Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Itärajan patikkavaellus

  Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. 

  Itärajan patikkavaellus

  Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. 

  Itärajan patikkavaellus

  Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. 

  Itärajan patikkavaellus

  Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. 

  Itärajan patikkavaellus

  Opastettu patikointiviikko Itärajan retkeilyreitillä ja Hossan kansallispuiston maisemissa. 

  Suomi

  Kesto: 8 päivää

  Vaikeusaste: 2/4

  Matka: N. 85 km

  Hinta: Alk. 1040 €, opastettu

  Faktat

  Päiväohjelma

  Kartta

  Tällä opastetulla patikkavaelluksella liikutaan Kainuun itäosissa, Venäjän rajan läheisyydessä. Kävelemme vaellustyyppisesti majapaikasta toiseen päivärepun kanssa, matkatavaroiden siirtyessä autolla. Reitti kulkee läpi koskemattomien erämaametsien ja soiden, pitkin harjuja ja järvien rannoilla Itärajan retkeilyreitillä sekä Hossan kansallispuiston hienoilla poluilla.

  Matkan kohokohdat:

  • Kainuulainen erämaaluonto
  • Hossan kansallispuisto
  • Kansainväliset ryhmät
  • ”Eräelämää” helposti ja turvallisesti

  Faktat

  Kohde: Suomussalmi, kts. lisätiedot kokoontumispaikasta ”Matkustus” -osiosta
  Kesto
  8 päivää/7 yötä
  Tyyppi:
  Opastettu
  Vaikeusaste:
  2/4
  Lähdöt: Kesällä 2022 ei takuulähtöjä!

  Ryhmäkoko: 10-13

  Hinnat

  Hinta: Ryhmähinnat sopimuksen mukaan, kysy tarjous.

  Hintaan sisältyy

  • 7 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa (kts. Majoitus)
  • 7 x aamiainen, 5 x retkilounas, 1 x lounas, 7 x päivällinen, 6 x iltapäiväkahvi/tee
  • Matkatavarakuljetus majapaikkojen välillä
  • Eräoppaan palvelut
  • Lentokenttäkuljetukset (1/ryhmä/suunta)
  • 6 x iltasauna
  • Kanootin vuokra (1 päivä)
  • Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet
  • Makuupussi ja makuupussilakana (1 päivä)

  Lisämaksusta

  • Karhunkatseluretki 80 €,  kesto n. 6 h (saatavilla vain 25.7. ja 8.8. lähdöillä)
   Itärajan koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten tarkkailuun ja valokuvaamiseen niiden luontaisessa elinympäristössään. Arolan piilokojuista voi hyvällä tuurilla bongata karhujen lisäksi ahmoja, hirviä ja kotkia. Lähtö kojuille klo 15, lyhyt autokuljetus ja kävellen n. 500 m. Paluu majapaikkaan klo 21-22. 

  Hyvä tietää

  • Päivittäinen patikointimatka on 13–19 km ja keskimääräinen vauhti 3–4 km tunnissa. Pisimmät päivät vievät lounas ym. lyhempine taukoineen n. 7–8 h.
  • Vaellus soveltuu osallistujalle, jolla on kohtuullinen fyysinen kunto ja ainakin satunnaista kokemusta vastaavista päivämatkoista kävellen.
  • Reitillä ei ole huomattavia korkeuseroja. Alusta on monin paikoin epätasainen (kivet, juurakot), joten osallistujalla ei tule olla liikuntarajoitteita, jotka hankaloittavat etenemistä maastossa.
  • Matkatavarat kuljetetaan majapaikkojen välillä autolla ja päiväretken kantamukseksi riittää pieni päiväreppu.
  • Takuulähdöillä ryhmät ovat kansainvälisiä. Maksimi ryhmäkoko on 13 osallistujaa.
  • Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelman sisältöä (reittiä ja majoituspaikkoja), jos ryhmäkoko on alle 4 henkeä.

  Majoitus

  • Majoittuminen tapahtuu majataloissa ja tilavalla Jatkonsalmen kämpällä pääsääntöisesti 2-3 hengen huoneissa, joskus harvoin 4-hengen huoneitakin voidaan käyttää. Yhden hengen huoneita ei ole varattavissa. Useimmissa majapaikoissa on jaetut vessat ja suihkut. Kovavaarassa (1 yö) ei ole sähköä eikä sisävessaa.

  Matkustus

  • Kullekin ryhmälle järjestetään yksi kuljetus Kuusamosta ensimmäiseen majapaikkaan ja samoin kotimatkalle lähtiessä hintaan sisältyy kuljetus Hossasta Kuusamoon.  Tarkistathan aikataulun meiltä ennen lippujen varaamista!
  • Junalla/bussilla saapuminen on myös mahdollista, mikäli aikataulut sopivat kuljetuksiimme.
  • Mikäli tulet omalla autolla (Martinselkoseen tai Hossaan), ole yhteydessä sujuvimpien järjestelyjen sopimiseksi.

  Kysy lisää tai varaa paikkasi tästä!

