Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Katalonian maaseutu 8 pv

Leppoisa pyöräilyviikko Katalonian maaseudulla ja kylissä

Pyöräilijät Katalonian maaseudulla.

Katalonian maaseutu 8 pv

Leppoisa pyöräilyviikko Katalonian maaseudulla ja kylissä

Unikkopelto.

Katalonian maaseutu 8 pv

Leppoisa pyöräilyviikko Katalonian maaseudulla ja kylissä

Pyöräilijä Costa Bravan rannikolla.

Katalonian maaseutu 8 pv

Leppoisa pyöräilyviikko Katalonian maaseudulla ja kylissä

Viiniköynnöksiä.

Katalonian maaseutu 8 pv

Leppoisa pyöräilyviikko Katalonian maaseudulla ja kylissä

Katedraali ja vanhaa kaupunkia ilmasta kuvattuna.

Espanja

Kausi: 01.02.-10.11.2021

Kesto: 8 päivää

Vaikeusaste: 1/4

Matka: N. 180 km

Hinta: Alk. 730 €, omatoiminen

Pyörät: Hybridi, Sähkö

Faktat

Päiväohjelma

Pyörän vuokraus

Matkustus

Kartta

Tämä kuuden pyöräilypäivän loma tutustuttaa Katalonian kauniiseen maaseutuun ja rosoiseen rannikkoon. Pyöräilet halki oliivilehtojen, viinitarhojen ja viljelysmaiden maalaisteillä, joilta paikoitellen avautuvat maisemat kauas Pyreneille. Reitti vie myös lukuisten eri lintulajien asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki. Keskiaikaiset kylät roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen tarjoavat mielenkiintoista nähtävää historiasta kiinnostuneille. Hyppää pyöränselkään ja nauti Katalonian monista kasvoista!

Matkan kohokohdat:

 • ”Rosoinen” rannikko
 • Aiguamollsin luonnonsuojelualue
 • Keskiaikaiset kylät ja kaupungit
 • Pienet, mukavat majapaikat

Faktat

Kohde: Espanja
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Lähdöt 2021: Päivittäin 01.02.-10.11.
Vaikeusaste: 1 / 4
Matka: N. 180 km

Reitti: Helpohko pyörämatka, joka soveltuu myös vähän pyöräilyä harrastaville. N. 70 % matkasta pyöräillään päällystämättömillä maalaisteillä ja pyöräteillä ja n. 30 % vähäliikenteisillä päällystetyillä teillä. Reitillä on tasaisia osuuksia, mutta myös lyhyehköjä nousuja ja laskuja. Päivän kokonaisnousumetrit ovat enimmillään n. 250 m.

Hinnat

Hintakausi 1: 01.02.-31.03., 07.04.-26.06. ja 01.09.-10.11. 730 € 2 hh:ssa / 1115 € 1 hh:ssa
Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä,  hinta 1 hh:ssa 935 €

Hintakausi 2: 01.04.-06.04. ja 27.06.-31.08. 810 € 2 hh:ssa / 1285 € 1 hh:ssa
Jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä, hinta 1 hh:ssa 1100 €
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy

 • 7 yön majoitus
 • Aamiaiset
 • Kuljetus Figueresin rautatieasemalta / -asemalle tai Gironan lentokentältä / -kentälle
 • Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä
 • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
 • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat sekä turisti-infoa
 • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
 • Vuokrapyörä (hybridi) varusteineen

Lisämaksusta

 • 4 x päivällinen 85 € (päivät 4-7)
 • Sähköpyörän vuokraus 130 €

Majoitus

Päivät 1-3 Palau Saverdera: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

Päivät 4-7 Sant Pere Pescador: Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta, joissa mm. televisio ja ilmastointi. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa ”Parc de Mig de Dos Rius” -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.
Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen

Omatoiminen saapuminen Figueresin rautatieasemalle (tai Gironan lentokentälle), josta kuljetus pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderan kylään. Vietät kolme ensimmäistä yötä viihtyisässä perhehotellissa kylän keskustassa. Illalla tervetulo- ja  infotilaisuus.

Päivä 2: Ympyräreitti, 36 km

Ensimmäinen pyöräilypäiväsi vie sinut keskelle Katalonian maaseutua. Pyöräilet viljelysmaiden ja oliivilehtojen reunustamia maalaisteitä historiaa tulvivaan Peraladaan. Kapeat kadut, museot, St. Domènecin luostari ja vaikuttava linna puutarhoineen ja kirjastoineen tekevät kaupungista ainutlaatuisen käyntikohteen. Paluumatka Palau Saverderaan kulkee pikkuruisten Pedretin ja Marzan kylien kautta.

Päivä 3: Ympyräreitti, 39 km

Tänäänkin suuntaat länteen ja vietät päiväsi maaseudun helmassa. Maalaismaisemien lisäksi matkalla on taas historiallista nähtävää – Vilabertranin kylässä voit vierailla Santa Maria de Vilabertranin 1100-luvulta peräisin olevassa luostarissa ja Vilanova de la Mugassa 1000-luvulla rakennetussa Santa Eulàlian kirkossa.

Päivä 4: Palau Saverdera-Sant Pere Pescador, 28 km

On aika sanoa hyvästit Palau Saverderalle ja suunnata kohti etelää. Pyöräilet halki Aiguamollsin luonnonsuojelualueen, joka on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Lounastauon voi viettää Castello D’Empuriesissa, jonka paras maamerkki on kauas näkyvä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko. Päivän päätepiste on Fluvia-joen halkoma historiallinen Sant Pere Pescador. Kaupungin värimaailmaa hallitsevat sininen meri, kultaiset hiekkarannat ja keltaisen ja vihreän eri sävyissä loistavat hedelmätarhat. Majoitut seuraavat neljä yötä viehättävässä hedelmätarhojen ympäröimässä majatalossa Fluvia-joen läheisyydessä.

