Baijerin järvet

UUTUUS 2019
Alppijärviä ja vuoristomaisemia ympyrälenkillä Münchenistä

Etelä-Saksan Baijer on ehdottomasti yksi Saksan kauneimpia alueita. Yli kahteen tuhanteen metriin kurottavat vuoret, kirkkaana kimmeltävät alppijärvet, metsät, niityt ja tunnelmalliset kylät muodostavat upeat puitteet tälle pyöräilyviikolle, joka poljetaan ympyräreittinä Münchenistä käsin. Reitti on pääosin tasainen ja kulkee suurelta osin merkityillä, hyväkuntoisilla pyöräteillä. Päivämatkat ovat kohtuulliset, joten aikaa jää myös ympäristöön tutustumiseen ja rentoutumiseen ja baijerilaisesta vieraanvaraisuudesta nauttimiseen!

MATKAN KOHOKOHDAT
* Alppijärvet
* Saksan korkein huippu Zugspitze
* Maisemat ja koskematon luonto Isarjoen alkulähteillä
* Hyvät lentoyhteydet Müncheniin

Faktat

Kohde: Saksa
Kesto: Standard 8 päivää / 7 yötä tai Sportti 7 päivää / 6 yötä
Tyyppi: Omatoiminen
Vaikeusaste: 2 / 4 (1 = helppo, 4 = vaativa)
Lähdöt 2019: Päivittäin 13.4.–11.9.

Reittikuvaus: Pyöräily tapahtuu hyvin merkityillä ja päällystetyillä pyöräteillä (Isar, Lake of Constance King’s Sea ja Via Bavarica Tirolensis) sekä rauhallisilla maalaisteillä. Vilkkaammin liikennöidyillä teillä pyöräillään vain lyhyitä siirtymäetappeja. Päällystämättömiä, mutta hyväkuntoisia osuuksia on muutamia. Maasto on pääosin tasaista, nousut lyhyehköjä.

Kilometrit:

8-päivän Standard-matka (6 pyöräilypäivää), n. 230-310 km
7 päivän Sportti-matka (5 pyöräilypäivää), n. 220-270 km

Majoitus: Hotellit ovat pieniä, keskitasoisia perhehotelleja. Wc ja suihku huoneessa. Kahden hengen huoneita erillisin sängyin ei ole saatavilla kaikissa majapaikoissa.

Päiväohjelma

Päivä 1: München
Omatoiminen saapuminen Müncheniin ja majoittuminen. Baijerin pääkaupunkiin tutustuminen kannattaa aloittaa keskusaukio Marienplatzilta. Sen laidalla sijaitsevat mm. kaupungin tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluvat vanha ja uusi kaupungintalo, jonka torniin voi pientä pääsymaksua vastaan nousta maisemia ihailemaan. Kivenheiton päässä Marienplatzilta sijaitsee päivittäin avoinna oleva laaja ruokatori Viktualienmarkt, jonka kojut ja myyntipöydät houkuttavat nälkäistä kulkijaa. München tunnetaan myös puistojen ja puutarhoiden kaupunkina. Vierailun arvoinen on jättiläismäinen (370 ha) Englantilainen puutarha (Englische Garten) järvineen, jokineen ja lukuisine ravintoloineen sekä oluttupineen.

Päivä 2: München– Murnau am Staffelsee / Seehausen am Staffelsee, n. 48–68 km
Aamupalan jälkeen on aika hypätä satulaan! Heti alkumatkasta pääset nauttimaan rauhallisista ajokilometreistä metsäisellä Forstenriederin puistoalueella, jonka jälkeen saavut Starnberg-järvelle. Surullinen yksityiskohta historiasta kertoo, että Saksan viidenneksi suurimpaan järveen hukkui Baijerin kuningas Ludvig II vuonna 1886. Matka jatkuu pyöräillen järven rantamia tai halutessasi voit mennä järven poikki lautalla ja lyhentää ajomatkaa n. 20 km. (Lautta ei sisälly hintaan. Kulkee päivittäin 1.5. alkaen. Lippujen osto paikan päältä.) Loppumatkasta sokerina pohjalla on upeat Riegsee-järven maisemat. Majoittuminen pienessä Murnaun kaupungissa, jonka historia juontaa juurensa aina 1100-luvulle.

