Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Bike&Boat Italia: Mantova-Venetsia

Pyöräilyviikko jokilaivalla majoittuen

Ave Maria -laiva Venetsian edustalla

Bike&Boat Italia: Mantova-Venetsia

Pyöräilyviikko jokilaivalla majoittuen

Ryhmä pyöräilijöitä pyörätiellä asumattomalla taipaleella loivassa ylämäessä.

Bike&Boat Italia: Mantova-Venetsia

Pyöräilyviikko jokilaivalla majoittuen

Ave Maria -laiva

Bike&Boat Italia: Mantova-Venetsia

Pyöräilyviikko jokilaivalla majoittuen

Joen rannalla sijaitseva tiiviisti rakennettu vanha kaupunki.

Bike&Boat Italia: Mantova-Venetsia

Pyöräilyviikko jokilaivalla majoittuen

Kaksi naista istuu laivan kannella Venetsian kaupunkia katsellen

Italia

Kausi: 27.03.-23.10.2021

Kesto: 8 päivää

Vaikeusaste: 1/4

Matka: N. 205 km

Hinta: Alk. 930 €, opastettu

Pyörät: Hybridi, Sähkö

Faktat

Päiväohjelma

Laivat

Pyörän vuokraus

Matkustus

Kartta

Lähde nauttimaan upeasta pyöräilyviikosta Pohjois-Italiaan Po- ja Mincio-jokien maisemiin viihtyisällä jokilaivalla majoittuen ja laivalta käsin päiväretkiä pyöräillen. ”Kelluvassa hotellissa” nautit palvelusta parhaasta päästä, suussa sulavista ruokaherkuista, majoituksesta mukavassa hytissä ja matkanteon helppoudesta – kaupungit ja maisemat vaihtuvat, mutta majapaikka säilyy.

Vapaa-aikanasi rentoudut laivan kannella ja ravintolatiloissa kansainvälisessä matkaseurassa. Ammattitaitoisen ja palvelualttiin henkilökunnan huolehtiessa käytännön järjestelyistä niin laivalla kuin pyöräilypäivän aikana, voit keskittyä nauttimaan lomastasi täysillä. Halutessasi voit toki pyöräillä päivittäiset etapit myös ilman opasta, omatoimisesti omaan tahtiin.

Viikon kohokohtiin kuuluvat historialliset Mantova ja Ferrara sekä romanttinen Venetsia laguunisaarineen. Laiva on lastattu polkupyörillä – astu laivaan!

Faktat

Kohde: Italia
Kesto: 8 päivää / 7 yötä
Tyyppi: Opastettu. Mahdollisuus pyöräillä päivittäiset etapit myös omatoimisesti.
Matka: N. 205 km
Vaikeusaste: 1 / 4

Lähdöt 2021:

Ave Maria-laiva
Lauantaisin 27.03., 10.04., 24.04., 08.05., 22.05., 05.06., 19.06., 03.07., 17.07., 31.07., 14.08., 28.08., 11.09., 25.09., 09.10. ja 23.10.

Vita Pugna-laiva 
Lauantaisin 03.04., 17.04, 01.05, 15.05., 29.05., 12.06., 26.06., 10.07., 24.07, 07.08., 21.08., 04.09., 18.09., 02.10. ja 16.10.

Huom. Joka toinen lauantai laivat lähtevät Venetsiasta kohti Mantovaa eli reitti pyöräillään päinvastaiseen suuntaan. Päivittäiset pyöräilykilometrit ovat muuten samat, mutta Adria-Ferrara-Zelo -reitillä pyöräillään 35 km. Myös nämä matkat ovat kauttamme varattavissa. Kysy lisätiedot.

Hinnat

Ave Maria
Hintakausi 1: 27.03.-03.04. ja 23.10. 1030 € / hlö
Hintakausi 2: 10.04.-21.08. 1490 € / hlö
Hintakausi 3: 28.08.-16.10. 1700 € / hlö
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. 

Lisämaksut / alennukset
Yhden hengen hytin lisämaksu 300 €
Superior-hytti 140 € / hlö
Hytti kerrossängyillä -200 € / hlö
3. tai 4. henkilö hytissä -300 € / hlö

Vita Pugna
Hintakausi 1: 27.03.-03.04. ja 23.10. 930 € / hlö
Hintakausi 2: 10.04.-21.08. 1220 € / hlö
Hintakausi 3: 28.08.-16.10. 1330 € / hlö
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. 

