Matkustus - Balatonjärven pyöräily

SAAPUMINEN LENTÄEN
Finnairillla on päivittäin 2 suoraa lentoa Helsingistä Budapestiin.
Norwegian lentää suorat lennot tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.


LENTOASEMALTA BUDAPESTIN KESKUSTAAN/RAUTATIEASEMALLE
Budapestin Ferenc Liszt International Airport lentoasemalta (terminaali 2) pääsee kaupungin keskustaan usein eri tavoin.

Fötaksi
Lentoaseman virallinen taksiyritys on puna-valko-tunnuksinen Fötaxi, joka kuljettaa lentoasemalta mihin tahansa kohteeseen Budapestissa ja kaupungista lentoasemalle. Palvelutiski on lentoaseman ulko-ovien tuntumassa. Lisätietoa täältä.

Shuttle-taksi
MiniBud on lentokentän virallinen shuttle-palveluntarjoaja. Lisätietoa täältä.

Taksi
Jos matkustat taksilla, varaa se aina etukäteen (lentokentältä, hotellista) ja sovi hinta ennen matkaa! Kadulta otettu taksi voi tulla kalliiksi.

Bussi ja metro Budapest Déli -rautatieasemalle
Joukkoliikenteen bussi 200E lähtee lentoasemalta (terminaali 2) 12 minuutin välein Köbánya-Kispestin metron pääteasemalle. Matka kestää n. 20 minuuttia. Köbánya-Kispestistä tulee ottaa sininen metrolinja (nro 3) ydinkeskustaan, Deák Ferenc térille. Siellä vaihdetaan punaiselle linjalle (nro 2) suunta Déli Pályaudvar (Déli rautatieasema). Jää pois päätepysäkillä, joka on Déli rautatieasema. Matkan kokonaiskesto on n. 1 h.
Metrokartta

Bussilipun voi ostaa kuljettajalta, lentoaseman postista arkisin ja lehtikioskista myös viikonloppuisin. Yhden lipun hinta on 350 HUF, bussilippu kuljettajalta ostettuna 450 HUF. Asemilla on myös lippuautomaatteja, niihin käyvät vain kolikot. Edullisin lippuvaihtoehto metromatkoille on yhden vaihdon salliva "transfer ticket" (530 HUF), jonka voi ostaa Kőbánya-Kispestin asemalta. Muista leimata lippu ennen metroon menoa! Lisätietoa lipuista http://www.bkk.hu/en/prices/
Lisätietoa yhteyksistä lentoaseman omilta sivuilta täältä.


Airport shuttle
Lentoaseman airport shuttle on nopea yhteys lentokentän ja keskustan (Deák Ferenc tér) välillä.
Lisätietoa http://www.bkk.hu/en/airport-shuttle/
Huom. Tällä yhteydellä et pääse suoraan Déli rautatieasemalle, joten mikäli matkasi jatkuu saman tien Siófokiin, jokin ensin mainituista vaihtoehdoista on suositeltavampi.


BUDAPEST - SIÓFOK JA SIÓFOK - BUDAPEST
Matkan lähtö- ja päätepiste Balatonilla on Siófok. Junat lähtevät pääsääntöisesti Déli-rautatieasemalta ja yhteyksiä on lukuisia päivässä. Matkan kesto junasta riippuen n. 1,5-2 h. Yhdensuuntaisen matkan hinta n. 20 €. Huomioithan paluulennon osalta, että sinulle jää riittävästi aikaa myös kaupungista lentoasemalle siirtymiseen. Juna-aikatauluhaku löytyy täältä.

Kuljetus Siófokin rautatieasemalta hotelliin ja matkan päätteeksi hotellilta rautatieasemalle kuuluu matkan hintaan. Kuljetusjärjestelyjen vuoksi ilmoita junasi saapumisaika Siófokiin viimeistään 2 viikkoa ennen matkan alkua.


Huom. Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 31.10.2018.