Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Istrian ihmeet

  Ympyräreitti ihastuttavalla Istrian niemimaalla

  Pyöräilijät merenrannalla mäntymetsikön siimeksessä.

  Istrian ihmeet

  Ympyräreitti ihastuttavalla Istrian niemimaalla

  Purjevene Rovinjin edustalla tyynellä merellä.

  Istrian ihmeet

  Ympyräreitti ihastuttavalla Istrian niemimaalla

  Nainen pyöräilee Istrian maaseudulla.

  Istrian ihmeet

  Ympyräreitti ihastuttavalla Istrian niemimaalla

  Vanhan kaupungin kapea kuja matkamuistomyymälöineen.

  Istrian ihmeet

  Ympyräreitti ihastuttavalla Istrian niemimaalla

  Istrian kumpuilevaa maaseutua. Mutkittelevaa tietä reunustavat korkeat sypressit.

  Kroatia

  Kausi: 01.04.-31.10.2022

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 3/4

  Matka: N. 370 km

  Hinta: Alk. 780 €, omatoiminen

  Pyörät: Hybridi, Sähkö, Maantie

  Faktat

  Päiväohjelma

  Pyörän vuokraus

  Matkustus

  Kartta

  Ihastu Istriaan pyöräillen! Ympyräreitti vie rannikolta sisämaahan, jossa vehreää ja kumpuileva maisemaa täplittävät pittoreskit pikkukaupungit ja -kylät. Silmäniloa tarjoaa myös maaseutu viiniviljelmineen ja oliivilehtoineen. Matkan varrelle osuvien historiallisten nähtävyyksien luettelo hengästyttää. Rannikkokaupunkien Pulan, Porečin ja Rovinjin historia ulottuu aina antiikin roomalaisten aikaan, mutta vierailet myös monissa muissa mennyttä aikaa henkivissä paikoissa. Historian ja maalauksellisten maisemien lisäksi Istriassa nautitaan myös rikkaasta ruokakulttuurista ja alueen erinomaisista viineistä sekä oliiviöljyistä. Pitkähköt päivämatkat ja suuret korkeuserot tarjoavat haastetta myös kokeneemmalle pyöräilijälle.

  Matkan kohokohdat:

  • Upeat kumpuilevat maisemat
  • Paljon historiallisia nähtävyyksiä
  • Rannikkokaupungit Rovinj, Poreč ja Pula
  • Sisämaan viehättävät keskiaikaiset kaupungit

  Faktat

  Kohde: Kroatia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Matka: N. 370 km
  Vaikeusaste: 3 / 4
  Lähdöt 2022: Päivittäin 01.04.-31.10.
  Huom. Minimi 2 hlöä.

  Reitti: Pyöräily tapahtuu kokonaisuudessaan asfaltoiduilla teillä. Reitti kulkee mahdollisuuksien mukaan rauhallisilla ja vähäliikenteisillä maalaisteillä, mutta matkalla on myös muutamia vilkkaammin liikennöityjä osuuksia. Reitillä on suuria korkeuseroja ja pitkiä nousuja ja laskuja. Majapaikan sijainnista riippuen päivittäiset kilometrit voivat poiketa hieman ohjelmakuvauksessa esitetyistä.

  Majoitus

  Päivät 1. ja 7: Hotel Poreč 3* (Poreč) tai Hotel Vista 3* (Vrsar)
  Päivä 2: Guesthouse Casa Romantica la Parenzana 3* (Buje) tai Hotel Lovac 3* (Kaldanija)
  Päivä 3: Hotel Vela Vrata 4* tai Hotel Fontana 3* (Buzet)
  Päivä 4: Hotel Peteani 4* (Labin) tai Hotel Mimosa 4* (Rabac)
  Päivä 5: Hotel Amfiteatar 3* tai Hotel Galija 3* (Pula)
  Päivä 6: Hotel Villa Lili 3* tai Hotel Baron Gautsch 3* (Rovinj)
  Varaustilanteesta riippuen majoitus voi olla myös muussa samantasoisessa hotellissa.