Lisämaksut / alennukset
Yhden hengen hytin lisämaksu 350 €
3. tai 4. henkilö hytissä -300 € / hlö

Hintaan sisältyy

 • 7 yön majoitus laivalla valitussa hyttikategoriassa
 • Täysihoito (aamiainen, päivällinen ja itse aamiaispöydästä valmistettava retkilounas)
 • Kahvi/tee/muut kuumat juomat laivalla
 • Englanninkielinen matkanjohtaja
 • Ave Marialla toinen matkanjohtaja jos ryhmässä vähintään 25 hlöä
 • Bussikuljetus Ferrara–Adria
 • Satamamaksut
 • Lakanat ja pyyhkeet
 • Hytin kevyt siistiminen päivittäin, siivous ja pyyhkeiden vaihto viikon puolivälissä
 • Pyöräilykypärän vuokraus
 • Opastettu kaupunkikierros Mantovassa ja Venetsiassa
 • Vierailu historialliseen lasitehtaaseen Muranon saarella
 • Vierailu juustotehtaalle ja Grana Padano -juuston maistiaiset
 • Opastettu vierailu huvipuistomuseossa
 • Karttasovellus sisältäen reitin gps-datan ja tietoa nähtävyyksistä (oma älypuhelin tai gps-laite oltava käytettävissä)
 • Matkainfo sähköisessä muodossa

Hintaan ei sisälly

 • Lippu Venetsian ja laguunin julkiseen liikenteeseen
 • Virvoitusjuomat laivalla
 • Tipit
 • Mikään, mitä ei ole mainittu ”hintaan sisältyy”- kohdassa

Lisämaksusta

 • Gluteeniton, laktoositon tai vegaaniruoka 50 €
 • Touringpyörän vuokraus 85 € (City Bike)
 • Sähköpyörän vuokraus 220 €
 • Pyöräilykypärä (koot 54-61 cm) 15 €
 • Lisäyöt
  Mantova 3* -hotelli alk. 50 € 2 hh:ssa /  80 € 1 hh:ssa
  Mantova 4*-hotelli alk.  85 € 2 hh:ssa  / 125 € 1 hh:ssa
  Mestre 3* -hotelli alk. 65 € 2 hh:ssa  / 90 € 1 hh:ssa
  Mestre 4* -hotelli alk. 70 € 2 hh:ssa  / 105 € 1 hh:ssa
  Venetsia 3* tai 4* -hotelli alk. 90 € 2 hh:ssa / 150 € 1 hh:ssa
  Mahdolliset hotelliverot maksetaan paikanpäällä

Hyvä tietää

Navigointi
Laivan reitti on suunniteltu kulkemaan Fisseron ja Biancon kanaaleilla, jotka ovat Po-joen suuntaisia ja yhdistävät Mantovan Adrianmereen. Vedenkorkeudesta, siltojen tai sulkujen korjaustöistä tai muista esteistä johtuvat muutokset ovat mahdollisia, ja voivat aiheuttaa muutoksia pyöräilyreittiin tai yöpymispaikkoihin. Vastuu päätöksistä on aina laivan kapteenin.

Reittikuvaus
Reitti kulkee suurelta osin Po-joen tasangolla. Viiden päivän aikana pyöräiltävän matkan kokonaispituus on n. 195 km ja kokonaisnousu 20 m. Reitistä 95 % on päällystetyllä tiellä ja 5 % hiekka/soratiellä. Pyöräily tapahtuu pääosin jokia ja kanaaleja seurailevilla pyöräteillä sekä vähäliikenteisillä maalaisteillä. Laiva viettää yön laiturissa ja lähtee pääsääntöisesti liikenteeseen aamiaisen jälkeen. Iltapäivällä laiva on pyöräilijöitä vastassa seuraavassa kohteessa. Viikon aikana siirrytään muutamia osuuksia laivan kyydissä, mikä mahdollistaa pääsyn parhaiden pyöräilyreittien äärelle.

Pyöräily
Matkalla on mukana pyöräilevä englanninkielinen matkanjohtaja. Saat käyttöösi reitin gps-datan (oma älypuhelin oltava käytettävissä), joten halutessasi voit pyöräillä etapit myös omatoimisesti omaan tahtiin. Jos tarkoituksenasi on pyöräillä ainakin osa päivistä omatoimisesti, suosittelemme mainitsemaan asiasta varauksen yhteydessä.

Matkanjohtaja
Matkanjohtajat ovat huolella valikoituja ja koulutettuja, vähintään kaksikielisiä (englanti, saksa) iloisia asiakaspalvelijoita, jotka tekevät kaikkensa, jotta lomasi olisi onnistunut. Alueen läpikotaisin tuntevina pääset matkanjohtajien avulla sukeltamaan pintaa syvemmälle vierailtaviin kohteisiin ja saat hyviä vinkkejä. Luonnollisesti he osaavat korjata myös puhjenneen renkaan ja pystyvät auttamaan muissa mahdollisissa eteen tulevissa ongelmissa pyöräilypäivän aikana.

