Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Pieni kylä vehreiden kukkuloiden ympäröimänä. Taustalla siintää sininen meri.

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Vehreä maisema Montokuc vuorelta Mljetin kansallispuiston suolajärville.

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Dubrovnikin vanha kaupunki mereltä päin katsottuna.

  Dalmatian rannikko ja maaseutu

  Patikointiviikko Kroatian saarilla ja maaseudulla

  Keskiaikaisen palatsin rauniot Polacen kylässä

  Kroatia

  Kausi: 01.04.-20.10.2023

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 1/4

  Matka: N. 65 km

  Hinta: Alk. 720 €, omatoiminen

  Faktat

  Päiväohjelma

  Matkustus

  Kartta

  Tämän helppo patikointiviikko reippaillaan Adrianmeren rannikkomaisemissa Dubrovnikin ympäristössä, Peljesacin niemimaalla sekä Mljetin ja Lopudin saarilla. Mljetin kansallispuistosaari on vehreä keidas turkoosin meren keskellä ja pieni, autoton Lopud huokuu rauhallisuutta ja historiaa. Unescon maailmanperintökohteeksi listaama idyllinen Dubrovnik tarjoaa pienen kaupunkilomasen patikointiviikon keskelle.

  Matkan kohokohdat:

  • Mlejtin ja Lopudin saaret
  • Maaseutu viiniviljelmineen
  • Vaihtelevat reitit
  • Dubrovnik

  Faktat

  Kohde: Kroatia
  Kesto: 8 päivää / 7 yötä
  Tyyppi: Omatoiminen
  Lähdöt 2023: Päivittäin 01.04.-20.10.

  Vaikeusaste:
  1 / 4
  Reitti: Kävely tapahtuu hiekka- ja sorateillä, poluilla ja kylien läheisyydessä myös asfaltoiduilla teillä. Kokonaisnousua kertyy enimmillään n. 300 metriä päivässä.

  Hinnat

  Hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan.

  Hintakausi 1: 01.04.-26.04. 720 € 2 hh:ssa / 910 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 2: 27.04.-27.05. ja 28.09.-20.10. 770 € 2 hh:ssa / 960 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 3: 28.05.-26.06. ja 29.08.-27.09. 820 € 2 hh:ssa / 1020 € 1 hh:ssa
  Hintakausi 4: 27.06.-28.08. 880 € 2 hh:ssa / 1080 € 1 hh:ssa
  Yksin matkustavan lisämaksu 350 €


  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus pääasiassa perheiden pyörittämissä majataloissa. Kaikissa huoneissa/huoneistoissa on oma wc ja kylpyhuone.
   Päivät 1 ja 2: Ston
   Päivät 3 ja 4: Polace (Mljet)
   Päivät 5 ja 6: Dubrovnik
   Päivä 7: Gruda
  • Aamiaiset (pääsääntöisesti pöytään katettu)
  • Kuljetukset Dubrovnikin lentoasemalta ja -asemalle
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset ja lauttamatkat
  • Infotapaaminen paikallisen edustajan kanssa
  • Englanninkieliset reittiohjeet ja -kartat, turisti-infoa
  • Englanninkielinen puhelinpäivystys

  Hintaan ei sisälly

  • Mljetin kansallispuiston sisäänpääsymaksu 15-20 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

  Lisämaksusta

  • Lisäyöt alk. 50-60 €/hlö majoituksesta ja ajankohdasta riippuen
  • Opastettu kävelykierros Dubrovnikissa 1-4 hlöä 100 € tai 5-8 hlöä 120 €

  Hyvä tietää

  • Reittiohjeet, kartat, lauttaliput ja -aikataulut ym. materiaali luovutetaan tulokuljetuksen yhteydessä.
  • Kaikki retket ovat päiväretkiä (ei siirtymiä kävellen majoituksesta toiseen), joten voit halutessasi jättää minkä tahansa retkipäivän väliin.
  • Kaikki kuljetukset lentokentältä lentokentälle sisältyvät matkan hintaan.
  • Paras aika matkustaa on kevät ja syksy (syyskuu-lokakuun alkupuoli). Heinä-elokuu on vilkkainta loma-aikaa alueella, mutta kuumuus voi olla silloin tukalaa (+35 C). Aurinkoisina päivinä lokakuussakin lämpötila nousee tyypillisesti +20 asteeseen, mutta pilvisellä säällä on jonkin verran viileämpää. Yöt viilenevät syksyn edetessä.
  • Keväällä / syksyllä lauttavuoroja saarten välillä on rajallisemmin ja tarvittaessa patikointipäivien järjestystä voidaan muuttaa.
  • Varhain keväällä / myöhään syksyllä osa ravintoloista ja kaupoista saarilla sulkevat ovensa.
  • Huoneistomajoitus ei välttämättä täytä hotellimajoitusta kaipaavan odotuksia.
  • Ohjelmassamme myös Dalmatian saarihyppely -patikointi samalla alueella. Ohjelmien erot: Saarihyppelyn kaksi ensimmäistä yötä ollaan Korculan saarella (hieman pidempi lentokenttäkuljetus) ja viimeinen yö Cavtatin rannikkokaupungissa. Mljetin majoitus eri kylissä.

