Katalonian maaseutu, 6 pv

Tämä omatoiminen pyöräilyviikko tutustuttaa sinut Katalonian kauniiseen maaseutuun ja rosoiseen rannikkoon. Pyöräilet halki oliivilehtojen, viiniviljelmien ja laventelipeltojen maalaisteillä, joilta paikoitellen avautuvat maisemat kauas Pyreneille. Reitti vie myös lukuisten eri lintulajien asuttaman Aiguamollsin luonnonsuojelualueen halki. Keskiaikaiset kylät roomalaisine ja goottilaisine rakennuksineen tarjoavat mielenkiintoista nähtävää historiasta kiinnostuneille. Hyppää pyöränselkään ja nauti Katalonian monista kasvoista!

Halutessasi voit helposti yhdistää tähän matkaan kaupunkilomailua Barcelonassa tai rantaloman jossakin Katalonian rannikon kohteista.

MATKAN KOHOKOHDAT
* Katalonian maaseutu ja pienet maalaiskylät
* "rosoinen" rannikko
* Aiguamollsin luonnonsuojelualue
* keskiaikaiset kylät ja kaupungit
* pienet, mukavat majapaikat

Faktat

Kohde: Espanja
Kesto: 6 päivää / 5 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Lähdöt 2019: Päivittäin 1.2.-10.11.
Vaikeusaste: 1 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Matka: N. 140 km

Reittikuvaus: Helpohko pyörämatka, joka soveltuu myös vähän pyöräilyä harrastaville. Reitillä on tasaisia osuuksia, mutta myös lyhyehköjä nousuja ja laskuja. Päivän kokonaisnousumetrit ovat enimmillään n. 250 m. N. 70 % matkasta pyöräillään päällystämättömillä maalaisteillä ja pyöräteillä ja n. 30 % vähäliikenteisillä päällystetyillä teillä.

Matkustus: Matkan lähtöpiste on Palau Saverdera Lähimmät lentokentät ovat Girona ja Barcelona. Barcelonan kentältä on junayhteys Figueresiin, josta on hintaan sisältyvä kuljetus Palau Saverderaan. Vaihtoehtoisesti kuljetus Gironan kentältä kuuluu matkan hintaan. Matka päättyy Sant Pere Pescadoriin, josta hintaan sisältyvät kuljetukset Figueresin rautatieasemalle tai Gironan lentokentälle. Lisätietoa yhteyksistä täältä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen Palau Saverderaan
Omatoiminen saapuminen Figueresin rautatieasemalle (tai Gironan lentokentälle), josta kuljetus pieneen keskiaikaiseen Palau Saverderan kylään. Vietät kaksi ensimmäistä yötä viihtyisässä perhehotellissa kylän keskustassa. Illalla tervetulo/infotilaisuus paikallisen edustajan kanssa.

Päivä 2: Ympyräreitti, 36 km
Ensimmäinen pyöräilypäiväsi vie sinut keskelle Katalonian maaseutua. Pyöräilet viinitarhojen ja oliivilehtojen reunustamia maalaisteitä historiaa tulvivaan Peraladaan. Kapeat kadut, museot, St. Domènecin luostari ja vaikuttava linna puutarhoineen ja kirjastoineen tekevät kaupungista ainutlaatuisen käyntikohteen. Paluumatka Palau Saverderaan kulkee pikkuruisten Pedretin ja Marzan kylien kautta.

Päivä 3: Palau Saverdera-Sant Pere Pescador, 28 km
On aika sanoa hyvästit Palau Saverderalle ja suunnata kohti etelää. Pyöräilet halki Aiguamollsin luonnonsuojelualueen, joka on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun ympäri vuoden. Kevät- ja syysmuuttojen aikaan on mahdollista bongata myös harvinaisempia lajeja kuten katto- ja kapustahaikaroita, flamingoja ja kapustarintoja. Lounastauon voi viettää vaikkapa Castello D'Empuriesissa, jossa sielläkin on monia historiallisia nähtävyyksiä, parhaana maamerkkinä kauas näkyvä goottilaisvaikutteinen Santa Marian kirkko. Päivän päätepiste on Fluvia-joen halkoma historiallinen Sant Pere Pescador. Kaupungin värimaailmaa hallitsevat sininen meri, kultaiset hiekkarannat ja keltaisen ja vihreän eri sävyissä loistavat hedelmätarhat. Majoitut seuraavat kolme yötä viehättävässä hedelmätarhojen ympäröimässä majatalossa Fluvia-joen läheisyydessä.