Ryhmä
Ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko Ave Marialla on 40 osallistujaa (=vuodepaikkojen määrä laivalla) ja Vita Pugnalla 21 osallistujaa.

Buon appetito!
Hyvää ruokahalua! Italialaiset tietävät yhden jos toisenkin asian ruuanlaitosta. Laivalla tarjoiltava ruoka on yksinkertaisen hienostunutta, lisänä hyvä valikoima paikallisia viinejä ja loistava palvelu. Laivojen kokit ovat kokeneita ruuanlaiton mestareita ja asiakkaiden sanoin, pelkästään ruuat ovat yhden matkan arvoiset!

Päiväohjelma

Päivä 1: Mantova

Omatoiminen saapuminen Mantovaan. Laiva on laiturissa keskustan tuntumassa ja majoittuminen hytteihin on mahdollista klo 16.30 alkaen. Tapaaminen matkanjohtajan ja ryhmän kanssa sekä päivällinen laivalla klo 18.30.

Päivä 2: Ympyräreitti Mantova (35 km)

Ensimmäinen lyhyehkö pyöräilypäivä tutustuttaa vesistöjen ympäröimään Mantovaan ja sitä ympäröivään maaseutuun. Mantovan herttuakuntaa hallitsi vuosisatojen ajan Gonzagan suku, jonka ”kädenjälki” näkyy Mantovassa kaikkialla. Monet kaupungin lukuisista linnoista ja palatseista on rakennettu Gonzagan aikakaudella, kuten myös Mincio-joesta vetensä saavat kaupunkia ympäröivät kolme tekojärveä, jotka hallitsijasuku on aikoinaan teetättänyt sotilaallisissa tarkoituksissa.
Iltapäivän ohjelmassa on opastettu kävelykierros kaupungilla Mantovan tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustuen.

Päivä 3: Mantova–Governolo–Zelo (50 km)

Päivän aluksi risteilemme vehreällä Mincio-joella Governoloon, jossa Mincio yhtyy Po-jokeen. Governolon sululla, joka aikoinaan oli vireä jokiliikenteen solmukohta, puramme pyörät laivasta ja hyppäämme satulaan. Seurailemme Po-jokea keskiaikaisesta linnoituksestaan ja kelluvasta myllystään tunnettuun Ostigliaan ja edelleen Bergantinon pikkukylään, joka on kuuluisa karusellien ja huvipuistolaitteiden valmistuksesta. Bergantinossa vierailemme viehättävässä huvipuistomuseossa ja kuulemme miten elinkeino sai kylässä alkunsa. Päivän pääteeksi saavumme Po-joen suuntaisesti virtaavan Canal Biancon varrella sijaitsevaan piskuiseen Zelon kylään, jonka laiturissa kelluva hotellimme on meitä jo odottamassa.

Päivä 4: Zelo–Ferrara–Adria (50 km pyörällä + 60 km bussilla)

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu pyöräillen kohti Ferraraa. Vuosisatojen ajan Este suvun hallitsema Ferrara houkutteli aikoinaan vaikutusvaltaisia arkkitehteja ja taitelijoita, nykyisin kaupunkikuvaa elävöittävät tuhannet yliopisto-opiskelijat. Ferrarassa ohjelmassa on vapaa-aikaa ja mahdollisuus tutustua mm. kaupungin historialliseen keskustaan, jota edelleen ympäröivät alkuperäiset, n. 500 vuotta vanhat muurit. Ferrarasta matka jatkuu bussikuljetuksella Adriaan, joka Adrianmeren läheisyydessä sijaitsevana oli ennen muinoin merkittävä satamakaupunki ja erityisesti tunnettu Baltian meripihkan kauppapaikkana. Nykyisin Adriassa toimii merkittävä arkeologinen museo esitellen alueen historiaa aina etruskien ajoilta saakka.

Päivä 5: Adria–Po Delta Nature Reseve–Pellestrina (40 km)

Tänään teemme aamutoimet laivan tasaisesti seilatessa kohti Porto Viroa, josta päivän pyöräetappimme alkaa. Pyöräilemme alkumatkan Po-joen suistoalueella, joka on merkittävin harmaahaikaroiden pesintäalue Euroopassa. Reittimme risteää Dolomiiteilta vuolaana virtaavan Adigo-joen kanssa ja saavumme lopulta Venetsian laguunin eteläpäässä pienellä saarella sijaitsevaan Chioggian värikkääseen kalastajakylään, joka ”Pikku-Venetsianakin” tunnetaan. Sään salliessa voimme pysähtyä jollekin hienohiekkaisista rantapoukamista ja pulahtaa virkistäytymään Adrianmeren aaltoihin. Kotisatamamme seuraavan yön ajan on Pellestrinan saarella Chioggian edustalla.