Päivä 3: Murnau am Staffelsee – Garmisch-Partengirchen, n. 40 km
Tänään pyöräilet halki Keski-Euroopan suurimman nummialueen. ”Murnauer Moos” -nummi syntyi viimeisimmän jääkauden seurauksena ja luonnonsuojelualue on tätä nykyä monien uhanalaisten kasvien ja eläinten koti. Loppumatka Garmisch-Partengircheniin seurailee kirkasvetistä Loisach-jokea. Eläväinen ja viihtyisä kaksoiskaupunki ”GaPa” on noin 25000 baijerilaisen koti sekä vilkas talviurheilukeskus. Kesällä patikoijat ja vuorikiipeilijät viihtyvät Garmischin maisemissa, eikä ihme, sijaitseehan kaupunki Saksan korkeimman huipun Zugspitzen juurella. Zugspitzelle on mahdollista nousta hammasratasjunalla tai gondolihissillä, jonka ala-asema sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungista Eibsee-järven tuntumassa. Maisemat näköalatasanteelta yli 2900 metrin korkeudesta ovat hulppeat!

Päivä 4: Garmisch-Partengirchen –Isarquelle–Wallgau/Krün, juna + n. 45 km
Päivän alkajaisiksi ohjelmassa on reilun puolen tunnin junamatka Itävallan puolella sijaitsevaan Scharnitziin, josta päivän pyöräilyetappi alkaa. Reitti seurailee kirkasvetistä Isarjokea itään, joen alkulähteille Karwendelin luonnonpuistoon. Paluumatkalla kulkua siivittävät postikorttimaisemat Karwendelin vuoristoon. Majoittuminen pienessä Wallgaun tai Krünin kylässä, alppimaisemien ympäröimänä - kuinkas muuten!

Päivä 5: Wallgau/Krün–Bad Tölz, n. 50 km
Matka jatkuu Isarjoen-laaksossa Sylvensteinsee-järvelle. Toinen toistaan kauniimpia alppijärviä on hankala laittaa järjestykseen, mutta erämainen Sylvesteinsee kuuluu ehdottomasti kauneimpien joukkoon. Siitä huolimatta, että järvi on itse asiassa tekojärvi ja rakennettu 1950-luvulla Isarjoen tulva-altaaksi. Seuraava etappi reitillä on patikointikohteena suosittu Lenggries, josta on enää lyhyt pyrähdys määränpäähän Bad Tölzin perinteikkääseen kylpyläkaupunkiin. Bad Tölzin historiallinen keskusta ja etenkin Marktsrassen ympäristö tarjoaa tunnelmalliset puitteet illanviettoon ja rentoutumiseen.

Päivä 6: Bad Tölz–Tegernsee, n. 20–40 km
Tämän päivän ”pakolliset kilometrit” pyörän selässä jäävät noin kahteenkymmeneen ja vievät sinut seuraavalle järvelle – Tegernseelle. Suosittu lomakohde vetää puoleensa niin pyöräilijöitä, vaeltajia, golffareita kuin kylpylälomailijoitakin. Halutessasi voit viettää iltapäivän rennosti järven rantamilla käveleskellen tai lepäillen. Lämpimänä kesäpäivänä lukuisat uimarannat houkuttelevat uimareita ja auringonpalvojia. Järveen voi tutustua myös vesiltä käsin 1-1,5 tunnin risteilyllä. Lisää kilometrejä mittariin kaipaavat voivat sen sijaan pyöräillä vielä toiset parikymmentä kilometriä järven ympäri alppi- ja järvimaisemista nautiskellen.