Päivä 4: Ympyräreitti, 37 km
Pyöräilet Fluvia-joen suuntaisesti länteen halki omenatarhojen ja monien piskuisten maalaiskylien. Kirkkaana päivänä reitin alkupäästä avautuvat näkymät Pyreneiden vuoristoon saakka. Puolivälin paikkeilla ylität Fluvia-joen ja paluumatka Sant Pere Pescadoriin kulkee joen eteläpuolta. Jos haluat jättää pyöräilypäivän väliin, on mahdollista viettää päivä läheisellä merenrannalla rentoutuen.

Päivä 5: Ympyräreitti, 39 km
Viimeisen pyöräilypäivän suuntana on etelä. Matkan varrella vierailun arvoinen on muurien ympäröimä Sant Martí Empúriesin kaupunki, mutta varsinainen kohokohta ovat kaupungin läheisyydessä sijaitsevat kreikkalaisroomalaiset rauniot (pääsymaksu). Muinainen kaupunki oli roomalaisten tukikohta heidän tunkeutuessaan ja hallitessaan Iberian niemimaata. Empúriesista matkasi jatkuu Ruusujenlahden ("Bay of Roses") etelärantamilla, jossa on useita uimaan houkuttelevia rantapoukamia. Loppumatkasta pyöräillään monien pienten kylien kautta takaisin hotellille.

Päivä 6: Paluu
Aamiainen ja kuljetus Figueresin rautatieasemalle tai Gironan lentokentälle.


Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh

Hintakausi 1: 01.02.-12.04., 23.04.-26.06. ja 01.09.-10.11.
595 / 915 €
1 hh jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä 740 €

Hintakausi 2: 13.04.-22.04. ja 27.06.-31.08.
670 / 1060 €
1 hh jos ryhmäkoko vähintään 3 hlöä 880 €
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy
* 5 yön majoitus
* aamiaiset
* kuljetus Gironan lentokentältä tai Figueresin rautatieasemalta Palau Saverderaan matkan aluksi ja Sant Pere de Pescadorista Gironaan tai Figueresiin matkan päätteeksi.
* matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä
* tervetulo/infotilaisuus saapumispäivän iltana
* yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja kartat
* infomateriaalia alueen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä, ravintoloista ym.
* englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten
* 21-vaihteinen hybridipyörä, jossa jousitus ja geelisatula. Varusteet: sivulaukku, matkamittari, työkalusarja, pumppu, varakumi, lukko, karttateline. Tarvittaessa saat käyttöösi juomapullotelineen ja ajovalon. Pyöräilykypärä kuuluu vuokrahintaan, mutta hygienia- ja mukavuussyistä suosittelemme oman kypärän käyttöä.

Lisämaksusta
3 x päivällinen 65 € (viimeiset 3 yötä)
Sähköpyörä 120 €
Lisäyöt mahdollisia, kysy hinta!

Majoitus

Päivät 1-2 Palau Saverdera: Viihtyisä, pieni hotelli sijaitsee n. 5 km merenrannalta pienessä historiallisessa kylässä. Mukavat huoneet, joissa normaalit perhehotellin palvelut.

Päivät 3-5 Sant Pere Pescador:
Fluvia-joen tuntumassa keskellä maaseutua sijaitseva majatalo (4*). 1700-luvulla rakennetussa talossa on 5 viihtyisästi sisustettua huonetta, joissa mm. televisio ja ilmastointi. Puutarhassa uima-allas. Majapaikan vierestä alkaa "Parc de Mig de Dos Rius" -luonnonsuojelualue. Kävelymatkaa kyläkeskustaan n. 10 min.

Huom. Varaustilanteesta johtuen majoitus voi olla myös toisessa pienessä hotellissa, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja n. 25 min kävelymatkan päässä kyläkeskustasta.

Kartta

Katso kartta täältä.