Päivä 6: Pellestrina–Venetsia (30 km)

Viimeisen päivän pyöräilyetappi on matkan erikoisin reitin kulkiessa kahdella kapealla saarella, jotka erottavat meren laguuneista. Aloitamme etapin Pellestrinan eteläkärjestä ja poljemme ihastuttavien pastellisävyisten pikkukylien kautta saaren pohjoiskärkeen, josta matka jatkuu lautalla elokuvajuhlistaan tunnetulle Lidon saarelle.

Päivän viimeisen pyöräilyosuuden jälkeen nousemme laivaan ja n. 1,5 tunnin merimatkan jälkeen laivamme ankkuroituu Venetsian satamaan, pyörämatkamme päätepisteeseen. Vielä ei ole kuitenkaan hyvästien aika, ensin nautitaan Venetsiasta!

Päivä 7: Venetsia

Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on opastettu kierros Venetsiassa ja koko loppupäivä on varattu omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin. Yli sadalle saarelle rakennettu Venetsia on eittämättä yksi maailman erikoisimmista ja tunnelmaltaan ainutlaatuisimmista kaupungeista. Kaupunkia halkovat kanaalit ja niiden reunoilla kohoavat historialliset rakennukset ja palatsit luovat kokonaisuuden, jota ei ihan heti kyllästy ihastelemaan ja ihmettelemään. Venetsian keskeisimmät turistikohteet kuhisevat aina matkailijoita, mutta jo vähän sivummassa voit löytää toisenlaisen, rauhallisemman Venetsian. Sukella rohkeasti sisään kaupungin kujille ja aukioille, eksy, ihastu ja ihmettele!
Päivän päätteeksi kokoonnumme vielä kerran laivakokkien loihtimien päivällisherkkujen äärelle.

Päivä 8: Kotimatka

Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisäpäiviä Venetsiassa tai Mestressä.

Laivat

Ave Maria

Mitat

Kapasitteetti: 40 matkustajaa
Pituus: 40 m
Leveys: 7,5 m
Kulkusyvyys: 1,5 m

Hytit

 • 4 superior 2-hengen hyttiä (n. 11 m2) kannen yläpuolella. Kolmeen hyttiin voi majoittua 4 henkeä, kun käyttöön otetaan kerrossängyt.
 • 10 standardi 2-hengen hyttiä (n. 11 m2) kannen alapuolella. Kolmeen hyttiin voi majoittua 3 henkeä, kun käyttöön otetaan yksi kerrossänky.
 • 3 kerrossängyllistä hyttiä kannen alapuolella (n. 7,5 m2). Sängyt 2:lle hengelle tai voidaan käytää myös 1-hengen hyttinä.
 • Kaikissa hyteissä on isohkot ikkunat (superior-hyteissä avattavat), miellyttävät, matalat sängyt wc ja suihku, ilmastointi ja tallelokero. Sängyn/kerrossängyn koko 2 m x 0,80 m. Suurin osa parisängyistä voidaan jakaa erillisiksi vuoteiksi.

Oleskelutilat

 • 11 x 7,5 m ilmastoitu tila on jaettu kahteen osaan: ravintola (33 asiakaspaikkaa) sekä aulabaari (28 asiakaspaikkaa)

Muut palvelut

 • 2 aurinkokantta
 • kuumien juomien automaatti (kahvi, tee…) vapaasti käytettävissä
 • ilmainen wi-fi
 • 55″ screen video/internet näyttö aulatiloissa
 • pyörävarasto n. 40 pyörälle
 • hiustenkuivaajia saatavilla rajoitetusti pyydettäessä

Vita Pugna

Mitat

Kapasiteetti: 21 matkustajaa
Pituus: 36 m
Leveys: 5,4 m
Kulkusyvyys: 1,6 m

Hytit

 • 10 standardi 2-hengen hyttiä erillisin vuotein 7/8 m2. Yhteen hyttiin mahdollista majoittaa 3 henkeä.
 • Kaikissa hyteissä miellyttävät, matalat sängyt sekä wc ja suihku.
 • Sängyn koko 1,90 / 2 m x 0,75 / 0,80 m.
 • Käytävätiloissa ilmastointi.
 • Perinteiset, pyöreät laivan ikkunat, jotka ovat avattavat.

