskaupungissa matkan varrella. Kysy hinta!
  • Bernkastel-Kues: viinimuseon sisäänpääsy n. 6 € ja viininmaistelu n. 20 € (maksu paikan päällä)

  Hyvä tietää

  • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Matkan infomateriaali luovutetaan hotellin vastaanotosta. Vuokrapyörät toimitetaan hotellille ja matkan päätteeksi jätetään Cochemin hotelliin.
  • Useissa käyntikohteissa opastaulut vain saksaksi.
  • Huhti-lokakuussa monet matkustajalaivat ja risteilyalukset liikennöivät Moselilla. Useimpina päivinä on mahdollista mennä osa päiväetapista tai koko etappi jokilaivan kyydillä. Lisätiedot täältä.
  • Majoitusten saatavuus on rajoitettua saksalaisten juhlapyhien aikaan sekä pitkinä viikonloppuina.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen lähellä Luxemburgin rajaa sijaitsevaan Trieriin. 2000-vuotisen historian omaava Trier on oletettavasti Saksan vanhin kaupunki, joka suorastaan pullistelee historiallista nähtävää. Tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat roomalaisaikainen kylpylä (Kaiserthermen), kaupunginportti Porta Nigra, tuomiokirkko ja vanhan kaupungin keskusaukio. Majoittuminen n. 5 km Trieristä sijaitsevassa Mertesdorfin kylässä.

  Päivä 2: Mertesdorf – Neumagen-Dhron / Piesport, 39 km / 44 km

  Matkasi alkaa lyhyellä etapilla Schweichin kaupunkiin, jonka tunnetuin maamerkki on barokkityylinen torni lauttarannassa. Sitten sukellatkin jo keskelle viiniviljelmien täyttämää maisemaa. Suurin osa paikoin erittäin jyrkillä rinteillä kasvavista köynnöksistä tuottaa valkoviiniä ja tärkein rypäle on Riesling, joka kattaa noin 60 % pinta-alasta. Tilakoot Moselilla ovat pieniä ja viinintuottajia on laaksossa jopa yli 3000 – tilaviinejä siis riittää!

  Koko jokivarrenkin mittapuulla yksi kauneimmista ja tunnetuimmista maisemista avautuu Leiwenin ja Trittenheimin välisessä jyrkässä joenmutkassa. Pian sen jälkeen saavut päivän päätepisteeseen Neumagen-Dhroniin, Saksan vanhimpaan viinikylään ja paikkaan, josta on löydetty roomalaisaikainen, noin vuodelta 200 jKr peräisin oleva viininkuljetukseen käytetty laiva. Nykyisin Neumagen-Dhronisssa järjestetään jokiristeilyjä kyseisen mallin mukaisesti rakennetulla laivalla, jonka voit nähdä joella kaupungin edustalla.

  Paikkatilanteesta riippuen majoitus voi olla myös Piesportissa. Myös Piesportin viinihistoria on pitkä – kylän viiniviljelmien juurelta löydettiin 1980-luvulla roomalaisten viininpuristinjärjestelmä. Se on suurin Alppien pohjoispuolelta löydetty, ja todistaa alueen keskeisestä merkityksestä viininviljelylle Rooman aikoina.
  Sekä Neumagen-Dhronissa että Piesportissa majoitus on viinitilalla ja illan ohjelmassa on tilaviinien maistelu.

  Päivä 3: Neumagen-Dhron / Piesport – Bernkastel-Kues, n. 23 km

  Viikon lyhin pyöräilypäivä ei haittaa, kun perillä riittää hyvin ajanvietettä, vaikka pidemmäksikin aikaa.
  Bernkastel-Kuesin sydän on idyllinen vanha kaupunki keskiaikaisine puuristikkotaloineen. Heti kaupungin takana kohoavat jyrkät viinirinteet ja ylhäällä kukkulalla sijaitsee Landshutin rauniolinna, jonne kipuava palkitaan upeilla kaupunkiin ja jokilaaksoon avautuvilla maisemilla.

  Bernkastel-Kuesin viinimuseossa voi tutustua Moselin viinikulttuuriin mm. kattavan multimedianäyttelyn avulla. Esillä on myös runsaasti vanhoja viininvalmistukseen liittyviä esineitä. Vinotheque-viinikellarissa on maisteltavana ja myytävänä noin 150 Moselin alueen viiniä. Bernkastel-Kuesista käsin on myös helppo osallistua jokiristeilylle, joista lyhimmät ovat kestoltaan tunnin mittaisia.

  Päivä 4: Bernkastel-Kues – Reil, n. 31 km

  Päivän ensimmäinen etappi joen oikealla rannalla on Zeltingen-Rachtig, jossa kaupungin kupeessa viinirinteessä erottuu ympäristöstä vuonna 1620 rakennettu massiivinen aurinkokello ”Zeltinger Sonnenuhr”. Ympäröivä viinitarha onkin nimetty aurinkokellon mukaan ja siellä kypsyvät Zeltinger Sonnenuhr -viinit. Muutama joenmutka myöhemmin saavut jugendrakennuksistaan sekä korkealla kaupungin yläpuolella kohoavista Grevenburgin linnan raunioista tunnettuun Traben-Trarbachiin. Se on yksi monista Moseljoen molemmille rannoille levittäytyneistä kaksoiskaupungeista. Loppumatka Reiliin kulkee viiniviljelmien hallitsemassa maisemassa – kuinkas muutenkaan! Päivän päätteeksi majoitut viihtyisälle viinitilalle, jossa ohjelmassa on viininmaistelu.