  Päiväohjelma

  ​Päivä 1: Saapuminen

  Saapuminen Dubrovnikin lentoasemalle, jossa paikallinen edustaja vastassa. Kuljetus (n. 1,5 h) Peljesacin niemimaalla sijaitsevaan Stonin kaupunkiin, jossa majoitut ensimmäiset kaksi yötä. Kapeiden kujien ja keskiaikaisten rakennusten Stonissa historia on vahvasti läsnä. Kaupungin ylpeydenaihe ovat 1500-luvulta peräisin olevat kaupunginmuurit, jotka ovat Euroopan pisimmät ja siten myös pidemmät kuin Dubrovnikin kuuluisat muurit. Stonin muureilla on mittaa kokonaista 5,5 kilometriä ja niiden yhteydessä on myös lukuisia torneja ja kolme linnoitusta. Muurit ovat avoinna yleisölle (pääsymaksu).

  Pienen kävelyretken voit tehdä myös kaupungin edustalla sijaitsevien suola-altaiden ympäristöön. Suolantuotannon historia alueella ulottuu 1200-luvulle, joskin historiankirjat kertovat jo roomalaisten keränneen suolaa alueelta 2000 vuotta sitten.

  Päivä 2: Ston, Napoleonin tie ja viiniviljelmät

  N. 16 km, kokonaisnousu n. 310 m
  Aamiaisen jälkeen aloitat kävelyretken Stonin ympäristön viininviljelyalueelle. Reitti kulkee kuvauksellisessa Stonin laaksossa, mistä jatketaan matkaa historialliselle ”ranskalaiselle tielle”, joka myös Napoleonin tienä tunnetaan. Tien rakennus aloitettiin Ranskan vallan alla 1800-luvun alkupuolella, ja sitä jatkettiin myöhemmin Itävallan hallinnassa, mutta kokonaisuudessaan se ei koskaan valmistunut. Reitti vie pengerrettyjen viinitarhojen keskelle rinteille, mistä avautuvat upeat maisemat merelle, suola-altaille ja kaupunginmuureille.

  Päivä 3: Mljetin saari, Polace-suolajärvet-Polace

  N. 14 km, kokonaisnousu n. 150 m
  Aamiaisen jälkeen kuljetus (n. 15 min) Prapratnon satamaan, josta alkaa noin 45 minuutin merimatka ihastuttavalle Mljetin saarelle, Adrianmeren helmelle, jota myös ”vihreäksi saareksi” kutsutaan. Mljetillä saavutaan Sobran satamaan, josta vielä n. 30 min kuljetus Polacen kylään majoittumaan. Polacen pieni kylä sijaitsee Mljetin pohjoisosassa pienen lahdenpoukaman rannalla. Kylässä on paljon roomalaisaikaisia jäänteitä, tärkeimpänä 600-luvulta peräisin olevan palatsin jäännökset.

  Suurta osaa Mljetin saaresta peittävät metsät, loppua täplittävät pellot, viiniviljelmät ja pienet kylät. Saaren luoteisosassa sijaitsee yksi Kroatian kahdeksasta kansallispuistosta, rehevän kasvillisuuden ja mäntymetsien Mljet, joka on ennen kaikkea tunnettu kahdesta hienosta suolajärvestään – Suuresta ja Pienestä järvestä – joita yhdistää kapea kanava. Tämän iltapäivän kävelyretkesi suuntautuu kansallispuistoon ja suolajärvien alueelle. Sään salliessa voit pulahtaa uimaan järviin, joiden veden lämpötila on aina paria astetta merivettä korkeampi.

  Päivä 4: Mljetin saari, Polace-Govedjari-Babine kuce-suolajärvet-Polace

  N. 12 km, kokonaisnousu n. 300 m
  Toinen patikointipäivä Mljetillä vie Montokuc-kukkulalle (250 m), josta avautuva maisema järville ja kansallispuistoon on yksi viikon huikeimpia! Voit myös vierailla keskellä Suurta järveä sijaitsevalla St. Maryn saarella ja sen 1100-luvulta peräisin olevassa benediktiiniluostarissa. Venetaksi saarelle sisältyy kansallispuiston pääsymaksuun.