Päivä 7: Tegernsee–München, n. 25–65 km
Viimeinen pyöräilypäivä poljetaan Via Bavarica Tyrolensis -pyörätietä pitkin takaisin lähtökuoppiin Müncheniin. Halutessasi voit pyöräillä vain etapin alkuosan Holzkircheniin saakka (n. 25 km) ja hypätä sieltä junan kyytiin (ei sisälly hintaan). Holzkirchenin jälkeen reitti sukeltaa Hofoldinger Forstin metsäalueelle, jossa päästään vielä nauttimaan luonnonrauhasta ennen Müncheniin saapumista. Ympyrä sulkeutuu ja matkan pyöräilyosuus on päätöksessään saapuessasi hotelliin.

Päivä 8: Kotimatka
Aamiainen ja matkan päätös. Mahdollisuus varata lisävuorokausia Münchenissä.

7 päivän / 6 yön Sportti-matka:
Päivä 1: München
Päivä 2: München– Murnau am Staffelsee / Seehausen am Staffelsee, n. 48–68 km
Päivä 3: Murnau am Staffelsee – Garmisch-Partengirchen, n. 40 km
Päivä 4: Garmisch-Partengirchen –Isarquelle–Wallgau/Krün, juna + n. 45 km
Päivä 5: Wallgau/Krün–Bad Tölz, n. 50 km
Päivä 6: Bad Tölz–München, n. 35-65 km. Reitti kulkee Isarin pyörätietä Geretsriedin ja Wolfratshausenin kautta Grünwaldin puistoalueelle ja edelleen Müncheniin. Vaihtoehtoisesti voit mennä Bad Tölzistä Holzkircheniin junalla ja pyöräillä loppumatkan (n. 35 km) Müncheniin.
Päivä 7: Kotimatka

Hinnat

Hinnat € / hlö 2 hh / 1 hh
Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

8 PV STANDARD-MATKA

Hintakausi 1: 13.04.–20.04. 670 € / 865 €
Hintakausi 2: 21.04.–25.05. ja 06.09.–11.09. 720 € / 915 €
Hintakausi 3: 26.05.–05.09. 750 € / 945 €

7 PV SPORTTI-MATKA

Hintakausi 1: 13.04.–20.04. 590 € / 765 €
Hintakausi 2: 21.04.–25.05. ja 06.09.–11.09. 630 € / 805 €
Hintakausi 3: 26.05.–05.09. 670 € / 845 €

Hintaan sisältyy
*8 tai 7 yön majoitus 3* / 4* hotelleissa ja majataloissa, kaikissa majapaikoissa suihku ja wc huoneessa
* aamiainen päivittäin (yleensä buffet)
* matkatavarakuljetukset majapaikkojen välillä
* yksityiskohtaiset kartat ja reittiohjeet
* voucher-kirjanen, jonka kupongeilla alennusta monista käyntikohteist
* turisti-infoa ja ravintola-opas suosituksineen
* junamatka Garmisch-Partengirchen–Scharnitz (pyörän kuljetus ei sisälly hintaan, n. 6 €/pyörä)
* englanninkielinen puhelinpäivystys ongelmatilanteita varten

Lisämaksusta
* Vuokrapyörä (touring-pyörä) 75 €
* Sähköpyörä 175 €
Lisätietoa vuokrapyöristä täällä.

* Mahdolliset hotelliverot (maksetaan suoraan hotelliin)
* Lisäyö Münchenissä 66-82 €/hlö 2 hh:ssa ja 91-127 €/hlö 1 hh:ssa majoituskategoriasta riippuen

Matkustus

Matkan aloitus- ja päätepiste on München, jonne on Helsingistä päivittäin suoria lentoja Finnairilla (2-3 lentoa/päivä) ja Lufthansalla.

Münchenin lentoasemalta Münchenin päärautatieasemalle pääsee junila S1 ja S8 n. 10 min välein. Matkan kesto n. 40 min ja lipun hinta n. 11 €.
Lisätiedot lentoaseman sivuilta täältä.