Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Gardajärvi

Pyöräilyviikko Peschiera del Gardassa

Italia

Kausi: 03.04.-02.10.2021

Kesto: 7 päivää

Vaikeusaste: 1/4

Matka: 175-195 km

Hinta: Alk. 550 €, omatoiminen

Pyörät: Hybridi, Sähkö, Tandem

Faktat

Päiväohjelma

Pyörän vuokraus

Matkustus

Kartta

Pohjois-Italiassa Alppien juurella kimmeltää Italian suurin järvi Garda, joka upeiden maisemien ja miellyttävän ilmaston ansioista on houkutellut matkailijoita jo 1700-luvulta lähtien. Idylliset järvenrantakaupungit tarjoavat hienot puitteet kiireettömälle lomalle, mutta Gardajärvi on myös monen aktiivilomailijan toivekohde. Tällä pyöräilyviikolla majoitutaan järven eteläpäässä sijaitsevassa Peschiera del Gardan kaupungissa, josta pyöräillään päiväretkiä lähiympäristöön, mm. Romeon ja Julian tunnetuksi tekemään Veronaan. Italiassa kun ollaan, historiallista nähtävää riittää lähes loputtomiin, kylässä jos toisessakin.

Faktat

Kohde: Italia
Kesto: 7 päivää / 6 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Matka: N. 175-195  km
Vaikeusaste: 1 / 4
Lähdöt 2021: Päivittäin 03.04.-02.10.

Reitti: 90 % asfalttia, 10 % päällystämätöntä. Pyöräily tapahtuu pienemmillä teillä sekä Gardajärven pyöräteillä. Veronan ympäristössä liikennettä on hieman enemmän, mutta lyhyehköllä osuudella.

Majoitus

Hotel Puccini 3* (tai vastaava vaihtoehto, mikäli Puccini ei ole saatavilla).  Hotelli sijaitsee rannan tuntumassa n. 500 m vanhan kaupungin keskustasta. Huoneet ovat tilavia, valoisia ja nykyaikaisin mukavuuksin varustettuja. Huoneissa on ilmastointi.  Uima-allas hotellin puutarhassa.

Hinnat

Hintakausi 1: 03.04.-23.04. ja 25.09.-02.10. 550 € 2 hh:ssa / 750 € 1 hh:ssa
Hintakausi 2: 24.04.-14.05 ja 30.08.-24.09. 630 € 2 hh:ssa / 830 € 1 hh:ssa
Hintakausi 3: 15.05.-29.08. 670 € 2 hh:ssa / 870 € 1 hh:ssa
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

Hintaan sisältyy

 • 6 yön hotellimajoitus
 • Buffetaamiaiset
 • Lauttalippu Peschiera-Garda
 • Junaliput Desenzano-Peschiera ja Verona-Peschiera
 • Matkainfo sähköisessä muodossa
 • Karttasovellus sisältäen reitin gps-datan ja tietoa nähtävyyksistä (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)
 • Englanninkielinen puhelinpäivystys (klo 8-20)

Hintaan ei sisälly

 • Hotelliverot n. 8 €/hlö, maksetaan paikan päällä

Lisämaksusta

 • Touringpyörän vuokraus 85 €
 • Sähköpyörän vuokraus 195 €
  Pyörän vuokraan sisältyy varkaus- ja vahinkovakuutus.
 • Pyöräilykypärä 15 € (koot 54-61 cm)
 • Lisäyöt
  Peschiera alk. 60 € 2 hh:ssa / 85 € 1 hh:ssa
  Verona alk. 65 € 2 hh:ssa / 85 € 1 hh:ssa

Alennukset

 • Kolmas henkilö 3-hengen huoneessa -100 €

Hyvä tietää

 • Tähän matkaan ei sisälly infotilaisuutta kohteeseen saavuttaessa. Materiaali ja vuokrapyörät luovutetaan hotellin vastaanotosta.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen

Omatoiminen saapuminen ja majoittuminen yhteen Gardajärven viehättävimmistä kaupungeista, kanaalien ympäröimään Peschiera del Gardaan. Peschieran satamasta pääsee veneellä helposti järven muihin kaupunkeihin ja sieltä alkaa 40 km pituinen, pääosin Mincio-jokea seuraileva pyörätie Mantovaan.