  Hinnat

  Hintakausi 1: 01.04.-19.04. 780 € 2 hh:ssa / 980 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 20.04.-19.06. ja 20.09-31.10. 850 € 2 hh:ssa / 1050 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 20.06.-19.09. 890 € 2 hh:ssa / 1130 € 1 hh:ssa
  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus
  • Aamiaiset
  • Päivittäiset matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
  • Infotilaisuus kohteeseen saavuttaessa
  • Yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat
  • Karttasovellus (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

  Lisämaksusta

  • Hybridipyörän vuokraus 120 €
  • Sähköpyörän vuokraus 200 €
  • Maantiepyörän vuokraus 180 €
  • GPS-laitteen vuokra 50 € (Garmin)
  • Lukkopolkimet 10 €
  • Toinen sivulaukku 10 €
  • Lisäyöt millä tahansa yöpymispaikkakunnalla, kysy hinta
  • Kuljetukset
   Pulan lentoasema-Poreč 1-3 hlöä 70 €, 4-8 hlöä 80 €
   Ljubljana (lento/juna/bussiasema)-Poreč 1-3 hlöä 215 €, 4-8 hlöä 245 €

  Hyvä tietää

  Tämä matka on helposti yhdistettävissä Adrianmeren kierroksen tai Ljubljanasta lounaaseen -matkan kanssa. Yhdistelmäloman ostajalle myönnämme 70 € alennuksen viikkojen yhteenlasketusta hinnasta.

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Omatoiminen saapuminen Porečiin ja tervetulotapaaminen paikallisen edustajan kanssa klo 19. Venetsialaistyylinen Poreč on merkittävin Istrian matkailukohteista. Kaupungilla on takanaan 4000-vuotinen historia, jonka aikana sitä ovat hallinneet lukuisat eri kansakunnat. Vaiherikas historia on jättänyt jälkensä kaupunkikuvaan ja siellä on nähtävillä mm. upeita palatseja eri aikakausilta. Arvokkain rakennus on mosaiikilla koristettu bysanttilaistyylinen 500-luvulla rakennettu Eufrasiuksen basilika, joka on Unescon maailmanperintökohde. Porečissa on myös erinomaiset uimarannat ja viihtyisiä rantakuppiloita ja -ravintoloita.

  Päivä 2: Poreč-Buje

  N. 70 km, kokonaisnousu n. 700 m
  Ensimmäisen pyöräilypäiväsi poljet maaseudulla sekä merellisissä maisemissa suunnatessasi Porečista pohjoiseen. Alun maalaismaisemien jälkeen seurailet rantaviivaa reitillä, jolta avautuvat hienot maisemat merenlahdille. Loppumatkasta suunnataan taas sisämaahan keskelle viiniviljelmiä. Matkan varrella sijaitsevan Višnjanin kylän ylpeydenaihe on maailman viiden parhaan joukkoon rankattu observatorio. Mirnajoen laakson ja Novigradin jälkeen saavut lähellä Slovenian rajaa sijaitsevaan Umagiin, jonka historiallinen keskusta henkii venetsialaistyyliä. Umagista matka jatkuu Istrian pohjoisimpaan pisteeseen (Savudrija) ja edelleen Bujen pikkukaupungin ulkopuolella, keskellä maaseutua sijaitsevaan hotelliin.

  Päivä 3: Buje-Buzet

  N. 55 km, kokonaisnousu n. 800 m
  Matka jatkuu nousuvoittoisella etapilla Grožnjaniin, joka on tyypillinen kukkulalla sijaitseva istrialainen keskiaikainen kaupunki, myös ”Taiteilijoiden kaupunkina” tunnettu. Huomaat pian, että gallerioita ja studioita on lähes joka kadulla ja korviisi voi kantautua musiikin ääniä – jazzista klassiseen. Nähtävyyksiin kuuluvat mm. kauniit barokkikirkot St. Vitus ja Modesto sekä keskiaikaiset muurit. Historiaa henkii myös kapeiden kujien ja historiallisten palatsien Oprtalj, joka monien mielestä on yksi Istrian kauneimpia kaupunkeja. Oprtaljin jälkeen edessä on vauhdikas laskuosuus ja pyöräilypäivä päättyy Buzetin ”tryffelikaupunkiin”. Nimi syystä, että kaupunkia ympäröivän Mirna-joen laakson metsät ovat Istrian parhaita seutuja tryffelin ”metsästykseen”.