  Päivä 5: Reil – Cochem, n. 37 km

  Viimeisen pyöräilypäivän alkajaisiksi ohitat Schwarze Katz (musta kissa) viinistään tunnettuun Zellin pikkukylän. Bullayn maamerkki puolestaan on Saksan ensimmäinen kaksikerroksinen terässilta. Pian edessäsi häämöttää jokilaakson ja koko Euroopan jyrkin viinirinne, 68 asteen kulmassa kohoava Bremmer Calmont. On helppo ymmärtää, että näillä kuten monilla muillakin Moselin rinteillä sadon­korjuu on hoidettava käsin. Jokainen, joka haastaa itsensä kiipeämällä ylös viinitarhalle, palkitaan yhdellä Moselin kauneimmista näkymistä!
  Muutama joenmutka ylävirtaan saavut Beilsteiniin, jonka sievässä historiallisessa keskustassa voit nauttia lounaan ennen viimeisiä kilometrejä Cochemiin.

  Pyörämatkasi viinin ja veden äärellä on päätöksessään saapuessasi Cochemiin, jonka tärkein nähtävyys korkealta mäen päältä kaupunkia vartioiva satumainen Reichsburgin ritarilinna. Cochemissa on myös Moselin ainoa tuolihissi, jolla nouset muutamassa minuutissa ylös näköalapaikalle maisemia ihastelemaan – hyvä ja helppo vaihtoehto Bremmin maisemapaikalle!

  Päivä 6: Kotimatka

  Aamiainen ja matkan päätös.

  Pyörän vuokraus

  Moselin pyörämatkoille on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

  27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex-pyörät sopivat alk. 150 cm ajajalle, miesten koot alk. 165 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, käsijarrut, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  2. Touringpyörä, 7 vaihdetta

  7-vaihteisia jalkajarrullisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla. Unisex pyörät sopivat alk. 150 cm ajajalle, miesten koot alk. 165 cm. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.

  3. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörissä on Shimano-vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja Schwalben sähköpyörille suunnitellut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 100 km (tasainen maasto, keskivauhti). Sähköavusteisuus kytkeytyy automaattisesti pois päältä pyörän nopeuden ylittäessä 25 km/h.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet:

  • sivulaukku
  • lukko
  • paikkaustarvikkeet (paikka, liimaa, hiekkapaperia, työkaluja) sekä pieni ensiapupakkaus (1 setti/varaus)
  • karttateline (Pyynnöstä saatavilla 1 kpl/huone. Mainitse varauksen yhteydessä, mikäli haluat karttatelineen.)

  Lisäksi vuokrattavana

  • Nuorten pyöriä
  • Follow me -tandempyöriä lapsille
  • Lastenistuimia ja lapsikärryjä

  Tarkista saatavuus ja hinta.

  Hyvä tietää

  • Pyörissä ei ole matkamittaria eikä juomapullotelinettä.
  • Pyöräilykypärän vuokraus ei ole mahdollista.

  Näin pääset perille

  Matka alkaa Trieristä ja päättyy Cochemiin. Kumpaankin kaupunkiin on hyvät junayhteydet Frankfurtista.

  Lennot Frankfurtiin ja juna

  Finnairilla ja Lufthansalla on päivittäin suoria lentoja Helsingistä Frankfurtin am Mainin lentokentälle.

  Matkan aloituspisteeseen Trieriin pääsee junalla suoraan Frankfurtin lentokentältä (n. 185 km). Matka-aika on n. 4 h ja matkalla on yleensä 2-3 vaihtoa.

  Matkan päätepisteestä Cochemista pääsee Frankfurtin lentoasemalle Koblenzin kautta yhdellä vaihdolla. Matkan kesto nopeimmillaan n. 2 h 15 min.
  Juna-aikataulut ja lippujen hinnat: www.bahn.com.

  Huom. Finnairin lennot saapuvat terminaaliin 2 ja Lufthansan lennot terminaaliin 1. Pitkän matkan junat pysähtyvät lentokentän rautatieasemalla (Flughafen Fernbahnhof), joka sijaitsee terminaalin 1 yhteydessä. Terminaalien väliä liikennöi maksuton bussi sekä Sky Line -juna, joka kulkee terminaalien ylimmistä kerroksista. Mikäli jatkat matkaasi junalla, siirtyminen terminaalien välillä onnistuu kätevimmin bussilla.
  Lisätietoa lentokentän sivuilta.

  Frankfurtin lentoasemalta keskustaan pääsee kätevimmin paikallisjunalla (S-Bahn, linjat S8 ja S9), joka lähtee terminaalin 1 alimmasta kerroksesta.

  Lennot Luxemburgiin

  Tulomatkalle vaihtoehto on myös Luxemburgin kenttä, jonne ei tosin ole suoria lentoja Suomesta, mutta Lufthansalla pääsee yhdellä vaihdolla Frankfurtin/Münchenin kautta. Luxemburgin lentoasemalta Trieriin on n. 40 km.


  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 4.2.2023.

  Kartta

  ©Mosellandtouristik GmbH