Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

Itärajan patikkavaellus

Itärajan patikkavaellus

Itärajan patikkavaellus

Itärajan patikkavaellus

Itärajan patikkavaellus

Suomi

Kausi: 20.05.-30.09.2020

Kesto: 8 päivää

Vaikeusaste: 2/4

Matka: N. 85 km

Hinta: Alk. 1020 €, opastettu

Faktat

Päiväohjelma

Kartta

Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. Kansainväliset takuulähdöt heinä-elokuussa. Ruska-ajan lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.

Tällä opastetulla patikkavaelluksella liikutaan Kainuun itäosissa, Venäjän rajan läheisyydessä. Kävelemme vaellustyyppisesti majapaikasta toiseen päivärepun kanssa, matkatavaroiden siirtyessä autolla. Reitti kulkee läpi koskemattomien erämaametsien ja soiden, pitkin harjuja ja järvien rannoilla Itärajan retkeilyreitillä sekä uuden Hossan kansallispuiston hienoilla poluilla. Heinä-elokuun takuulähdöillä pääset nauttimaan kansainvälisestä matkaseurasta mukavassa pienryhmässä.

Matkan kohokohdat:

 • Kainuulainen erämaaluonto
 • Hossan kansallispuisto
 • Kansainväliset ryhmät
 • ”Eräelämää” helposti ja turvallisesti

Faktat

Kohde: Suomussalmi
Kesto
8 päivää/7 yötä
Tyyppi:
Opastettu
Vaikeusaste:
2/4
Takuulähtö 2020:
09.08.-16.08.
Muut lähdöt ryhmille sopimuksen mukaan.
Ryhmäkoko: Takuulähdöillä ei minimihenkilömäärää, max 13 hlöä.

Hinnat

Hinta: 1020 €/hlö

Hintaan sisältyy

 • 7 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa (wc ja suihku käytävällä, 3. päivän majapaikassa ei sähköjä eikä suihkua vaan sauna ja ulkowc)
 • 7 x aamiainen, 5 x retkilounas, 1 x lounas ja 7 x päivällinen
 • Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä
 • Eräoppaan palvelut
 • Lentokenttäkuljetukset (1/ryhmä/suunta)
 • 6 x iltasauna
 • Kanootin vuokra (1 päivä)
 • Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet
 • Makuupussi ja makuupussilakana (1 päivä)

Lisämaksusta

 • Karhunkatseluretki 80 €,  kesto n. 6 h

Hyvä tietää

 • Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus saavuttaessa/kotimatkalle lähtiessä, joten tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista. Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.
 • Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

Päiväohjelma

Päivä 1: Saapuminen

Saapuminen Oulun lentokentälle, josta kuljetus Martinselkosen Eräkeskukseen. Majoitus ja päivällinen.

Päivä 2: Martinselkosen Eräkeskus–Arola, 16 km

Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan Martinselkosen luonnonsuojelu-alueen läpi kohti Arolan maatilaa. Luonnonsuojelualue on perustettu suojelemaan suomalaista erämaaluontoa, erityisesti soita. Alue on tärkeä monille linnuille ja hyönteisille, koska metsätaloustoimenpiteet eivät ulotu suojelualueille. Martinselkosessa vaeltaja näkee vetisiä soita ja pieniä järviä, vanhaa aarniometsää ja naavaisia kuusikoita. Arolaan saavumme iltapäivällä ja saunottuamme päivän hiet pois, pääsemme nauttimaan herkullisen päivällisen tilan vanhassa hirsipirtissä.

Päivä 3: Arola–Kovavaara, 19 km

Arolasta reitti kulkee kohti pohjoista seuraillen Venäjän rajavyöhykettä, jonne astuminen on tiukasti kielletty. Keltaiset rajavyöhykkeen merkit viitoittavat kulkuamme ja paikoin on mahdollista nähdä Venäjän puolelle. Lounastauon vietämme Metsähallituksen ylläpitämällä autiotuvalla. Lounaaseen kuuluu tietysti myös avotulella keitetty nokipannukahvi. Vaelluspäivän päätteeksi majoitumme Kovavaaran laella sijaitsevaan vanhaan, menneiden vuosikymmenten tunnelmaa henkivään hirsitaloon, jossa monet nykyajan mukavuuden loistavat poissaolollaan.

Päivä 4: Kovavaara–Hossa, 18 km

Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen. Tämän päivän reitillä on paljon soita, jotka ylitetään pitkospuita pitkin. Soilla ja järvillä voi usein nähdä kurkia ja joutsenia, mutta ahmaa, joka myös näillä kulmilla asustelee, harvoin onnistuu näkemään. Päivän päätteeksi saavumme Hossaan, jossa majoitumme entisellä rajavartioasemalla toimivassa majatalossa.

Päivä 5: Hossa, 13 km

Tänään pääsemme patikoimaan Hossan ”Suomi 100” -kansallispuiston upeilla reiteillä. Hossa on tunnettu komeista harjuista ja mäntykankaista sekä kristallinkirkkaista kalaisista järvistä ja lammista, joita on yhteensä n. 130. Lounasta nautimme Hossan opastuskeskuksella. Iltapäivällä majoitumme Jatkonsalmen kämpälle, missä vietämme kolme viimeistä yötä. Päivän päätteeksi nautimme rantasaunan kuumista löylyistä.

Päivä 6: Melonta

Tämän päivän ohjelmassa on vaihteeksi melontaretki Hossan kapeilla järvireiteillä. Lähdemme melomaan suoraan Jatkonsalmen rannasta Huosiharjun rantamia seuraillen Seipiniemeen, jossa pidämme lounastauon. Paluumatka melotaan samaa reittiä ja innokkaimmat melojat voivat vielä tehdä lisälenkin Lounatkosken suuntaan. Ne, jotka mieluummin pysyttelevät kuivalla maalla, voivat tehdä omatoimisen patikkaretken Hossan poluilla.

Päivä 7: Värikallio, 16 km

Viimeisenä retkipäivänä patikoimme esi-isimme jalanjäljillä Värikalliolle, jossa pääsemme ihmettelemään n. 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Kalliosta on tunnistettu yli 60 erilaista kuviota ja ne kertovat aikalaistensa elämästä ja ajasta, jolloin henget ja luonnonvoimat olivat kaikkialla läsnä. Nuotiolounaan nautittuamme patikoimme vielä takaisin Jatkosalmelle. Viimeisen illan ohjelmassa on luonnollisesti sauna ja maittava yhteinen päivällinen.

Päivä 8: Kotiinlähtö

Aamiaisen jälkeen kuljetus Oulun lentokentälle.