Päivä 2: Rengasreitti Peschierasta

40 km, kokonaisnousu 180 m
Ensimmäisen pyöräilypäivän ympyräreitti kulkee hedelmätarhojen ja viiniviljelmien keskellä Lugana valkoviinin kotiseudulla. Noin puolimatkassa ohitat Solferinon, joka on kuuluisa Italian toisen itsenäisyyssodan lopettaneista taisteluista, jotka pohjustivat yhtenäisen Italian syntymistä.

Päivä 3: Peschiera-Desenzano del Garda

25 / 45 km, kokonaisnousu 120 m / 310 m
Tänään suunnataan länteen ja Desenzano del Gardaan, joka on järven suurin ja vilkkain kaupunki (n. 24 000 asukasta). Desenzanossa voit pyöräillä ympyrälenkin ympäröivillä kukkuloilla tai halutessasi viettää rauhallisen iltapäivän kuljeskellen järven rantamilla ja tutustuen nähtävyyksiin kuten Desenzanon linnaan tai Villa Romanaan, joka on 1. vuosisadalla eKr rakennettu, tärkein Pohjois-Italiassa säilynyt keisariajan lopun huvila. Paluu Peschieraan junalla.

Optio: Jos pieni lisälenkki menomatkalla kiinnostaa, kannattaa piipahtaa Sirmionen ”postikorttikaupunkiin”, joka sijaitsee kapealla niemimaalla järven etelärannalla. Sirmionessa voi tutustua antiikin roomalaisen huvilan raunioihin sekä keskiaikaiseen linnaan. Huom. Tämä lisälenkki ei sisälly reittiohjeisiin.

Päivä 4: Garda-Peschiera

30 km + lauttamatka, kokonaisnousu 200 m
Aamun alkajaisiksi ohjelmassa on lyhyt lauttamatka Gardalle, kaupunkiin, joka on antanut nimensä myös järvelle. Takaisin Peschieraan pyöräillään järven tuntumassa kumpuilevassa maastossa. Muutaman kilometrin päässä Gardalta sijaitsee punaviinistään kuuluisa Bardolino, jossa viini virtaa etenkin syys-lokakuun vaihteen viinifestivaalien aikaan. Ennen Peschieraan saapumista ohitat Gardaland-huvipuiston, lasten ykköskohteen alueella.

Päivä 5: Peschiera-Verona

40 km, kokonaisnousu 150 m
Tämänpäiväinen retki vie Romeon ja Julian maisemiin Veronaan. Historiaa huokuva Adige-joen halkoma kaupunki on yksi Veneton alueen kauneimmista ja tunnelmallisimmista. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat 2000 vuotta vanha amfiteatteri, upea San Zenon kirkko sekä Julian talo. Ruoka- ja kahvipaikkoja löytyy kaupungin sydämessä sijaitsevilta eläväisiltä Piazza dei Signori ja Piazza delle Erbe -aukioilta. Paluu Peschieraan junalla.

Päivä 6: Peschiera-Borghetto-Custoza

40 km, kokonaisnousu 300 m
Viimeinen pyöräilypäivä suuntautuu Gardalta etelään yhtä Italian tunnetuinta ja suosituinta, pyörätietä pitkin. Mincio-jokea seurailevalla tasaisella reitillä matka sujuu joutuisasti, mutta pieni lepotauko on paikallaan viimeistään Borghettossa, historiaa henkivässä pikku kylässä. Viereisellä kukkulalla sijaitsevan, muurien ympäröimän Valleggio sul Mincion ulkopuolella on ainutlaatuinen, 60 hehtaarin puistoalue Parco Sigurtà, joka houkuttelee vuosittain satojatuhansia kävijöitä ja sopii hyvin vaikka pikniklounaan nauttimiseen. Ravintolalounasta kaipaavan kannattaa harkita Valleggion kuuluisaa tortellinia. Paluumatka Peschieraan kulkee Italian yhdistymistaisteluista ja ”Bianco di Custoza” -viinistään tunnetun Custozan kautta. Päivän ja viikon viimeiset kilometrit poljetaan rauhallisilla maalaisteillä.