  Halutessasi voit myös vuokrata pyörän tai kajakin kansallispuiston vuokrauspisteistä. Järvet kiertävä reitti on pyöräiltävissä, ja pyörällä voi suunnata myös esimerkiksi läheiseen Pomenan kylään.

  Päivä 5: Dubrovnik

  On aika palata mantereelle. Parin tunnin lauttamatka päättyy puoliltapäivin Dubrovnikin satamaan, josta kuljetus majapaikkaan. Loppupäivä sinulla on aikaa tutustua Kroatian kruununjalokiveksi kutsuttuun Dubrovnikiin. Vaikka nimi voi tuntua liioittelulta, on kaupunki todellisuudessakin silmiä hivelevän kaunis. Dubrovnikia leimaavat vahvasti turkoosina hehkuva meri ja punakattoinen upea vanhakaupunki eli Grad, jonka parin kilometrin mittaiset muurit kätkevät sisäänsä tuhatvuotisen historian. Upeimman kuvan kaupungista saa ”yläilmoista” kävelykierroksella muurien päällä (pääsymaksu). Ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet etenkin Stradun-kävelykadun varrelle ja sataman ympäristöön. Kaupungin hälyä voi paeta uimarannoille, joista parhaimmat ovat pikkukivi- ja kalliorantoja tai vartin venematkan päähän Lokrumin saarelle, jonne useat yritykset tarjoavat päiväretkiä. Pienen kävelyretken kohteeksi sopii Srd-vuori (412 m) heti kaupungin ulkopuolella. Vuorelle pääsee myös kaapelihissillä vanhan kaupungin kupeesta.

  Päivä 6: Lopudin saari

  N. 9 km, kokonaisnousu n. 350 m
  Tänään suunnataan tunnin lauttamatkan päässä mantereesta sijaitsevalle parin sadan asukkaan autottomalle, kuvankauniille Lopudin saarelle. Lautta rantautuu Lopudin kylään, jonne saaren asutus sekä palvelut ovat keskittyneet. Saaren kiertävälle korkeuseroiltaan vaihtelevalle reitille pääset suoraan satamasta. Matkan varrella riittää taas historian havinaa mm. useita kirkkoja ja linnoitus. Reitin maisemallisia kohokohtia ovat Kastion linnoitukselta avautuvat näkymät alas kylään ja merelle, sekä reitin luoteisosan hulppeat maisemat yli jyrkkien rantakallioiden. Lopudin etelärannalla sijaitseva Šunjin ranta on yksi Dubrovnikin alueen parhaimmista tarjoten virkistäytymismahdollisuuden reitin puolivälin paikkeilla. Iltapäivällä paluu Dubrovnikiin lautalla. ​

  Päivä 7: Konavle,  Gruda-Konavlen laakso-Ljuta-joki-Gruda

  N. 13 km, kokonaisnousu n. 100 m
  Aamupalan jälkeen n. 45 min kuljetus Grudaan, lähellä Bosnia-Hertsegovinan ja Montenegron rajaa. Viimeinen retkesi suuntautuu meren ja vuoriston välissä lepäävälle Konavlen maaseudulle. Reitti vie keskelle oliivi- ja hedelmätarhoja, pieniin kyliin sekä Ljuta-joen rantamille. Maisemassa siintävistä vuorten huipuista korkeimmalle kohoaa Mt. Snjeznica, 1234 m.

  Maaseutureitin vaihtoehtona tälle päivälle on rannikolle suuntautuva, hieman mäkisempi (16 km / n. 400 nousumetriä) reitti.
  Viimeisen yösi vietät Grudan pikkuisessa kylässä.

  Päivä 8: Paluu

  Aamiainen ja kuljetus (n. 10 km) Dubrovnikin lentoasemalle.

  Näin pääset perille

  Matkan lähtö- ja päätepiste on Dubrovnik.
  Finnair lentää Helsingistä Dubrovnikiin  1.4.-1.11.2023 useita suoria lentoja viikossa, keskikesällä päivittäin. Norwegianilla on useita suoria lentoja viikossa touko-lokakuussa.

  Dubrovnikin lentoasema sijaitsee n. 15 km päässä kaupungin keskustasta. Lentokenttäkuljetukset kuuluvat matkan hintaan.