Oleskelutilat

 • Tilava, ilmastoitu aula/ravintolatila, jossa 5 pöytää ja istuinpaikat 23:lle hengelle.

Muut palvelut

 • aurinkokansi
 • kuumien juomien automaatti (kahvi, tee…) vapaasti käytettävissä
 • ilmainen wi-fi
 • 42″ screen video/internet näyttö aulatiloissa
 • pyörävarasto
 • hiustenkuivaajia saatavilla rajoitetusti pyydettäessä

 

Pyörän vuokraus

Bike&Boat -matkalle on vuokrattavana alla esiteltyjä pyöriä.
Ilmoita varaushetkellä pituutesi ja pyörän malli.

1. Touringpyörä

27-vaihteisia touring-pyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina monia eri kokoja. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka, pistosuojatut renkaat ja juomapulloteline.


2. Sähköpyörä

9-vaihteisia sähköpyöriä on saatavilla matalarunkoisena unisex-mallina. Pyörissä on Shimano Deore -vaihteisto, geelisatula, alumiinirunko, lokasuojat, tarakka ja pistosuojatut renkaat.  Akun toimintamatka keskimäärin 90 km (tasainen maasto, keskivauhti). Ajajan suosituspituus 160-190 cm. Huom. Sähköpyöriä ei vuokrata lapsille.

Lisävarusteet

Pyörän vuokraukseen sisältyvät lisävarusteet (1 kpl/hlö):

 • matkamittari
 • Ortlieb-sivulaukku
 • vesipullo (0.75 l)
 • lukko
 • tankolaukku tai karttateline

Muista mainita mikäli haluat pyöräillä päiväetapit omatoimisesti, niin saat käyttöösi myös paikkaustarvikkeet (sisäkumi, paikka, liimaa, työkaluja, rengasrauta) sekä pumpun.

Näin pääset perille

Matkan lähtöpiste on Mantova ja matka päättyy Venetsiaan.

Saapuminen lentäen
Mantovaa lähimmät lentoasemat ovat Verona (45 km) ja Venetsia  (120 km).

Finnair lentää Helsingistä Venetsiaan 23.3.-25.10.2020. Lauantailento on ohjelmassa 15.6.-9.8. Norwegianilla on 2-3 suoraa lentoa viikossa huhtikuun lopulta lokakuulle, myös lauantaisin.

Finnair lentää suoran lennon Helsingistä Veronaan kesäkaudella 16.05.2020 alkaen, mutta Finnairin nettisivun mukaan saatavuus lennoille on hyvin rajallinen. Yhdellä vaihdolla Helsingistä Veronaan pääsee mm. Lufthansalla Saksan kenttien kautta.

Venetsian lentokentältä Mantovaan
www.veniceairport.it

Fly Bus ATVO liikennöi lentokentältä Mestren rautatieasemalle päivittäin 3 kertaa tunnissa klo 06.06-23.40. Matka-aika 17 minuuttia ja lipun hinta 6 €. Lippuja myydään terminaalin tuloaulassa, www.atvo.it
Myös ACTV:n bussi linja 15 kulkee lentoasemalta rautatieasemalle.

Mestren rautatieasemalta on päivittäin n. 15 junavuoroa Mantovaan klo 06-20 välillä. Suoria yhteyksiä ei ole, vaan junaa tule vaihtaa Verona Porta Nuova -asemalla tai Monselicessa. Matkan kesto n. 2,5 h ja lipun hinta 30-50 € junasta riippuen.
Lisätiedot: www.trenitalia.com

Veronan lentokentältä Mantovaan
www.aeroportoverona.it

Aerobus liikennöi lentokentältä Veronan Porta Nuova -rautatieasemalle 20 minuutin välein klo 6.30-23.35. Matka-aika n. 20 min ja lipun hinta 6 €. Veronan rautatieasemalta pääsee edelleen Mantovaan suoralla junayhteydellä. Matka-aika n. 45 min ja lipun hinta 4-6 € junasta riippuen.
Taksi Veronan kentältä Mantovaan n. 80 €.


Paluumatka

Mikäli paluulentosi on Venetsian kentältä pääset sinne em. lentokenttäbussilla Mestren rautatieasemalta tai ACTV:n bussillla nro 15.

Mikäli palaat Veronan kentältä voit ottaa junan Venezia Mestre tai Venezia Santa Lucia -asemilta Veronaan. Nopeimmillaan matka kestää noin tunnin ja lipun hinta on junasta riippuen 9-25 €.

Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 5.12.2019.

Kartta