Päivä 7: Kotimatka

Aamiainen hotellissa ja kotimatka.

Pyörän vuokraus

Gardajärvelle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

1. Touringpyörä, 27 vaihdetta

27-vaihteisia touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla useita eri kokoja. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline.

2. Touringpyörä, 7 vaihdetta

7-vaihteisia jalkajarrulla varustettuja touringpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina sekä miesten rungolla useita eri kokoja. Shimano Nexus-vaihteisto. Ulkonäöltään pyörät vastaavat yllä olevien kuvien pyöriä.

3. Sähköpyörä

9-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat. Akun toimintamatka keskimäärin 90 km (tasainen maasto, keskivauhti). Ajajan suosituspituus 160-190 cm. Huom. Sähköpyöriä ei vuokrata lapsille.

Lisävarusteet

Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

 • matkamittari
 • Ortlieb-sivulaukku
 • vesipullo (0.75 l)
 • lukko
 • tankolaukku tai karttateline

Lisäksi kukin seurue saa käyttöönsä paikkaustarvikkeet (sisäkumi, paikka, liimaa, työkaluja, rengasrauta) sekä pumpun.

Lisäksi vuokrattavana

 • Shimano Tiagra Racing -maantiepyöriä
 • Follow-me tandem -pyöriä
 • lasten pyöriä (7 vaihdetta, ajajan pituus 135-148 cm)
 • lastenistuimia
 • peräkärryjä

Tarkista saatavuus ja hinta.

Näin pääset perille

Gardajärveä lähin lentokenttä on Verona (n. 25 km), mutta myös Venetsiasta (n. 150 km), on hyvät junayhteydet Peschieraan.

Saapuminen lentäen

Finnair lentää suoran lennon Helsingistä Veronaan kesäkaudella 16.05.2020 alkaen, mutta Finnairin nettisivun mukaan saatavuus lennoille on hyvin rajallinen. Yhdellä vaihdolla Helsingistä Veronaan pääsee mm. Lufthansalla Saksan kenttien kautta.

Venetsian lentokenttä sijaitsee hyvien junayhteyksien päässä Gardajärveltä. Finnair lentää Helsingistä Venetsiaan 29.03.-23.10.2020. Keskikesällä 22.6.-9.8.2020 vuoro lennetään päivittäin, muina aikoina 1-3 suoraa lentoa viikossa. Norwegianilla on 2-3 suoraa lentoa viikossa huhtikuun lopulta lokakuulle. Vaihdollisia yhteyksiä on tarjolla useilla lentoyhtiöllä.

Veronan lentokentältä Peschieraan
www.aeroportoverona.it

Aerobus liikennöi lentokentältä Veronan rautatieasemalle 20 minuutin välein klo 6.30-23.35. Matka-aika n. 20 min ja lipun hinta 6 €. Veronan rautatieasemalta pääsee edelleen Peschieraan suoralla junayhteydellä. Matka-aika n. 15 min ja lipun hinta 3-10 € junasta riippuen.

Venetsian lentokentältä Peschieraan
www.veniceairport.it

Fly Bus ATVO liikennöi lentokentältä Mestren rautatieasemalle päivittäin 3 kertaa tunnissa klo 06.30-23.40. Matka-aika 17 min ja lipun hinta 6 €. Lippuja myydään terminaalin tuloaulassa, www.atvo.it
Lisäksi ACTV:n linja 15 kulkee Mestren rautatieasemalle.

Mestrestä on junayhteys Peschieraan noin kerran tunnissa, matka-aika 1 h 15 min-1 h 30 min ja lipun hinta 20-30 € junasta riippuen.

Juna-aikataulut www.trenitalia.com

Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 2.12.2019.

Kartta

 

 

 

 

 

 

 

Korkein kohta n. 195 m mpy, matalin kohta n. 40 m mpy