Hei, voimmeko auttaa?

Tavoitat meidät näillä yhteystiedoilla:

045 332 7393
info@kunnonlomat.com

Voit myös lähettää meille viestin.

  Löydät laajemman varauslomakkeen täältä.

  Turvallista lomailua myös korona-aikana

  Me ja yhteistyökumppanimme teemme luonnollisesti kaikkemme turvallisen lomailun varmistamiseksi myös korona-aikana. Tartuntariski ulkoilma-aktiviteettien aikana on luonnollisesti pieni, mutta viikon matkalla on hyväksyttävä se tosiasia, että ryhmän sisällä turvavälien pitäminen ja lähikontaktien välttäminen (majoituksissa) on käytännössä mahdotonta. Maksimiryhmäkoko on matkasta riippuen 12–13 henkeä, mutta tänä talvena moni ryhmä jäänee pienemmäksi. Matkasta riippuen mukana on 1–2 opasta.

  Kontakteja muihin ryhmiin tai ihmisiin on hyvin vähän, lähinnä majapaikkojen henkilökuntaan. Joskus lentokenttäkuljetuksessa voi myös olla osallistujia toisesta ryhmästä ja siinä tässä tapauksessa ryhmät istutetaan linja-autossa erilleen toisistaan. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä kuljetuksen aikana.

  Mikäli maahantulorajoitukset sallivat ulkomaalaisten osallistujien maahan pääsyn, heidät testataan viranomaisten kulloistenkin ohjeistusten mukaisesti.

  Keskeisimmät toimenpiteet koronaturvallisen loman varmistamiseksi:

  • Hyvä käsi- ja yskimishygienia. Käsidesin käyttö, mikäli käsienpesu ei ole mahdollista.
  • Majapaikkojen huolellinen siivous, erityisesti wc-tilat, ovenkahvat ym. kosketuspinnat.
  • Lähikontaktien välttäminen ryhmän ulkopuolisiin ihmisiin ja tarvittaessa maskin käyttö.
  • Makuupusseissa yövyttäessä käytössä on normaaliin tapaan makuupussilakanat, jotka pestään jokaisen käyttäjän jälkeen. Tämän lisäksi makuupussit ovat poissa käytöstä ryhmien välillä vähintään viikon.
  • Käytettävissä olevan huonekapasiteetin puitteissa majoittuminen niin, että mahdollisimman moni voi majoittua kahden hengen huoneessa (tai jopa 1 hh, jos huoneita riittää). Mahdollisuuksien mukaan sama huonekaveri läpi matkan.
  • Matkalle tulee osallistua vain terveenä. Mikäli osallistujalla on pieniäkin koronavirukselle tyypillisiä oireita (mm. kurkkukipu, nuha, yskä, lämpöily, vatsakivut, ripuli, maku- ja hajuaistin muutokset), hänen tulee jäädä kotiin ja hakeutua testiin. Kannattaa huomata, että sairastuminen ei oikeuta matkan kuluttomaan peruutukseen, joten on ensi arvoisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta matkavakuutuksesta.
  • Mikäli osallistujalle ilmaantuu flunssan oireita tai muita koronavirukselle tyypillisiä oireita matkan aikana, hänen on hakeuduttava testiin välittömästi ja pysyteltävä eristyksissä siihen asti, että testitulos on vahvistunut. Positiivisen testituloksen saaneen on noudatettava kotimatkan suhteen terveysviranomaisten ohjeistusta.
  • Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen lataamista.
  • Mahdollisuuksien mukaan vältä pari viikkoa ennen matkaa tilanteita, joissa on mahdollisuus altistua koronavirusinfektiolle. Tällaisia ovat tilanteet, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja joissa ei voida pitää turvavälejä (esim. iltaravintolat, kauppakeskukset ja ryhmäharrastukset).