  Päivä 4: Buzet-Labin (tai Rabac)

  N. 70 km, kokonaisnousu n. 1200 m
  Viikon raskain pyöräilypäivä alkaa pitkällä nousuosuudella Prodaniin ja edelleen ”keskellä ei mitään” kukkulalla sijaitsevaan Draguciin, joka on yksi viehättävimmistä keskiaikaisista kaupungeista Istriassa. Muutamia satoja vuosia sitten Draguc eli silkkiäistoukkien viljelystä, mutta nykyisin lähes autioitunut kaupunki tunnetaan lukuisten elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikkana – eikä ihme – kivirakennukset, muurit, vaatimattomat palatsit ja kirkot yhdistettynä kaupunkia ympäröiviin maalauksellisiin maisemiin tekevät Dragucista kerrassaan filmauksellisen. Seuraavat etapit ovat jyrkän kalkkikivirotkon reunalla sijaitseva Istrian aluehallinnon keskus Pazin, jossa on Istrian suurin ja parhaiten säilynyt keskiajan linnoitus sekä omaperäisen arkkitehtuurin Gračišce, jonne kiivetään yksi viikon raskaimmista nousuista. Päivän päätepiste on kukkulalla sijaitseva keskiaikainen Labinin pikkukaupunki. Majoittuminen vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevassa viihtyisässä perhehotellissa.

  Päivä 5: Labin-Pula

  N. 55 km (tai Rabac-Pula n. 60 km), kokonaisnousu n. 550 m
  Matka jatkuu niemimaan eteläosissa kohti länsirannikolla sijaitsevaa Pulaa. Oivan taukopaikan tarjoaa Tregetin pieni rantakaupunki, jonne saavutaan vauhdikkaan laskun siivittämänä. Tregetistä reitti sukeltaa Raša-joen laaksoon ja ohi modernin kaivoskaupungin Rašan, josta alkaa päivän toinen vaativa nousu kohti Barbania. Päivä päättyy Istrian suurimpaan kaupunkiin Pulaan. Kaupungin ylivoimaisesti tärkein nähtävyys on hyvin säilynyt roomalaisaikainen amfiteatteri, joka on kesäisin myös lukuisien konserttien ja tapahtumien pitopaikka. Vanhan kaupungin alueella on useita muitakin Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, kuten Sergiuksen riemukaari. Parhaat näköalat avautuvat Pulan korkeimmalla kukkulalla sijaitsevasta Venetsialaisesta linnoituksesta. Pulan keskusaukiota reunustavat lukuisat viihtyisät ulkoilmakahvilat, jotka houkuttelevat levähtämään kupposen äärelle.

  Päivä 6: Pula-Rovinj

  N. 60 km, kokonaisnousu n. 600 m
  Tänään on aika suunnata kohti pohjoista ja jälleen on luvassa historiallista nähtävää. Aamupäivän maasto on nousuvoittoinen, mutta jälkimmäinen puolikas puolestaan laskua. Päivän ensimmäinen etappi on jo edellispäivänä ohitettu Vodnjan, joka voi ylpeillä Istrian suurimmalla kellotornilla. Svetvinčenatin kaupunkikuvaa puolestaan hallitsee Grimaldi-suvun linna ja siellä on nähtävillä myös upeita renessanssiajan rakennuksia. Pyöräilypäivä päättyy kuvankauniiseen Rovinjiin, joka on kenties koko Istrian viehättävin kaupunki. Alun perin saarelle rakennetussa Rovinjissa on idyllinen keskiaikainen vanhakaupunki, jota valvoo kaupungin korkeimmalle kohdalle rakennettu barokkivenetsialaistyylinen pyhän Eufemian kirkko torneineen. Veden äärellä sijaitsevat rantaravintolat suorastaan pakottavat pysähtymään hetkeksi! Rantabulevardin varrella on myös runsaasti uintipaikkoja. Mielenkiintoinen ostospaikka on vanhan kaupungin laidalla sijaitseva tori, jossa myydään mm. Istrian tyypillisimpiä matkamuistoja eli oliiviöljyä, alkoholituotteita, hunajaa ja tryffeleitä.

  Päivä 7: Rovinj-Poreč

  N. 60 km, kokonaisnousu n. 800 m
  Viimeinen pyöräilypäivä vie takaisin viikon lähtöpisteeseen. Suuntaat ensin sisämaahan ja Kanfanarin lähistöllä sijaitsevaan Dvigradin keskiaikaiseen autiokaupunkiin. Kerrotaan, että kaupunki autioitui – merirosvokirouksen vuoksi – kulkutautien seurauksena. Niin tai näin, viimeiset 3 perhettä jättivät Dvigradin vuonna 1714. Sisämaasta palaat rannikolle Vrsarin romanttiseen kalastajakylään, jossa kuuluisa Casanovakin on oleillut kahteen otteeseen. Rannikon lähestyessä tien vierellä on enenevässä määrin ravintoloita, joiden grilleistä leijailevat herkulliset tuoksut houkutellen pysähtymään. Loppumatka Porečiin seurailee rantaviivaa ja viikko on päätöksessään kun saavut lähtökuoppiisi.

