Matkustus - Adrianmeren kierros

Tervetulotilaisuus ja pyörien luovutus on hotellilla saapumispäivänä (lauantaina tai sunnuntaina) klo 17.30 tai 19.00 riippuen hotellista. Mikäli et lentoaikataulun vuoksi ehdi tilaisuuteen, pyörät odottavat hotellilla ja saat materiaalin hotellin vastaanotosta. Suosittelemme kuitenkin tilaisuuteen osallistumista.

Mikäli palaat Porecista Venetsiaan lautalla, suosittelemme varaamaan paluulennon lauantaille aikaisintaan n. klo 15.


SAAPUMINEN LENTÄEN

Matkan lähtöpistettä lähin lentoasema on Venetsia Marco Polo, n. 10 km päässä Mestren kaupungista. Finnair lentää päivittäin suoran lennon Helsingistä Venetsiaan 21.6.-11.8.2019. Norwegianilla on 2-3 suoraa lentoa viikossa huhtikuun lopulta lokakuulle. Lauantailento on ohjelmassa 27.4.-15.6.2019 ja 17.8. eteenpäin.

Vaihdollisia yhteyksiä on tarjolla useilla lentoyhtiöllä. AirBerlinillä pääsee Helsingistä Venetsiaan Berliinin kautta ja KLM:llä Amsterdamin kautta. Lisäksi mm. SAS lentää Kööpenhaminan ja Tukholman kautta, Lufthansa Saksan kenttien kautta ja AirBaltic Riikan kautta.

Milanosta pääsee junalla Venetsiaan n. 2,5 tunnissa. Mm. Finnair lentää Milanoon päivittäin.

Myös Ljubljanan kenttä on mahdollinen, varsinkin paluulennon osalta. Finnarilla on suoria lentoja Ljubljanaan 4 kertaa viikossa. Ljubljanasta pääsee Venetsiaan esim. "kimppataksilla" (lue lisää sivun alaosasta) ja matkan päätepisteestä Porecista bussilla / taksilla Koperiin ja sieltä bussilla / junalla Ljubljanaan.


VENETSIA MARCO POLO LENTOASEMALTA MESTREEN
www.veniceairport.it

Fly Bus ATVO liikennöi lentoasemalta Mestren rautatieasemalle päivittäin 3 kertaa tunnissa klo 06.06-23.40. Matka-aika 17 minuuttia ja lipun hinta 6 €. Lippuja myydään terminaalin tuloaulassa, www.atvo.it
Myös ACTV:n bussi linja 15 kulkee lentoasemalta rautatieasemalle.


PORECISTA VENETSIAAN MATKAN PÄÄTTEEKSI

Jos matkan päätteeksi haluat palata Venetsiaan, valittavanasi on lautta, bussi- ja junamatka tai kimppataksi. Lauttavaraus on tehtävä matkavarauksen yhteydessä tai voit varata lauttapaikat itse verkkosivujen kautta. Juna- ja bussiliput on mahdollista ostaa verkosta tai asemilta ja kimppataksi varaukset hoituvat netin kautta.

LAUTALLA PORECISTA VENETSIAAN

Lauttavarausta varten tarvittavat tiedot
- koko nimi kuten passissa
- passin numero ja viimeinen voimassaolopäivä
- syntymäaika
- kansallisuus

Venezia Lines, www.venezialines.com
- check-in klo 7.00
- boarding klo 7.45
- lähtö klo 8.00, saapuminen Venetsiaan klo 11.00
- tälle lautalle otetaan max. 4 polkupyörää

Porecin hotellit sijaitsevat n. 2-3 km päässä lauttarannasta. Taksin hinta n. 15-20 €. Taksien yhteystietoja toimitetaan matkainfossa.

Mikäli lauttavuoroa ei voida ajaa lakon, säätilan, teknisen vian tai jonkin muun syyn vuoksi lauttayhtiöllä on ilman etukäteisilmoitusta oikeus muuttaa aikataulua, peruuttaa tai uudelleen reitittää lauttavuoro. Mikäli vuoroa ei pystytä ajamaan lauttayhtiö tarjoaa vaihtoehtoisen kulkutavan (yleensä bussi).
Huom. 6.4. ja 13.4. lähdöillä autokuljetus lauttamatkan sijaan.


Venezia Linesin matkatavarasäännökset
Jokaisella matkustajalla sallitaan yksi matkatavara sekä yksi käsimatkatavara, maksimimitat 56 cm x 45 cm x 25 cm ja paino max. 10 kg. Kyseiset matkatavarat sisältyvät lipun hintaan eikä niitä tarvitse ilmoittaa varaushetkellä.
Lisämatkatavarat voi ilmoittaa ja maksaa check-in'n yhteydessä, lisämaksu 20 €/matkatavara.

Saapuminen Venetsiaan
Lautta rantautuu Venetsiassa San Basilion laituriin, josta voit ottaa vaporeton (linja 2)
- Tronchettoon (Venetsian pysäköintialue), matkan kesto n. 10 min
- Piazzale Romalle (Venetsian bussiasema), matkan kesto n. 20 min. Jos jatkat oleskeluasi Mestressä voit ottaa Piazzale Romalta bussin Mestreen. Jos jatkat matkaasi suoraan lentokentälle voit ottaa ATVOn lentokenttäbussin suoraan Piazzale Romalta. Matka Marco Polon lentokentälle kestää n. 20 min.
- Ferrovia (rautatieasema), matkan kesto n. 25 min


BUSSI POREC-TRIESTE JA JUNA TRIESTE-MESTRE/VENETSIA

Vaihtoehtoisesti voit matkustaa Porecista Triesteen bussilla, joita lähtee seuraavasti:
06.00 maanantai-lauantai
06.30 päivittäin
07.00 maanantai-lauantai
15.30 päivittäin
Näiden lisäksi kesäaikaan voi olla myös lisävuoroja.

Matkan kesto n. 2 h ja lipun hinta n. 12 €.
Suosittelemme ostamaan lipun etukäteen www.autostazionetrieste.it. Lisätietoja +39 040 425 020.

Triestestä voit jatkaa matkaa Venetsiaan tai Mestreen junalla. Matka-aika 1,5-2,5 h ja lipun hinta 15-20 € junasta riippuen. Aikataulut www.trenitalia.com


KIMPPATAKSI


Ljubljanasta Venetsiaan (saapuminen) tai Porecista Ljubljanan/Venetsian lentoasemille (paluu) pääsee myös "kimppataksilla". Hinnat vaihtelevat matkustajamäärän ja ajankohdan mukaan. Edullisimman hinnan saat, jos matkustusaikataulussasi on joustoa (nouto esim. klo 14-16 välillä). Voit myös tilata yksityiskuljetuksen, mutta se on kimppataksia kalliimpi vaihtoehto. Katso reitit ja hintatiedot sekä muut yksityiskohdat www.goopti.com/en/transfers


Huom. Muutokset mahdollisia, kaikki matkustustiedot sitoumuksetta. Päivitetty 18.9.2018.