Päivä 5: Vapaapäivä

Tänään voit pyöräillä omatoimisen retken Sant Pere Pescadorista käsin tai viettää vapaapäivää rannalla rentoutuen tai kylässä kuljeskellen. Cadaquésin lähellä Port Lligatissa on mahdollista vierailla Salvadon Dalin kotimuseossa. Paikka opastetulle kierrokselle tulee varata etukäteen, esim. hotellista käsin.

Päivä 6: Ympyräreitti, 37 km

Pyöräilet Fluvia-joen suuntaisesti länteen halki omenatarhojen ja monien piskuisten maalaiskylien. Kirkkaana päivänä reitin alkupäästä avautuvat näkymät Pyreneiden vuoristoon saakka. Puolivälin paikkeilla ylität Fluvia-joen ja paluumatka Sant Pere Pescadoriin kulkee joen eteläpuolta.

Päivä 7: Ympyräreitti, 39 km

Viimeisen pyöräilypäivän suuntana on etelä. Matkan varrella vierailun arvoinen on muurien ympäröimä Sant Martí Empúriesin kaupunki, mutta varsinainen kohokohta ovat kaupungin läheisyydessä sijaitsevat kreikkalaisroomalaiset rauniot (pääsymaksu). Muinainen kaupunki oli roomalaisten tukikohta heidän tunkeutuessaan ja hallitessaan Iberian niemimaata. Empúriesista matkasi jatkuu Ruusujenlahden (Bay of Roses) etelärantamilla, jossa on useita uimaan houkuttelevia rantapoukamia. Loppumatkasta pyöräillään monien pienten kylien kautta takaisin majapaikkaan.

Päivä 8: Paluu

Aamiainen ja kuljetus Figueresin rautatieasemalle (tai Gironan lentokentälle).

Pyörän vuokraus

Katalonian maaseutu -matkan hintaan kuuluu 21-vaihteinen hybridipyörä naisten tai miesten rungolla. Pyörissä on jousitus ja geelisatula. Myös jalkajarrullisia 3-vaihteisia pyöriä on saatavilla. Lisämaksusta on vuokrattavana sähköpyöriä.
Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

Lisävarusteet

Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö)

 • sivulaukku
 • matkamittari
 • karttateline
 • lukko
 • tarvittaessa saat käyttöösi juomapullotelineen ja ajovalon

Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

 • työkalusarja ja sisuskumi
 • pumppu

Pyöräilykypärä kuuluu vuokrahintaan, mutta hygienia- ja mukavuussyistä suosittelemme oman kypärän käyttöä.

Näin pääset perille

Matkan lähtöpiste on Palau Saverdera ja matka päättyy Sant Pere Pescadoriin.
Lähimmät lentokentät ovat Barcelona ja Girona, jonne ei tällä hetkellä ole suoria lentoja Suomesta.

Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus Palau Saverderaan. Matkan päätteeksi hintaan sisältyy kuljetus Sant Pere Pescadorista takaisin Figueresiin. Vaihtoehtoisesti kuljetukset Gironasta / Gironaan.

Saapuminen lentäen Barcelonaan
Finnairilla on Helsingistä Barcelonaan kaksi suoraa lentoa päivässä ja Norwegianilla päivittäin yksi suora vuoro.

Barcelonasta Figueresiin
Ota ensin juna lentokentältä kaupunkiin Barcelona Sants-rautatieasemalle.
Junia lähtee 30 min välein klo 05.42-23.38 ja matka-aika on n. 20 min. Lisätietoa aikatauluista ja hinnoista löytyy täältä (valitse lähtöpaikaksi ”Aeroport” ja määränpääksi ”Barcelona-Sants”).

Halutessasi pääset lentokentältä Barcelonaan nopeasti ja suhteellisen edullisesti taksilla. Yhdensuuntainen matka kestää n. 25-30 min ja maksaa noin 30 €. Matkan kesto vaihtelee liikenteestä riippuen. Lisäksi matkustajan pitää maksaa lentokenttälisä.

Barcelona Sants – Figueres
AVANT -juna (paras vaihtoehto)
N. 9 yhteyttä päivässä, matka-aika 53 min ja hinta alk. n. 22 €. Lipun voi ostaa asemalta ennen junaan nousemista. Saapuu asemalle Figueres Vilafant.

MD -juna (Medium Distance)
N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika 1 h 50 min ja hinta alk. 16 €. Lipun voi ostaa asemalta ennen junaan nousemista. Saapuu asemalle Figueres.

Regional -juna
Tämä juna pysähtyy useilla asemilla. N. 10 yhteyttä päivässä, matka-aika n. 2 h 10 min, hinta alk. 12 €. Lipun voi ostaa asemalta ennen junaan nousemista. Saapuu asemalle Figueres.

AVE -juna, ei suositeltu!
Tämä juna on pääasiassa pidempien matkojen matkustamiseen, tosin silläkin välin Barcelona – Figueres Vilafant pääsee. Matka-aika 53 min ja normaalihinta alk. n. 35 €.

Aikataulut: www.renfe.com

Huom. Finnairin klo 20.25 saapuvalta iltalennolta on hankala ehtiä viimeiseen Figueresin junaan, joka lähtee klo 21.40. Mikäli saavut iltakoneella, suosittelemme lisäyötä Barcelonassa.

Paluumatka
Paluumatkaa varten näet juna-aikataulut Figueres – Barcelona Sants sekä Barcelona Sants – lentokenttä ym. linkeistä.

Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 9.12.2019.