  Päivä 8: Kotimatka

  Aamiainen ja kotimatka.

  Pyörän vuokraus

  Istrian ihmeet -matkalle on vuokrattavana seuraavia pyöriä.
  Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

  1. Räätälöidyt ”Musing” hybridipyörät

  27-vaihteisia hybridipyöriä on saatavilla miesten ja naisten malleja useita eri runkokokoja. Naisten mallin runkokoot 43 cm-53 cm ja miesten 49 cm-61 cm. Pyörissä on alumiinirunko, joustohaarukka, 28” renkaat ja juomapulloteline.

  2. Sähköpyörä

  8-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matala unisex-rungolla kahta eri kokoa (S ja M).

  3. Felt Z85 -maantiepyörä

  Pyörää on saatavilla miesten rungolla, koot 51 cm-61 cm.

  Lisävarusteet

  Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

  • vedenpitävä sivulaukku (20 l)
  • matkamittari
  • lukko
  • pyöräilykypärä

  Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä:

  • tankolaukku karttataskulla (1 kpl)
  • satulalaukku sisältäen paikkaustarvikkeet (sisuskumi, työkaluja, rengasrauta)
  • pumppu

  Hyvä tietää

  • Maantiepyörän vuokraan ei sisälly sivulaukku eikä tankolaukku.
  • Lisämaksusta vuokrattavissa lukkopolkimet, gps-laite ja ylimääräinen sivulaukku.
  • Pyöräilykypärä sisältyy pyöränvuokraukseen, mutta hygienia- ja mukavuussyistä suosittelemme oman kypärän käyttöä.

  Näin pääset perille

  Kesän 2022 matkustustiedot päivitetään kevään aikana. 

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Poreč Istrian länsirannikolla. Lähimmät lentokentät ovat Pula (n. 50 km) ja Rijeka (n. 90 km, ei suoria lentoja Suomesta). Matkavarauksen yhteydessä on mahdollista varata yksityiskuljetus meno- ja/tai paluumatkalle. Alla tietoa julkisista yhteyksistä.

  Lentäen Pulaan
  www.pula-airport.com

  Norwegianilla on huhti-lokakuussa 2020 1-2 viikottaista suoraa lentoa Helsingistä Pulaan.

  Pulasta Porečiin

  Shuttlebussi
  Pulan lentokentältä on suora shuttlebussiyhteys Porečiin. Vuoro ajetaan saapuvilta ”halpalennoilta”. Lisätiedot täällä. Tarkista yhteyden voimassaolo palveluntarjoajalta!

  Bussi
  Pulan lentokenttä sijaitsee n. 7 km Pulan kaupungista. Lentokentän ja Pulan bussiaseman välilä kulkee lentokenttäbussi. Lisätietoa täältä.
  Taksi lentokentältä kaupunkiin maksaa n. 15 €. Sovi hinta etukäteen.

  Pulasta Porečiin pääsee bussilla, matkan kesto n. 1,5 h ja hinta n. 8 €.
  Katso aikataulut ja hinnat: www.arriva.com tai www.brioni.hr

  Huom. Norwegianin klo 20.15 saapuvalta lennolta ei ole enää julkisia bussiyhteyksiä Porečiin.

  Kimppataksi
  Pulan lentoasemalta pääsee Porečiin myös ”kimppataksilla”. Hinnat vaihtelevat matkustajamäärän ja ajankohdan mukaan. Edullisimman hinnan saat, jos matkustusaikataulussasi on joustoa (nouto esim. klo 14-16 välillä). Voit myös tilata yksityiskuljetuksen, mutta se on kimppataksia kalliimpi vaihtoehto. Katso reitit ja hintatiedot sekä muut yksityiskohdat www.goopti.com/en/transfers

  Lentäen Venetsiaan

  Lentäminen Italian puolelle Venetsian Marco Polon kentälle on myös mahdollista.
  Venetsian ja Porečin välillä on kesäkaudella lauttayhteys lauantaisin ja vilkkaimman sesongin aikana muinakin päivinä. Lisätietoja www.venezialines.com

  Venetsiasta Porečiin pääsee myös Triesten kautta bussilla ja junalla. Lisätietoja Adrianmeren kierroksen matkustusosiossa.

  Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 9.12.2019.

  Kartta

  Kartta

  Korkeuskäyrä Istrian pyörämatka
  Korkein kohta n. 480 m mpy, matalin kohta n. 20 m mpy.