  Päiväohjelma

  Päivä 1: Saapuminen

  Saapuminen Kuusamoon, josta kuljetus Martinselkosen Eräkeskukseen. Majoitus ja päivällinen.

  Päivä 2: Martinselkosen Eräkeskus–Arola, 16 km

  Matkamme alkaa etapilla halki Martinselkosen luonnonsuojelualueen, joka on perustettu suojelemaan suomalaista erämaaluontoa, erityisesti soita. Alue on tärkeä monille linnuille ja hyönteisille, koska metsätaloustoimenpiteet eivät ulotu suojelualueille. Martinselkosessa vaeltaja näkee vetisiä soita ja pieniä järviä, vanhaa aarniometsää ja naavaisia kuusikoita. Majapaikkaamme Arolaan saavumme varhain iltapäivällä. Karhunkatselun varanneet suuntaavat kojulle, muut jäävät nauttimaan tilan leppoisasta tunnelmasta, saunasta ja isäntäväen mielenkiintoisista tarinoista elämästä rajaseudulla.

  Päivä 3: Arola–Kovavaara, 19 km

  Arolasta reitti kulkee kohti pohjoista seuraillen Venäjän rajavyöhykettä, minne astuminen on tiukasti kielletty. Keltaiset rajavyöhykkeen merkit viitoittavat kulkuamme ja paikoin on mahdollista nähdä Venäjän puolelle. Lounastauon vietämme Metsähallituksen ylläpitämällä autiotuvalla. Voileivät ja makkarat kyytipoikineen sekä avotulella keitetty nokipannukahvi antavat virtaa loppupäivään. Majapaikkanamme tänään toimii Kovavaaran laella sijaitseva vanha, menneiden vuosikymmenten tunnelmaa henkivä hirsitalo, jossa monet nykyajan mukavuuden loistavat poissaolollaan. Lämpöä, tunnelmaa ja tilaa kuitenkin riittää!

  Päivä 4: Kovavaara–Hossa, 18 km

  Aamiaisen jälkeen ohjelmassa on lyhyt autokuljetus vaelluksen lähtöpisteeseen. Tämän päivän reitillä on paljon soita, jotka ylitetään pitkospuita pitkin. Soilla ja järvillä voi usein nähdä kurkia ja joutsenia, mutta ahmaa, joka myös näillä kulmilla asustelee, harvoin onnistuu näkemään. Patikointipäivän päätteeksi saavumme Hossaan, missä majoitumme entisellä rajavartioasemalla toimivassa Rajakartanon majatalossa Hossanjärven rannalla. Illan ohjelmassa on vierailu kylän porotilalle, jossa pääsemme tutustumaan nykypäivän poronhoitoon ja nautimme herkullisen päivällisen.

  Päivä 5: Hossa, 13 km

  Tänään patikoimme Suomen 100-vuotisjuhlavuonna avatun Hossan kansallispuiston upeilla reiteillä. Hossa on tunnettu komeista harjuista ja mäntykankaista sekä kristallinkirkkaista kalaisista järvistä ja lammista, joita on yhteensä n. 130. Polut ovat miellyttävän helppokulkuisia ja vaikka korkeuseroa reitillä onkin hieman edellispäiviä enemmän, nousut ovat lyhyehköjä. Lounastauon vietämme kansallispuiston opastuskeskuksella, jossa voi tutustua jo etukäteen Värikallion kalliomaalauksiin, jotka ovat ohjelmassamme viimeisenä patikointipäivänä. Iltapäivällä majoitumme Jatkonsalmen kämpälle viimeiseksi kolmeksi yöksi. Illalla nautimme rantasaunan kuumista löylyistä ja virkistävästä pulahduksesta Jatkonjärveen.

  Päivä 6: Melonta

  Tämän päivän ohjelmassa on vaihteeksi melontaretki Hossan kapeilla järvireiteillä. Lähdemme melomaan suoraan Jatkonsalmen rannasta Huosiharjun rantamia seuraillen Seipiniemeen, jossa pidämme lounastauon. Paluumatka melotaan samaa reittiä ja innokkaimmat melojat voivat vielä tehdä lisälenkin Lounatkosken suuntaan. Ne ketkä mieluummin pysyttelevät kuivalla maalla, voivat tehdä omatoimisen patikkaretken Hossan poluilla.

  Päivä 7: Värikallio, 16 km

  Viimeisenä retkipäivänä patikoimme esi-isimme jalanjäljillä Värikalliolle, jossa pääsemme ihmettelemään n. 4000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Kalliosta on tunnistettu yli 60 erilaista kuviota ja ne kertovat aikalaistensa elämästä ja ajasta, jolloin henget ja luonnonvoimat olivat kaikkialla läsnä. Nuotiolounaan nautittuamme patikoimme vielä takaisin Jatkosalmelle. Viimeisen illan ohjelmassa on luonnollisesti sauna ja maittava yhteinen päivällinen.

  Päivä 8: Kotiinlähtö

  Aamiaisen jälkeen kuljetus Kuusamoon.